Boek met onze 4 zekerheden

Op reis met Henk en Josephine naar Ecuador

Ecuador, een bestemming die zonder twijfel op jouw bucketlist zou moeten staan! Het land staat bekend om zijn veelzijdigheid in natuur. Zo vind je er het Andesgebergte, met de vele indrukwekkende vulkanen, het uitgestrekte regenwoud van de Amazone en natuurlijk de wondere wereld van de Galápagos. Ook heeft het land een rijke geschiedenis. Zo kun je overblijfselen van de oude Incacultuur bewonderen en lopen de Indigenas (indianen) nog steeds in de kleurrijke traditionele kledij.

Waarom hebben jullie voor Ecuador gekozen?
We hebben gekozen voor Ecuador, omdat je vanaf hier makkelijk een bezoek kan brengen aan de Galápagoseilanden en het Amazonegebied. Beide stonden nog op ons lijstje! Daarnaast wilden we graag een keer door de Andes rijden.

Wat waren de hoogtepunten van jullie reis?
Onze reis bestond uit verschillende hoogtepunten! Met name de drie volle dagen in het Lower Amazonegebied. Dit was eindeloos goed. Daarnaast was het hotel daar geweldig! Ook het dorpje Baños heeft ons zeer verrast. Hier hebben we een mooie wandeling door het dorp gemaakt, maar ook een tocht langs watervallen en een fietstocht downhill langs de Rio Negro en Verde. En wat natuurlijk niet mag ontbreken zijn de Galápagoseilanden, waarvan we er veel hebben bezocht vanaf de drie eilanden waar we hebben overnacht.

Hoe hebben jullie je verplaatst tijdens de reis en hoe is dit bevallen?
We hebben de reis met een huurauto afgelegd, dit was een bijzondere ervaring. De weg van Quito naar Lago Agrio en Baños was uitdagend, maar we hebben het gered! De rest van de wegen waren goed. Daarnaast hebben we twee binnenlandse vluchten gehad om naar en van de Galápagoseilanden te komen. Binnen de Galápagoseilanden hebben we tussen twee eilanden een vliegtuigje genomen. Dit was een aparte ervaring met het landen: een vliegveld met maar één persoon personeel.

Welke tips hebben jullie voor toekomstige reizigers?
Wat belangrijk is om te weten, is meteen te tanken als je een tankstation ziet! Zorg daarnaast dat je altijd wat cash bij de hand hebt. Dit kwam goed van pas op San Cristobal. De accommodaties die wij zeker zouden aanraden zijn: Casa las Plazas in Quito en Jamu Lodge in het Amazonegbied.

Hoe was jullie ervaring met Vámonos Travels?
We hebben voor Vámonos Travels gekozen, omdat we eerder met hen op reis zijn gegaan naar Chili en Argentinië. Dit was ons goed bevallen. Tijdens onze reis werden kleine problemen, die de agent niet naar wens oploste, bijna direct opgelost. Ook financiële zaken die anders liepen, werden prima opgelost. Al met al was het een geweldige reis!

 

Heb jij ook een leuk reisverhaal dat je met ons en andere reizigers wilt delen? Stuur dan een e-mail naar info@vamonos.nl. Wij gaan graag met je in gesprek!