Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1949,-

Offerte aanvragen

17 dagen Zuid-Afrika: Zulu’s en zebra’s

 • Wandelen in de mystieke Drakensbergen
 • Prachtige natuurparken van Kwazulu-Natal
 • De authentieke Swazi- en Zuluculturen

Per huurauto reis je door de prachtige Zuid-Afrikaanse provincies Kwazulu-Natal, Mpumalanga en het kleine koninkrijkje Swaziland. Een reis vol cultuur van de Zulu's en Swazi's en de natuur van de Drakensbergen, Hluhluwe, St. Lucia en het wereldberoemde Kruger Park.  

De eerste stop op de rondreis zijn de mysterieuze Drakensbergen. Prachtige rotsformaties met geweldige uitzichtpunten lenen zich uitstekend voor het maken van verschillende wandelingen.  

Na al die fysieke inspanningen kan je lekker tot rust komen aan de kust van de Indische Oceaan. Het kleine plaatsje Ballito heeft prachtige stranden en er heerst een ontspannen sfeer. Ook een uitstapje naar de multiculturele metropool Durban behoort tot de mogelijkheden.  

Santa Lucia is een klein en rustig dorpje dat dient als uitvalsbasis voor het iSimangaliso National Park (voorheen de Santa Lucia Wetlands genoemd). Dit vogelparadijs bied je de mogelijkheid om vanaf hetzelfde punt te kijken naar neushoorns, nijlpaarden en walvissen.  

De parken Umfolozi en Hluhluwe in de Kwazulu Natal zijn wilder en minder toegankelijk. Maar aangesloten bij een georganiseerde safari valt hier veel te zien.  

Je rijdt verder naar het noorden voor een bezoek aan het koninkrijkje Swaziland. Traditioneel Afrikaans en met enkele leuke wildparken is dit een verrassende bestemming.  

Als laatste wildpark is het fameuze Kruger Park aan de beurt. Je kunt kiezen tussen een verblijf in een van de restcamps in het park of in een privéreservaat aan de randen van het park. In allebei de gevallen zal je genieten van de hoeveelheid en diversiteit aan dieren in het Kruger Park.  

Onderweg terug naar Johannesburg ontdek je nog de vergezichten van de Panoramaroute. De Blyde River Canyon heeft in de loop der jaren de meest fantastische landschappen uitgeslepen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Johannesburg

Je vertrekt 's ochtends met het vliegtuig naar Johannesburg, waar je dezelfde dag nog aankomt.

Je komt in de avond aan in Johannesburg. Hier overnacht je in een hotel gelegen in de buurt van de luchthaven.

Dag 2-3 Drakensbergen

Autorit Johannesburg – Bergville: 365 km; ca. 4 uur

De Drakensbergen zijn de hoogste bergen van Zuid-Afrika en de bestemming bij uitstek voor wandelliefhebbers. De zulu’s noemen het gebied uKhalamba, wat “barriere van speren” betekent. Er zijn verschillende wandelpaden uitgestippeld door de spectaculaire rotsformaties en landschappen van het park. In het noordelijke deel van het park kan je onder meer een bezoek brengen aan Giant’s Castle Game Reserve. Hier zijn onder meer eeuwenoude San rotstekeningen te zien en er is een Vulture Hide waar je gieren kunt bespieden. Vanuit het zuidelijke deel kan je een excursie maken naar de Sani Pass, op de grens met Lesotho en met 2876 meter de hoogste pas in Zuid-Afrika. De weg omhoog is een spectaculaire rit vol haardspeldbochten en is alleen met een 4×4 te ondernemen.

Dag 4-5 Umhlanga

Autorit Bergville – Umhlanga: 250 km; ca. 3 uur

Het vriendelijke Umhlanga is een goede halteplaats als je met een binnenlandse vlucht vanaf Durban vertrekt of daar juist aankomt. Umhlanga heeft prachtige stranden en een ontspannen sfeer. Durban heeft een grote Indiase gemeenschap, wat betekent dat je in deze omgeving de heerlijkste curry’s kunt eten. Daarnaast is het grootste dolfinarium van Afrika gelegen in Durban: uShaka Marineworld, waar je shows hebt met dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen.

Dag 6-7 St Lucia Wetlands

Autorit Umhlanga – St Lucia: 225 km; ca. 2-3 uur

St Lucia is een kleine en gezellige plaats omgeven door de prachtige natuur van de Santa Lucia Wetlands. Het voormalige St Lucia Wetlands Park draagt tegenwoordig de prachtige naam Isimangaliso, wat Zulu is voor ‘plaats der wonderen’. Je kan hier op zoek naar de Big Five terwijl je op weg bent naar de heerlijke stranden van de Indische Oceaan bij Cape Vidal. Ook in het plaatsje zelf kan je de nijlpaarden en krokodillen van de buurt uitgebreid bewonderen. In het donker moet je oppassen voor de nijlpaarden die weleens door de straten wandelen! Vanuit St Lucia zijn er verschillende excursies mogelijk zoals diepzeevissen, een boottocht over de kanalen en meren of een gamedrive in het nabijgelegen Hluhluwe-iMfolozi.

Dag 8-9 Hluhluwe-Umfolozi

Autorit St Lucia – Hluhluwe: 90 km; ca. 2 uur

De ecosystemen van Hluhluwe en iMfolozi vormen samen één van de topparken van Kwazulu Natal. Beide parken zijn minder bekend dan hun grote broer Kruger maar zeker niet minder de moeite waard. De parken zijn minder toegankelijk en daardoor hebben ze een wilder karakter en is een safari door de parken avontuurlijker. Het noordelijke deel (Hluhluwe) is bergachtig en bosrijk, terwijl het zuidelijke deel (iMfolozi) uit heuvelige savanne bestaat. Hluhluwe heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in het voorkomen van het uitsterven van de witte neushoorn. Door strikte antistropersmaatregelen vind je hier nog gezonde populaties van zowel de zwarte als de witte neushoorn.

Dag 10-11 Swaziland

Autorit Hluhluwe – Swaziland: 240 km; ca. 3-4 uur

Het zelfstandige koninkrijk Swaziland (tegenwoordig officieel koninkrijk eSwatini geheten) is één van de weinige plaatsen waar je nog kunt kennis maken met de traditionele Afrikaanse cultuur. Het grootste deel van de gastvrije bevolking leeft nog in kleine dorpen op het platteland. Met een beetje geluk woon je een lokaal feest met traditionele dansen bij. Swaziland heeft meer te bieden dan een vriendelijke bevolking en een levende cultuur. Zo is Mlilwane een mooi natuurpark waar je ook per fiets rond kunt toeren tussen de zebra’s en gnoes en biedt Malolotja Park uitstekende wandelmogelijkheden. Reizigers op zoek naar avontuur kunnen kiezen voor een rafttocht over de Usutu rivier.

Dag 12-13 Kruger Park

Autorit Swaziland - Kruger Park: 225 km; ca. 4 uur

Het Kruger Park is één van de beroemdste wildparken ter wereld en je zult al snel zien waarom. In het park leeft een enorme variëteit aan dieren. Het is één van de beste plaatsen om de Big Five tegen te komen: de buffel, de leeuw, de olifant, de luipaard en de neushoorn. Een van de grote voordelen van het Krugerpark is de goede infrastructuur. Het park kent een uitgebreid netwerk van zowel geasfalteerde als gravelwegen, zodat je ook met een gewone auto het hele park kunt doorkruisen. Op verschillende plaatsen zijn kampen met goede accommodatie. Vanuit deze rest camps worden naast gamedrives ook wandelsafari's georganiseerd. Deze geven je de mogelijkheid om onder begeleiding van een ranger te voet de natuur te verkennen en op zoek te gaan naar dieren.

Dag 14 Hazyview

Autorit Kruger Park – Hazyview: 15 km; ca. 0,5 uur

Hazyview is perfect gelegen aan de rand van het beroemde Kruger Park. Naast een bezoek aan het park kan je vanuit hier ook de zogenaamde Panoramaroute ontdekken. Het gebied is ideaal voor een ontspannen dagtocht met de auto. Je rijdt hier dwars door de bergen langs de diepe kloof van de Blyde River Canyon. Onderweg kom je langs verschillende watervallen en bijzondere landschappen zoals God’s Window, de vreemde Bourke's Luck Potholes of de Drie Rondavels. Een kleine omweg leidt naar Pilgrim's Rest, een oud goudzoekersplaatsje dat tegenwoordig een levend museum is.

Dag 16-17 Vlucht naar Amsterdam

Je reist weer terug naar Johannesburg, vanwaar je aan het eind van de dag het vliegtuig terug naar huis neemt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Johannesburg
The Peech Hotel
2-3 Drakensbergen
Dalmore Guest Farm Antbear Lodge Antbear Lodge
4-5 Umhlanga
Flamingo Rocks Flamingo Rocks Teremok Marine
6-7 St Lucia Wetlands
Elephant Coast Guesthouse St Lucia Wetlands Guesthouse Lodge Afrique
8-9 Hluhluwe-Umfolozi
Aloe View Rock Lodge Falaza Game Park Hluhluwe River Lodge
10-11 Swaziland
Mantenga Lodge Forester Arms Royal Villas Hotel
12-13 Kruger Park
Skukuza Rest Camp Umkumbe Safari Lodge Mohlabetsi Safari Lodge
14 Hazyview
Rissington Inn Dreamfields Guesthouse Tanamera Lodge
16-17 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 1949,- v.a. € 2599,- v.a. € 3525,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 2275,- v.a. € 2875,- v.a. € 3799

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegretour Amsterdam – Johannesburg met KLM
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Shuttle service na aankomst in Johannesburg
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies / ontbijt, muv: Skukuza/Lower Sabie en Giant’s Castle: geen ontbijt, Arathusa/Hluhluwe River Lodge: full-board en activiteiten, Reillys Rock Main House: ook diner
 • Ford Fiesta of gelijkwaardig, inclusief verzekering, belasting en vrije kilometers, ophalen op luchthaven Johannesburg op dag 2 in de ochtend, inleveren op luchthaven Johannesburg op dag 16 voorafgaand aan de vlucht
 • Uitgebreid Nederlandstalig routeboek inclusief tips voor onderweg
 • Assistentie agent indien nodig

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.