Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3849,-

Offerte aanvragen

13 dagen Tanzania en Zanzibar: Oog in oog met wild Afrika

 • Verken vier zeer diverse parken, met jullie eigen reisgenoten
 • De intieme krater van Ngorongoro
 • De uitgestrekte vlaktes van de Serengeti

 
Het noordelijke safaricircuit voert langs vier van de beste parken van Oost-Afrika. Zonder veel reistijd tussen de parken bezoek je het halfopen landschap langs de rivier de Tarangire, de oneindige vlaktes van de Serengeti, de besloten krater van de Ngorongoro en de dichtbegroeide oevers van Lake Manyara. Voor de kust van Tanzania ligt bovendien het tropische eiland Zanzibar op je te wachten voor een heerlijk strandverblijf.

Het eerste park dat je bezoekt, Tarangire, ligt een paar uur van Arusha. In de begroeiing langs de rivier leeft veel wild, waarbij vooral de olifanten en giraffen opvallen. Langs de Ngorongorokrater rijd je naar de vlaktes van de Serengeti. Hier vindt de grote migratie van de grote grazers plaats, een waar spektakel van de natuur. Er is veel tijd om door de overweldigende Serengeti te toeren, op zoek naar wild.

Een gebied met een heel ander karakter is de Ngorongorokrater. Je kan kiezen voor een overnachting aan de rand van de krater zodat je alvast kunt genieten van de prachtige uitzichten. De volgende dag daal je af naar de bodem van de krater voor een geweldige gamedrive. Het laatste park dat je tijdens deze reis bezoekt is het kleinere Lake Manyara. Het regenwater heeft hier een meer gevormd wat veel dieren aantrekt.

Het tropische eiland Zanzibar met zijn witte stranden en blauwe zee is de ideale afsluiting van de reis. Natuurlijk kun je ook excursies ondernemen, bijvoorbeeld een Spice Tour langs de specerijenplantages of een wandeltocht door Jozani Forest. Breng ook een bezoek aan Stone Town, de sfeervolle en levendige hoofdstad van het eiland, eventueel in de vorm van een extra verlenging van een of twee nachten.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Tijdens deze safari door Tanzania reis je in een speciale safari-jeep en heb je de beschikking over de diensten van een chauffeur/gids. De jeep heeft 4×4-aandrijving en een opklapbaar dak zodat je staand vrij zicht hebt maar nog wel profiteert van de schaduw van het dak. Het is een privésafari en je reist dus niet met andere reizigers samen. Dit betekent niet alleen veel privacy, maar ook dat je in overleg met de gids het dagprogramma bepaalt. De maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen. Avondeten en ontbijt zijn in de regel in uw lodge of hotel, de lunch eet je normaal gesproken op mooi gelegen picknickplaatsen in de parken.

Dag 1 Vlucht Kilimanjaro, naar Arusha

Je vliegt naar Kilimanjaro en wordt per transfer naar het hotel in Arusha gebracht.
Transfer Kilimanjaro luchthaven - Arusha hotel (ca. 1 uur)

Arusha is gelegen aan de voet van de iconische Kilimanjaro. Het is een moderne stad met een prettig klimaat en gelegen in een groene omgeving. Behalve voorzieningen als goede hotels en restaurants en veel souvenirwinkeltjes, heeft Arusha zelf niet veel te bieden. In de directe omgeving ligt echter een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de Kilimanjaro, Mount Meru en Arusha National Park. De stad dient verder vooral als startpunt voor een bezoek aan het beroemde noordelijke safaricircuit van Tanzania.

Dag 2 Tarangire National Park

Je vertrekt in de ochtend op ontdekkingstocht door de prachtige natuur van Tanzania. 

Autorit Arusha - Tarangire NP: 120 km; ca. 2-3 uur

Tarangire National Park is een van de meest wildrijke parken van Tanzania. Het park bestaat uit een prachtig, afwisselend en open landschap met onder meer baobabbomen en kleine grasvlaktes.  Het park is gecentreerd rond de Tarangirerivier, die door het landschap slingert. Zeker in de droge maanden trekt de rivier vele dieren die op zoek zijn naar water. Tarangire staat bekend om de grootste olifantenpopulatie van Afrika, deze zul je dan ook volop tegenkomen naast de gebruikelijke zebra’s, giraffes en gnoes. Naast al deze grazers zijn er in Tarangire ook voldoende roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s te vinden, alhoewel deze soms lastig te vinden zijn.

Dag 3 Lake Manyara

Autorit Tarangire NP - Lake Manyara: 70 km; ca. 1 uur

Lake Manyara is een groot meer dat ligt aan de voet van de rotswand van de Great Rift Valley. Het gelijknamige National Park ligt tussen de rotswand en het meer in en bestaat voor een groot deel uit een dichtbegroeid bos. Dit maakt het spotten van dieren soms wat lastig maar het zorgt ook weer voor speciale sightings. Zo kun je in Lake Manyara de beroemde boomklimmende leeuwen tegenkomen. De leeuwen hebben hier geleerd om in de bomen te klimmen om zo te ontsnappen aan de tseetseevliegen en om een goed uitzicht over de omgeving te hebben. In het meer zelf leven vele flamingo’s en op sommige plaatsen waar zoet water is leven ook nijlpaarden.

Vanuit het dorp Mto wa Mbu kun je een prachtige fietstocht naar het meer te maken. Je fietst hierbij met een gids langs de rand van het park en kunt onder meer giraffen en zebra’s tegenkomen. Een andere leuke optie is een tour door Mto wa Mbu zelf. Met de lokale gids wandel je door de vele bananenplantages langs een houtsnijwerkplaats, kun je vers gebrouwen bananenbier proeven en neem je een kijkje op de kleurrijke markt van het dorp.

Dag 4-5 Serengeti National Park

Autorit Lake Manyara -  Serengeti NP (Naabi Hill Gate): 140 km; ca. 3-4 uur

Serengeti Nationaal Park is voor veel reizigers hét hoogtepunt van een bezoek aan oostelijk Afrika. Serengeti is een Maasai woord voor eindeloze vlakte en je zult zien dat deze benaming volkomen terecht is. De oppervlakte van  het park is meer dan een derde van Nederland en het bestaat voornamelijk uit grote open graslanden. Dit is de Afrikaanse savanne zoals je die kent uit de indrukwekkende natuurdocumentaires. De beroemde migratie van de miljoenen wildebeesten en zebra’s die de regens volgen op zoek naar groen gras is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Vooral de oversteek van de Mara en Grumeti rivieren (die meestal rond augustus plaatsvinden) staan garant voor prachtige fotomomenten. Ook als de migratie zich verplaatst naar de Maasai Mara in Kenia zijn er in de Serengeti nog voldoende dieren te vinden die het hele jaar door in hetzelfde gebied blijven.

Dag 6 Ngorongoro

Autorit Serengeti NP (Naabi Hill Gate) - Ngorongoro: 80 km; ca. 2 uur

De Ngorongoro Conservation Area beslaat een prachtig landschap tussen Lake Manyara en de Serengeti in. Omdat dit geen National Park is mogen de Maasai hier nog gewoon wonen met hun vee. Je kunt hier dan ook zomaar een groep koeien en zebra’s gezamenlijk zien grazen, een bijzonder gezicht. Een must in dit gebied is een gamedrive door de Ngorongorokrater zelf, een twintig kilometer breed kraterdal, omringd door steile hellingen. Het uitzicht van de krater over het dal is magnifiek! Als je met de auto afdaalt naar de bodem van het dal vind je hier talloze diersoorten op een relatief klein gebied samen. Leeuwen, olifanten, neushoorns, gnoes en zebra's behoren tot de bewoners. Het vele wild is hier minder schuw en dus makkelijker te benaderen dan in de andere parken.

Dag 7-11 Zanzibar

Autorit Ngorongoro - Kilimanjaro luchthaven:  232 km; ca. 4-5 uur
Vlucht Arusha - Zanzibar
Transfer Zanzibar luchthaven - hotel (ca. 1-2 uur)

Het tropische eiland Zanzibar is met zijn witte stranden en een blauwe zee de perfecte afsluiting van een safari. Als je behoefte heeft aan meer dan luieren alleen kun je snorkelen, duiken of een boottocht maken in een traditionele dhow. Het Jozani Forest ligt midden op het eiland en tijdens een bezoek aan het bos kun je onder meer de zeer zeldzame en kleurrijke Zanzibarfranjeaap, duikerantilopes en kameleons tegenkomen. Bijzonder is verder een specerijentour. Met een gids bezoek je verschillende plantages, waar hij alles vertelt over de verschillende soorten specerijen die op het eiland worden verbouwd.
 
Je kunt er voor kiezen een of meerdere nachten in Stone Town te verblijven. In Stone Town heeft de rijke geschiedenis van het eiland zijn sporen achtergelaten. Van de 12e tot de 15e eeuw was Zanzibar een zelfstandig eiland dat handel dreef met onder meer Arabië en India. In de 16e eeuw waren de Portugezen korte tijd de baas. Zij werden echter al snel verdreven door de Sultan van Oman die Zanzibar een belangrijke rol gaf in de handel in specerijen en slaven. Aan het eind van de 19e eeuw namen de Engelsen de macht over. Een wandeling door de stad is een wandeling door de geschiedenis van het eiland. Dwalend door de smalle straatjes kom je langs kerken, moskeeën, forten en prachtige oude koopmanshuizen. Zo maak je kennis met de rijke cultuur met veel Arabische, Indiase en Europese invloeden.

Dag 12-13 Vlucht naar Amsterdam

Je vertrekt in de middag naar de luchthaven van Zanzibar en neemt het vliegtuig terug naar huis. In de loop van de volgende dag kom je aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht Kilimanjaro, naar Arusha
Moivaro Lodge Rivertrees Country Inn Arusha Coffee Lodge
2 Tarangire National Park
Lake Burunge Tented Camp Tarangire Safari Lodge Nimali Tarangire
3 Lake Manyara
Lake Manyara Wildlife Lodge Lake Manyara Serena Safari Lodge Lake Manyara Kilimamoja Lodge
4-5 Serengeti National Park
Kati Kati Tented Camp Tanzania Bush Camp Serengeti Serena Safari Lodge
6 Ngorongoro
Crater Forest Tented Camp Oldeani Mountain Lodge Ngorongoro Serena Safari Lodge
7-11 Zanzibar
Casa del Mar Fumba Beach Lodge Unguja Lodge
12-13 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (apr, mei) v.a. € 3849,- v.a. € 4749,- v.a. € 5199,-
Tussenseizoen v.a. € 4275,- v.a. € 5349,- v.a. € 6275,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 4525,- v.a. € 5699,- v.a. € 6525,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Amsterdam – Kilimanjaro – Zanzibar Dar es Salaam – Amsterdam met KLM en Precision Air
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Hotelovernachtingen op basis van maaltijden zoals aangegeven
 • 6-daagse privésafari, inclusief: gids/chauffeur, gamedrives en parkgelden, alle maaltijden

Exclusief

 • Stoelreservering vluchten
 • Overige maaltijden
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Visum
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.