Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 6175,-

Offerte aanvragen

16 dagen Uganda en Tanzania: Gorilla’s en giraffes

 • Oog in oog met chimpansees en berggorilla's
 • Boomklimmende leeuwen in Queen Elizabeth National Park
 • De Great Migration van de gnoes in de Serengeti

Met deze combinatiereis breng je een bezoek aan de mooiste wildparken van Oost-Afrika. Ontmoetingen van dichtbij met de berggorilla's in Uganda zijn een onvergetelijke ervaring. Vervolgens vlieg je door naar Tanzania voor een klassieke safari langs onder meer de Serengeti en Ngorongoro.

In Uganda bezoek je vier geweldige nationale parken: eerst vertrek je naar de chimpansees van Kibale National Park. In Queen Elizabeth National Park ga je op zoek naar de bijzondere boomklimmende leeuwen en maak je een boottocht over het Kazinga kanaal. Vervolgens ga je op bezoek bij één van de gorillafamilies in Bwindi. Je sluit Uganda af bij het prachtig gelegen Lake Mburo, waarna je doorvliegt naar Tanzania.

In Tanzania bezoek je de Serengeti, waar zich ieder jaar de grote trek van meer dan 1,5 miljoen gnoes plaatsvindt. Ook de bijbehorende roofdieren zoals leeuwen en hyena's ontbreken niet. Het laatste park dat op het programma staat is de bijzonder Ngorongoro krater, een van de beste plekken om wild te spotten in heel Afrika.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Tijdens deze privésafari reis je in een 4×4 safariwagen. Het dak kan worden opengeklapt zodat je staand vrij zicht hebt en goed foto's kunt maken. Je hoeft niet zelf te rijden maar heeft de beschikking over een ervaren Engelssprekende gids/chauffeur. Overnachten gebeurt in lodges, afhankelijk van je wensen kunnen deze zeer comfortabele en luxe zijn. Maar altijd zijn de lodges goed gelegen, vaak midden in de natuur. Alle maaltijden buiten Kampala zijn inbegrepen. De gids kent de parken goed. Hij weet dus precies waar en wanneer je de meeste kans hebt om wild te vinden.

Dag 1 Vlucht naar Entebbe

Je vliegt naar Entebbe, de luchthaven van de hoofdstad Kampala. Bij aankomst word je opgewacht door de gids en naar je accommodatie gebracht.

Dag 2-3 Kibale Forest

Autorit Entebbe - Kibale Forest: 360 km; ca. 6 uur

Kibale Forest is een spectaculaire jungle waar maar liefst 13 primatensoorten leven. Apen die je kunt tegenkomen tijdens een wandeling zijn bijvoorbeeld de zwart-witte en rode franjeaap, de roodstaartmeerkat, l'Hoestmeerkat en nachtapen zoals de bush baby en de potto. De bekendste bewoners van Kibale zijn de chimpansees. Tijdens een chimpanseetracking ga je onder begeleiding van een ranger op zoek naar deze speelse dieren. Je kunt de dieren van dichtbij bestuderen terwijl zij gewoon hun eigen gang gaan.

Dag 4-5 Queen Elizabeth NP

Autorit Kibale Forest - Queen Elizabeth NP: 160 km; ca. 4 uur

Queen Elizabeth National Park is een park met verschillende soorten landschappen en daardoor een enorme variëteit aan wild en vogels. In de jaren zeventig was dit een van de beste wildparken van het continent. Door grootschalige stroperij is de hoeveelheid wild in de jaren erop gedecimeerd. Inmiddels is de natuur hard bezig om zich te herstellen en kun je hier gelukkig weer vele dieren spotten. Op de uitgestrekte grassige vlaktes leven olifanten, verschillende antilopensoorten en natuurlijk leeuwen en luipaarden.

Dag 6 Queen Elizabeth NP

Je maakt een prachtige boottocht over het Kazingakanaal, de belangrijkste waterbron voor de dieren in het park. Vanaf de boot zul je vele nijlpaarden, krokodillen en visarenden zien en drinkende olifanten en buffels. In het zuiden van het park ligt de Ishasha sector die bekend staat om de bijzondere boomklimmende leeuwen. Naast Lake Manyara in Tanzania is dit de enige plaats waar de leeuwen dit ongewone gedrag vertonen. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat de leeuwen proberen te ontsnappen aan de tseetseevliegen.

Dag 7-8 Bwindi Impenetrable

Autorit Ishasha Sector - Bwindi Impenetrable: 150 km; ca. 5 uur

Bwindi is een van de onbetwiste hoogtepunten van Afrika. Niet zozeer door de spectaculaire natuur als wel door de mogelijkheid de berggorilla's te ontmoeten. Vanuit het parkhoofdkwartier vertrek je in een groepje van acht bezoekers en enkele rangers op het hoogtepunt van de reis: de gorillatracking. Het is moeilijk te voorspellen waar de dieren zich precies bevinden, maar in 98% van de trackings weten de rangers  de dieren terug te vinden. Soms betekent dit een zware wandeling van enkele uren, andere keren zijn de dieren dicht bij de bewoonde wereld. Maar het is geen straf om de dichtbegroeide hellingen van Bwindi te beklimmen. Als jullie de gorillafamilie eenmaal hebben gevonden, blijf je een uur bij de indrukwekkende beesten. Het is een onvergetelijke ervaring om de grote dieren, die qua uiterlijk en gedrag zo op mensen lijken, van dichtbij en in het wild mee te maken. In Bwindi leven verschillende gorillafamilies. Per familie worden maar acht permits per dag afgegeven. Dit kan betekenen dat de reis moet worden aangepast, als op een bepaalde dag voor een bepaalde familie geen permits meer beschikbaar zijn.

Dag 9 Lake Mburo

Autorit Bwindi Impenetrable - Lake Mburo: 150 km; ca. 4 uur

Lake Mburo is een relatief klein park dat bestaat uit open vlaktes en moerassen rond een meer. Dit is het enige park in Uganda waar je zebra's en impala's kunt vinden. Omdat er geen olifanten en leeuwen in het park leven kun je hier ook een wandelsafari maken onder begeleiding van een ranger. Je maakt hier een boottocht op het meer en gaat ’s avonds op gamedrive op zoek naar nachtdieren. De night drive is één van de beste kansen om een luipaard te zien.

Dag 10 Arusha

Autorit Lake Mburo - Entebbe: 320 km; ca. 5 uur
Vlucht Entebbe - Kilimanjaro
Transfer Kilimanjaro luchthaven - Arusha hotel (ca. 1 uur)

Arusha is gelegen aan de voet van de iconische Kilimanjaro. Het is een moderne stad met een prettig klimaat en gelegen in een groene omgeving. Behalve voorzieningen als goede hotels en restaurants en veel souvenirwinkeltjes, heeft Arusha zelf niet veel te bieden. In de directe omgeving ligt echter een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de Kilimanjaro, Mount Meru en Arusha National Park. De stad dient verder vooral als startpunt voor een bezoek aan het beroemde noordelijke safaricircuit van Tanzania.

Dag 11 Lake Manyara

Autorit Arusha - Lake Manyara: 120 km; ca. 2 uur

Lake Manyara is een groot meer dat ligt aan de voet van de rotswand van de Great Rift Valley. Het gelijknamige National Park ligt tussen de rotswand en het meer in en bestaat voor een groot deel uit een dichtbegroeid bos. Dit maakt het spotten van dieren soms wat lastig maar het zorgt ook weer voor speciale sightings. Zo kun je in Lake Manyara de beroemde boomklimmende leeuwen tegenkomen. De leeuwen hebben hier geleerd om in de bomen te klimmen om zo te ontsnappen aan de tseetseevliegen en om een goed uitzicht over de omgeving te hebben. In het meer zelf leven vele flamingo’s en op sommige plaatsen waar zoet water is leven ook nijlpaarden.

Vanuit het dorp Mto wa Mbu kun je een prachtige fietstocht naar het meer te maken. Je fietst hierbij met een gids langs de rand van het park en kunt onder meer giraffen en zebra’s tegenkomen. Een andere leuke optie is een tour door Mto wa Mbu zelf. Met de lokale gids wandel je door de vele bananenplantages langs een houtsnijwerkplaats, kun je vers gebrouwen bananenbier proeven en neem je een kijkje op de kleurrijke markt van het dorp.

Dag 12-13 Serengeti NP

Autorit Lake Manyara -  Serengeti NP (Naabi Hill Gate): 140 km; ca. 3-4 uur

Serengeti Nationaal Park is voor veel reizigers hét hoogtepunt van een bezoek aan oostelijk Afrika. Serengeti is een Maasai woord voor eindeloze vlakte en je zult zien dat deze benaming volkomen terecht is. De oppervlakte van  het park is meer dan een derde van Nederland en het bestaat voornamelijk uit grote open graslanden. Dit is de Afrikaanse savanne zoals je die kent uit de indrukwekkende natuurdocumentaires. De beroemde migratie van de miljoenen wildebeesten en zebra’s die de regens volgen op zoek naar groen gras is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Vooral de oversteek van de Mara en Grumeti rivieren (die meestal rond augustus plaatsvinden) staan garant voor prachtige fotomomenten. Ook als de migratie zich verplaatst naar de Maasai Mara in Kenia zijn er in de Serengeti nog voldoende dieren te vinden die het hele jaar door in hetzelfde gebied blijven.

Dag 14 Ngorongoro

Autorit Serengeti NP (Naabi Hill Gate) - Ngorongoro: 80 km; ca. 2 uur

De Ngorongoro Conservation Area beslaat een prachtig landschap tussen Lake Manyara en de Serengeti in. Omdat dit geen National Park is mogen de Maasai hier nog gewoon wonen met hun vee. Je kunt hier dan ook zomaar een groep koeien en zebra’s gezamenlijk zien grazen, een bijzonder gezicht. Een must in dit gebied is een gamedrive door de Ngorongorokrater zelf, een twintig kilometer breed kraterdal, omringd door steile hellingen. Het uitzicht van de krater over het dal is magnifiek! Als je met de auto afdaalt naar de bodem van het dal vind je hier talloze diersoorten op een relatief klein gebied samen. Leeuwen, olifanten, neushoorns, gnoes en zebra's behoren tot de bewoners. Het vele wild is hier minder schuw en dus makkelijker te benaderen dan in de andere parken.

Dag 15-16 Kilimanjaro en vertrek

Autorit Ngorongoro - Kilimanjaro luchthaven:  232 km; ca. 4-5 uur

Je reist terug naar de luchthaven van Kilimanjaro en neemt het vliegtuig terug naar huis. In de loop van de volgende dag kom je aan.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Entebbe
Lake Heights Hotel Hotel No. 5
2-3 Kibale Forest
Turaco Treetops Primate Lodge
4-5 Queen Elizabeth NP
Kasenyi Safari Camp Mweya Safari Lodge
6 Queen Elizabeth NP
Ishasha Jungle Lodge Ishasha Wilderness
7-8 Bwindi Impenetrable
Hangt af van gorillagroep Hangt af van gorillagroep
9 Lake Mburo
Rwakobo Rock Mihingo Lodge
10 Arusha
Moivaro Lodge Rivertrees Country Inn
11 Lake Manyara
Lake Manyara Wildlife Lodge Lake Manyara Serena Safari Lodge
12-13 Serengeti NP
Kati Kati Tented Camp Tanzania Bush Camp
14 Ngorongoro
Crater Forest Tented Camp Oldeani Mountain Lodge
15-16 Kilimanjaro en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Laagseizoen v.a. € 6175,- v.a. € 8049,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 6675,- v.a. € 8549,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam – Entebbe // Kilimanjaro – Amsterdam met KLM
 • Vlucht Entebbe – Kilimanjaro met Precision Air
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Transfer luchthaven – hotel Entebbe
 • Hotel Entebbe en Arusha op basis van logies/ontbijt
 • 9-daagse priverondreis Oeganda, inclusief: gids/chauffeur, park fees, lodges op basis van volpension
 • Kibale Forest: chimpanseetracking (incl. permit), Bigodi Swamp wandelig
 • Queen Elizabeth: gamedrives, boottocht
 • Bwindi Impenetrable: gorillatracking (incl. permit)
 • Lake Mburo: gamedrive, boottocht, night drive, wandelsafari
 • 5-daagse privésafari Tanzania, inclusief: gids/chauffeur, gamedrives en parkgelden, alle maaltijden en lodges

Exclusief

 • Stoelreserveringen intercontinentale vlucht
 • Visa
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.