Boek met onze 4 zekerheden

Reiservaringen van familie Schipper in Cuba

Cuba, het land van de uitbundige muziek en dans, schitterende natuur, parelwitte stranden en natuurlijk de welbekende sigaren. We krijgen soms de vraag of het land nog wel goed te bereizen is. Het antwoord is ja! Deze week vragen wij de familie Schipper naar hun ervaring met dit o zo mooie land. Zij zijn in februari naar Cuba afgereisd, waar ze een rondrit in het westen maakten langs de plaatsen Havana, Viñales, Cienfuegos en Trinidad. Ze sloten de reis af aan het schitterend witte zandstrand en de azuurblauwe zee van Varadero, waarna ze bij thuiskomst hun ervaringen met ons deelden.

Bekijk hier al onze individuele rondreizen door Cuba

Waarom hebben jullie voor Cuba gekozen?

We hebben nu voor Cuba gekozen om het “oude Cuba” nog te kunnen ervaren. Hiermee bedoelen we: Cuba zoals het onder Castro was en onder de invloed van het embargo. Je merkt wel dat het allemaal al wat opener wordt. Daarnaast heeft Cuba mooie natuur, super aardige mensen en de aangename temperatuur speelde ook wel een rol.

Wat waren de hoogtepunten van jullie reis?

De hoogtepunten waren Havana en Viñales. Havana natuurlijk als hoofdstad, waarbij er grote afwisseling is tussen prachtige gebouwen en bouwvallen. Hier waan je je in het ‘echte’ Cuba. Viñales heeft dan weer prachtige natuur. Dit is een hele relaxte plaats en je kan hier merken dat er toeristen komen, maar wel op een positieve manier. Ik zou onze casa, Villa Haydee Chiroles, hier zeker aanbevelen.

De reisroute door Cuba van familie Schipper is een op maat gemaakte variant op onze voorbeeld-rondreizen Cuba Cool en Cuba: ongerepte natuur en witte stranden

Hoe hebben jullie je verplaatst tijdens de reis en hoe is dit bevallen?

Voor het reizen tussen de verschillende hotels hebben we gebruikgemaakt van gereserveerd vervoer, namelijk transfers. Dit waren lokale taxichauffeurs die altijd netjes op tijd klaar stonden (15 minuten voor vertrek). Dit is een leuke manier om jezelf te verplaatsen. Je leert zo wat meer over het leven op Cuba (hierbij is het wel handig om een beetje Spaans te kunnen spreken). Elke taxi en chauffeur zijn weer anders, waardoor je veel verschillende verhalen hoort. Wij hadden het voor de eerste keer in Cuba niet anders gewild. Daarnaast hebben we veel gelopen en gebruik gemaakt van de fietstaxi en paard en wagen.

Hoe hebben jullie de situatie ter plaatse ervaren?

Alles was goed georganiseerd. We hebben ons nergens druk over hoeven maken.

Welke tips hebben jullie voor toekomstige reizigers naar Cuba?

De tips die we mee willen geven zijn: Sta open voor de mensen, ze zijn heel aardig en gastvrij. Ga lopen, dan beleef je het meest. En logeer in de casas particulares. Houd er wel altijd rekening mee dat het Cuba is.

Hoe was jullie ervaring met Vámonos Travels?

Onze ervaring met Vámonos is zeer goed. Goed bereikbaar en een snelle reactie via de mail. Ook pro actief. Het contact met de lokale agent was ook goed.

Zelf ook op reis naar Cuba? Bekijk onze rondreizen Cuba of vraag een reisplan op maat aan

 

Heb jij ook een leuk reisverhaal dat je met ons en andere reizigers wilt delen? Stuur dan een e-mail naar info@vamonos.nl. Wij gaan graag met je in gesprek!