Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1475,-

Offerte aanvragen

12 dagen: Egypte Klassiek

 • Een tocht langs de blauwe Nijl, langs groene oevers en door een gele woestijn
 • Reis langs de hoogtepunten van het oude Egypte uit de tijd van de farao's
 • Een overnachting bij de immense tempel van Abu Simbel

Bij aankomst in Caïro zul je je overweldigd voelen door deze enorme stad, maar laat je niet ontmoedigen door de drukte, want er is veel moois te zien. Je bezoekt de piramides en de Sfinx. Vanaf het plateau heb je een mooi uitzicht op de stad. Op de markt van Khan Khalili vind je talloze waterpijpen en prachtige souvenirs. In het Egyptisch museum vind je onder meer de schatten van het graf van Tutankhamon. Een gids zal je hier rondleiden.

Je vliegt vervolgens naar Aswan in het zuiden. Hier vind je de indrukwekkende dam die de Nijl afsluit. De prachtige kleuren van de blauwe Nijl, de groene oevers en de gele woestijn vormen een prachtig schouwspel bij zonsondergang.

De reis voert verder naar de tempel van Abu Simbel. Door de bouw van de dam moest het gehele bouwwerk worden verplaatst. Als je de enorme beelden van onder andere Ramses ziet is dit haast niet voor te stellen.

De reis eindigt in Luxor. Op de westoever, daar waar de zon ondergaat, was in de faraonische tijd het rijk van de doden. Hier vind je het Dal der Koningen, waar de graven liggen van vele farao's en verschillende dodentempels. Op de oostelijke oever liggen de tempel van Luxor en het enorme complex van de tempel van Karnak.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Cairo

Een directe vlucht brengt je vanaf Amsterdam in Caïro.

Je komt aan in Caïro, een even prachtige, en indrukwekkende als hectische metropool. Natuurlijk bezoek je Caïro voor de piramides van Gizeh (één van de zeven wereldwonderen) en de Sfinx, die buiten de stad op een plateau zijn gelegen. Het enorme Egyptische museum met onder andere de schatten van Tutankhamon bezoek je het best onder begeleiding van een gids, want bordjes ontbreken. Bezoek ook de markt van Khan el-Khalili waar u naar hartelust souvenirs kopen. Ook de vele moskeeën zijn een bezoek waard. De bekendste is de moskee van Mohammed Ali.

Inbegrepen excursie
Cairo

Excursie Piramides, museum en markt

Je begint de dag met een bezoek aan de piramides van Gizeh waar je oog in oog staat met de de Sfinx op een moment dat er nog geen andere toeristen zijn. Aansluitend word je rondgeleid door het Egyptisch museum, waar je een rondleiding krijgt langs de mooiste stukken.
De tour gaar verder over het Tahrirplein, het plein van de Vrijheid voor Egyptenaren.
Tijdens de lunch worden traditionele Egyptische mezze in een lokaal restaurantje geserveerd.
Aansluitend maak een wandeling met je privégids door de traditionele Islamitische wijk en ontmoet de inwoners van Caïro, de Caïrenen. Je hebt de gelegenheid een mooi souvenir op de grootste soukh van Afrika, de Khan El-Khalili te kopen.

Het middagprogramma kan ook vervangen worden door minder bezochte tempels rond Caïro.

Dag 4-5 Aswan

Een binnenlandse vlucht brengt je van Caïro naar Aswan.

Na het drukke Caïro is het een verademing om in het rustige stadje Aswan aan de Nijl te verblijven. Hier vind je de meeste Afrikaanse invloeden van het land. In de Nijl liggen kleurrijke eilanden (Philae, Elephantine en Kitchener-eiland), waar de felucca's (zeilbootjes) rustig langs varen. De zonsondergangen zijn een lust voor het oog!
De Aswandam scheidt de Nijl van het Nassermeer en is zeker een bezoek waard. In de steengroeve voor graniet ligt de 'onvoltooide obelisk' die een idee geeft hoe de obelisken werden uitgehouwen. In het Nubisch museum kom je meer te weten over het leven in Nubië.

Dag 6-7 Abu Simbel

Autorit Aswan – Abu Simbel: 270 km; ca. 3 uur

Abu Simbel is een indrukwekkend archeologisch complex bestaande uit twee zeer grote uit de rotswanden uitgehakte Egyptische tempels op de westelijke oever van het Nassermeer. De tempel die gebouwd is door Ramses II rond de dertiende eeuw voor Christus.  Na de bouw van de dam bij Aswan, werd de enorme tempel bedreigd door het water van het Nassermeer. Om de tempel te redden is deze verplaatst naar een hoger gelegen plek. Dit is haast niet voor te stellen als je er voor staat!

Dag 8-11 Luxor

Autorit Abu Simbel - Luxor: 500 km; ca. 5,5 uur

Je hebt meerdere dagen ter vrije besteding in Luxor. Luxor is eigenlijk één groot museum met verschillende tempels en interessante graven. Er is dan ook veel te zien! Het is de moeite waard om de stad te ontdekken per paardenkoets, waarbij je duidelijk het verschil zult zien tussen de stad en het leven op het platteland in de buitenwijken.
 
Op de oostelijke oever van de Nijl vind je de goed bewaard gebleven tempel van Luxor en het enorme tempelcomplex van Karnak. Op de westoever, waar de zon ondergaat, liggen de vele graven. In de vallei der Koningen zijn veel graven ontdekt die je kunt bezoeken. Hier is ook het graf van Tutankhamon. Ook het Ramasseum, de tempel van Ramses II, de tempel van Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon, vind je aan deze kant van de rivier.

Dag 12 Vlucht naar Amsterdam

Je wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt terug naar Europa.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Cairo
Pharaohs Oasis
4-5 Aswan
Keylani Sara
6-7 Abu Simbel
Nefertari Nefertari
8-11 Luxor
Gezira Gardens Lotus
12 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Laagseizoen v.a. € 1475,- v.a. € 1549,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 1675,- v.a. € 1775,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Caïro // Luxor- Amsterdam met Egyptair
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Binnenlandse vlucht Caïro – Aswan
 • Alle transfers hotel – luchthaven en v.v.
 • Excursie naar piramides, museum en stad Caïro
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, tenzij anders vermeld.
 • Transfers Aswan – Abu Simbel – Luxor

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • E-visum
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 6,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.