Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2899,-

Offerte aanvragen

16 dagen Argentinië: Watervallen en wijngaarden

 • Een fly-drive per SUV door het Noorden van Argentinië
 • Zoutmeren, geisers en veelkleurige rotspartijen
 • Bezoek de bulderende watervallen van Puerto Iguazu

Je begint de reis in de sfeervolle stad Buenos Aires. Je hebt 2 dagen de tijd om deze sfeervolle stad te ontdekken. Wandel of fiets door de wijken La Boca en Recoleta en bezoek in de avond een wervelende tango-show.
 
Dan vlieg je naar het uiterste Noorden van Argentinië waar je een zeer indrukwekkende fly-drive maakt langs zoutmeren, geisers, veelkleurige rotspartijen, wijngaarden en pre-inca opgravingen. Tijden de reis overnacht je sfeervolle plaatsjes met goede restaurants die lokale wijnen serveren. Deze avontuurlijke tocht voert gedeeltelijk over onverharde wegen dus je rijdt in een comfortabele SUV.
 
Een korte vlucht brengt je naar de watervallen bij Puerto Iguazú, waarschijnlijk de meest spectaculaire watervallen ter wereld. Bezoek zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Buenos Aires

Je vliegt naar Buenos Aires waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Buenos Aires

Transfer van de luchthaven naar je hotel

Buenos Aires is zonder twijfel de meest Europese stad van Latijns-Amerika en wordt vaak vergeleken met Parijs. De stad telt talloze terrasjes, parken, restaurants en cafés waar je kunt genieten van echte Argentijnse sferen. Je kunt een bezoek brengen aan één van de vele tientallen musea, een theater of misschien wel een voetbalwedstrijd. En natuurlijk mag een bezoek aan een tangoshow niet ontbreken. Indien je zelf wilt leren tangodansen dan is de wijk San Telmo de beste plek om dit te doen.
Andere hoogtepunten van de stad zijn onder andere de schilderachtige wijk La Boca en de begraafplaats Recoleta, met onder andere de graven van Evita Perón en Carlos Gardel.

Wie Buenos Aires zegt, zegt tango en wie tango zegt, zegt Buenos Aires. In San Telmo vind je niet alleen mooie oude gebouwen, geplaveide straatjes en gezellige pleinen. In deze barrio draait het om de temperamentvolle muziek en expressieve dans, je vindt er vele barretjes, restaurants en dansscholen. Professionele tangoduo's geven optredens op straat.
Op zondag verandert de wijk in een bruisende markt vol kraampjes, straatartiesten, muziek en dans, en is één van de leukste plekken van de stad om het weekend af te sluiten.
Bezoek ook de kleurrijke wijk La Boca Buenos Aires. De felgekleurde huizen, tangoclubs en restaurants, geven de wijk een gezellige en artistieke sfeer.

Dag 4-5 Tilcara

Vlucht van Buenos Aires naar Salta
Na aankomst in Salta haal je de huurauto op en rijd je naar Tilcara.
Autorit Salta – Tilcara: 210 km; ca. 3 uur

Tilcara is het meest levendige dorp in de omgeving en de indiaanse invloed is hier het grootst en dat is vooral duidelijk op de lokale ambachtmarkt. Het is iets hoger gelegen dan Purmamarca op een hoogte van ruim 2400 meter. Vanuit Tilcara is er een indrukwekkende dagtrip mogelijk naar Humahuaca, een bijzondere kloof met rotsen in allerlei kleuren. Vanaf Tilcara kun je ook een uitstapje maken naar Salinas Grandes (de zoutvlaktes). Met uitzicht op diepe kloven, kale bergen en lama’s, stijg je tot een hoogte van wel 4100m. Deze zoutvlakte is niet zo groot als Uyuni (Bolivia), maar zeker niet minder mooi. Tevens zijn er een aantal mooie wandelingen te maken vanuit Tilcara naar "La Garganta del Diablo" en de "Cerro de la Virgen". Tot slot vind je hier Pukara, een pre-incafort dat volledig gerestaureerd is en een bezoek waard is.

Dag 6 San Antonio de los Cobres

Autorit Tilcara – San Antonio de los Cobres: 185 km: ca. 3,5 uur

San Antonio de los Cobres is een mijnwerkersstadje op grote hoogte (circa 3770m) waar vaak een venijnige wind waait. Hier is tevens het begin- en eindpunt van de beroemde tren a las nubes (trein naar de wolken) en een trekpleister is de hoge brug die doet denken aan de Eiffeltoren. Als er geen trein rijdt kun je met een pittige klim naar boven lopen voor het beste uitzicht. Het is mogelijk om via Salinas Grandes (zoutvlaktes) door te rijden naar Tilcara, Purmamarca of om de weg terug te nemen naar Salta.

Dag 7 Cachí

Autorit San Antonio de los Cobres – Cachi: 145 km: ca. 3,5 uur

Aan de voet van el Nevado ligt het kleine charmante plaatsje Cachi met haar witte koloniale huizen en een centraal gelegen kerkje.Er is een klein en eenvoudig Archeologisch Museum dat de geschiedenis van de inheemse bevolking vertelt. Vanuit Cachi is het mogelijk om los Cardones National Park te bezoeken. Dit gebied staat vol met enorme cactussen en is zeer fotogeniek.

Onderweg van Cachi naar Cafayate is de weg onverhard met veel bochten maar ook gigantisch mooie uitzichten! Een voorbeeld van een indrukwekkende stop is de  Quebrada de las Flechas. Een uitgestrekt gebied met puntige bergen dat nog het meest aan een maanlandschap doet denken.
 

Dag 8-9 Cafayate

Autorit Cachi – Cafayate: 160 km; ca. 3,5 uur

Cafayate is bekend om de wijnen, met als topper de Torrontes; een overheerlijke witte wijn. Bezoek één van de wijnhuizen en ervaar zelf de uitstekende kwaliteit van de wijnen in deze streek. Het stadje zelf is klein met een centraal pleintje en enkele restaurants. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan de Indiaanse ruïnes van Quilmes: hier vochten de Quilmes indianen tegen de Spaanse veroveraars alvorens ze in de 17e eeuw verjaagd werden.

Tussen Cafayate en Salta ligt Quebrada de las Conchas (quebrada is een cañon) De kliffen en rotsformaties die gevormd zijn door erosie zijn prachtig. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar u even kunt stoppen. Vooral in de namiddag komen de verschillende kleuren goed tot hun recht. 
 

Dag 10-11 Salta

Autorit Cafayate – Salta: 200 km; ca. 3 uur
Tussen Cafayate en Salta ligt Quebrada de las Conchas (quebrada is een cañon) De kliffen en rotsformaties die gevormd zijn door erosie zijn prachtig. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar je even kunt stoppen. Vooral in de namiddag komen de verschillende kleuren goed tot hun recht.  
Aan het eind van dag 10 moet je de huurauto inleveren bij het verhuurkantoor in Salta.

Salta kan zonder twijfel de meest koloniale stad van Argentinië worden genoemd en ligt prachtig tegen het Andes-gebergte aan. De stad heeft een gezellig plein, verschillende koloniale gebouwen en geplaveide straatjes. De stad voelt niet groot aan en is prettig om een paar dagen door te brengen. Vergeet niet om de kabelbaan naar boven te nemen, vanaf boven heb je een gigantisch uitzicht op de stad!
Salta is de uitvalsbasis voor een autorit door de omgeving. Geniet van steaks en wijnen, kleine dorpjes en de kleurrijke indianenmarkten. De omgeving van Salta laat ook duidelijk het indianenverleden van Argentinië zien. De meeste indianen zijn vermengd met Europeanen en er zijn over het algemeen nog maar weinig taal- en cultuurtradities over van de oorspronkelijke bevolking van het continent. Salta is een goed uitgangspunt om de wijngaarden in het zuiden te bezoeken bij Cafayate en verschillende fantastische autoritten te maken door schitterend natuurgebied met traditionele dorpjes, uitzichten op kloven en kleurrijke bergen en de mogelijkheid om zoutvlaktes in het noorden te bekijken.

Een van de mooiste treinritten van Zuid-Amerika is de Tren a las Nubes, oftwel de trein naar de wolken.Tijdens de rit bereikt de trein een hoogte van ruim 4200 meter met onderweg indrukwekkende uitzichten. Een goed alternatief om de route van deze 'trein naar de wolken' af te leggen is in een open truck (de movitrack) of met je huurauto (bij voorkeur een wat stevigere huurauto). De weg is voor een groot deel onverhard en gaat dwars door de Quebrada de Toro. Links en rechts rijzen gekleurde bergen op en het verveelt geen moment.

Dag 12-14 Puerto Iguazú

Vlucht van Salta naar Puerto Iguazú
Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel in Puerto Iguazú.

Op het drielandenpunt met Argentinië en Paraguay strekken zich de watervallen van Iguazu uit. Dit zijn de meest overweldigende watervallen van Zuid-Amerika. De Rio Iguaçu, die ontspringt in de heuvels bij Curitiba, ontvangt het water van wel dertig rivieren op weg naar zijn eindpunt om tenslotte via verschillende watervallen met een donderend geraas naar beneden te storten. De Iguazu watervallen zijn niet voor niets opgenomen in de werelderfgoedlijst en zijn tevens benoemd tot één van de zeven wereldwonderen. Het tafereel is indrukwekkend, oorverdovend en onbegrensd.  

Van de Braziliaanse kant is het panoramische uitzicht op de watervallen onbeschrijfelijk en aan de Argentijnse zijde kun je het dichtstbij komen wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Bovendien ligt deze kant in een Nationaal Park, zodat je al wandelend langs de watervallen kunt lopen. In het immense nationaal park is er een enorme verscheidenheid aan flora en fauna en komen er o.a. tapirs, kaaimannen, jaguars, reuzenotters en miereneters voor.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Foz do Iguaçu (Brazilië) en vliegt via Rio of Sao Paulo naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Buenos Aires
2-3 Buenos Aires
Clásico Esplendor Plaza Francia Fierro Hotel
4-5 Tilcara
Posada con los Angeles Viento Norte Las Terrazas Boutique
6 San Antonio de los Cobres
Hotel de Las Nubes Hotel de Las Nubes Hotel de Las Nubes
7 Cachí
Casa del Tejedor El Cortijo La Merced del Alto (Hill View)
8-9 Cafayate
Los Sauces Viñas de Cafayate Wine Resort Patios de Cafayate Wine
10-11 Salta
Inkai Design Suites Salta Legado Mítico
12-14 Puerto Iguazú
Posada 21 oranges La Reserva Virgin Lodge LOI Suites Puerto Iguazu
15-16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2649,- v.a. € 3175,- v.a. € 3775,-
Hoogseizoen (jul, aug & dec) v.a. € 2999,- v.a. € 3525,- v.a. € 4125,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Buenos Aires// Foz do Iguaçu – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten. Let op! Op de binnenlandse vluchten van Aerolineas Argentinas mag je per persoon 15kg hoofdbagage + 8kg handbagage meenemen. Extra ruimbagage van 16-23 kilo kost bij Aerolineas Argentinas c.a. €15,- per bagage, per traject.
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Transfer na aankomst in Buenos Aires van de luchthaven naar je hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt in een 2-pers. kamer
 • Huurauto Salta cat Renault Duster of gelijkwaardig. Ophalen huurauto dag 4 op de luchthaven van Salta aansluitend op je vlucht. Inleveren huurauto dag 10 bij het verhuurkantoor in Salta voor 17.00 uur. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico van USD 1500,- (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer en transfers
 • Excursies en entreegelden
 • Toeristenbelasting Buenos Aires USD 1,50 pppn. Je dient dit ter plaatse te betalen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Afkoop eigen risico à € 5,50 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • GreenSeat CO2-compensatie € 25,90 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.