Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 6350,-

Offerte aanvragen

15 dagen Uganda: De parel van Afrika

 • Oog in oog met de wilde berggorilla's
 • De chimpansees van Kibale Forest
 • Lake Bunyoni: peddelend tussen het groen

Uganda wordt met recht 'de Parel van Afrika' genoemd. Dit kleine land is gezegend met prachtige natuur, uitstekende wildparken, een vriendelijke bevolking en biedt als hoogtepunt de kans berggorilla's te ontmoeten. Je reist door Uganda in een 4×4 landcruiser. Dat betekent een comfortabele en flexibele manier van reizen. De chauffeur is tegelijk je gids. Hij weet veel van het land en van de parken die je bezoekt. Je overnacht in lodges of guesthouses en alle maaltijden zijn inbegrepen. Ook veel van de activiteiten, zoals gamedrives en boottochten zijn inbegrepen.

Na een overnachting in de levendige hoofdstad Kampala reis je naar het noordoosten van het land. Onderweg maak je voor het eerst kennis met het groene, heuvelachtige en verrassend vruchtbare platteland van Uganda. De Murchisson Falls zijn de eerste bestemming. Deze watervallen vormen het hart van het gelijknamige park.

Een kleine dag rijden naar het zuiden langs kleine dorpen en door mooie natuur brengt je bij Fort Portal. Hier liggen Kibale Forest Nationaal Park, bekend om de vele apensoorten, en Semlik Nationaal Park. Een hoogtepunt van de reis is een ontmoeting met de chimpansees die hier voorkomen. Een korte rit verder ligt Queen Elizabeth NP, een park met verschillende soorten landschappen en daardoor een enorme variëteit aan wild en vogels.

De volgende stop is Bwindi Impenetrable Park National Park, een van de onbetwiste safarihoogtepunten van Afrika. Tijdens een gorillatracking ga je te voet op bezoek bij een familie berggorilla's. Om oog in oog te staan met deze indrukwekkende mensapen is een ervaring die je nooit zult vergeten.

Tijd voor ontspanning aan de oevers van Lake Bunyoni. Je kunt met de kano een tocht langs verschillende eilanden maken, een van de kleine dorpen bezoeken of gewoon genieten van het uitzicht over het water. Op de terugweg naar Kampala rest nog een bijzonder park. Lake Mburo bestaat uit open vlaktes en moerassen rond een meer. Het leuke is dat je hier een wandeling kunt maken, in plaats van een rit per jeep. Natuurlijk gebeurt dit onder begeleiding van een ranger.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Tijdens deze privésafari reis je in een 4×4 safariwagen. Het dak kan worden opengeklapt zodat je staand vrij zicht hebt en goed foto's kunt maken. Je hoeft niet zelf te rijden maar heeft de beschikking over een ervaren Engelssprekende gids/chauffeur. Overnachten gebeurt in lodges, afhankelijk van je wensen kunnen deze zeer comfortabele en luxe zijn. Maar altijd zijn de lodges goed gelegen, vaak midden in de natuur. Alle maaltijden buiten Kampala zijn inbegrepen. De gids kent de parken goed. Hij weet dus precies waar en wanneer je de meeste kans hebt om wild te vinden.

Dag 1 Vlucht naar Entebbe

Je vliegt naar Entebbe, de luchthaven van de hoofdstad Kampala. Bij aankomst word je opgewacht door de gids en naar je accommodatie gebracht.

Dag 2-3 Murchisson Falls

Autorit Entebbe - Murchisson Falls NP: 375 km; ca. 7 uur

Murchisson Falls is een van Uganda's mooiste natuurparken. Het park wordt gevoed door de Nijl, die zich bij de watervallen door een nauwe kloof perst. In het park leven onder meer olifanten, giraffen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen, buffels en luipaarden. Naast de gamedrives maak je hier ook een boottocht over de rivier naar de voet van de watervallen en wandel je naar de top. Vanaf de boot zul je ook vele dieren spotten. Op weg naar Murchison Falls stop je in Ziwa voor een bezoek aan het Rhino Sanctuary. Dit is de enige plek in Uganda waar je de witte neushoorn kunt bewonderen. Je gaat hier te voet op zoek naar de neushoorns die in dit opvangcentrum leven.

Dag 4 Hoima

Autorit Murchisson Falls NP - Hoima: 150 km; ca. 3 uur

In de ochtend kun je nog een gamedrive maken of een wandeling in Budongo Forest maken. Vervolgens reis je verder richting Kibale Forest. Hoima is de perfecte tussenstop op de lange rit tussen Murchisson Falls en Kibale Forest. In een groene omgeving kun je hier heerlijk ontspannen. Een bezoek aan een van de lokale markten is een leuke mogelijkheid om meer te leren over het dagelijks leven in dit gebied.

Dag 5-6 Kibale Forest

Autorit Hoima - Kibale Forest: 290 km; ca. 6 uur

Kibale Forest is een spectaculaire jungle waar maar liefst 13 primatensoorten leven. Apen die je kunt tegenkomen tijdens een wandeling zijn bijvoorbeeld de zwart-witte en rode franjeaap, de roodstaartmeerkat, l'Hoestmeerkat en nachtapen zoals de bush baby en de potto. De bekendste bewoners van Kibale zijn de chimpansees. Tijdens een chimpanseetracking ga je onder begeleiding van een ranger op zoek naar deze speelse dieren. Je kunt de dieren van dichtbij bestuderen terwijl zij gewoon hun eigen gang gaan.

Dag 7-8 Queen Elizabeth NP

Autorit Kibale Forest - Queen Elizabeth NP: 160 km; ca. 4 uur

Queen Elizabeth National Park is een park met verschillende soorten landschappen en daardoor een enorme variëteit aan wild en vogels. In de jaren zeventig was dit een van de beste wildparken van het continent. Door grootschalige stroperij is de hoeveelheid wild in de jaren erop gedecimeerd. Inmiddels is de natuur hard bezig om zich te herstellen en kun je hier gelukkig weer vele dieren spotten. Op de uitgestrekte grassige vlaktes leven olifanten, verschillende antilopensoorten en natuurlijk leeuwen en luipaarden.

Dag 9 Queen Elizabeth NP

Je maakt een prachtige boottocht over het Kazingakanaal, de belangrijkste waterbron voor de dieren in het park. Vanaf de boot zul je vele nijlpaarden, krokodillen en visarenden zien en drinkende olifanten en buffels. In het zuiden van het park ligt de Ishasha sector die bekend staat om de bijzondere boomklimmende leeuwen. Naast Lake Manyara in Tanzania is dit de enige plaats waar de leeuwen dit ongewone gedrag vertonen. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat de leeuwen proberen te ontsnappen aan de tseetseevliegen.

Dag 10-11 Bwindi Impenetrable

Autorit Ishasha Sector - Bwindi Impenetrable: 150 km; ca. 5 uur

Bwindi is een van de onbetwiste hoogtepunten van Afrika. Niet zozeer door de spectaculaire natuur als wel door de mogelijkheid de berggorilla's te ontmoeten. Vanuit het parkhoofdkwartier vertrek je in een groepje van acht bezoekers en enkele rangers op het hoogtepunt van de reis: de gorillatracking. Het is moeilijk te voorspellen waar de dieren zich precies bevinden, maar in 98% van de trackings weten de rangers  de dieren terug te vinden. Soms betekent dit een zware wandeling van enkele uren, andere keren zijn de dieren dicht bij de bewoonde wereld. Maar het is geen straf om de dichtbegroeide hellingen van Bwindi te beklimmen. Als jullie de gorillafamilie eenmaal hebben gevonden, blijf je een uur bij de indrukwekkende beesten. Het is een onvergetelijke ervaring om de grote dieren, die qua uiterlijk en gedrag zo op mensen lijken, van dichtbij en in het wild mee te maken. In Bwindi leven verschillende gorillafamilies. Per familie worden maar acht permits per dag afgegeven. Dit kan betekenen dat de reis moet worden aangepast, als op een bepaalde dag voor een bepaalde familie geen permits meer beschikbaar zijn.

Dag 12 Lake Bunyonyi

Autorit Bwindi Impenetrable - Lake Bunyonyi: 110 km; ca. 2 uur

Tijd voor ontspanning aan de oevers van het vredige Lake Bunyonyi, wat letterlijk plaats van vele kleine vogels betekent. Het meer heeft vele kleine eilandjes en is bijzonder gelegen tussen de heuvels. Je kunt hier een rondje varen per kano, een van de kleine dorpen in de omgeving bezoeken of gewoon genieten van het uitzicht over het water. De activiteiten bij Lake Bunyonyi zijn allemaal ter plaatse te regelen en niet inbegrepen bij de reissom.

Dag 13 Lake Mburo

Autorit Lake Bunyonyi - Lake Mburo: 200 km; ca. 4 uur

Lake Mburo is een relatief klein park dat bestaat uit open vlaktes en moerassen rond een meer. Dit is het enige park in Uganda waar je zebra's en impala's kunt vinden. Omdat er geen olifanten en leeuwen in het park leven kun je hier ook een wandelsafari maken onder begeleiding van een ranger. Je maakt hier een boottocht op het meer en gaat ’s avonds op gamedrive op zoek naar nachtdieren. De night drive is één van de beste kansen om een luipaard te zien.

Dag 14-15 Naar Entebbe en vertrek

Autorit Lake Mburo - Entebbe: 320 km; ca. 5 uur

Je reist terug naar Entebbe, waar je 's avonds het vliegtuig terug naar huis neemt. Je komt de volgende dag aan.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Entebbe
Lake Heights Hotel Hotel No. 5
2-3 Murchisson Falls
Pakuba Lodge Paraa Safari Lodge
4 Hoima
Hoima Cultural Lodge Hoima Cultural Lodge
5-6 Kibale Forest
Turaco Treetops Primate Lodge
7-8 Queen Elizabeth NP
Kasenyi Safari Camp Mweya Safari Lodge
9 Queen Elizabeth NP
Ishasha Jungle Lodge Ishasha Wilderness
10-11 Bwindi Impenetrable
Hangt af van gorillagroep Hangt af van gorillagroep
12 Lake Bunyonyi
Lake Bunyonyi Eco Resort Bird Nest
13 Lake Mburo
Rwakobo Rock Mihingo Lodge
14-15 Naar Entebbe en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Laagseizoen v.a. € 6350,- v.a. € 7550,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 6550,- v.a. € 7750,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Retour Amsterdam – Entebbe met KLM
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Transfer luchthaven – hotel Entebbe
 • Hotel Entebbe op basis van logies/ontbijt
 • 13-daagse priverondreis Oeganda, inclusief: gids/chauffeur, park fees, lodges op basis van volpension
 • bezoek Ziwa Rhino Sanctuary, Murchisson Falls: gamedrives, boottocht, hike top van de waterval
 • Kibale Forest: chimpanseetracking (incl. permit), Bigodi Swamp wandelig
 • Queen Elizabeth: gamedrives, boottocht
 • Bwindi Impenetrable: gorillatracking (incl. permit)
 • Lake Mburo: gamedrive, boottocht, night drive, wandelsafari

Exclusief

 • Stoelreserveringen intercontinentale vlucht
 • Visa
 • GreenSeat CO2-compensatie: €12,95 per persoon (optioneel)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.