Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1199,-

Offerte aanvragen

10 dagen Jordanie: Naar de tijd van de bijbel

 • Jeepsafari door het desolate woestijngebied
 • Breng een bezoek aan de oude woestijnstad Petra
 • Drijvend een krantje lezen op de Dode Zee

In Jordanië vind je een mix van oude geschiedenis en woeste natuur. Op veel plaatsen zijn nog overblijfselen te zien uit de tijd van de Bijbel. Even indrukwekkend zijn de Wadi Mujib en de Wadi rum.

Amman is de hoofdstad van Jordanië en wordt ook wel de witte stad genoemd. Hoogtepunten zijn het Romeins theater en het museum waar je de Dode Zee rollen kunt bewonderen. In de omgeving van Amman ligt Madaba, waar je de beroemde Byzantijnse mozaïeken kunt zien. De berg Nebo biedt een spectaculair uitzicht over de stad.

Lopend door Jerash waan je je in het oude Romeinse rijk. Het is een echte stad met theaters, poorten, tempels en zuilen.

De Koningsweg richting Petra is niet de snelste route, maar zeker wel de mooiste. Hij leidt langs Wadi Mujib: de Grand Canyon van Jordanië. De roze stad Petra is één van de zeven moderne wereldwonderen. De rotsen hebben alle tinten rood en roze. Na een wandeling door een smalle kloof, sta je opeens oog in oog met het indrukwekkende monument 'Al Khazneh'.

Wadi rum: de vallei van de maan, dankt haar naam aan het landschap. Dit woestijngebied wordt gekenmerkt door brede valleien en steile rotsen in allerlei kleuren. De ideale manier om Wadi Rum te verkennen is met een avontuurlijke jeepsafari!

Zwemmen in de Dode Zee is een bijzondere ervaring. Het water is zo zout dat je al drijvend op het water een krantje kunt lezen. De modder is zeer goed voor de huid en er zijn dan ook diverse spa's te vinden.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Amman

Je vertrekt naar Amman, waar je dezelfde dag nog aankomt.

Amman wordt ook wel de witte stad genoemd en is de hoofdstad van Jordanië. Het is een fascinerende stad met veel geschiedenis. Hoogtepunten zijn het Romeins theater, de citadel en het museum waar je de Dode Zee rollen kunt bewonderen. De grootste moskee van Amman is te herkennen aan de imposante blauwe koepel. Het is de enige moskee in de stad waar je als niet-moslim een bezoek aan kunt brengen. Één van de meeste hippe straatjes in Amman is Rainbow Street. Hier bevinden zich talloze leuke restaurants en bars. In de soukhs vind je de meest prachtige souvenirs om mee naar huis te nemen. Breng een bezoek aan de Neboberg, een belangrijke godsdienstige plek. Een andere leuke activiteit vanuit Amman is Jerash bezoeken, één van de grootste en best bewaarde voorbeelden van Romeinse architectuur buiten Italië.

Dag 3-5 Petra

Autorit Amman - Petra: 230 km; ca. 3 uur

Onderweg kan je een tussenstop maken bij Madaba en Kerak.

Onderweg naar Petra kan je een stop maken bij Madaba: de stad van de mozaïeken. In de St. Joriskerk vindt u een vloermozaïek uit de 6e eeuw met een afbeelding van een kaart van de Jordaan, de Dode zee en een deel van de Nijldelta.
Ook Kerak met het kruisvaarderskasteel is de moeite waard. Het is gebouwd op de hoogste bergen van Kerak.

De roze stad Petra is één van de moderne wereldwonderen. Er zijn maar weinig plekken zo mysterieus als Petra. De stad werd volledig uitgehakt uit roodroze rotspartijen en lag lange tijd verborgen voor de wereld. Na een wandeling door een smalle kloof, sta je opeens oog in oog met het indrukwekkende monument 'de Khazneh'. Bezoek ook eens Beidah, ook wel Klein Petra genoemd. Dit 'voorstadje' van Petra ligt in een kloof op zo'n 8 km ten noorden van Petra.

Dag 6 Wadi Rum

Autorit Petra - Wadi Rum: 115 km; ca. 2 uur

Wadi Rum: de vallei van de maan, dankt haar naam aan het landschap. Dit woestijngebied wordt gekenmerkt door brede valleien en steile rotsen in allerlei kleuren. Tegenwoordig leven er nog enkele bedoeïenen in Wadi Rum. De ideale manier om Wadi Rum te verkennen is met een avontuurlijke jeepsafari. Tijdens de jeepssafari kan je er voor kiezen om te overnachten in een bedoeïenen tentenkamp. Dit is een geweldige ervaring. Vanuit je bed kijk je naar de maan en sterren.

Dag 7-8 Aqaba

Autorit Wadi Rum - Aqaba: 75 km; ca. 1 uur

Aqaba is een knusse en gezellige stad en ligt aan de Rode Zee. Aqaba staat bekend om het zonnen, snorkelen en duiken maar de stad zelf heeft ook veel leuks te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de souks van Aqaba. De souks zijn niet zoals je kent uit bijvoorbeeld Marokko. Hier zijn het winkelstraten met veel marktstallen. Slenter door de vele straatjes en kijk je ogen uit. Een andere bezienswaardigheid is de bekende vlaggenmast, de op vijf na hoogste van de wereld. De vlaggenmast is zichtbaar vanaf Israël, Saudi-Arabië en Egypte. Houdt met een bezoek aan Aqaba rekening met dat er op het strand nauwelijks vrouwen in bikini lopen. In het plaatsje Tala Bay is het wat gangbaarder om met bikini op het strand te lopen.

Dag 9 Dode Zee

Autorit Aqaba - Dode Zee: 275 km; ca. 3 uur

De Dode Zee grenst aan Jordanië, Palestina en Israël en is een bijzonder verschijnsel. Het is zo zout dat je hier op het water kunt drijven. Bovendien zijn de mineralen uit de Dode Zee zeer goed voor de huid. Er zijn dan ook vele spa's die allerlei behandelingen aanbieden. In tegenstelling tot de Rode Zee is er geen enkel levend wezen te bekennen en groeit er nauwelijks vegetatie. Trek oude badkleding en waterschoenen aan als je een duik neemt in de Dode Zee.

Dag 10 Vlucht naar Amsterdam

Je rijdt naar de luchthaven van Amman en levert de huurauto in. Je vliegt terug naar huis, waar je dezelfde dag nog aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Amman
Larsa Hotel Geneva Hotel Grand Hyatt
3-5 Petra
Amra Palace Hotel Petra Moon The Old Village
6 Wadi Rum
Captain's Camp Captain's Camp Captain's Camp
7-8 Aqaba
Captain's Hotel Marina Plaza Kempinski Hotel
9 Dode Zee
Dead Sea Spa Holiday Inn Resort Kempinski Hotel Ishtar
10 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 1199,- v.a. € 1499,- v.a. € 1849,-
Hoogseizoen (maart-mei, sept-dec) v.a. € 1299,- v.a. € 1649,- v.a. € 2299,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchtretour Amsterdam – Amman//Amman – Amsterdam met Royal Jordanian
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer bij aankomt in Amman
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, het verblijf in Wadi Rum op basis van half pension
 • Huurauto 8 dagen, type Hyundai i10 of gelijkwaardig, incl. ongelimiteerde kilometers en all-risk verzekering

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer
 • Excursies en entreegelden
 • Visumkosten (incl. bij aankomst en vertrektransfer, check quote)
 • Entreekosten Wadi Rum à € 6,- (te betalen bij het bezoekerscentrum)
 • Extra bestuurder
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 6,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.