Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2299,-

Offerte aanvragen

16 dagen Zuid-Korea: Zuid-Korea per openbaar vervoer

 • Reis door Zuid-Korea met openbaar vervoer
 • Bruisend Seoul en het enerverende Seoraksan National Park
 • Ervaar de natuur van het subtropische eiland Jeju-do 

De reis begint in het dynamische Seoul. Hier worden imposante wolkenkrabbers afgewisseld met majestueuze paleiscomplexen en zelf een christelijke kathedraal her en der. Gedurende de dag vind je ook overal marktjes voor alles van kleding tot eten in de open lucht en ’s avonds bezet men de autowegen met buitenrestaurantjes die uit het niets lijken te verschijnen. 

Na de drukte van Seoul is de relatieve rust van het vissersplaatje Sokcho een groot contrast. Abai island, waar vluchtelingen van de Koreaanse oorlog leven van de visvangst, is de beste plek om Koreaanse Sundae te eten en natuurlijk mogen hikes naar de bergtoppen en watervallen van het Seoraksan National Park niet ontbreken. Ook een bezoek aan de aan zee gelegen Naksansa tempel is zeer de moeite waard.

Een speciale limousine bus brengt je terug naar Gimpo airport in Seoul voor een vlucht naar het romantische Jeju-do. Dit eiland, wat de grootste binnenlandse vakantiebestemming is voor Koreanen en zeker voor Koreanen op huwelijksreis, staat bol van unieke natuurgebieden en charmante lokale cultuur. 
De uitgedoofde vulkanen van het Hallasan National Park, steile kliffen en watervallen bij Seogwipo en de theevelden van O’Sulloc zijn maar een greep uit al het moois. Omdat dit allemaal moeilijk te bereiken is met het openbaar vervoer organiseren wij ook een bustour over het eiland voor je.

Een tweede binnenlandse vlucht brengt je naar het bruisende Busan, de stad waar de meeste Zuid-Koreanen, zelfs zij die in Seoul wonen, zouden willen wonen. ’S Avonds swingt deze stad tot leven in de kleine straatjes en steegjes van de uitgaansdistricten rondom  Seomyeon, ’s ochtends is er altijd bedrijvigheid bij de vismarkten van Jagalchi en ’s middags is Haeundae met haar witte strand de ‘place to be’.

De laatste stop voor deze reis is Gyeongju: de ‘Golden City’. De koningen van de Silla dynastie, die als eerste het Koreaans schiereiland verenigden onder één regime, noemden Gyeongju hun hoofdstad en hun grafheuvels, de restanten van hun paleizen, evenals alle schatten waarmee zij begraven weerden zijn hier nog te zien in verschillende parken en het Gyeongju National Museum. 
Het hart van de stad bestaat nog uit een groot district van traditionele Koreaanse Hanok huizen. Deze kronkelende straatjes kennen vele kleinschalige, lokale eetgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden: een Hanokstay is een ervaring om niet te missen! 

De laatste ervaring op het programma is een scenische trip terug naar Seoul met de supersnelle KTX trein. Onderweg terug naar de luchthaven zul je de rijstvelden en beboste bergen van het Koreaanse platteland goed kunnen zien.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Seoul

Je vertrekt naar Seoul, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-4 Seoul

Transfer Incheon airport - hotel Seoul (ca. 1-2uur)

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea. In deze bruisende stad en gigantische metropool is er de hele dag wat te doen. Als je over straat loopt, word je overspoelt door restaurants, kunstgalerijen en paleizen. In Seoul vind je gigantische wolkenkrabbers maar ook historische Koreaanse huisjes. Het is een stad vol tegenstellingen, maar ook een stad van eenheid.
 
Wat zeker niet mag missen bij een bezoek aan Seoul zijn onder andere Gyeongbokgung en Changdeokgung. Dit zijn twee belangrijke paleizen in de stad. Ook zijn Samcheondong en Bukchon Hanok Village zeker een bezoek waard. Daarnaast is een bezoek aan Lotte World Tower een bijzondere ervaring. Dit is namelijk met zijn 555 meter, het hoogste gebouw van Korea.
 
Om aan de drukte van de stad Seoul te ontkomen, is een hike in Bukhansan National Park, ten noorden van de stad, een geweldige optie. Bij de piek kun je genieten van grote granieten rotsen en panoramische uitzichten. Een interessante optie is zeker ook een bezoek aan de Demilitarized Zone (DMZ), het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea.

Dag 5-6 Sokcho

Bus Seoul – Sokcho (ca. 2.5 uur)

Om de drukte van de stad te ontkomen is Sokcho een geweldig stadje om te genieten van de rust. Ondanks de nabijheid van populaire natuurparken, is Sokcho meer een vissersdorp dan een toeristisch centrum. De stad heeft vier nationale parken in de buurt die elk erg verschillend zijn in zijn natuur en populariteit. De bekendste is Seoraksan National Park, wat je zeker gezien moet hebben tijdens je verblijf in Sokcho. Het Taebaek gebergte is de hoogste berg van Zuid-Korea en ligt in dit natuurpark. De piek van de berg ligt op 1708 meter en zorgt voor adembenemende uitzichten. Het bereiken van het hoogtepunt, Daecheongbong Peak, is het mooiste bij zonsopgang en ochtendmist. Afhankelijk van het startpunt duurt het drie uur voordat de top bereikt kan worden. Er is ook de mogelijkheid om de kabelbaan te nemen naar de top.

Dag 7-10 Jeju

Limousine Bus Sokcho – Seoul, Gimpo airport (ca. 3 uur)
Je vliegt van Gimpo Airport in Seoul naar het eiland Jeju-do.

De Jeju-eilanden, ook wel Jeju-do genoemd, zijn een typische vakantiebestemming voor Koreaanse honeymooners. Jeju-do is ontstaan door vulkanische erupties, wat terug te zien is in de unieke natuur op het eiland. Naast het bezoeken van de vulkanen, zijn er lavagrotten te vinden die een plek bemachtigd hebben op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Het eiland treft vergelijkingen met Bali en Hawaï door zijn veelzijdige flora en fauna, de vulkanische granieten en de meerdere stranden. Toeristen hebben nu ook het prachtige eilandje ontdekt, waar ze lekker kunnen ontspannen aan de mooie stranden. Ook zijn er veel activiteiten te plannen, zoals berg beklimmen, mooie wandeltochten, watervallen bewonderen en paardrijden. Een bijzonder fenomeen op het eiland zijn de vrouwelijke duikers die zonder zuurstofflessen minutenlang onderwater blijven en met schaal- en schelpdieren weer boven komen.

Het eiland beschikt over verschillende natuurgebieden. Zo zijn het Seongsan Illchulbong Peak en het Manjanggul Cave zeker een bezoek waard. Daarnaast is de Cheonjiyeon Waterfall een mooie plek om te bezoeken. Hallasan is een berg op het eiland van 1950 meter en daarmee de hoogste berg van heel Korea. Koreanen aanbidden deze berg, aangezien zij geloven dat er geesten verblijven. Er zijn vijf paden die jou naar de top van de berg kunnen leiden.

Inbegrepen excursie

Jeju-do Bustour (westzijde)

Vandaag wordt je per tourbus met een groep onder begeleiding van een gids meegenomen om kennis te maken de oostzijde van Jeju-do.
De tour begint om 9:00 's ochtend op de parkeerplaats van Jeju Airport en aan het einde van de dag (~17:30) wordt je afgezet bij je hotel.

De route van deze tour is flexibel, afhankelijk van de weersomstandigheden en kan afwijken van de volgende standaard route:
-
Hyupjae & Gumneung Beach
- Hallim Park
- O’sulloc Green tea field
- Lunch
-
Songak Mountain
- Cheonjeyeon Waterfall / Teddy Bear Museum (zelf kiezen)

Tour op maandagen, woensdagen en vrijdagen.
Inbegrepen excursie

Jeju-do Bustour (oostzijde), optioneel

Vandaag wordt je per tourbus met een groep onder begeleiding van een gids meegenomen om kennis te maken de oostzijde van Jeju-do.
De tour begint om 9:00 's ochtend op de parkeerplaats van Jeju Airport en aan het einde van de dag (~17:30) wordt je afgezet bij je hotel.

De route van deze tour is flexibel, afhankelijk van de weersomstandigheden en kan afwijken van de volgende standaard route:
- Jeolmul Natural Forest
- Seongeup Folk Village
- Lunch
- Gwangchigi Beach
- Haenyeo, women diver show
- Seongsan Ilchulbong Peak
- Via jongdalri Shore Road
- Manjang Cave

Tour op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen.
Inbegrepen excursie

Jeju-do Bustour (zuidzijde), optioneel

Vandaag wordt je per tourbus met een groep onder begeleiding van een gids meegenomen om kennis te maken de oostzijde van Jeju-do.
De tour begint om 9:00 's ochtend op de parkeerplaats van Jeju Airport en aan het einde van de dag (~17:30) wordt je afgezet bij je hotel.

De route van deze tour is flexibel, afhankelijk van de weersomstandigheden en kan afwijken van de volgende standaard route:
-Mysterious Roda
-Mt. Halla (Eoseungsaenak Trekking)
-Alive Museum
-Lunch
-Jusangjeolli Cliff
-Oedolgae Rock
-Jeongbang Waterfalls

Tour alleen op zondagen.

Dag 11-12 Busan

Je vliegt van het eiland Jeju-do naar Busan.

Busan is de op een na grootste stad van Zuid-Korea en is gelegen in het zuidoosten van het land. Een belangrijke stad door de enorme haven die er ligt en de bootverbindingen met Japan en China.

Busan ligt in een mooie omgeving, omringd door de zee en bergen. Busan staat vooral bekend als havenstad met haar vismarkten en is in opkomst als strandbestemming. Het 1,5 kilometerlange Haeundae-strand met drukke boulevard is in de zomer de populairste plek van de stad.

Je kunt een bezoek brengen aan de Beomeosa Temple, één van de grootste en mooiste tempels van Zuid-Korea en aan de Jagalchi Fish Market, een van de grotere vismarkten van Busan. De lokale vissers zijn 's ochtends vroeg al druk aan het onderhandelen over de prijs van de vangst. Ook de Dongnae Hot Spring, waar je even heerlijk kunt ontspannen, is zeker een aanrader. Het warme water is goed voor je huid en gezondheid. Vanaf de berg Kumjung heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het gebied rondom de nationale universiteit, in het noorden van de stad, is een leuke buurt met vele cafés, bars en restaurants.

Dag 13-14 Gyeongju

Trein Busan - Singyeongju (ca. 1 uur)
Bus/taxi (excl.) Singyeongju - Gyeongju (ca. 0.5 uur)
*Het treinstation van Gyeongju ligt op een half uur buiten het centrum.

Gyeongju is de schat van Zuid-Korea en verdient meer aandacht en bekendheid. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Dead Kings’ Tombs. De Anapji Pond is een plek waar een goede avondwandeling onder de sterrenhemel van de stad gemaakt kan worden. Daarnaast is de Seokguram grot een bezienswaardigheid die erg bijzonder is. Dit is een deel van de Bulgulska, een van de beroemdste tempels van Korea. Deze staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Namsan is een minder bekend berggebied en staat vol Boeddha beelden. Aangezien het er rustig en nog redelijk onbekend is, is dit een bijzondere plek om te bekijken.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Bus/taxi (excl.) Singyeongju – Gyeongju (ca. 0.5 uur)
Trein Singyeongju – Seoul (ca. 2 uur)
Trein Seoul – Airport (ca. 1 uur)

Vandaag vlieg je reis je terug naar Seoul per trein om vanaf Seoul terug naar huis te vliegen.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Seoul
2-4 Seoul
Travelodge Myeongdong Euljiro Royal Hotel Seoul
5-6 Sokcho
With U Hotel & Guesthouse (excl. ontbijt) Sea Cruise Hotel
7-10 Jeju
Jeju Ocean Suites LOTTE City Hotel Jeju
11-12 Busan
Ibis Busan Avani Central
13-14 Gyeongju
GG Tourist Hotel GG Tourist Hotel
15-16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Laagseizoen v.a. € 2299,- v.a. € 2699,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 2699,- v.a. € 3099,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Retour Amsterdam – Seoul met KLM of Korean Air
 • Binnenlandse vluchten Seoul – Jeju-do // van Jeju-do – Busan met Korean Air
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer bij aankomst in Seoul
 • Alle genoemde bus- en treinreizen met gereserveerde zitplaatsen waar mogelijk
 • Bustour over de westzijde van Jeju-do
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Exclusief

 • Stoelreserveringop de vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.