Boek met onze 4 zekerheden

City Tour Bandung

Bandung is de hoofdstad van West-Java en de derde grootste stad van Indonesië, na Jakarta en Surabaya. Bijgenaamd Parijs van Java (Parijs van Java) door de Nederlanders vanwege de gelijkenis met Parijs en de Europese sfeer in de koloniale tijd, verdiende Bandung ook een andere bijnaam als Kota Kembang, wat letterlijk de bloemenstad betekent.

Gedung Sate is een openbaar gebouw in Bandung, West-Java, Indonesië. Het werd ontworpen volgens een neoklassiek ontwerp met inheemse Indonesische elementen door de Nederlandse architect J. Gerber om de zetel te zijn van het Nederlands-Indische departement van staatsbedrijven; het gebouw werd voltooid in 1920.

Bandung Geologisch Museum
Het Bandung Geologisch Museum werd opgericht op 16 mei 1928 en werd later gerenoveerd met financiële steun van JICA (Japan International Cooperation Agency). Het Geologisch Museum werd oorspronkelijk gebruikt als laboratorium en opslagfaciliteit voor geologische en mijnonderzoeken die in heel Indonesië plaatsvonden. Het werd later ontwikkeld om zowel een onderzoeksfaciliteit als een onderwijscentrum te zijn, dat kennis en inzichten biedt over geologie en de geschiedenis ervan in Indonesië. Met de meer dan 350.000 collecties kan het museum een enorme hoeveelheid informatie verschaffen. De collecties bestaan uit drie categorieën: gesteenten, mineralen en de belangrijkste attractie, fossielen.

Begraafplaats Bosscha
Dit is de rustplaats van Karel Albert Rudolf Bosscha, de grondlegger van de theeplantage en fabriek Malabar, een van de meest populaire theeplantages in Bandung. Het complete verhaal van zijn leven en geschiedenis is op het graf geschreven. Iedereen die het leest inzicht geven in de geschiedenis van dit gebied op Java.

Inclusief gids en entreegelden. 

Naar wens kunnen jullie met de chauffeur ook andere plekken in de stad bezoeken.