Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2549,-

Offerte aanvragen

14 dagen: Ethiopië: Langs de historische route

 • Reis per auto door het Ethiopische landschap
 • Oog in oog met de gelada's in de Simien Mountains
 • De weinig bezochte rotskerken van Tigray

In ruim twee weken verken je de culturele, natuurlijke en historische schatten van Noord-Ethiopië. Je reist zoveel mogelijk per auto met chauffeur, om zo ook tijdens het reizen een goed beeld te krijgen van het dagelijks leven in Ethiopië. Onderweg passeer je talloze kleine dorpjes, paard en wagens, herders met hun vee en hebt de prachtigste uitzichten door kloven en bergen.

De hoofdstad Addis Ababa ligt in het centrum van het land. Zonder dat deze stad echt belangrijke bezienswaardigheden heeft, vormt Addis toch een goede introductie van wat Ethiopië te bieden heeft. Bovendien vind je hier de grootste markt van het Afrikaanse continent. De reis per auto met chauffeur begint met een flinke rit door de mooie kloof van de Blauwe Nijl. Aan het einde van de rit wachten de mysterieuze, eeuwenoude kloosters van het Tanameer. Even verderop ligt de koningsstad Gondar met haar kastelen, die je meenemen naar de sfeer van de Middeleeuwen.

Ook de natuur van dit deel van het land is niets minder dan spectaculair. De bergketen van de Simien Mountains is een wandelaarsparadijs. Je kunt hier de unieke diersoorten als de gelada baviaan, de walia Ibex en de Ethiopische wolf tegenkomen. Via een mooie route reis je door naar het slaperige Axum. Hier vind je naast de beroemde obelisken de kerk waar volgens de Ethiopiërs de Ark des Verbonds zich bevindt.

Volgende stop op de route is de provincie Tigray. Hier bevinden zich meerdere oude rotskerken die in een prachtig landschap verstopt zijn. De ultieme verzameling rotskerken bezoek je in Lalibela, de laatste stop op de reis. Er liggen hier meer dan 10 kerken uitgehouwen uit de rotsen, met als hoogtepunt de iconische Bet Giyorgis. Vanuit Ethiopië pak je het vliegtuig weer terug naar Addis. De reis is gemakkelijk te verlengen met een uitstapje naar het tropische Zanzibar, waar je aan de heerlijke stranden kunt uitrusten.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Addis Abeba

Transfer luchthaven - hotel Addis Abeba

Addis Abeba is de hoofdstad van Ethiopië en een van de grootste steden van Afrika. De stad beschikt over verschillende uitstekende musea zoals het Etnological Museum, gelegen in het voormalig paleis van Haile Selassie, en het National Museum, waar je het 3,4 miljoen jaar oude skelet van Lucy vindt. Daarnaast vind je hier de merkato, de grootste markt van Afrika. Addis Abeba vormt het centrum van Ethiopië en tijdens een rondreis door het land kom je hier onvermijdelijk meermalen terug.

Dag 3-4 Bahir Dar

Je start de reis per auto met chauffeur/gids.

Vroeg in de ochtend vertrek je per auto met chauffeur noordwaarts naar Bahir Dar. Onderweg rijd je door de spectaculaire kloof van de Blauwe Nijl. De kloof is bijna 400 km lang en bereikt dieptes van bijna 1500 meter.  Je komt tegen de avond aan in Bahir Dar, gelegen aan de oevers van Lake Tana. Het is een prettige stad met een ontspannen sfeer.
De volgende ochtend maak je met een gids een boottocht over het prachtige Tanameer. Je bezoekt een selectie van de vele authentieke kloosters verborgen op de eilanden en langs de oevers van dit heilige meer. Op het Zege Peninsula bezoek je de kloosters van Azua Maryam en Ura Kidane Mehret en je gaat ook naar het eilandklooster Debre Maryam in de monding van de Blauwe Nijl. De omgeving, de sfeer en de prachtige kleurige muurschilderingen maken elke kerk weer de moeite waard. ’s Middags ga je naar de Blue Nile Falls voor een korte wandeling rond de watervallen. Deze zijn na de Victoria Falls de grootste watervallen van het continent. Over een breedte van 400 meter stort het water zich 45 meter de diepte in; een indrukwekkend gezicht. Je eindigt de dag met een prachtige zonsondergang over het meer.

Dag 5 Gondar

Na het ontbijt rijd je door naar Gondar. Tijdens de drie uur durende rit kom je langs allerlei kleine dorpjes, die een goed beeld geven van de Amhaarse cultuur. Bij aankomst in Gondar verken je de historische schatten van deze oude koningsstad. Strategisch gelegen was Gondar in de 17e eeuw de hoofdstad van een groot rijk. Hiervan getuigen de vele paleizen en kastelen in het centrum van de stad. De Royal Enclosure bestaat uit maar liefst zes kastelen die je terugnemen naar de Middeleeuwen. Ook breng je een bezoek aan het bad van Fasilidas, dat nog steeds gebruikt wordt tijdens de indrukwekkende viering van het Timket Festival, Ras Gimb Palace Museum en de Debre Birhan Selassie kerk met haar schitterende plafond.

Dag 6 Simien Mountains

Vandaag vertrek je vroeg in  de ochtend naar Sankaber in de Simien Mountains. Je maakt van hieruit een makkelijke en mooie wandeling naar de kloof van Geech. Hier zie je onder meer een grote waterval van de Jinbar rivier in de afgrond stromen. Ook is het een goede plek om de speciale dieren van de Simien Mountains te spotten zoals de bijzondere gelada baviaan, die ook wel bloedend hart baviaan wordt genoemd wegens de rode huid op de borst. Met een beetje geluk zie je ook nog de zeldzame walia ibex en misschien zelfs de Ethiopische wolf.

Dag 7-8 Axum

Je rijdt dwars door de dramatische Tekeze Vallei met haar prachtige landschappen. Aan het eind van de dag kom je aan in Axum. Axum was ooit het centrum van een machtig rijk en een bloeiende cultuur. Hier stonden volgens de overlevering in de 10e eeuw voor Christus de paleizen van de legendarische koningin Sheba. In de eerste eeuwen van onze jaartelling was Axum een van de belangrijkste rijken van de toenmalige wereld. Het hoe en waarom van de ondergang van het rijk van Axum zijn onduidelijk. Nu is het een landelijk en slaperig plaatsje waar je struikelt over herinneringen aan het verleden; tientallen tombes, steles en paleisruïnes liggen hier verspreid door de omgeving. Je hebt hier een volledige dag de tijd en bezoekt onder meer de beroemde obelisken, het archeologisch museum, het paleis en bad van koningin Sheba. In de St Mary of Zion kerk zou de Ark des Verbonds zich bevinden. De kerk is echter alleen toegankelijk voor mannen en de kapel waar de Ark wordt bewaard is helemaal niet te bezoeken.

Dag 9 Tigray

Vanuit Axum vertrek je naar de ruines van Yeha, daterend uit de 8e tot de 5e eeuw voor Christus. Vervolgens bezoek je enkele rotskerken in de provincie Tigray. Zo is er het Debre Damo klooster, waar de mannen (helaas zijn vrouwen niet toegestaan in het klooster) via een 15 meter lang touw naar het klooster kunnen. De rotskerk van Medhane Alem Adi Kesho is ook voor vrouwen toegankelijk. De volgende dag kun je een bezoek brengen aan of de Abuna Yemata Guh kerk of de Maryam Korkor kerk. Voor beide kerken moet je ruim een uur wandelen om er te komen, maar de uitzichten zijn alle moeite meer dan waard. Na de lunch kom je nog bij de makkelijker te bereiken kerken van Abreha we Atsbeha en Wukro Chirkos. Je overnacht in Mekele, voor je doorreist naar Lalibela.

Dag 11-12 Lalibela

Vanuit Tigray is het een volledige dag rijden naar Lalibela. Onderweg passeer je verschillende kleine dorpjes met typische huizen gebouwd in Tigray stijl. Het laatste stuk naar Lalibela slinger je door het mooie heuvelachtige landschap. De volgende dag ontdek je de pronkstukken van Lalibela, de eeuwenoude rotskerken.  De rotskerken van het geïsoleerde Lalibela behoren tot de indrukwekkendste en belangrijkste historische monumenten van Afrika en vormen daarmee misschien wel dé bezienswaardigheid van Ethiopië. In de rotsen zijn hier meer dan tien kerken uitgehakt. Zij vormen in zekere zin het hart van de Ethiopische kerk en staan symbool voor het overleven en voortbestaan van de christelijke Ethiopische cultuur. De kerken, de priesters, het leven rond de kerken en de omgeving zijn fascinerend. Je begint bij het noordwestelijke cluster van Bet Medhane Alem, Bet Maryam, Bet Meskel, Bet Danaghel, Bet Mikael en Bet Golgota. Na de lunch bezoek je het zuidoostelijke cluster met Bet Gabriel-Rufael, Bet Merkorios, Bet Amanuel en Bet Abba Libanos. De meest bekende kerk is voor het laatst bewaard: de iconische Bet Giyorgis, gebouwd ter ere van de beschermheilige van Ethiopië: Sint George.

Dag 13 vlucht Addis Abeba

Je vliegt vanuit Lalibela naar Addis Abeba, waar je nog een laatste middag hebt voor je terugvliegt naar huis.

Addis Abeba is de hoofdstad van Ethiopië en een van de grootste steden van Afrika. De stad beschikt over verschillende uitstekende musea zoals het Etnological Museum, gelegen in het voormalig paleis van Haile Selassie, en het National Museum, waar je het 3,4 miljoen jaar oude skelet van Lucy vindt. Daarnaast vind je hier de merkato, de grootste markt van Afrika. Addis Abeba vormt het centrum van Ethiopië en tijdens een rondreis door het land kom je hier onvermijdelijk meermalen terug.

Dag 14 Terugvlucht

Na middernacht gaat de vlucht terug naar huis waar je in de loop van de ochtend aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Addis Abeba
Stay Easy Hotel Monarch Hotel Jupiter International Bole
3-4 Bahir Dar
Summerland Hotel Jacaranda Abay Minch
5 Gondar
L-Shape Hotel Fasil Lodge Goha Hotel
6 Simien Mountains
Sona Hotel Sona Hotel Simien Lodge
7-8 Axum
Remhai Remhai Sabean
9 Tigray
Tourist Hotel Axum Hotel Planet Hotel
11-12 Lalibela
Alef Paradise Lal Hotel Maribela Hotel
13 vlucht Addis Abeba
Stay Easy Hotel Monarch Hotel Jupiter International Bole
14 Terugvlucht
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2549,- v.a. € 3149,- v.a. € 3549,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 2749,- v.a. € 3349,- v.a. € 3749,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchtretour Amsterdam – Istanbul – Addis Abeba met Turkish Airlines
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Vlucht Lalibela – Addis met Ethiopian Airlines
 • Transfer na aankomst in Addis
 • Vervoer vanaf vertrek Addis t/m Lalibela
 • Entreegelden voor alle lokaties genoemd in de uitgebreide reisbeschrijving inclusief lokale gids en boottocht op Lake Tana
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Niet genoemde excursies en entreegelden
 • Visum Ethiopië
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.

De door jou gekozen bestemming bieden we (tijdelijk) niet aan.
Je wordt nu omgeleid naar onze homepage.