Boek met onze 4 zekerheden

Avontuurlijke buggy rit

Een echte off the road ervaring met mooie gebergtes rond Mundik. De traditionele verborgen achterlanden zijn nu toegankelijk, klaar om ontdekt te worden met de unieke tweezits voertuig: Finn Komodo. De kleine auto kan het meest moeilijke terrein bereiden met uitzonderlijke behendigheid. UJe krijgt de optie om zelf te rijden en als je dit niet aandurft rijdt de gids voor je.
Je word vanaf je hotel opgehaald met een transfer naar het Mundik Wilderness basiskamp. Het basiskamp is voorzien van een restaurant die ver boven in de bergen een prachtig uitzicht heeft. Het is omsingeld door kruidnagel, cacao en coffee plantages en verbluffende rijstvelden. Je wordt om 9:30 begroet door een energiek team en terwijl je geniet van een kop koffie of thee krijg je een uitleg over het programma en de gebruiksaanwijzingen voor de auto en de veiligheidsmaatregelingen. Het is niet toegestaan voor kinderen om achter het stuur te zitten. Deze moeten begeleid worden door een van hun ouders of een gids. Vervolgens starten we met een leuke rit naar het meer.
Bij dit meer vind je een liefelijk klein dorp en een prachtige tempel. Hier zul je aanboort gaan van een boomstamkano, waarmee je 30 minuten de tijd krijgt om te peddelen in het Tamblingan meer. Vanaf het meer kun je kijken naar de apen die in de bomen hangen.
Nu je een beetje hebt kunnen wennen aan de auto zal je een meer uitdagendere terrein tegemoet gaan. Door mandarijnen en koffie boomgaarden volg je het pad naar het regenwoud. Neem een moment pauze, waarin je de tijd krijgt om de grandioze bomen, die al meer dan 100 jaren oud zijn, te bekijken. Als je geluk hebt kun je vogels als de ijsvogel of de specht en misschien zelfs een wilde aap spotten.
Na aanvang van de reis zul je vuil worden door het stofzand. De bril en mondbedekking, die je van ons krijgt, zal je beschermen tegen het stof. Na een zachte afdaling door de koffie plantages heb je een welverdiende stop bij een koffie plantage. Hier zul je bonen geroosterd zien worden op een open vuur en zal je vervolgens zelf kunnen genieten van de gemaakte koffie brouwsel.
Geniet van de korte 20 minuut durende rit terug naar het Munduk Wilderness basiskamp. Hier wordt je voorzien van hete douches en schone baddoeken. Helemaal opgefrist zal je een lunch worden geserveerd bij een open vuur voor comfortabele warmte. Na de lunch heb je een transfer naar je accommodatie. Ofwel in Munduk – Lovina – Ubud of Sanur.
 
Duur: 1 dag
 

Avontuurlijke buggy rit