Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2849,-

Offerte aanvragen

21 dagen familiereis: Cuba Cool

 • Geen lange reisdagen
 • 3 excursies inclusief
 • Slapen bij Cubaanse familie

 
 
Cuba is een fantastisch land om met kinderen naartoe te gaan. Fietsen, snorkelen en salsa dansen, het kan hier allemaal. Geniet van de kleurrijke stadjes, de natuur en de stranden!

Jullie starten de reis in Havana waar je lekker bij het zwembad kunt relaxen voordat de rondreis begint.
In Havana verblijven jullie luxe in een viersterren hotel. Aan de rand van de stad kunnen jullie een fort bekijken waarmee de stad vroeger verdedigd werd. Bij vermoeide voeten stap je met zijn allen in een 'cocotaxi', een soort Cubaanse tuktuk. Een fietstochtje door Havana is ook leuk om te doen. Op dag vijf maken jullie een rondrit in een oude Cubaanse auto.
Rond Viñales kunnen jullie grotten bekijken, fietsen en wandelen. Een paardrijdtocht is al geregeld. In de buurt kan er een kijkje genomen worden op een echte Cubaanse boerderij en zie je hoe ze grote sigaren rollen.

Vandaag gaan jullie naar het eilandje Cayo Levisa. Leer hier snorkelen en, voor de grotere kinderen, duiken. Overal kunnen er mooie gekleurde vissen gespot worden; het is net zwemmen in een aquarium.
In Las Terrazas gaan jullie canopy doen en zoef je over het water naar de andere kant van het dorp!
In Playa Larga is het leuk om te gaan snorkelen in een cenote of een boottocht te maken over de Rio Hatiguanico om krokodillen en vogels te spotten. 
In Trinidad slapen jullie bij een Cubaanse familie en zie je goed hoe de lokale bevolking woont. Vlakbij ligt een strand vanwaar er met een boot naar een onbewoond eiland gevaren kan worden. Ook kunnen jullie op een stoomtrein een ritje maken door de suikerrietvallei. Zin in een salsa dansje? Ga dan 's avonds naar de trappen bij de kerk. Daar zie de Cubanen swingen!
De reis eindigen jullie heerlijk aan de stranden van Cayo Santa María, de plek om lekker te luieren maar ook  om te snorkelen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Havana

Jullie vliegen van Amsterdam naar Havana.
Transfer Havana luchthaven – Havana hotel (ca. 45 minuten)
Op dag 3 halen jullie de huurauto op.

 

De hoofdstad van Cuba is gelegen aan een baai. Havana is verdeeld in verschillende wijken. De twee belangrijkste wijken zijn: La Habana Vieja en Vedado. La Habana Vieja is het oude stadsdeel en hier doe je een stap terug in de tijd. Dit stadsdeel kenmerkt zich door z’n vele monumentale panden. Op de Plaza de la Catedral vind je enkele bezienswaardigheden zoals de 18de-eeuwse kathedraal en enkele paleizen. Om meer te begrijpen van het communistische systeem dat men in Cuba heeft, is een bezoek aan het Museo de la Revolución een aanrader.
 
Vedado staat vooral bekend om de hoogbouw, maar ook om de Malecón. Dit is een 8 kilometer lange wandelpromenade langs de kust van Havana. ’s Avonds is een wandeling langs deze verlichte boulevard een mooi moment om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.
 
In Havana kan je lekker rondlopen en een fort bekijken waarmee de stad vroeger verdedigd werd. Bij vermoeide voeten ga dan met z’n allen in een cocotaxi, dit is een soort rijdende sinaasappel en een leuke ervaring voor de kinderen! Een fietstocht door Havana is ook leuk om te doen en als de kinderen een keer extra lang op mogen blijven dan kunnen jullie naar het Fortaleza de Cabaña gaan, daar is elke avond een spannende ceremonie met kanonschoten!
Op dag vijf maak je een leuke citytour in een oude Cubaanse auto. Je rijdt twee uur rond door Havana en gaat daarna nog een uurtje wandelen met een gids.

Dag 4-6 Viñales

Autorit Havana – Viñales: 190 km; ca. 3 uur

De vallei van Viňales is een schitterend natuurgebied. Het gebied bestaat uit kalksteen dat vrij gemakkelijk oplost in water, met als gevolg dat er ondergrondse rivieren en grotten zijn ontstaan. Soms storten dergelijke grotten in, die ervoor zorgen dat steile bergen echt uit het landschap omhoogrijzen, mogotes genaamd. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar. De streek rondom Viňales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd onder afdakjes van palmbladeren, een opvallend beeld in het landschap.

Vanuit Viñales kun je vele interessante uitstapjes maken: paardrijden of wandelen door de heuvelachtige omgeving, een tabaksplantage bezoeken of een avontuurlijke middag doorbrengen in La Gran Caverna de Santo Tomás. Gewapend met helm en lamp bezoek je deze grot. Naast deze activiteiten is de omgeving de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Er is in Viñales een Hop-on-hop-off bus die je langs alle bezienswaardigheden rijdt.

Dag 7-8 Cayo Levisa

Autorit Viñales – Palma Rubia: 49 km; ca. 1 uur 
Auto parkeren bij bootpier
Boot Palma Rubia – Cayo Levisa (ca. 30 minuten)

 

Het prachtige eiland Cayo Levisa is bereikbaar vanuit Palma Rubia per boot (30 minuten, drie keer per dag). Cayo Levisa is een klein paradijs en een plek om even tot rust te komen. Het prettige aan een verblijf op het eiland is dat het er nooit druk is, alleen gasten van de enige accommodatie op het eiland en een kleine groep daggasten worden toegelaten. Liefhebbers van duiken en/of snorkelen kunnen zich hier goed vermaken. Er is onderwater namelijk veel te zien, zoals sponzen, zwart koraal en tropische vissen. Er liggen tevens twee wrakken uit de 18de eeuw onder water wat voor de ervaren duiker een mooie uitdaging is. Er zijn wel 21 duikplekken en het koraalrif ligt maar 100 meter uit de kust. Ook andere watersporten zoals catamaranzeilen en windsurfen zijn mogelijk.

Dag 9-10 Las Terrazas

Boot Cayo Levisa – Palma Rubia (ca. 30 minuten) 
Autorit Palma Rubia – Las Terrazas: 75 km; ca. 1,5 uur

Jullie rijden naar Las Terrazas waar jullie drie nachten blijven. In hotel La Moka kan er lekker gezwommen worden in het zwembad.
 
Las Terrazas ligt in een door de UNESCO beschermd natuurreservaat in de heuvels van Sierra de Rosario. De naam Las Terrazas komt van de aangelegde terrassen waar men de pijnbomen in plant. Dit gebied staat ook bekend om de oude koffieplantages. Wanneer jullie een bezoek aan een van deze plantages brengen, krijgen jullie een kijkje in hoe men vroeger de koffie verbouwde en hoe de slaven toentertijd woonden. Maar naast een bezoek aan een koffieplantage kunneen jullie u ook een verkoelende duik nemen in een van de rivierpoeltjes langs de Rio San Juan, varen in het plaatselijke meer of een stuk gaan paardrijden, fietsen of wandelen in de omgeving. Voor de avonturiers is er een canopy tour waarbij je rakelings over de boomtoppen zoeft onder het genot van het prachtige uitzicht.
 
We kunnen in Las Terrazas ook verschillende wandelingen voor jullie regelen, ze duren allemaal 3 uur dus het is niet te zwaar. In de meeste gevallen wordt er dan ook gezwommen in de Rio de San Juan als onderdeel van de tour.

Dag 11-12 Playa Larga

Autorit Las Terrazas – Playa Larga: 247 km; ca. 4 uur

Vlakbij de Varkensbaai waar in 1961 de mislukte invasie plaatsvond ligt Playa Larga.
Playa Larga is een uniek plekje op Cuba. Deze strandplaats is een van de weinige plekken op Cuba waar je geen resorts zult vinden maar casas particulares direct aan het strand. Het is een kleinschalige, nog niet door massatoerisme ontdekte plek en er hangt een gemoedelijke sfeer.
Daarnaast is het een plek voor natuur-, snorkel- en duikliefhebbers. Ga zeker snorkelen bij het strandje Caleta Buena of in de cenote Cueva de los Peces. Daarnaast beschikt Playa Larga ook over een prachtig koraalrif dat vanaf 17 duiklocaties te bewonderen is. Deze duiklocaties zijn niet alleen populair vanwege het koraal, maar ook vanwege de grotten. Wist je dat je hier een duik kunt maken in de diepste zoutwatergrot van Cuba?
 
Het natuurgebied Ciénaga de Zapata bestaat voornamelijk uit wortelboommoerassen en is de leefomgeving van 150 verschillende vogelsoorten en 43 soorten reptielen, vissen en amfibieën. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een boottocht over de Rio Hatigaunico, een vogelrijk moerasgebied.

Dag 13-15 Trinidad

Autorit Playa Larga – Trinidad: 196 km; ca. 3 uur

Trinidad valt onder het UNESCO cultureel erfgoed en dat is goed te zien. Het stadje is erg goed onderhouden voor Cubaanse begrippen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan; de straten zijn grotendeels gemaakt van keien en zand, en paard en wagen zul je hier meer aantreffen dan auto’s. Dit komt mede omdat een deel van het centrum autovrij is. Kenmerkend voor de huizen van Trinidad zijn de traliewerken voor de ramen, meestal gemaakt van hout met de fraaiste motieven en kleuren. Het Plaza Mayor is een schitterend plein. ‘s Avonds in het stadje kunnen jullie de Cubanen salsa zien dansen op de trappen naast de kerk. Daar kan gezellig een cocktail gedronken worden. Voor de kinderen zijn er ook cocktails zonder alcohol, die heten San Francisco.
 
Jullie kunnen een uitstapje maken naar Topes de Collantes, een berggebied van nevelwouden met een bijzonder microklimaat. Dit is een prima plek om te wandelen of onderaan de waterval een verfrissende duik te nemen. Voor de strandliefhebbers is er Playa Ancon dat gelegen is op het gelijknamige schiereiland. Dit gebied is een van de betere duiklocaties van Cuba. Ook kunnen jullie vanaf hier met een boot naar een onbewoond eiland varen en hier vele leguanen spotten.
 
De regio tussen Trinidad en de hoofdstad heet de suikerrietvallei, een aanrader is om hier de bekende toren Manaca Iznaga te beklimmen, van hieruit werden de slaven in de gaten gehouden in vorige eeuwen. In dit gebied is er trouwens een treintje die voor alle leeftijden leuk is. Het is een oude stoomtrein die door deze suikerriet regio een rondje rijdt. Helaas is deze soms uit de running als gevolg van onderhoud.

Dag 16-18 Cayo Santa María

Autorit Trinidad – Cayo Santa Maria: 159 km; ca. 3,5 uur

Ten noordoosten van Santa Clara ligt de eilandengroep Cayos de la Herradura. Cayo las Brujas en Cayo Santa María maken daar onderdeel van uit. De eilanden zijn te bereiken via de Pedraplen, een lange brug vanaf het vissersplaatsje Caibarien. Een serie van 45 bruggen is zo geconstrueerd dat het getijde gewoon zijn gang kan gaan.
 
Beide eilanden bestaan uit kilometerslange witte zandstranden en heeft alle ingrediënten voor een relaxed strandverblijf. Je verblijft hier in een All Inclusive Resort waar je helemaal ontzorgt wordt. Op Cayo las Brujas is een haven waar alle mogelijke watersporten beoefend kunnen worden, van duiken tot catamaranzeilen.

Dag 19 Havana

Autorit Cayo Santa Maria – Havana: 393 km; ca. 6 uur
Bij aankomst in Havana leveren jullie de auto in.

De hoofdstad van Cuba is gelegen aan een baai. Havana is verdeeld in verschillende wijken. De twee belangrijkste wijken zijn: La Habana Vieja en Vedado. La Habana Vieja is het oude stadsdeel en hier doe je een stap terug in de tijd. Dit stadsdeel kenmerkt zich door z’n vele monumentale panden. Op de Plaza de la Catedral vind je enkele bezienswaardigheden zoals de 18de-eeuwse kathedraal en enkele paleizen. Om meer te begrijpen van het communistische systeem dat men in Cuba heeft, is een bezoek aan het Museo de la Revolución een aanrader.
 
Vedado staat vooral bekend om de hoogbouw, maar ook om de Malecón. Dit is een 8 kilometer lange wandelpromenade langs de kust van Havana. ’s Avonds is een wandeling langs deze verlichte boulevard een mooi moment om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Zoek je echter het bruisende nachtleven, dan kun je een bezoek brengen aan het beroemde ballet Tropicana of ergens in één van de vele restaurants en cafés genieten van Cubaanse muziek. Natuurlijk mag een mojito in het Bodeguita del Medio, Hemingway’s stamkroeg, niet aan dit uitstapje ontbreken.
 
Beroemd is ook het uitzicht vanaf het kasteel op de haven van Havana. Vanaf deze plek is goed te zien dat het Castillo del Moro en het Castillo de la Punta als taak hadden om de haven te beschermen tegen piraten en andere ongewenste indringers.

Dag 20-21 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Havana hotel – Havana luchthaven (ca. 45 minuten)

Je rijdt weer terug naar Havana, vanwaar je terug vliegt naar huis. Je komt de volgende dag aan in Amsterdam.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Havana
Hotel Sevilla
4-6 Viñales
Casa Villa Los Croton
7-8 Cayo Levisa
Villa Cayo Levisa
9-10 Las Terrazas
La Moka
11-12 Playa Larga
Casa Kiki
13-15 Trinidad
Casa la Gran Piedra
16-18 Cayo Santa María
Melia Cayo Santa María
19 Havana
Hotel Sevilla
20-21 Vlucht naar Amsterdam
Periode Volwassene 2 kinderen eigen kamer
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 2849,- v.a. € 2399,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Vliegretour Amsterdam– Madrid – Havana met Air Europa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag (onder voorbehoud van stijgingen)
 • Transfer bij aankomst van Havana Airport naar hotel in Havana
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, Cayo Santa Maria obv all-inclusive. Kinderen op een eigen kamer behalve op Cayo Santa Maria
 • Autohuur, categorie SUV, Type Suzuki Vitara/ Peugeot 2008 of vergelijkbaar inclusief alle kilometers en CDW autoverzekering. Ophalen op dag 3 om 17:00 uur, achterlaten in Havana op dag 19 ’s middags.
 • Transfer hotel Havana – Airport Havana
 • Excursies:
 • – Havana, Citytour in een Classic Car, 2 uur rondrijden en 1 uur rondwandeling met gids
 • – Canopy in Las Terrazas
 • – Paardrijden in Viñales

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden.
 • Excursies en entreegelden.
 • Autoverzekering tweede chauffeur, 1 x 30 CUC, ter plekke te betalen
 • Afkoop eigen risicoverzekering a € 5,50 per dag via Allianz
 • Visum voor Cuba (deze kunnen wij voor je regelen voor € 25,- p.p.)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.