Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 5249,-

Offerte aanvragen

16 dagen Tanzania en Zanzibar: Wildparken, meren en tropische stranden

 • De beroemdste wildparken van Tanzania
 • De uitgestrektheid van Lake Victoria
 • Authentieke stammen bij Lake Eyasi

Je bezoekt de beroemdste wildparken van Tanzania, maar deze reis gaat nog een stapje verder. Je ontspant heerlijk aan de oevers van het uitgestrekte Lake Victoria en maakt kennis met de weinig bezochte stammen bij het onherbergzame Lake Eyasi. Na de ontdekkingstocht door de natuur van het vasteland van Tanzania kun je op het gemak alle indrukken verwerken aan de prachtige stranden van Zanzibar.

Het eerste park dat je bezoekt, Lake Manyara, ligt een paar uur van Arusha. Het regenwater heeft hier een meer gevormd wat veel dieren aantrekt. Je vindt hier onder meer leeuwen die in bomen klimmen, een bijzonder schouwspel. Langs de Ngorongorokrater rijd je naar de vlaktes van de Serengeti. Hier vindt de grote migratie van de grote grazers plaats, een waar spektakel van de natuur. Er is veel tijd om door de overweldigende Serengeti te toeren, op zoek naar wild.

Na een aantal dagen safari kun je even bijkomen aan de oevers van het enorme Lake Victoria. Hier kun je onder meer per fiets of kano wat meer zien van het dagelijks leven van de lokale bevolking. Je rijdt dwars door de Serengeti weer terug naar de Ngorongorokrater. De volgende dag daal je af naar de bodem van de krater voor een geweldige gamedrive. Als laatste breng je een bezoek aan de authentieke stammen die rond Lake Eyasi leven. Je gaat samen met de Hadzabe op jacht en leert misschien iets van de bijzondere kliktaal van deze bosjesmannen.

Het tropische eiland Zanzibar met zijn witte stranden en blauwe zee is de ideale afsluiting van de reis. Natuurlijk kun je hier ook excursies ondernemen, bijvoorbeeld een Spice Tour langs de specerijenplantages of een wandeltocht door Jozani Forest. Bezoek ook Stone Town, de sfeervolle en levendige hoofdstad van het eiland, eventueel in de vorm van een extra verlenging van een of twee nachten.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Arusha

Je vliegt naar Kilimanjaro, waar je dezelfde dag nog aankomt. Je wordt per transfer naar het hotel in de buurt van Arusha gebracht.
Transfer Kilimanjaro luchthaven - Arusha hotel (ca. 1 uur)

Arusha is gelegen aan de voet van de iconische Kilimanjaro. Het is een moderne stad met een prettig klimaat en gelegen in een groene omgeving. Behalve voorzieningen als goede hotels en restaurants en veel souvenirwinkeltjes, heeft Arusha zelf niet veel te bieden. In de directe omgeving ligt echter een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de Kilimanjaro, Mount Meru en Arusha National Park. De stad dient verder vooral als startpunt voor een bezoek aan het beroemde noordelijke safaricircuit van Tanzania.

Dag 2 Lake Manyara

Autorit Arusha - Lake Manyara: 120 km; ca. 2-3 uur

Lake Manyara is een groot meer dat ligt aan de voet van de rotswand van de Great Rift Valley. Het gelijknamige National Park ligt tussen de rotswand en het meer in en bestaat voor een groot deel uit een dichtbegroeid bos. Dit maakt het spotten van dieren soms wat lastig maar het zorgt ook weer voor speciale sightings. Zo kun je in Lake Manyara de beroemde boomklimmende leeuwen tegenkomen. De leeuwen hebben hier geleerd om in de bomen te klimmen om zo te ontsnappen aan de tseetseevliegen en om een goed uitzicht over de omgeving te hebben. In het meer zelf leven vele flamingo’s en op sommige plaatsen waar zoet water is leven ook nijlpaarden.

Vanuit het dorp Mto wa Mbu kun je een prachtige fietstocht naar het meer te maken. Je fietst hierbij met een gids langs de rand van het park en kunt onder meer giraffen en zebra’s tegenkomen. Een andere leuke optie is een tour door Mto wa Mbu zelf. Met de lokale gids wandel je door de vele bananenplantages langs een houtsnijwerkplaats, kun je vers gebrouwen bananenbier proeven en neem je een kijkje op de kleurrijke markt van het dorp.

Dag 3-4 Serengeti National Park

Autorit Lake Manyara -  Serengeti NP (Naabi Hill Gate): 140 km; ca. 3-4 uur

Serengeti Nationaal Park is voor veel reizigers hét hoogtepunt van een bezoek aan oostelijk Afrika. Serengeti is een Maasai woord voor eindeloze vlakte en je zult zien dat deze benaming volkomen terecht is. De oppervlakte van  het park is meer dan een derde van Nederland en het bestaat voornamelijk uit grote open graslanden. Dit is de Afrikaanse savanne zoals je die kent uit de indrukwekkende natuurdocumentaires. De beroemde migratie van de miljoenen wildebeesten en zebra’s die de regens volgen op zoek naar groen gras is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Vooral de oversteek van de Mara en Grumeti rivieren (die meestal rond augustus plaatsvinden) staan garant voor prachtige fotomomenten. Ook als de migratie zich verplaatst naar de Maasai Mara in Kenia zijn er in de Serengeti nog voldoende dieren te vinden die het hele jaar door in hetzelfde gebied blijven.

Dag 5-6 Lake Victoria

Autorit Serengeti NP (Ndabaka Gate) - Lake Victoria: 20 km; ca. 0,5 uur

Aan de oevers van Lake Victoria kom je heerlijk bij van alle bijzondere momenten die je tijdens de safari hebt gehad. Je kunt per boot het meer op om op tilapia of Nijlbaars te vissen. Ook is het leuk om een tocht per kano of per fiets te maken langs de kleine dorpen die in de groene omgeving van het meer liggen. Hier ervaar je het echte Afrikaanse leven in al haar geuren en kleuren: boeren aan het werk, herders met hun kuddes en overal zwaaiende en lachende kinderen.

Dag 7-8 Ngorongoro

Autorit Lake Victoria - Ngorongoro: 260 km; ca. 6-7 uur

De Ngorongoro Conservation Area beslaat een prachtig landschap tussen Lake Manyara en de Serengeti in. Omdat dit geen National Park is mogen de Maasai hier nog gewoon wonen met hun vee. Je kunt hier dan ook zomaar een groep koeien en zebra’s gezamenlijk zien grazen, een bijzonder gezicht. Een must in dit gebied is een gamedrive door de Ngorongorokrater zelf, een twintig kilometer breed kraterdal, omringd door steile hellingen. Het uitzicht van de krater over het dal is magnifiek! Als je met de auto afdaalt naar de bodem van het dal vind je hier talloze diersoorten op een relatief klein gebied samen. Leeuwen, olifanten, neushoorns, gnoes en zebra's behoren tot de bewoners. Het vele wild is hier minder schuw en dus makkelijker te benaderen dan in de andere parken.

Dag 9 Lake Eyasi

Autorit Ngorongoro - Lake Eyasi: 70 km; ca. 2 uur

Lake Eyasi is een prachtig meer ten zuiden van de Ngorongoro Conservation Area. In dit afgelegen gebied leven verschillende stammen die nog grotendeels hun traditionele levenswijze behouden hebben. Je kunt onder begeleiding van een gids een bezoek brengen aan de Hadzabe (ook wel bosjesmannen genoemd). Deze nomadische stam spreekt net als de bosjesmannen van zuidelijk Afrika de bijzondere kliktaal, iets wat je zelf ook kunt proberen. Zij nemen je mee in hun dagelijkse bezigheden zoals vuur maken en jagen met pijl en boog. Je kunt daarnaast een bezoek brengen aan een dorp van de Datoga, die net als de Maasai vee hoeden en wonen in kleine houten hutjes.

Dag 10-14 Zanzibar

Autorit Lake Eyasi - Kilimanjaro luchthaven:  240 km; ca. 4-5 uur
Je vliegt vanuit Arusha naar Zanzibar.
Transfer Zanzibar luchthaven - hotel (ca. 1-2 uur)

Het tropische eiland Zanzibar is met zijn witte stranden en een blauwe zee de perfecte afsluiting van een safari. Als je behoefte heeft aan meer dan luieren alleen kun je snorkelen, duiken of een boottocht maken in een traditionele dhow. Het Jozani Forest ligt midden op het eiland en tijdens een bezoek aan het bos kun je onder meer de zeer zeldzame en kleurrijke Zanzibarfranjeaap, duikerantilopes en kameleons tegenkomen. Bijzonder is verder een specerijentour. Met een gids bezoek je verschillende plantages, waar hij alles vertelt over de verschillende soorten specerijen die op het eiland worden verbouwd.
 
Je kunt er voor kiezen een of meerdere nachten in Stone Town te verblijven. In Stone Town heeft de rijke geschiedenis van het eiland zijn sporen achtergelaten. Van de 12e tot de 15e eeuw was Zanzibar een zelfstandig eiland dat handel dreef met onder meer Arabië en India. In de 16e eeuw waren de Portugezen korte tijd de baas. Zij werden echter al snel verdreven door de Sultan van Oman die Zanzibar een belangrijke rol gaf in de handel in specerijen en slaven. Aan het eind van de 19e eeuw namen de Engelsen de macht over. Een wandeling door de stad is een wandeling door de geschiedenis van het eiland. Dwalend door de smalle straatjes kom je langs kerken, moskeeën, forten en prachtige oude koopmanshuizen. Zo maak je kennis met de rijke cultuur met veel Arabische, Indiase en Europese invloeden.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Transfer hotel - Zanzibar luchthaven (ca. 1-2 uur)

Je vertrekt in de middag naar de luchthaven van Zanzibar en neemt het vliegtuig terug naar huis. In de loop van de volgende dag kom je aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Arusha
Moivaro Lodge Rivertrees Country Inn Arusha Coffee Lodge
2 Lake Manyara
Lake Manyara Wildlife Lodge Lake Manyara Serena Safari Lodge Lake Manyara Kilimamoja Lodge
3-4 Serengeti National Park
Kati Kati Tented Camp Tanzania Bush Camp Serengeti Serena Safari Lodge
5-6 Lake Victoria
Serenity on the Lake Serenity on the Lake Serenity on the Lake
7-8 Ngorongoro
Crater Forest Tented Camp Oldeani Mountain Lodge Ngorongoro Serena Safari Lodge
9 Lake Eyasi
Lake Eyasi Safari Lodge Lake Eyasi Safari Lodge Ziwani Lodge
10-14 Zanzibar
Casa del Mar Fumba Beach Lodge Unguja Lodge
15-16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (apr, mei) v.a. € 5249,- v.a. € 6199,- v.a. € 7149,-
Tussenseizoen v.a. € 5499,- v.a. € 6625,- v.a. € 7549,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 5899,- v.a. € 7249,- v.a. € 8275,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Amsterdam – Kilimanjaro – Zanzibar Dar es Salaam – Amsterdam met KLM en Precision Air
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Hotelovernachtingen op basis van maaltijden zoals aangegeven
 • 6-daagse privésafari, inclusief: gids/chauffeur, gamedrives en parkgelden, alle maaltijden

Exclusief

 • Stoelreservering vluchten
 • Overige maaltijden
 • CO2-compensatie
 • Het compenseren van CO2 kost per persoon: €12,95. Je kunt op ons boekingsformulier aanvinken of wij dit voor je kunnen regelen. Meer informatie vind je onder het kopje CO2-compensatie
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Visum
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.