Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2425,-

Offerte aanvragen

16 dagen Jamaica: Reggae, rasta en tropische stranden

 • Rijd zelf door het land van Bob Marley
 • Bezoek suiker- en koffieplantages
 • Prachtige stranden met swingende muziek

Reggae, Rasta en tropische stranden zijn de clichés waar je aan denkt als je Jamaica zegt. En dat klopt nog ook. Maar daarnaast kent het land een schitterende natuur met bergen, watervallen, moerassen en oerwouden. Dit alles afgewisseld met suiker- en koffieplantages en schitterende oude huizen. Ontdek het allemaal tijdens deze fly & drive.

Na aankomst in Montego Bay haalt je de huurauto op en rijdt via de Noordkust naar het Oosten. Als je zin hebt in extra avontuur kan je onderweg een stop maken om te raften bij Falmouth.

Voor Ocho Rios kom je bij de Dunn's River watervallen. Deze zijn helemaal tot aan de top te beklimmen. Op een warme dag behoren heerlijk in het water zwemmen of genieten van een 'natuurlijke massage', onder het kletterende water tot de mogelijkheden.

Richting de rustige badplaats Port Antonio kom je door weelderig, tropisch begroeid platteland, langs bananenplantages en onbedorven kusten en strandjes. Bezoek de Blue Lagoon, waar je na een duik de eeuwige jeugd vindt.

Via een schitterende tocht dwars door de Blue Mountains rijd je richting Kingston. Hier ontmoeten het koloniale verleden en de hedendaagse zakenwereld elkaar temidden van een druk straatleven. Je vindt er theaters en musea, waarvan de belangrijkste het Bob Marley museum is.

Treasure Beach is een rustig strandplaatsje aan de Zuidkust van Jamaica, met zoals de naam al doet vermoeden, een prachtig strand.

Om de reis op Jamaicaanse wijze af te sluiten verblijf je nog een paar dagen in Negril. In deze badplaats geniet je de hele dag van zon, zee en strand.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Montego Bay

Je vertrekt naar Montego Bay, waar je dezelfde dag nog aankomt.
Bij aankomst op de luchthaven haal je meteen de huurauto op.

Montego Bay is de meest gebruikte aanvlieghaven van het land en is omgeven door mooie, uitgestrekte, kilometers lange witte stranden. Na Kingston is dit ook de grootste stad van het eiland. Het bekendste strand van Montego Bay is Doctors Cave beach, hier liggen ook veel hotels en resorts.

De stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden zoals de St. James Parish Church uit 1775 en de restanten van Fort Montego. Ten oosten van de stad zijn oude plantage woningen te vinden uit de slaventijd zoals Greenwood en Rosehall.

Jaarlijks in de maand juli wordt hier het Reggae Sumfest gehouden het grootste reggae festival ter wereld.

Dag 2-3 Ocho Ríos

Autorit Montego Bay – Ocho Rios: 100 km; ca. 2 uur

Ocho Rios  is een voormalig vissersdorpje en ligt aan een smalle baai.  De plaats is een goede uitvalsbasis om de noordkust te ontdekken.

Ten westen van Ocho Rios liggen de Dunn's River watervallen, deze zijn helemaal tot aan de top te beklimmen. Op een warme dag is dit dé plek om heerlijk in het water te zwemmen of te genieten van een 'natuurlijke massage', onder het kletterende water. Vlakbij de watervallen ligt Dolphin Cove, hier kan je zwemmen met dolfijnen
In het plaatse Chukka Cove kan je allerlei actieve tours doen zoals; Canopy en paardrijden over het strand.

Ocho Rios heeft zelf ook een aantal bezienswaardigheden; een bezoek aan het Reggaemuseum mag natuurlijk niet ontbreken! Coyaba River garden is een prachtige tuin met paden en routes door weelderige begroeiing, kleine watervallen en stroompjes gevuld met krabben en schildpadden.

Ten westen van Ocho Rios ligt de plaats Falmouth, hier kan je heel goed raften.

Dag 4-6 Port Antonio

Autorit Ocho Rios – Port Antonio: 100 km; ca. 2 uur

Port Antonio is nog niet zo ontdekt door de toeristen als andere plaatsen in Jamaica. Een wandeling langs de straten, pleinen en de markt is dan ook zeker een aanrader.
De stad is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de bossen van de Rio Grande Vallei en de Maroon dorpjes Moore Town en Nanny Town. Er worden ook veel hikes georganiseerd in de omgeving voor de sportieve toerist.

Ten westen van Port Antonio ligt een mooi gebied, dat zich kenmerkt als een weelderige, tropisch begroeide plattelandstreek. Er liggen hier verschillende bananenplantages en onbedorven kusten en strandjes. Bezoek de Blue Lagoon, waar je na een duik de eeuwige jeugd vindt.

Dag 7-8 Kingston

Autorit Port Antonio – Kingston: 90 km; ca. 2,5 uur

Kingston ligt aan het zuidoosten van het eiland en is aan de noordkant afgeschermd door de Blue Mountains. Hier ontmoeten het koloniale verleden en de hedendaagse zakenwereld elkaar temidden van een druk straatleven. Je vindt er theaters en musea, waarvan de belangrijkste het Bob Marley museum is. Devon House is interessant voor de antiekliefhebber, het is een gerestaureerd woonhuis uit 1881 dat nu dienst doet als museum.

Buiten de stad, op het puntje van het schiereiland The Palisadoes ligt Port Royal. Deze plek is 200 jaar lang de zetel geweest van het Britse Martieme hoofdkwartier van de West Indies. De oude gebouwen herinneren hier nog aan. Fort Charles is het enige oude verdediging fort wat nog te bezichtigen is, de andere vijf forten zijn bij een aardbeving ingestort.

Voor snorkelen en zonnen kan je naar Lime Cay, een eilandje voor de kust van Port Royal.

Dag 9-11 Treasure beach

Autorit Kingston – Treasure Beach: 140 km; ca. 3 uur

Treasure Beach is een rustig strandplaatsje aan de zuidkust van Jamaica, met zoals de naam al doet vermoeden, een prachtig strand. De omgeving is niet zo groen als de noordkust, hier vind je juist cactussen en acacia’s. Deze strandplaats is nog heel relaxed en onontdekt en dus ook nog niet ontwikkeld voor het massatoerisme. Fietsen hiken en kajakken behoort tot de mogelijkheden, een dagje op het strand kan natuurlijk ook.

Dag 12-14 Negril

Autorit Treasure Beach - Negril: 100 km; ca. 2 uur

Negril is Jamaica’s meest bekend badplaats en dé plek om de hele dag van zon, zee en strand te genieten. Negril heeft een 11 km lang strand en voor de kust ligt een groot koraalrif. De wateren van Negril zijn hierdoor een van de beste duikplekken van het eiland. Ondanks dat Negril bestaat van toerisme hangt er toch nog een kalme atmosfeer.
Rondom de badplaats kan je nog de Negril Hills bezoeken en het Great Morass; een groot moeras en mangrove gebied.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Autorit Negril – Airport Montego Bay: 80 km; ca. 1,5 uur
Je rijdt naar de luchthaven en levert de auto in.
 

Je vliegt vanaf Montego Bay naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Montego Bay
Doctors Cave Beach Wexford Half Moon
2-3 Ocho Ríos
Fishermans Point Shaw Park beach Jamaica Inn
4-6 Port Antonio
Frenchmans Cove Mockingbird Hill Geejam
7-8 Kingston
Knutsford Court Courtleigh Strawberry Hill
9-11 Treasure beach
Treasure Beach Jake's Sandals White house
12-14 Negril
Rondel Village Country Country Couples Negril
15-16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2425,- v.a. € 3275,- v.a. € 4449,-
Hoogseizoen v.a. € 3175,- v.a. € 4075,- v.a. € 5199,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegretour Amsterdam –Montego Bay met TUIfly inclusief 20 kilo bagage pp
 • Luchthavenbelasting
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies
 • Autohuur, Type Toyota Yaris of vergelijkbaar inclusief alle kilometers. Ophalen bij aankomst op de luchthaven, achterlaten op de luchthaven van Montego Bay dag 15.
 • Autoverzekering all-inclusive (Sunny Cars)

Exclusief

 • Maaltijden
 • Overige autoverzekering
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten Vamonos, €30,- per persoon
 • Bijdrage SGR: €5,- euro per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.