Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1549,-

Offerte aanvragen

9 dagen: Ervaar de rijkdommen van Egypte vanaf de Nijl

 • De hoogtepunten van het oude Egypte
 • Per Nijlcruise van Luxor naar Aswan
 • Prachtige zonsondergangen

Een Nijlcruise is de ideale manier om Egypte te leren kennen. Geniet van het uitzicht en bezoek de mooiste tempels.

De reis begint in het drukke Cairo. Hier zie je direct waar Egypte bekend om is geworden: de enorme piramides en de sfinx. Ook bezoek je het Egyptisch museum, waar je onder meer de schatten van het graf van Tutankhamon vindt.

Je vliegt door naar Luxor en checkt in voor een mooie cruise over de Nijl. De eerste dag blijft de boot in Luxor. De westoever, daar waar de zon ondergaat, was in de faraonische tijd het rijk van de doden. Hier vind je het Dal der Koningen, waar de graven liggen van vele farao's en verschillende dodentempels. Op de oostelijke oever liggen de tempel van Luxor en het enorme complex van de tempel van Karnak.

De volgende dag vaar je naar het zuiden. Geniet op het zonnedek van het uitzicht en laat het dagelijks leven aan je voorbij trekken. Onderweg worden verschillende stops gemaakt, zodat je onder meer de kolossen van Memnon en de tempel van Edfu en Kom Ombo kunt bezoeken.

De reis eindigt in het Nubische Aswan, waar je kunt zien hoe de enorme obelisken werden uitgehouwen. Ga lekker zitten op een terrasje aan de Nijl en geniet van één van de mooiste zonsondergangen die je ooit gezien hebt.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Cairo

Een directe vlucht brengt je vanaf Amsterdam in Caïro.

Je komt aan in Caïro, een even prachtige, en indrukwekkende als hectische metropool. Natuurlijk bezoek je Caïro voor de piramides van Gizeh (één van de zeven wereldwonderen) en de Sfinx, die buiten de stad op een plateau zijn gelegen. Het enorme Egyptische museum met onder andere de schatten van Tutankhamon bezoek je het best onder begeleiding van een gids, want bordjes ontbreken. Bezoek ook de markt van Khan el-Khalili waar u naar hartelust souvenirs kopen. Ook de vele moskeeën zijn een bezoek waard. De bekendste is de moskee van Mohammed Ali.

Inbegrepen excursie
Cairo

Excursie Piramides, museum en markt

Je begint de dag met een bezoek aan de piramides van Gizeh waar je oog in oog staat met de de Sfinx op een moment dat er nog geen andere toeristen zijn. Aansluitend word je rondgeleid door het Egyptisch museum, waar je een rondleiding krijgt langs de mooiste stukken.
De tour gaar verder over het Tahrirplein, het plein van de Vrijheid voor Egyptenaren.
Tijdens de lunch worden traditionele Egyptische mezze in een lokaal restaurantje geserveerd.
Aansluitend maak een wandeling met je privégids door de traditionele Islamitische wijk en ontmoet de inwoners van Caïro, de Caïrenen. Je hebt de gelegenheid een mooi souvenir op de grootste soukh van Afrika, de Khan El-Khalili te kopen.

Het middagprogramma kan ook vervangen worden door minder bezochte tempels rond Caïro.

Dag 4 Nijlcruise dag 1

Een binnenlandse vlucht brengt je van Caïro naar Luxor. Je wordt met een transfer naar het schip gebracht waarmee je Nijl zult afzakken.

Vandaag bezoek je met een professionele gids/Egyptoloog de bekendste oudheden in Luxor: de Vallei der Koningen met onder andere het beroemde graf van Toetanchamon en de tempel van Hatsjepsut. Daarnaast is er tijd voor nog 1 andere bezienswaardigheid die je zelf kunt kiezen. Je gids helpt je graag om de bekendste of juist rustige onbekende tombes te vinden. Net wat jij wilt!
​Na deze bijzondere eerste ochtend tussen de oudheden brengen we je naar de cruiseboot. Iemand van het Kingfisher Tours team checkt je vlot in. En nadat je bent geïnstalleerd in je kamer is het tijd voor de 1e lunch aan boord.
​Geniet onder het eten van het weidse uitzicht op de Nijl en leg een ‘goede bodem’, want ’s middags kun je zelf Luxor verkennen. Een van de leukste manieren om Luxor te leren kennen is een stadstour met een kalèche (paard en wagen). De kalècherijder vertelt je van alles over Luxor, terwijl jij lekker kunt relaxen. Het windje tijdens het rijden werkt heerlijk verkoelend.

Wil je ‘s avonds op eigen gelegenheid iets leuks doen in Luxor? In het Luxor museum vind je alle ingrediënten voor een spannende verdere kennismaking met het Oude Egypte. Het kost even wat lef om de drempel van de ‘mummiekamers’ over te stappen. Maar het is fascinerend om de mummies van de farao’s Ahmose I en Ramses I van dichtbij te zien. Het museum is heel overzichtelijk opgezet, dus je hebt geen gids nodig. In ruim een uur heb je alle hoogtepunten (inclusief schatten uit het graf van Toetanchamon) gezien.

Dag 5 Nijlcruise dag 2

Na een uitgebreid ontbijt op de boot varen we vandaag rond 12.00 uur door naar Esna. Vroege vogels staan deze ochtend echter al voor dag en dauw naast hun bed. Dit is namelijk je kans om de perfecte zonsopkomst boven Luxor mee te maken. Zweef in een grote luchtballon over de Westbank terwijl de tempels en tombes van Luxor onder je langs glijden. In het gouden zonlicht zie je de kleine dorpjes rond Luxor tot leven komen.
​Liever met beide benen op de grond? Bezoek dan met je eigen privégids de grootste tempel van Egypte: de Karnak tempel. Zonder gids zou je hier eindeloos kunnen ronddwalen, maar onze gidsen weten precies waar de hoogtepunten te zien zijn.
​Een aanrader voor ‘s avonds: de sound and lightshow in de Edfutempel.

Dag 6 Nijlcruise dag 3

Op dag 3 van de Nijlcruise van Luxor naar Aswan bezoeken we de tempel van de valkengod Horus in Edfu.
‘s Middags bezoeken we de tempels in Kom Ombo met je privégids: een Egyptoloog. Hij neemt je mee op ontdekkingstocht door de tweelingtempels van krokodillengod Sobek en valkengod Haroeris. Vandaag zien we ook krokodillenmummies, want in het Oude Egypte werden niet alleen mensen gemummificeerd.

’s Avonds vaart de cruiseboot verder Aswan.

Dag 7 Nijlcruise dag 4

Vandaag hebben we nog niets op het programma staan, dus je kunt zelf ter plekke kijken waar je zin in hebt.
Vandaag kun je bijvoorbeeld met een privégids de tempels van Abu Simbel bezoeken. Deze rotstempels werden ruim 1200 jaar voor Christus gebouwd onder de machtigste farao van Egypte: Ramses II. In de jaren ’60 van de vorige eeuw werden de tempels in hun geheel verplaatst om ze te redden van een verdwijning in het Nassermeer. Je gids vertelt je alles over deze immense verhuizing. Het is ook leuk om een kijkje te nemen in het Visitor Centre.

Dag 8 Nijlcruise dag 5

Na een laatste ontbijt op de boot is het tijd voor de check-out. Je hebt de rest van de dag de tijd om de culturele hoogtepunten van Aswan te verkennen (je bagage blijft nog op de boot; als je een excursie hebt geboekt gaat de bagage mee). Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel.

Dag 9 Vlucht naar Amsterdam

Je wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt terug naar Europa.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar Cairo
Oasis
4 Nijlcruise dag 1
5* Cruiseschip Alyssa
5-7 Nijlcruise dag 2
5* Cruiseschip Alyssa
8 Nijlcruise dag 5
Sara
9 Vlucht naar Amsterdam
Periode Prijs
Laagseizoen v.a. € 1549,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 1825,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Cairo // Aswan – Amsterdam met
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Alle transfers
 • Excursie naar piramides, museum en stad Caïro
 • Vlucht naar Luxor
 • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 5 dagen/4 nachten Nijlcruise, incl. maaltijden op basis van volpension, incl. 3 excursies.

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overige excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • E-visum
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • E-visum
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 6,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.