Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1299,-

Offerte aanvragen

13 dagen Egypte: Cultuurschatten en Oases

 • Romantische overnachting in de wondere witte woestijn
 • Oude tempels en cultuur
 • Ontdek het andere, verrassende Egypte!

Tijdens deze reis maak je niet alleen kennis met het oude Egypte van de farao's, maar ga je ook op avontuur in de woestijn.

De reis begint in de hoofdstad Caïro, met als hoogtepunten natuurlijk de piramides en de Sfinx. In het Egyptisch museum vind je een overvloed aan kostbare opgravingen uit het faraonische tijdperk.

Je reist verder met privé vervoer de woestijn in. Bahariya is een ware oase vol dadelpalmen en tientallen waterbronnen.  Toen een ezel in 1996 over iets struikelde, ontdekte men een gouden mummie! Er bleek een hele begraafplaats te liggen waar meer dan 230 mummies gevonden.

Je maakt een avontuurlijke jeepsafari naar de zogenaamde 'witte woestijn'. Een droomwereld met surrealistische rotsen die prachtig afsteken tegen de blauwe lucht. Een overnachting onder de sterrenhemel in deze bijzondere omgeving is een unieke belevenis.

In en rondom Luxor kun je het oude Egypte ontdekken. Eeuwenoude tempels met grote beelden, indrukwekkende pilaren en inscripties in hiëroglyfen, brengen de geschiedenis tot leven. Hoogtepunten zijn de tempels van Luxor, Karnak en Hatshepsut. In de vallei der koningen kun je de graftombes van de oude farao's bezoeken. Meters onder de grond zijn de wandschilderingen prachtig bewaard gebleven.

Aswan is de meest Afrikaanse stad van het land. Bekijk de enorme dam die de overstromingen van de Nijl onder controle houdt. De 'onafgemaakte obelisk' geeft je een idee wat een enorme klus het geweest is om ze te maken en naar de tempel te vervoeren. Ook kun je vanuit Aswan een dagexcursie maken naar Abu Simbel.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Cairo

Een directe vlucht brengt je vanaf Amsterdam in Caïro.

Je komt aan in Caïro, een even prachtige, en indrukwekkende als hectische metropool. Natuurlijk bezoek je Caïro voor de piramides van Gizeh (één van de zeven wereldwonderen) en de Sfinx, die buiten de stad op een plateau zijn gelegen. Het enorme Egyptische museum met onder andere de schatten van Tutankhamon bezoek je het best onder begeleiding van een gids, want bordjes ontbreken. Bezoek ook de markt van Khan el-Khalili waar u naar hartelust souvenirs kopen. Ook de vele moskeeën zijn een bezoek waard. De bekendste is de moskee van Mohammed Ali.

Inbegrepen excursie
Cairo

Excursie Piramides, museum en markt

Je begint de dag met een bezoek aan de piramides van Gizeh waar je oog in oog staat met de de Sfinx op een moment dat er nog geen andere toeristen zijn. Aansluitend word je rondgeleid door het Egyptisch museum, waar je een rondleiding krijgt langs de mooiste stukken.
De tour gaar verder over het Tahrirplein, het plein van de Vrijheid voor Egyptenaren.
Tijdens de lunch worden traditionele Egyptische mezze in een lokaal restaurantje geserveerd.
Aansluitend maak een wandeling met je privégids door de traditionele Islamitische wijk en ontmoet de inwoners van Caïro, de Caïrenen. Je hebt de gelegenheid een mooi souvenir op de grootste soukh van Afrika, de Khan El-Khalili te kopen.

Het middagprogramma kan ook vervangen worden door minder bezochte tempels rond Caïro.

Dag 4 Bahariya

Autorit Aswan – Bahariya: 370 km; ca. 4,5 uur

De Bahariya Oase in de Westelijke Woestijn is een bijzondere plek. In deze oase zijn veel waterbronnen te vinden waarin het heerlijk is om af te koelen. Vanaf de Zwarte Berg is er een schitterend uitzicht over de hoofdstad al-Bawiti. De Bahariya Oase is een interessante plaats voor archeologen waar veel fossielen en schatten zijn gevonden. Begin vorige eeuw ontdekte een Duitse geoloog maar liefst vier nieuwe dinosaurussoorten in dit gebied.

Gedurende 2 dagen staat er een avontuurlijke jeepsafari op het programma! Het vertrek is vanuit Bahariya. Je komt door de Zwarte woestijn, het dorpje El Hayz, Chrystal mountain en de Witte woestijn. Onderweg waan je jezelf regelmatig op een andere planeet: van spierwitte kalk en zoutafzettingen met hun fossielen en kristalbergen tot vlaktes met surrealistische rotsformaties. Een paar dagen in de woestijn is een ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Dag 5-8 Dakhla

De oase Dakhla wordt beschouwd als een van de mooiste oases van Egypte. Er zijn niet alleen ruim 500 warmwaterbronnen, maar ook mooie dorpjes met lemen huizen in de middeleeuwse plaatsjes Al-Qasr en Balat. Dakhla is gecentreerd rond de belangrijkste plaats Mut, een nederzetting die dateert uit het tijdperk van de farao's en waar je nog overblijfselen van de oude nederzetting kunt zien.

Autorit Dakhla - Luxor: 510 km; ca. 6 uur

Je hebt meerdere dagen ter vrije besteding in Luxor. Luxor is eigenlijk één groot museum met verschillende tempels en interessante graven. Er is dan ook veel te zien! Het is de moeite waard om de stad te ontdekken per paardenkoets, waarbij je duidelijk het verschil zult zien tussen de stad en het leven op het platteland in de buitenwijken.
 
Op de oostelijke oever van de Nijl vind je de goed bewaard gebleven tempel van Luxor en het enorme tempelcomplex van Karnak. Op de westoever, waar de zon ondergaat, liggen de vele graven. In de vallei der Koningen zijn veel graven ontdekt die je kunt bezoeken. Hier is ook het graf van Tutankhamon. Ook het Ramasseum, de tempel van Ramses II, de tempel van Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon, vind je aan deze kant van de rivier.

Dag 9-10 Aswan

Autorit Luxor - Aswan: 240 km; ca. 3 uur

Na het drukke Caïro is het een verademing om in het rustige stadje Aswan aan de Nijl te verblijven. Hier vind je de meeste Afrikaanse invloeden van het land. In de Nijl liggen kleurrijke eilanden (Philae, Elephantine en Kitchener-eiland), waar de felucca's (zeilbootjes) rustig langs varen. De zonsondergangen zijn een lust voor het oog!
De Aswandam scheidt de Nijl van het Nassermeer en is zeker een bezoek waard. In de steengroeve voor graniet ligt de 'onvoltooide obelisk' die een idee geeft hoe de obelisken werden uitgehouwen. In het Nubisch museum kom je meer te weten over het leven in Nubië.

Dag 11 Vlucht naar Amsterdam

Je wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt terug naar Europa.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar Cairo
Pharaohs Oasis
4 Bahariya
Oasis Panorama International Hot Springs Hotel
5-8 Dakhla
El Negoom El Badawiya
9-10 Aswan
Keylani Sara
11 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Laagseizoen v.a. € 1549,- v.a. € 1699,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 1625,- v.a. € 1799,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Caïro // Luxor- Amsterdam met
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Binnenlandse vlucht Caïro – Aswan
 • Alle transfers hotel – luchthaven en v.v.
 • Excursie naar piramides, museum en stad Caïro
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, tenzij anders vermeld.
 • Transfers Aswan – Abu Simbel – Luxor

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • E-visum
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 6,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.