Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2999,-

Offerte aanvragen

22 dagen: Authentiek Zuid-Korea

 • Oog in oog met de veelzijdige natuur van Zuid-Korea
 • Verblijf in traditionele dorpen
 • Overnachting in een typisch Koreaanse tempel

Deze 22 daagse reis leidt je langs alle belangrijke plaatsen in Zuid-Korea. Je rijdt door het hele land, waardoor je nog redelijk onbekende plaatsen van dit unieke land gaat ontdekken. Vanuit Seoul reis je naar verschillende populaire steden, natuurparken en typische Koreaanse dorpjes.

De reis begint in Seoul, waarna je doorrijdt naar Sokcho. Hier krijg je de mogelijkheid om het wonderschone Seoraksan National Park te bezoeken.
Vervolgens gaat de reis naar Gangneung, een grote stad aan de kust van Gyeonpo en Anmok. Hierna overnacht je in Andong, waar je een bezoek kunt brengen aan Hahoe Village met typisch Koreaanse Hanoks.

Via de tempelstad Gyeongju, waar je ook overnacht in een tempel, rijd je door naar Busan. Hierna bezoek je het Jirisan National Park, waar je de hoogste berg van Zuid-Korea kunt beklimmen.

Je reist door naar Boseong, wat bekend staat om zijn theeplantages. Ook kun je vanuit daar een bezoek brengen aan het kleurrijke Naejangsan National Park.

Je bezoekt Jeonju, ook wel de 'Taste City' van Zuid-Korea genoemd, omdat daar de Bibimbap daar vandaan komt. In dit dorpje bevinden zich 800 typisch Koreaanse hanoks.
Tenslotte overnacht je in Incheon, dé belangrijkste industriestad van Zuid-Korea. Vanuit daar vlieg je weer terug naar Amsterdam.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Seoul

Je vertrekt naar Seoul, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-4 Seoul

Transfer Incheon airport - hotel Seoul (ca. 1-2 uur)

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea. In deze bruisende stad en gigantische metropool is er de hele dag wat te doen. Als je over straat loopt, word je overspoelt door restaurants, kunstgalerijen en paleizen. In Seoul vind je gigantische wolkenkrabbers maar ook historische Koreaanse huisjes. Het is een stad vol tegenstellingen, maar ook een stad van eenheid.
 
Wat zeker niet mag missen bij een bezoek aan Seoul zijn onder andere Gyeongbokgung en Changdeokgung. Dit zijn twee belangrijke paleizen in de stad. Ook zijn Samcheondong en Bukchon Hanok Village zeker een bezoek waard. Daarnaast is een bezoek aan Lotte World Tower een bijzondere ervaring. Dit is namelijk met zijn 555 meter, het hoogste gebouw van Korea.
 
Om aan de drukte van de stad Seoul te ontkomen, is een hike in Bukhansan National Park, ten noorden van de stad, een geweldige optie. Bij de piek kun je genieten van grote granieten rotsen en panoramische uitzichten. Een interessante optie is zeker ook een bezoek aan de Demilitarized Zone (DMZ), het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea. 

Dag 5-6 Sokcho

Vandaag haal je de huurauto op in Seoul.
Autorit Seoul – Sokcho: 160 km; ca. 2 uur

Om de drukte van de stad te ontkomen is Sokcho een geweldig stadje om te genieten van de rust. Ondanks de nabijheid van populaire natuurparken, is Sokcho meer een vissersdorp dan een toeristisch centrum. De stad heeft vier nationale parken in de buurt die elk erg verschillend zijn in zijn natuur en populariteit. De bekendste is Seoraksan National Park, wat je zeker gezien moet hebben tijdens je verblijf in Sokcho. Het Taebaek gebergte is de hoogste berg van Zuid-Korea en ligt in dit natuurpark. De piek van de berg ligt op 1708 meter en zorgt voor adembenemende uitzichten. Het bereiken van het hoogtepunt, Daecheongbong Peak, is het mooiste bij zonsopgang en ochtendmist. Afhankelijk van het startpunt duurt het drie uur voordat de top bereikt kan worden. Er is ook de mogelijkheid om de kabelbaan te nemen naar de top. 

Dag 7 Gangneung

Autorit Sokcho - Gangneung: 60 km; ca. 1 uur

Gangneung is een grote stad aan de kust van Gyeongpo en Anmok. Een van de populairste stranden is Gyeongpo Beach, waar je een geweldige zonsopkomst en -ondergang kunt zien. Gyeongpoho is een mooie rivier, waarlangs je goed kunt fietsen. Ook kan er gewandeld worden in het Odaesan gebergte. Daarnaast mag een bezoek aan de historische gebouwen Ojukheon, Gyeonpo-ho en het Gyeongpodae Pavilion niet te ontbreken tijdens een bezoek aan Gangneung. 

Dag 8-9 Andong

Autorit Gangneung - Andong: 140 km; ca. 1,5 uur

Andong is een kleine stad, die omringd wordt door schilderachtige landschappen. Hahoe Folk Village is een bekende bezienswaardigheid in de buurt. Dit is een traditioneel Koreaans dorp wat een geweldige weerspiegeling van de Koreaanse cultuur geeft. Daarnaast kun je de boot nemen naar Buyongdae, waar je oog in oog komt met een traditioneel dorpje van Zuid-Korea.

Sobaeksan National Park ligt op een half uur rijden van Andong. Het relatief nieuwe nationale park bestaat uit een prachtig berggebied met een aantal spectaculair ogende toppen. Er zijn diverse wandelingen uitgezet. 

Dag 10-11 Gyeongju

Autorit Andong - Gyeongju: 100 km; ca. 1,5 uur

Gyeongju is de schat van Zuid-Korea en verdient meer aandacht en bekendheid. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Dead Kings’ Tombs. De Anapji Pond is een plek waar een goede avondwandeling onder de sterrenhemel van de stad gemaakt kan worden. Daarnaast is de Seokguram grot een bezienswaardigheid die erg bijzonder is. Dit is een deel van de Bulgulska, een van de beroemdste tempels van Korea. Deze staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Namsan is een minder bekend berggebied en staat vol Boeddha beelden. Aangezien het er rustig en nog redelijk onbekend is, is dit een bijzondere plek om te bekijken. 

Dag 12 Golgulsa

Autorit Gyeongju - Golgulsa: 30 km; ca. 1 uur

Voor degenen die het typische Koreaanse leven in een Boeddhistische tempel willen ervaren moeten zeker overnachten in tempel Golgulsa. Tijdens het verblijf kun je heerlijk ontspannen, mediteren en de Koreaanse cultuur leren kennen in een rustige atmosfeer. Tempel Golgulsa staat bekend als de enige tempelgrot in Korea. Daarnaast is het een vechtsportentempel. Na je verblijf zal je je sterker en levendiger voelen.

Tijdens je verblijf in de tempel kun je bepaalde ceremonies bijwonen. Wij raden je aan om mee te doen aan de Seon (meditaties), Paragongyang (dagelijkse theeceremonie) en het werk in de tempel/tuin. ’s Ochtends zal je vroeg gewekt worden om mee te doen aan een meditatie en het ontbijt.

De tempel is 20 kilometer buiten Gyeongju en ligt midden in de natuur, aan de voet van Hamwol berg. Je checkt in om 14:30 uur. De volgende dag check je weer uit om 12:00 uur. Je dient je eigen handdoek en toiletspullen mee te nemen tijdens je verblijf in de accommodatie.

Dag 13-14 Busan

Autorit Golgulsa - Busan: 100 km; ca. 1,5 uur

Busan is de op een na grootste stad van Zuid-Korea en is gelegen in het zuidoosten van het land. Een belangrijke stad door de enorme haven die er ligt en de bootverbindingen met Japan en China.

Busan ligt in een mooie omgeving, omringd door de zee en bergen. Busan staat vooral bekend als havenstad met haar vismarkten en is in opkomst als strandbestemming. Het 1,5 kilometerlange Haeundae-strand met drukke boulevard is in de zomer de populairste plek van de stad.

Je kunt een bezoek brengen aan de Beomeosa Temple, één van de grootste en mooiste tempels van Zuid-Korea en aan de Jagalchi Fish Market, een van de grotere vismarkten van Busan. De lokale vissers zijn 's ochtends vroeg al druk aan het onderhandelen over de prijs van de vangst. Ook de Dongnae Hot Spring, waar je even heerlijk kunt ontspannen, is zeker een aanrader. Het warme water is goed voor je huid en gezondheid. Vanaf de berg Kumjung heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het gebied rondom de nationale universiteit, in het noorden van de stad, is een leuke buurt met vele cafés, bars en restaurants. 

Dag 15 Suncheon / Jirisan NP

Autorit Busan – Suncheon / Namwon (hotel): 150 km; ca. 2 uur

Rond Suncheon geeft je de mogelijkheid om naar Suncheon Bay en de National Garden te gaan. Dit is een bijzondere tuin met een groot meer in het midden. Daarnaast zijn de Seonamsa en Songgwangsa tempel must sees die je zeker niet mag missen in de stad. 

Jirisan National Park is een natuurgebied met de hoogste berg van het vasteland van Korea. Daarnaast is dit een van de meest bekende natuurparken van Zuid-Korea. Het park staat om meer bekend dan alleen wandelen, aangezien er zeven tempels op de route liggen en verschillende beelden te vinden zijn. De top ligt op 1925 meter. 

Dag 17 Boseong

Autorit Suncheon / Namwon – Boseong: 60 km; 1 uur 

Boseong is uniek, aangezien het een landschap heeft wat je waarschijnlijk niet eerder in Zuid-Korea heeft gezien. Boseong staat bekend om zijn theeplantages. Tijdens je verblijf in Boseong krijg je de mogelijkheid om deze plantages te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld Daehan-Dawon, de bekendste theeplantage van Zuid-Korea. Tijdens heldere dagen kun je er zelfs genieten van een uitzicht op de zee. Het terrein heeft een museum en meerdere winkels, waar je meer te weten komt over theeën. Als je altijd al in een groen thee-bad heeft willen liggen, kunt je een bezoek brengen aan de spa in Yulp Haesu. 

Dag 18-19 Jeonju

Autorit Boseong – Jeonju: 120 km; ca. 2 uur

Jeonju is een typisch Koreaans stadje en staat bekend om zijn keuken. De Bibimbap, een typisch Koreaans gerecht, komt uit dit dorp. Dit is een gerecht op basis van rijst, groenten en een ei. De stad heeft de naam ‘Taste City’ gekregen en staat om deze reden op de Welderfgoedlijst van UNESCO. Naast zijn keuken, staat de stad bekend om Jeonju Hanok Maeul, de grootste en oudste wijk van Zuid-Korea. Hier staan 800 traditionele hanoks die bezocht kunnen worden. In deze hanoks worden workshops gegeven, zoals het maken van hanji: typisch Koreaans papier. 

Dag 20 Incheon

Autorit Jeonju – Incheon: 190 km; ca. 2,5 uur

Incheon wordt gezien als een enorme stad met een belangrijke industrie. Zo zijn het Open-Port gebied en Chinatown de populairste toeristische bezienswaardigheden. De metro aansluitingen zijn goed in deze stad en er wordt aangeraden om deze te gebruiken om de stad te verkennen. Een bezoek aan Yeonan, een vismarkt, mag niet missen tijdens je reis. Daarnaast is het een ideale stad om van de Koreaanse en Chinese cultuur te genieten. 

Dag 21-22 Vlucht naar Amsterdam

Autorit Incheon - luchthaven: 10 km; ca. 0,5 uur
Je levert de auto in op de luchthaven.

Vandaag vlieg je via Seoul terug naar Nederland waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Seoul
2-4 Seoul
MayPlace LOTTE City Hotel Myeongdong Novotel Ambassador Seoul Yongsan
5-6 Sokcho
Ramada Sokcho Ramada Sokcho Kensington
7 Gangneung
Main Motel Gyeongpo Soo Skybay Hotel Gyeongpo
8-9 Andong
Happy Q hotel Andong Gurume Andong Gurume
10-11 Gyeongju
Happy Village (excl. ontbijt) GG Tourist Hotel Commodore
12 Golgulsa
Temple Stay Golgulsa rooms Temple Stay Golgulsa rooms Temple Stay Golgulsa rooms
13-14 Busan
Ibis Busan Avani Central Lotte Hotel Busan
15 Suncheon / Jirisan NP
Suncheon Gite Hotel The Suites Namwon The Suites Namwon
17 Boseong
Jinrae Lee’s Traditional House (excl. ontbijt) Jinrae Lee’s Traditional House (excl. ontbijt) Jinrae Lee’s Traditional House (excl. ontbijt)
18-19 Jeonju
Samlockhon Best Western Plus Jeonju Lahan Hotel Jeonju
20 Incheon
Skypark Incheon Songdo Holiday Inn Songdo Holiday Inn Songdo
21-22 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2999,- v.a. € 3499,- v.a. € 3999,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 3249,- v.a. € 3899,- v.a. € 4349,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchtretour Amsterdam – Frankfurt – Seoul met Lufthansa
 • Inclusief een ruimbagagestuk
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer bij aankomst in Seoul
 • Autohuur voor 18 dagen (dag 5 t/m 22) Hyundai Avante of soortgelijk
 • Autohuur inclusief GPS, CDW verzekering en onbeperkte kilometers
 • Alle hotelovernachtingen op basis ontbijt (behalve hotels in Gangneung, Boseong)
 • Eventuele assistentie van onze agent

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.