Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 6625,-

Offerte aanvragen

16 dagen Ecuador: Lower Amazone en 8-daagse cruise langs de Galápagos

 • Bezoek de papegaaienmuur in Yasuní NP
 • Maak een cruise van 8 dagen langs Galápagos eilanden
 • Verblijf in het historisch centrum van Quito

Binnen het kleine land Ecuador bevinden zich twee van de meest bijzondere natuurgebieden op deze wereld: het Yasuní National Park en natuurlijk de Galápagos-eilanden. Tijdens deze reis breng je een uitgebreid bezoek aan deze twee natuurgebieden.

Je begint deze reis met een verblijf van 2 nachten in het historische centrum van Quito. Quito is een gezellige stad die tegelijk Spaans-koloniaal, Indiaans en Amerikaans aandoet.

Vanaf Quito vlieg je naar de jungle (Yasuní National Park) en verblijft hier in een van de best bewaarde stukken primair regenwoud van de Amazone. Naast kaaimannen, apen en capibara’s ga je hier felgekleurde toekans en ara’s bewonderen. Vooral het bezoek aan de clay-lick is een overweldigende ervaring.

Het tweede absolute hoogtepunt van deze reis is een schitterende 8-daagse cruise langs de Galápagos-eilanden. De flora en fauna die je hier tegenkomt, vind je nergens anders ter wereld. Je loopt tussen de zeeleguanen en albatrossen en snorkelt met zeeschildpadden en kleine haaien: een onvergetelijke ervaring!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Quito

Je vertrekt naar Quito waar je de zelfde middag aankomt.
Transfer airport - Quito (ca. 1 uur)

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op 2850 meter hoogte en is een van de mooist bewaarde koloniale steden van Latijns-Amerika. De stad valt onder te verdelen in een nieuwe en een oude stad, van elkaar gescheiden door twee grote parken. De oude stad heeft zijn koloniale karakter goed weten te bewaren. De kathedraal uit de 16e eeuw is maar een van de vele kerken die naast grote paleizen aan grote pleinen staan. De gezichten en de kleding van de mensen in dit deel van de stad verraden dat Ecuador één van de landen in Latijns-Amerika is met de meeste Indiaanse invloeden. De nieuwe stad heeft een moderner karakter. Hier vind je talloze restaurants, terrasjes en souvenirwinkels.

Quito beschikt ook over een van de hoogste kabelbanen ter wereld en er is geen betere manier om de stad op uw gemak te bekijken dan vanuit een schommelend karretje. El Teleférico brengt je naar de top van de Pichincha vulkaan, en overbrugt een afstand van maar liefst vier kilometer. Het uitzicht vanuit zowel de kabelbaan als de top van de vulkaan is magnifiek, en op een heldere dag kan je kilometers ver kijken.
Een populaire excursie voert je naar 'het midden van de wereld'. Een paar kilometer ten noorden van de stad zijn op de plaats van de evenaar een groot monument en een museum neergezet.

Dag 3 Yasuni NP 4d/3n

Een transfer brengt je naar het vliegveld, vanwaar een korte vlucht je naar Coca brengt.

Ten zuiden van Cuyabeno ligt het mooie Yasuni National Park. De dichte jungle wordt afgewisseld door langzaam stromende rivieren en kletterende watervallen. Het is een van de parken met de grootste biodiversiteit op aarde. In het Yasuni Nationaal Park vind je diverse fraaie lodges, die te bereiken zijn door een vlucht naar Coca en een aansluitende tocht per motorkano. Je vindt hier onder andere vele soorten apen, tapirs, puma’s, jaguars en zoetwaterdolfijnen.

Een korte vlucht brengt je in Coca. Vanaf hier zal je een 2,5 uur durende boottrip maken over de Rio Napo. Tijdens de reis krijg je een idee van het leven van kleine inheemse gemeenschappen, die langs de rivier wonen. 

De reis wordt vervolgd met een wandeling van een kwartier en een boottocht van 20 minuten per kano over het Challwuacocha Lake. Hier kom je aan in de lodge waar je een drankje en een vogelgids ontvangt.
Laat in de middag maak je een wandeling of een excursie per kano, waarbij je grote kans hebt diverse aapsoorten, felgekleurde vogelsoorten en zwarte kaaimannen te spotten. Dit alles temidden van de prachtige flora: cedar bomen, orchideeën en bromelia’s.

De dag wordt afgesloten in de lodge met een uitleg over de lokale flora en fauna onder het genot van een cocktail.

Dag 4 Yasuni NP 4d/3n

Na het ontbijt ga je het jungle-leven van een hoogte van 36 meter observeren. Om hier te komen peddel je 30 minuten over het Challuacocha Lake gevolgd door een wandeling van 10 minuten. In het gebied leven meer dan 550 vogelsoorten, inclusief kleurrijke vogelsoorten als de ara’s, de toekans, vliegenvangers en kolibries.  Daarnaast kan je brulapen, doodshoofdaapjes en luiaards zien. Vanaf de observatietoren krijg je veel van het Amazone leven te zien, dat van de grond niet te zien is. Aansluitend wordt nog een hike over een trail gemaakt.

Na de lunch kan je zelf vogels spotten vanuit de bar. In de namiddag wordt er een wandeling gemaakt over de Chorongo of Coto trail met het doel nog meer vogels te spotten.

Na het avondeten ga je het water op om de met uitsterven bedreigde zwarte kaaiman te spotten, die meer dan 6 meter lang kan worden.

Dag 5 Yasuni NP 4d/3n

Na het ontbijt ga je per boot naar de parrot-clay lick in het Yasuní National Park voor een prachtig spektakel van honderden felgekleurde papagaaien, die hier proberen te landen om te eten.  Je vindt hier onder anderen de Mealy Amazon, de Yellow-crowned, de Orange-winged en de Blue-headed parrots.

Je gaat verder met een hike aan de Zuidkant van de Rio Napo, in het Yasuní National Park. Het park wordt door wetenschappers aangeduid als de plek met de meeste biodiversiteit ter wereld. Diverse dieren worden bijna alleen hier aangetroffen: spider monkeys, blauwe en gele ara’s bijzondere zwijnsoorten.

Je gaat naar het Sani Community Center om een inheems huis te bezoeken en een idee te krijgen hoe een Kichwa familie in harmonie met en respect voor de Amazone leeft. Op de terugweg maken we een stop op een eiland in de Rio Napo.

Dag 6-7 Quito

Je vliegt terug naar Quito, een transfer brengt je terug naar je hotel.

Je verblijft nog 2 nachten in Quito.

Dag 8 Cruise Galápagos 8d/7n

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in 3 uur naar Baltra.

Deze bijzondere eilanden hebben elk hun eigen unieke flora en fauna die nergens anders op de wereld voorkomt. De oorspronkelijke dieren en planten hebben zich namelijk volledig aangepast aan de eisen die de omstandigheden op de eilanden aan hen stellen en hierdoor hebben ze unieke uiterlijkheden en kenmerken ontwikkeld. Zo heeft de zeeleguaan in onze ogen veel weg van een prehistorisch monster en heeft hij zichzelf aangeleerd om onder water voedsel te verzamelen, iets wat zijn voorvader de landleguaan niet kan.

Omdat de mens zich pas heel laat op deze eilanden vestigde, kennen de dieren geen enkele angst voor ons en doordat ze niet van ons weglopen, -vliegen of -kruipen, is wandelen over de eilanden een wonderlijke ervaring. In feite is ieder eiland een dierentuin zonder tralies. Je zult onder meer zeeleeuwen, land- en zeeleguanen, reuzenschildpadden, flamingo's, pinguïns, dolfijnen, albatrossen, haviken, pelikanen, fregatvogels en Jan-van-Genten van zeer dichtbij en in grote getale kunnen aanschouwen.
Ook kan je het op veel spots prachtig te snorkelen en te duiken. Onder water zal je vele gekleurde vissen, zeeschildpadden, kleine haaien en grote octopussen zien!

In 8 dagen vaar je samen met de bemanning en een gediplomeerde gids langs de mooiste plekken van de Galápagos-eilanden. Dagelijks bezoek je twee of meer eilanden en regelmatig krijg je de gelegenheid om te snorkelen en zo de bijzondere onderwaterwereld van de eilanden te observeren.

Voorbeeldprogramma A, vertrek op zondag

Dag 8: Aankomst in Baltra en transfer naar de boot
Dag 8: Bachas Beach

Dag 9 Cruise Galápagos 8d/7n

Dag 9 ochtend: Genovesa, Darwin Bay
Dag 9 middag: Genovesa, Barranco

Dag 10 Cruise Galápagos 8d/7n

Dag 10 ochtend: Bartholomew
Dag 10 middag: Santiago, Sullivan Bay

Dag 11 ochtend: Santa Cruz, Black Turle Cove
Dag 11 middag: Santa Cruz, Dragon Hill

Dag 12 Cruise Galápagos 8d/7n

Dag 12 ochtend: Santa Cruz, Charles Darwin
Dag 12 middag: Santa Cruz, highlands
 
Dag 13 ochtend: Floreana, post office bay
Dag 13 middag: Floreana, Punta Cormorán, Devil’s Crown

Dag 14 Cruise Galápagos 8d/7n

Dag 14 ochtend: Española, Suarez Point
Dag 14 middag: : Española, Gardner Bay
 
Dag 15 ochtend: San Cristóbal. Isla Lobos, transfer naar vliegveld.

Dag 15-16 Terugvlucht

Je vliegt terug naar Nederland via Guayaquil, waar je de volgende dag aankomt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht
Casa Las Plazas Casona la Ronda
3-5 Yasuni NP 4d/3n
Sani Lodge Sacha Lodge
6-7 Quito
Casa Las Plazas Casona la Ronda
8-14 Cruise Galápagos 8d/7n
Moterjacht Aida María Catamaran Archipel
15-16 Terugvlucht
Periode Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 6625,- v.a. € 8849,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 6949,- v.a. € 9175,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Quito // Guayaquil– Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Vluchten Quito – Galápagos – Guayaquil
 • Vluchten Quito – Coca – Quito
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Alle transfers
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 8D/7N Galápagos, inclusief transfers op de Galápagos, verblijf op het motorjacht, alle maaltijden snorkelspullen, excursies en Engelssprekende gids.
 • 4d/ 3n Jungle Lodge incl. maaltijden en excursies, Engelssprekende gids tijdens de tours.

Exclusief

 • Overige maaltijden en vervoer.
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Entrée NP Galapagos $200+$20 (transit control card) per persoon contant ter plaatse te voldoen (let op: alleen verkrijgbaar bij de balie van Governing Council op de luchthaven van Quito of Guayaquil).
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.