Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3849,-

Offerte aanvragen

21 dagen: De maki’s van Madagaskar

 • Ontdek Mada's unieke flora en fauna
 • Luieren op Ile Sainte Marie
 • Bergwandelingen in Andringitra

In een auto met chauffeur reis je langs de bekendste natuurparken van het eiland. Onderweg maak je natuurlijk ook kennis met de diverse culturen van Madagascar. Je sluit de reis af met een paar dagen luieren op het eilandje Ile Sainte Marie.

Na aankomst in Antananarivo vlieg je door naar Tulear, in het zuidwesten. Een korte rit verder ligt het onwerkelijke, droge maanlandschap van Isalo Nationaal Park. Het park Andringitra heeft een ander karakter. Hier vind je tussen grillig gevormde pieken ook hoger geleden graslanden. Je kunt hier prachtige wandelingen maken.

De volgende stop is een van de topparken van het land: Ranomafana. In het dichtbegroeide regenwoud kom je zeker meerdere makisoorten tegen. Via de steden Ambositra en Antsirabe rijd je door de centrale hooglanden weer terug richting Antananarivo.

Andasibe is het volgende park dat je bezoekt. In het regenwoud leeft onder meer de indri, de grootste soort lemuren. Per boot reis je over het Canal de Pangalanes, een enorm systeem van kanalen en meren vlak langs de oostkust.

Ontspannen kan aan de stranden van het tropisch paradijs Ile Ste Marie. Dit eiland biedt zon, zee en strand. Duikers kunnen hun hart ophalen bij de koraalriffen voor de kust. In het walvisseizoen is een walvisexcursie per boot een absolute aanrader.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Antananarivo

Transfer luchthaven - hotel Antananarivo

Je vertrekt naar Antananarivo, waar je dezelfde dag nog aankomt. Een auto met chauffeur wacht je op om je naar het hotel nabij de luchthaven te brengen.

Dag 2-3 Isalo

Transfer hotel - luchthaven Antananarivo
Je vliegt vanuit Antananarivo naar Tulear. De chauffeur/gids haalt je op bij de luchthaven en samen beginnen jullie aan de reis door Madagaskar.
Autorit Tulear - Ranohira: 240 km; ca. 4 uur 

Isalo National Park is een natuurgebied van geërodeerde zandsteenformaties waar je goed doorheen kunt wandelen. Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen. De wandeling naar de Piscine Naturelle is zeker de moeite waard, een paradijselijk zwembad met daaromheen weelderige tropische vegetatie. Vergeet niet om je zwemkleding mee te nemen! De wandeling naar de Canyon des Singes (maki-kloof) is voor de liefhebber van lemuren een must. Met wat geluk zie je hier Verreaux’s sifaka, ook wel de dansende maki genoemd door de bijzonder manier waarop de sifaka zich over de grond beweegt.

Dag 4-5 Andringitra

Autorit Ranohira - Tsara Camp: 210 km; ca. 3 uur

Bij Vohitsaoka verlaat je de RN7 en gaat over een landweg verder om het Andringitra gebergte te bereiken. Deze weg zal nog zo’n half uur rijden zijn voordat je bij de Tsaranoro Vallei aankomt, aan de rand van het Andringitramassief. Je kunt vanuit hier eenvoudig mooie dagwandelingen maken in het Andringitramassief. Dit schitterende berggebied kent een grote variëteit aan ecosystemen: van regenwoud in het oostelijke, lager gelegen gedeelte tot de prairies van de hoge bergen in het westen. Er leven wel dertien soorten halfapen in het park waaronder de welbekende ringstaartmaki, die juist in deze rotsachtige omgeving floreert.

Dag 6 Ambalavao

Autorit Tsara Camp - Ambalavao: 54 km; ca. 1 uur
Onderweg stop je voor een bezoek aan het Anja Reserve.

Ambalavao is een bergdorpje dat niet had misstaan in het wilde westen. De pittoreske huizen in de hoofdstraat hebben vaak een veranda op de eerste verdieping. Op weg naar Ambalavao heb je grote kans dat de weg geblokkeerd wordt door grote kuddes met zebu (de Malagassische versie van een koe). Iedere woensdag vindt hier de grootste zebumarkt van het land plaats. Vlak buiten Ambalavao ligt het Reserve d'Anja, een klein privéreservaat. In een bos aan de voet van een aantal rotsblokken leven hier vele ringstaartmaki's die gewend zijn aan menselijk bezoek. Het reservaat wordt door de lokale gemeenschap beheerd en alle opbrengsten gaan hier naartoe.

Dag 7-8 Ranomafana

Autorit Ambalavao - Ranomafana: 120 km; ca. 3 uur

Ranomafana was tijdens de koloniale periode een klein dorp waar de Franse inwoners van Fianarantsoa en omstreken zo nu en dan een bad namen in één van de thermale bronnen. Ranomafana betekent in het Malagassisch heet water. In het gelijknamige nationale park leven maar liefst 12 soorten lemuren (halfapen), je kunt verschillende wandelingen maken. De wandelingen variëren van een paar uur tot een halve dag. Ranomafana is een echt regenwoud en herbergt een enorme rijkdom aan endemische biodiversiteit die helaas wel bedreigd wordt. Een bijzondere maki die hier ontdekt is, is de gouden bamboemaki, een prachtige kleine halfapensoort.

Dag 9 Ambositra

Autorit Ranomafana - Ambositra: 140 km; ca. 3 uur

Ambositra is een prettig plaatsje gelegen in het hoogland tussen de rijstvelden en bekend om zijn ambachtelijk houtsnijwerk. Een aanrader zijn de wandelingen rondom de stad waarbij je langs de lokale dorpjes komt waar het houtsnijwerk ook echt vervaardigd wordt. Met een nog langere wandeling kun je een stukje geschiedenis van de regio meekrijgen en naar een zomerpaleis lopen. De gidsen van de regio weten je veel te vertellen over de geschiedenis, gewoonten en gebruiken.

Dag 10 Antsirabe

Autorit Ambositra - Antsirabe: 90 km; ca. 2 uur

Onderweg naar Antsirabe rijdt je door de schitterende hooglanden met zijn typisch rode huisjes en rijstvelden. Antsirabe is de stad van de pousse-pousse (de Malagassische variant op de riksja) en zijn van oudsher thermale baden. Een prettig stadje om eens een wandeling doorheen te maken of een fiets te huren. Maar je kunt met de chauffeur natuurlijk ook ’s middags de omgeving verkennen waar twee mooie kratermeren zijn. Je  kunt wandelen rond Lac Andraikiba of rond het turkooizen Lac Tritriva.

Dag 11-12 Andasibe

Autorit Antsirabe - Andasibe: 290 km; ca. 6 uur

Vlakbij het dorpje Andasibe liggen de nationale parken Andasibe en Mantadia. De fraaie regenwouden zijn het leefgebied van de indri, de grootste lemurensoort. Je wordt 's ochtends wakker met de bijzondere roep van de indri, een fantastisch geluid. De diadeemsifaka is een bijzonder mooi gekleurde sifaka die je hier kunt tegenkomen.De wandelingen die je kunt maken variëren van een paar uur tot een halve dag. Je kiest ter plekke het circuit uit dat je wenst te lopen. Er zijn naast het nationale park nog vele andere privéparken te bezoeken nabij Andasibe. De chauffeur/gids zal je graag wegwijs maken in de keuzes die je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld in de middag het privépark bij het Vakona hotel bezoeken, waar je op een eiland de verschillende lemuren van heel dichtbij kunt zien.

Dag 13-14 Canal de Pangalanes

Autorit Andasibe - Manambato: 130 km; ca. 3 uur

Boot Manambato - Ankanin'ny Nofy (ca. 1 uur)

Je reist oostwaarts naar Manambato, een klein dorp gelegen aan het 600 kilometer lange Canal des Pangalanes. Dit gigantische systeem van waterwegen en kanalen is rond 1900 uitgegraven aan de oostzijde van Madagaskar. Van hier reis je met een boot naar het Palmarium reservaat, gelegen aan het Ampitabemeer. Een bezoek aan het Palmarium reservaat is zeker de moeite waard. In dit reservaat zijn kameleons, slangen, kikkers, krokodillen, halfaapjes en een botanische tuin met orchideeën te zien. Je kunt hier zelfs een indri van heel dichtbij bewonderen. Sinds maart 2014 is het mogelijk voor de gasten van Palmarium hotel mee te gaan op een avondexcursie naar een speciaal beschermd gebied waar de aye aye te spotten is: een zeer speciale lemuur.

Dag 15 Mahambo

Boot Ankanin'ny Nofy - Tamatave (ca. 3 uur)

Autorit Tamatave - Mahambo: 90 km; ca. 2 uur 

Je vaart verder over het Canal de Pangalanes en reist met de boot naar Tamatave. Dit is een leuke tocht langs vissersdorpjes en veel varende pirogues op het kanaal. In Tamatave staat de chauffeur voor je klaar die je naar Mahambo brengt. Hier breng je de nacht door aan de kust voordat je de volgende dag per boot naar Île St Marie reist.

Dag 16-18 Île Sainte-Marie

Boot Mahambo - Île Sainte-Marie (ca. 3 uur)

Transfer haven - hotel Île Sainte-Marie

Je neemt ’s ochtends de boot naar Île Sainte-Marie. Hier word je in de haven opgewacht door een chauffeur van het hotel en naar het hotel gebracht. Op het eiland is ten gevolge van overvloedige regenval geen stukje onbegroeid. Als je in de maanden juli, augustus en september het eiland bezoekt zwemmen er walvissen langs de kust, een spectaculair gezicht! Je kunt een walvisexcursie boeken op het eiland zodat je de dieren van dichtbij kunt zien. Een dagexcursie naar het nog kleinere eilandje Ile Aux Nattes, een bezoek aan het piratenkerkhof of het oudste kerkje van Madagaskar behoren tot de mogelijke excursies op Sainte Marie. Daarnaast is het leuk om het eiland per fiets te verkennen.

Dag 19-20 Antananarivo

Transfer hotel - luchthaven Île Sainte-Marie
Je vliegt vanuit Île Sainte-Marie naar Antananarivo.

Al naar gelang je vluchttijd word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Antananarivo. Hier wacht een auto met chauffeur je weer op om je naar een hotel in het centrum van de stad te brengen. Je hebt nog de mogelijkheid de stad te verkennen, een mooie stadswandeling te maken of een park in de nabijheid te bezoeken of natuurlijk de laatste souvenirs in te slaan.

Dag 21 Vlucht naar Amsterdam

Na middernacht vlieg je terug naar huis, waar je dezelfde dag zult aankomen.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Antananarivo
Bois Vert Bois Vert
2-3
Isalo Ranch Satrana Lodge
4-5 Andringitra
Tsara Camp Tsara Camp
6 Ambalavao
Betsileo Country Lodge Betsileo Country Lodge
7-8 Ranomafana
Soa Lodge Setam Lodge
9 Ambositra
Mania Artisan
10 Antsirabe
Couleur Café Couleur Café
11-12 Andasibe
Feon'ny Ala Vakona Lodge
13-14 Canal de Pangalanes
Palmarium Palmarium
15 Mahambo
La Pirogue La Pirogue
16-18 Île Sainte-Marie
Hotel Samaria Princesse Bora Lodge
19-20
Lapasoa Palissandre Spa
21 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Laagseizoen v.a. € 3849,- v.a. € 4549,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 4049,- v.a. € 4749,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchtretour Amsterdam – Parijs – Antananarivo met Air France
 • Binnenlandse vluchten Antananarivo – Tulear en Sainte Marie – Antananarivo met Air Madagascar
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • 4×4 met chauffeur/gids van Tulear tot Manambato
 • Boot Manambato – Ankan’ny nofy – Tamatave
 • Transfer Tamatave – Mahambo
 • Boot Mahambo – Ile Saint Marie
 • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt (halfpension waar vermeld)
 • Entreegelden nationale parken
 • Avondexcursie Aye Aye Island vanuit de Palmarium Lodge
 • Eventuele assistentie van onze locale agent

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Entreegelden privéparken
 • Gidsen in de nationale parken
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Visa
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.