Boek met onze 4 zekerheden

Individuele reizen Ecuador en de Galápagos

Ecuador is een land vol bergen en regenwoud, stranden en natuurlijk de Galápagos. Een rondreis door Ecuador leid je langs koloniale steden, kleurrijke dorpjes, regenwouden, stranden, en desgewenst langs de indrukwekkende flora en fauna van de Galápagos-archipel. Ontmoet indianen in traditionele klederdracht, bewonder de bijzondere en inheemse diersoorten, ga paardrijden door de bergen, badder in warmwaterbronnenen en spot walvissen bij het strand van Puerto Lopez. Zo weet je zeker dat je reis door dit zeer veelzijdige land onvergetelijk wordt.

Verder lezen

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Wild Ecuador en de Galápagos

Wild Ecuador Momenteel staan er geen wildreizen voor Ecuador en de Galápagos online.
Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ontdek unieke steden van Ecuador

Bezoek tijdens je vakantie in Ecuador de stad Otavalo. In deze stad verken je het oude centrum tijdens een wandeltocht waar je langs indianenmarkten loopt. Hier zie je vrouwen in kleurrijke klederdracht en bolhoedjes die gebakken cavia, een van de delicatessen van Ecuador, verkopen. In de omgeving van Otavalo liggen prachtige meren waar je een mooie fietstocht of wandeling maakt. Ook Quito, de hoofdstad van Ecuador, is zeer de moeite waard. Deze stad ligt in een brede bergvallei op een hoogte van 2.850 meter. Quito wordt opgesplitst door twee grote parken. De stad ademt nog steeds zijn koloniale karakter. Vanuit Quito bezoek je eenvoudig de evenaar waar een groot monument met museum is gebouwd. Vanaf Alausi kun je  een spectaculaire treinreis naar de Duivelsneus maken, een treinreis die je al zigzaggend door de Andes voert.

Bewonder bijzondere landschappen en natuurgebieden

Naast unieke steden vind je in Ecuador prachtige natuurgebieden. Vooral bergen en regenwouden zul je gedurende je reis veel tegenkomen. Maak een jungletour door het Cuyabeno Wild Reservaat en vaar per gemotoriseerde kano over de wateren. Tijdens deze tocht is de kans groot dat je apen en vele exotische vogels spot, terwijl de kaaimannen op de oevers van de rivier liggen te slapen. In de wateren bij Cuyabeno leven ook rivierdolfijnen. Bezoek vervolgens Peguche. In de omgeving van dit stadje ligt een 18 meter hoge waterval die voor de lokale bevolking een ceremoniële betekenis heeft. Door een stevige wandeling te maken, kom je bij het kratermeer Cuicocha uit. Maak een uitstapje naar het El Angel reservaat. In dit gebied groeit de polylepis, een endemische plantengroep uit de Andes. Hier heb je overigens een grote kans om de beroemde frailejones te bewonderen. Deze plant is verre familie van de madelief en kan tot wel twee meter hoog worden. Het bijzondere aan deze plant is dat deze enkel in Ecuador, Venezuela en Colombia groeit. Natuurlijk mogen de Galápagos zeker niet ontbreken aan een reis naar Ecuador. Op deze bestemming kun je duiken en genieten van de spectaculaire onderwaterwereld. Bewonder diverse haaisoorten, kleurrijke vissen en schildpadden. Ook heb je een grote kans om zeehonden te spotten.

Schakel Vámonos Travels in voor een Ecuador reis op maat

Met Vámonos Travels bezoek je alle bijzondere plekken van Ecuador. Zonder je zorgen te maken over excursies, vluchten, hotels en transfers kun je ontspannen genieten van een onvergetelijke reis. Onze reisspecialisten ontzorgen je volledig. Op onze website vind je diverse voorbeeld-rondreizen in Ecuador die je kunt maken of kunt aanpassen naar je wensen. Vraag een offerte aan en start met het plannen van je reis naar Ecuador. Heb je nog vragen over dit bijzondere land? Of wil je meer informatie over een van de voorbeeldreizen? Neem dan contact met ons op. Je bereikt ons via 020-6735353 en info@vamonos.nl.