Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 4275,-

Offerte aanvragen

14 dagen Tanzania en Zanzibar: Op zoek naar de Lion King

 • Sta oog in oog met een giraf tijdens een wandelsafari
 • Spot de "Big Five" vanuit uw eigen safaribusje
 • Sluit ontspannen af op het idyllische eiland Zanzibar

Jullie bezoeken een aantal van de mooiste wildparken van Afrika en zien daarbij heel veel dieren. Je reist alleen met de eigen familie en een gids rijdt jullie naar die plekken waar de meeste dieren te vinden zijn. Na afloop van deze spannende safari kun je bijkomen op het strand van het tropische eiland Zanzibar.

Na een overnachting in Arusha begint de safari. Jullie reizen in een speciale safarijeep en de chauffeur is gelijk de gids. Overdag rijden jullie door de wildparken, op zoek naar dieren. 's Avonds slaap je in mooie lodges die in of direct naast de wildparken liggen en vaak een zwembad hebben.
De eerste kennismaking met de Afrikaanse dieren is tijdens een wandelsafari in Arusha National Park. Onder begeleiding van een gids ga je te voet op zoek naar sporen van dieren en hebben jullie kans om onder meer giraffes, buffels en zebra's tegen te komen. De volgende dag rijd je naar het volgende wildpark van de reis: Lake Manyara. Aan de oevers van het meer ligt een dicht bos. Hier wonen vooral veel olifanten en giraffes maar natuurlijk ook allerlei andere dieren. 

In de taal van de Masai noemt men een enorme vlakte 'serengeti'. Daarom heet het volgende wildpark ook Serengeti. Het bestaat uit eindeloze grasvlaktes met hier en daar bosjes bomen en lage heuvels. Op de vlaktes grazen heel veel dieren, zoals gnoe's, buffels, gazellen en zebra's. Misschien zien jullie zelfs een luipaard of een familie cheeta's. Omdat je in het safarivoertuig zit is dat niet gevaarlijk en kunnen jullie de dieren tot zeer dichtbij benaderen.

De Ngorongorokrater was vroeger een vulkaan. Nadat deze lang geleden is uitgebarsten wonen er nu op de bodem van de krater veel dieren. De omgeving is prachtig en de dieren zijn minder schuw dan in andere parken. De kans is groot dat je hier naast veel andere dieren een neushoorn tegenkomt. Jullie stappen na de safari niet in het vliegtuig terug naar huis maar naar het tropische eiland Zanzibar. Vier dagen lang kun je genieten van zon, zee en strand.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Vlucht naar Kilimanjaro, naar Arusha

Je vliegt naar Kilimanjaro, waar je dezelfde dag nog aankomt. Je wordt per transfer naar het hotel in de buurt van Arusha gebracht.
Transfer Kilimanjaro luchthaven - Arusha hotel (ca. 1 uur)
Op dag 2 maak je een wandelsafari in Arusha National Park.

Arusha is gelegen aan de voet van de iconische Kilimanjaro. Het is een moderne stad met een prettig klimaat en gelegen in een groene omgeving. Behalve voorzieningen als goede hotels en restaurants en veel souvenirwinkeltjes, heeft Arusha zelf niet veel te bieden. In de directe omgeving ligt echter een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de Kilimanjaro, Mount Meru en Arusha National Park. De stad dient verder vooral als startpunt voor een bezoek aan het beroemde noordelijke safaricircuit van Tanzania.

Inbegrepen excursie
IMG

Wandelsafari Arusha NP

Ten noorden van Arusha ligt Arusha Nationaal Park. Vergeleken met andere parken in Tanzania is Arusha NP niet erg groot, maar door de grote diversiteit aan dieren en landschappen is het zeker de moeite waard. Naast savannelandschap met buffels, zebra’s en giraffen vind je bossen met apen en meren met flamingo’s. Het park is ingeklemd tussen Mount Meru en Kilimanjaro, twee van de hoogste bergen van het continent. Als je geluk hebt kun je op een heldere dag beide toppen zien. Omdat er geen gevaarlijke roofdieren in het park leven maak je hier onder begeleiding van een gids een wandelsafari. Te voet kun je zeer dicht bij de rustige dieren komen, een bijzondere ervaring!

Dag 3 Lake Manyara

Autorit Arusha - Lake Manyara: 120 km; ca. 2-3 uur

Lake Manyara is een groot meer dat ligt aan de voet van de rotswand van de Great Rift Valley. Het gelijknamige National Park ligt tussen de rotswand en het meer in en bestaat voor een groot deel uit een dichtbegroeid bos. Dit maakt het spotten van dieren soms wat lastig maar het zorgt ook weer voor speciale sightings. Zo kun je in Lake Manyara de beroemde boomklimmende leeuwen tegenkomen. De leeuwen hebben hier geleerd om in de bomen te klimmen om zo te ontsnappen aan de tseetseevliegen en om een goed uitzicht over de omgeving te hebben. In het meer zelf leven vele flamingo’s en op sommige plaatsen waar zoet water is leven ook nijlpaarden.

Vanuit het dorp Mto wa Mbu kun je een prachtige fietstocht naar het meer te maken. Je fietst hierbij met een gids langs de rand van het park en kunt onder meer giraffen en zebra’s tegenkomen. Een andere leuke optie is een tour door Mto wa Mbu zelf. Met de lokale gids wandel je door de vele bananenplantages langs een houtsnijwerkplaats, kun je vers gebrouwen bananenbier proeven en neem je een kijkje op de kleurrijke markt van het dorp.

Dag 4-5 Serengeti National Park

Autorit Lake Manyara -  Serengeti NP (Naabi Hill Gate): 140 km; ca. 3-4 uur

Serengeti Nationaal Park is voor veel reizigers hét hoogtepunt van een bezoek aan oostelijk Afrika. Serengeti is een Maasai woord voor eindeloze vlakte en je zult zien dat deze benaming volkomen terecht is. De oppervlakte van  het park is meer dan een derde van Nederland en het bestaat voornamelijk uit grote open graslanden. Dit is de Afrikaanse savanne zoals je die kent uit de indrukwekkende natuurdocumentaires. De beroemde migratie van de miljoenen wildebeesten en zebra’s die de regens volgen op zoek naar groen gras is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Vooral de oversteek van de Mara en Grumeti rivieren (die meestal rond augustus plaatsvinden) staan garant voor prachtige fotomomenten. Ook als de migratie zich verplaatst naar de Maasai Mara in Kenia zijn er in de Serengeti nog voldoende dieren te vinden die het hele jaar door in hetzelfde gebied blijven.

Dag 6-7 Ngorongoro

Autorit Serengeti NP (Naabi Hill Gate) - Ngorongoro: 80 km; ca. 2 uur

De Ngorongoro Conservation Area beslaat een prachtig landschap tussen Lake Manyara en de Serengeti in. Omdat dit geen National Park is mogen de Maasai hier nog gewoon wonen met hun vee. Je kunt hier dan ook zomaar een groep koeien en zebra’s gezamenlijk zien grazen, een bijzonder gezicht. Een must in dit gebied is een gamedrive door de Ngorongorokrater zelf, een twintig kilometer breed kraterdal, omringd door steile hellingen. Het uitzicht van de krater over het dal is magnifiek! Als je met de auto afdaalt naar de bodem van het dal vind je hier talloze diersoorten op een relatief klein gebied samen. Leeuwen, olifanten, neushoorns, gnoes en zebra's behoren tot de bewoners. Het vele wild is hier minder schuw en dus makkelijker te benaderen dan in de andere parken.

Dag 8-12 Zanzibar

Autorit Ngorongoro - Kilimanjaro luchthaven:  232 km; ca. 4-5 uur
Vlucht Kilimanjaro - Zanzibar
Transfer Zanzibar luchthaven - hotel (ca. 1-2 uur)

Het tropische eiland Zanzibar is met zijn witte stranden en een blauwe zee de perfecte afsluiting van een safari. Als je behoefte heeft aan meer dan luieren alleen kun je snorkelen, duiken of een boottocht maken in een traditionele dhow. Het Jozani Forest ligt midden op het eiland en tijdens een bezoek aan het bos kun je onder meer de zeer zeldzame en kleurrijke Zanzibarfranjeaap, duikerantilopes en kameleons tegenkomen. Bijzonder is verder een specerijentour. Met een gids bezoek je verschillende plantages, waar hij alles vertelt over de verschillende soorten specerijen die op het eiland worden verbouwd.
 
Je kunt er voor kiezen een of meerdere nachten in Stone Town te verblijven. In Stone Town heeft de rijke geschiedenis van het eiland zijn sporen achtergelaten. Van de 12e tot de 15e eeuw was Zanzibar een zelfstandig eiland dat handel dreef met onder meer Arabië en India. In de 16e eeuw waren de Portugezen korte tijd de baas. Zij werden echter al snel verdreven door de Sultan van Oman die Zanzibar een belangrijke rol gaf in de handel in specerijen en slaven. Aan het eind van de 19e eeuw namen de Engelsen de macht over. Een wandeling door de stad is een wandeling door de geschiedenis van het eiland. Dwalend door de smalle straatjes kom je langs kerken, moskeeën, forten en prachtige oude koopmanshuizen. Zo maak je kennis met de rijke cultuur met veel Arabische, Indiase en Europese invloeden.

Dag 13-14 Vlucht naar Amsterdam

Transfer hotel - Zanzibar luchthaven (ca. 1-2 uur)

Je vertrekt in de middag naar de luchthaven van Zanzibar en neemt het vliegtuig terug naar huis. In de loop van de volgende dag kom je aan.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Kilimanjaro, naar Arusha
Moivaro Lodge
3 Lake Manyara
Lake Manyara Wildlife Lodge
4-5 Serengeti National Park
Tanzania Bush Camp
6-7 Ngorongoro
Ngorongoro Sopa Lodge
8-12 Zanzibar
Casa del Mar
13-14 Vlucht naar Amsterdam
Periode Volwassene 2 kinderen eigen kamer onder 12
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 4975,- v.a. € 3575,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Amsterdam – Kilimanjaro – Zanzibar Dar es Salaam – Amsterdam met KLM en Precision Air
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Hotelovernachtingen op basis van maaltijden zoals aangegeven
 • 6-daagse privésafari, inclusief: gids/chauffeur, gamedrives en parkgelden, alle maaltijden, wandelsafari Arusha NP

Exclusief

 • Stoelreservering vluchten
 • Overige maaltijden
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Visum
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.