Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 4999,-

Offerte aanvragen

23 dagen: Wild Zuid-Afrika

 • De mooiste natuurgebieden van het land
 • Afgelegen lodges en kleinschalige privéreservaten
 • Fantastisch wandelen in de Drakensbergen

 
Ontdek de fantastische natuur van het noordoostelijke deel van Zuid-Afrika! Je geniet van panoramische vergezichten, bijzondere ontmoetingen met de iconische wilde dieren van Afrika en de mooist gelegen accommodaties. Je gaat met de eigen auto op safari in het Hluhluwe-iMfolozi en Kruger National Park. Daarnaast verblijf je in een aantal van de mooiste privéreservaten van het land, waarbij je in kleine groepjes met gids in een open safarivoertuig op pad gaat. De hotels zijn speciaal uitgezocht op hun afgelegen ligging of kleinschalige aard, het is dan ook aan te raden deze reis ver vooraf te boeken zodat beschikbaarheid geen probleem is.

Je begint de reis tussen de majestueuze bergtoppen van de Drakensbergen, waar je verschillende dagwandelingen kunt maken. Hierbij ervaar je de schoonheid van deze omgeving in alle opzichten. Namibiti Game Reserve is het eerste privéreservaat waar je kunt genieten van een unieke safari ervaring weg van het massatoerisme.

In Hluhluwe-iMfolozi verblijf je in het park en kun je met de eigen auto op safari. Mpila Camp is een schitterend gelegen self-catering camp waar de dieren gewoon door het kamp kunnen lopen. In Swaziland kun je in het vlakbij gelegen Mlilwane Wildlife Sanctuary ook te voet of per fiets op safari, een bijzondere ervaring!

Via de prachtige vergezichten van de Blyde River Canyon reis je naar het wereldberoemde Kruger Park. Hier verblijf je de eerste twee nachten in een mooie privélodge in het Sabi Sand reservaat, bekend om de geweldige luipaardsightings. De twee dagen erna verblijf je in de restcamps in het kamp zelf en kun je weer met de eigen auto dieren spotten.

Met een tussenstop in Tzaneen reis je westwaarts naar het Welgevonden Game Reserve, een erg mooi reservaat in de Waterberg regio. De reis wordt afgesloten in één van de beste game reserves van het land: Madikwe. Gelegen aan de rand van de Kalahari woestijn sluit je hier in alle luxe en rust af in een prachtig landschap van rood zand en groene bomen, waar je gids de Big Five en nog vele andere dieren zal proberen te vinden.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Voor iedere reiziger die een Vámonos Wild reis (of een variant daarop) boekt, maken wij een donatie aan een goed doel. Voor deze reis is het goede doel Stichting Painted Dog Conservation. Deze organisatie heeft als doel door middel van actie, voorlichting en onderzoek de Afrikaanse wilde hond te beschermen. De wilde hond is één van de meest bedreigde diersoorten van het continent. Liepen er honderd jaar geleden nog 500.000 wilde honden door Afrika, vandaag de dag zijn dat er nog maar 6600. Tijdens deze reis heb je de kans om deze prachtige dieren tegen te komen tijdens uw safari’s in Hluhluwe-iMfolozi, het Kruger Park en Madikwe Game Reserve.

Je reist met een huurauto door Zuid-Afrika. De auto is een Ford Eco Sport SUV of gelijkwaardig. Deze auto heeft airconditioning en voldoet prima voor deze reis. Natuurlijk kan je tegen een meerprijs voor andere auto’s kiezen.
De wegen in Zuid-Afrika zijn goed. Door de prima bewegwijzering is het niet moeilijk de weg te vinden. Daarnaast krijg je van ons een uitgebreide routebeschrijving inclusief tips voor leuke stops onderweg.
In de uitgebreide reisbeschrijving die hieronder volgt staat een indicatie van afstanden en reistijden. Deze gaan uit van de snelste weg tussen twee plaatsen. Op veel trajecten liggen omwegen langs bezienswaardigheden of over langere en mooiere wegen voor de hand.

Dag 1 Vlucht naar Johannesburg

Je komt in de avond aan in Johannesburg. Hier overnacht je in een hotel gelegen in de buurt van de luchthaven.

Dag 2-3 Drakensbergen

Autorit Johannesburg – Royal Natal: 355 km; ca. 4 uur

De Drakensbergen zijn de hoogste bergen van Zuid-Afrika en de bestemming bij uitstek voor wandelliefhebbers. De zulu’s noemen het gebied uKhalamba, wat “barrière van speren” betekent. Er zijn verschillende wandelpaden uitgestippeld door de spectaculaire rotsformaties en landschappen van het park. In het noordelijke deel van de Drakensberg vind je het Royal Natal National Park. Dé trekpleister van het park is het spectaculaire Amphitheatre, een van de mooiste rotswanden ter wereld. Je kan hier prachtige dagwandelingen maken naar bijvoorbeeld de Tugela Falls, na de Angel Falls in Venezuela de hoogste waterval ter wereld.

Dag 4-5 Nambiti Game Reserve

Autorit Royal Natal – Nambiti: 130 km; ca. 2 uur

Het Nambiti Game Reserve is een nog relatief onbekend (en dus ook niet drukbezocht) privéreservaat in de provincie KwaZulu-Natal. In een afwisselend landschap van savanne, rivieren, doornveld en graslanden vind je de Big Five en nog veel meer diersoorten zoals giraffe, cheeta, hyena, nijlpaard en meer dan 280 soorten vogels. Het reservaat beslaat ruim 9000 hectares met slecht negen lodges, je zult dus niet veel andere toeristen tegenkomen. De gamedrives vinden plaats in kleine groepen onder leiding van een gids, die je alles over de flora en fauna van het gebied kan vertellen.

Dag 6-7 Hluhluwe-iMfolozi

Autorit Nambiti – Mpila Camp: 295 km; ca. 4 uur

De ecosystemen van Hluhluwe en iMfolozi vormen samen één van de topparken van Kwazulu Natal. Beide parken zijn minder bekend dan hun grote broer Kruger maar zeker niet minder de moeite waard. De parken zijn minder toegankelijk en daardoor hebben ze een wilder karakter en is een safari door de parken avontuurlijker. Het noordelijke deel (Hluhluwe) is bergachtig en bosrijk, terwijl het zuidelijke deel (iMfolozi) uit heuvelige savanne bestaat. Hluhluwe heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in het voorkomen van het uitsterven van de witte neushoorn. Door strikte antistropersmaatregelen vind je hier nog gezonde populaties van zowel de zwarte als de witte neushoorn.

Dag 8-9 Swaziland

Autorit Mpila Camp – Lobamba: 350 km; ca. 5 uur

Het zelfstandige koninkrijk Swaziland (tegenwoordig officieel koninkrijk eSwatini geheten) is één van de weinige plaatsen waar je nog kunt kennis maken met de traditionele Afrikaanse cultuur. Het grootste deel van de gastvrije bevolking leeft nog in kleine dorpen op het platteland. Met een beetje geluk woon je een lokaal feest met traditionele dansen bij. Swaziland heeft meer te bieden dan een vriendelijke bevolking en een levende cultuur. Zo is Mlilwane een mooi natuurpark waar je ook per fiets rond kunt toeren tussen de zebra’s en gnoes en biedt Malolotja Park uitstekende wandelmogelijkheden. Reizigers op zoek naar avontuur kunnen kiezen voor een rafttocht over de Usutu rivier.

Dag 10-11 Hazyview / Panoramaroute

Autorit Lobamba – Hazyview: 270 km; ca. 4 uur

Hazyview is perfect gelegen aan de rand van het beroemde Kruger Park. Naast een bezoek aan het park kan je vanuit hier ook de zogenaamde Panoramaroute ontdekken. Het gebied is ideaal voor een ontspannen dagtocht met de auto. Je rijdt hier dwars door de bergen langs de diepe kloof van de Blyde River Canyon. Onderweg kom je langs verschillende watervallen en bijzondere landschappen zoals God’s Window, de vreemde Bourke's Luck Potholes of de Drie Rondavels. Een kleine omweg leidt naar Pilgrim's Rest, een oud goudzoekersplaatsje dat tegenwoordig een levend museum is.

Dag 12-13 Kruger Park (Sabi Sand)

Autorit Hazyview – Umkumbe: 70 km; ca. 2 uur

Je begint je bezoek aan het Kruger Park met twee nachten in het Sabi Sand privéreservaat. Dit reservaat grenst aan het Kruger Park en omdat dieren geen benul hebben van grenzen is hier dezelfde rijkdom aan fauna te vinden als in het park zelf. Bij het verblijf in de luxe lodge zijn alle maaltijden inclusief. Ook de safari's onder begeleiding van ervaren gidsen, te voet of per jeep, zijn bij het verblijf inbegrepen. Het belangrijkste voordeel van de privéreservaten is dat je hier zeer dicht bij de dieren kunt komen omdat de safarivoertuigen ook van de wegen af mogen rijden om de dieren te vinden. Een verblijf in een privélodge wordt vaak als hoogtepunt van een reis naar Zuid-Afrika beschouwd. Sabi Sand staat met name bekend om haar spectaculaire luipaardontmoetingen.

Dag 14 Kruger Park

Autorit Umkumbe – Olifants Rest Camp: 150 km; ca. 4-5 uur

Na het bezoek aan Sabi Sand ga je het Kruger Park met je eigen auto verkennen. Het Kruger Park is één van de beroemdste wildparken ter wereld en je zult al snel zien waarom. In het park leeft een enorme variëteit aan dieren. Het is één van de beste plaatsen om de Big Five tegen te komen: de buffel, de leeuw, de olifant, de luipaard en de neushoorn. Een van de grote voordelen van het Krugerpark is de goede infrastructuur. Het park kent een uitgebreid netwerk van zowel geasfalteerde als gravelwegen, zodat je ook met een gewone auto het hele park kunt doorkruisen. Op verschillende plaatsen zijn kampen met goede accommodatie.

Dag 15 Kruger Park

Autorit Olifants Rest Camp - Mopani Rest Camp: 84 km; ca. 3 uur

Voor deze reis hebben we twee kampen in het noorden van het park uitgekozen. Dit deel van het park is minder drukbezocht in vergelijking met het zuiden en zeker niet minder mooi. Vanuit de restcamps worden naast gamedrives ook wandelsafari's georganiseerd. Deze geven je de mogelijkheid om onder begeleiding van een ranger te voet de natuur te verkennen en op zoek te gaan naar dieren. Een andere optie is een night drive, waarbij je vlak voor zonsondergang op pad gaat om nachtdieren en roofdieren die 's nachts actief worden te vinden.

Dag 16 Tzaneen

Autorit Mopani Rest Camp – Tzaneen: 195 km; ca. 3-4 uur

Je rijdt door de heuvels van de Drakensbergen terug richting Johannesburg. Om de lange rit naar Welgevonden te overbruggen overnacht je in de omgeving van Tzaneen, gelegen in de Letaba vallei. In deze prachtige groene omgeving worden allerlei vruchten zoals mango’s en avocado’s verbouwd. Ook langs de weg zie je overal fruitstalletjes. In de heuvels rond Tzaneen kan je mooie wandelingen en fietstochten maken. De nabijgelegen Magoebaskloof leent zich voor allerlei avontuurlijke activiteiten als tubing, canyoning en abseilen.

Dag 17-18 Welgevonden Game Reserve

Autorit Tzaneen – Welgevonden: 345 km; ca. 4 uur

Zo’n drie uur ten noorden van Johannesburg ligt het malariavrije Welgevonden Game Reserve midden in de Waterbergregio. Dit kleinschalige privereservaat bestaat uit schitterende landschappen en zit tjokvol wilde dieren, waaronder alle leden van de Big Five. Het reservaat is niet geopend voor dagbezoekers, waardoor je hier niet zo veel andere auto’s tegen zult komen. De komende dagen ga je meerdere malen op gamedrive op zoek naar de dieren die hier leven.

Dag 19-21 Madikwe Game Reserve

Autorit Welgevonden – Thakadu: 240 km; ca. 3-4 uur 

Tegen de grens met Botswana ligt één van de grootste privéreservaten van Zuid-Afrika: Madikwe Game Reserve. Dit voormalige landbouwgebied is omgetoverd tot een wildreservaat waarbij vele dieren hierheen verplaatst zijn. Nu is het een van de beste plaatsen om het Afrikaanse wild te spotten. Door de ligging aan de rand van de Kalahari vind je hier een spectaculair landschap van rode grond afgewisseld met de groene begroeiing. Verspreid over het reservaat liggen verschillende luxueuze lodges, die het alleenrecht hebben om hier gamedrives te organiseren, er zijn dus geen dagbezoekers aanwezig.

Dag 22-23 naar Johannesburg en vertrek

Autorit Thakadu – Johannesburg luchthaven: 315 km; ca. 4 uur

Je reist weer terug naar Johannesburg, vanwaar je aan het eind van de dag het vliegtuig terug naar huis neemt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Johannesburg
2-3 Drakensbergen
Witsieshoek Mountain Lodge
4-5 Nambiti Game Reserve
Elephant Rock Lodge
6-7 Hluhluwe-iMfolozi
Mpila Camp
8-9 Swaziland
Phophonyane Falls Ecolodge
10-11 Hazyview / Panoramaroute
Africamps at Mackers
12-13 Kruger Park (Sabi Sand)
Umkumbe Safari Lodge
14 Kruger Park
Olifants Rest Camp
15 Kruger Park
Mopani Rest Camp
16 Tzaneen
Kings Walden Garden Manor
17-18 Welgevonden Game Reserve
19-21 Madikwe Game Reserve
Thakadu River Camp
22-23 naar Johannesburg en vertrek
Periode Prijs
Laagseizoen v.a. € 4999,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 5199,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Johannesburg // Kaapstad – Amsterdam met KLM
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Shuttle service na aankomst in Johannesburg
 • Hotelovernachtingen op basis van maaltijden zoals aangegeven
 • Renault Duster SUV of vergelijkbaar, inclusief verzekering zonder eigen risico, belasting en vrije kilometers, ophalen op luchthaven Johannesburg op dag 2, inleveren op luchthaven Johannesburg op dag 22
 • Entreegelden Sabi Sand, Welgevonden en Madikwe
 • Uitgebreid Nederlandstalig routeboek inclusief tips voor onderweg
 • Assistentie van onze lokale agent indien nodig
 • GreenSeat CO2-compensatie

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden Nambiti, Hluhuwe-iMfolozi en Kruger Park
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.