Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 4650,-

Offerte aanvragen

16 dagen Quito en de Galápagos: Island hopping Galápagos

 • Een uniek bezoek aan de Galápagos
 • Bezoek 9 verschillende eilanden
 • Je overnacht op 3 eilanden

Deze reis breng je bijna geheel door in de bijzondere wereld van Darwin. Tijdens de 13 dagen op de Galápagos verblijf je op drie eilanden en bezoek je nog eens zes andere eilanden. Tussendoor is er genoeg tijd om te ontspannen, te snorkelen en te genieten van het bijzondere eiland-leven. 

Je begint de reis met een verblijf van 2 nachten in Quito. Je verblijft in het historische centrum van deze stad die tegelijk Spaans-koloniaal, Indiaans en Amerikaans aandoet.

Vanaf Quito vlieg je naar de betoverende Galápagos-eilanden. De flora en fauna die je hier tegenkomt, vind je nergens anders ter wereld. Je zult onder meer zeeleeuwen, land- en zeeleguanen, reuzenschildpadden, flamingo's, pinguïns, dolfijnen, albatrossen, haviken, pelikanen, fregatvogels en Jan-van-Genten van zeer dichtbij en in grote getale kunnen aanschouwen. Ook kan je snorkelen met zeeschildpadden en kleine haaien.

De eerste bestemming is San Cristóbal, het meest oostelijke eiland van de Galápagos. Hier zal je de eerste leguanen, zeeleeuwen, zeeschildpadden, albatrossen en blauwvoet jan-van-genten zien. Je bezoekt onder andere Kickers Rock en het eiland Española.

Een korte vlucht brengt je naar het grootste eiland, Isabela. Hier zal je snorkelen met pinguïns en zeeschildpadden, kleine haaien zien en een schitterende wandeling maken naar de Sierra Negra vulkaan.

Per ferry reis je door naar Santa Cruz. Op de hoogvlakte vind je hier landschildpadden. Daarnaast zal je nog twee volle dagen met de boot op stap gaan en vier eilanden bezoeken, waaronder South Plaza en North Seymour. Ook hier zal je, naast een schitterende natuur, een grote diversiteit aan unieke dieren tegenkomen, waaronder  de land- en zeeleguanen, zeeleeuwen en fregatvogels.

Deze fantastische reis komt hier ten einde, je vliegt via Guayaquil weer naar Nederland.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Quito

Na aankomst in Quito worden jullie opgewacht door onze agent die jullie naar een mooi hotel in het oude centrum van Quito brengt.

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op 2850 meter hoogte en is een van de mooist bewaarde koloniale steden van Latijns-Amerika. De stad valt onder te verdelen in een nieuwe en een oude stad, van elkaar gescheiden door twee grote parken. De oude stad heeft zijn koloniale karakter goed weten te bewaren. De kathedraal uit de 16e eeuw is maar een van de vele kerken die naast grote paleizen aan grote pleinen staan. De gezichten en de kleding van de mensen in dit deel van de stad verraden dat Ecuador één van de landen in Latijns-Amerika is met de meeste Indiaanse invloeden. De nieuwe stad heeft een moderner karakter. Hier vind je talloze restaurants, terrasjes en souvenirwinkels.

Quito beschikt ook over een van de hoogste kabelbanen ter wereld en er is geen betere manier om de stad op uw gemak te bekijken dan vanuit een schommelend karretje. El Teleférico brengt je naar de top van de Pichincha vulkaan, en overbrugt een afstand van maar liefst vier kilometer. Het uitzicht vanuit zowel de kabelbaan als de top van de vulkaan is magnifiek, en op een heldere dag kan je kilometers ver kijken.
Een populaire excursie voert je naar 'het midden van de wereld'. Een paar kilometer ten noorden van de stad zijn op de plaats van de evenaar een groot monument en een museum neergezet.

Dag 3-6 Galápagos San Cristóbal

Jullie worden weer naar het vliegveld gebracht, vliegen naar San Cristóbal en worden vanaf de luchthaven hier weer naar jullie hotel gebracht.

Deze bijzondere eilanden hebben elk hun eigen unieke flora en fauna die nergens anders op de wereld voorkomt. De oorspronkelijke dieren en planten hebben zich namelijk volledig aangepast aan de eisen die de omstandigheden op de eilanden aan hen stellen en hierdoor hebben ze unieke uiterlijkheden en kenmerken ontwikkeld. Zo heeft de zeeleguaan in onze ogen veel weg van een prehistorisch monster en heeft hij zichzelf aangeleerd om onder water voedsel te verzamelen, iets wat zijn voorvader de landleguaan niet kan.

Omdat de mens zich pas heel laat op deze eilanden vestigde, kennen de dieren geen enkele angst voor ons en doordat ze niet van ons weglopen, -vliegen of -kruipen, is wandelen over de eilanden een wonderlijke ervaring. In feite is ieder eiland een dierentuin zonder tralies. Je zult onder meer zeeleeuwen, land- en zeeleguanen, reuzenschildpadden, flamingo's, pinguïns, dolfijnen, albatrossen, haviken, pelikanen, fregatvogels en Jan-van-Genten van zeer dichtbij en in grote getalen kunnen aanschouwen.
Ook kan je het op veel spots prachtig te snorkelen en te duiken. Onder water zal je vele gekleurde vissen, zeeschildpadden, kleine haaien en grote octopussen zien!

San Cristóbal is het meest oostelijke eiland van de Galápagos. Het grootste dorp van San Cristóbal is Puerto Baquerizo Moreno. Het gehele dorp ligt langs het water en het is goed mogelijk om het eiland op je eigen houtje te verkennen.

Op het eiland is meer dan genoeg te doen, zoals:

– maak een hike omhoog naar Cerro Tijeritas (45 minuten) met een fantastisch uitzicht over o.a. Kikckers Rock.
– ga naar Lagoon El Junco, een kratermeer, waar vele fregatvogels hun habitat hebben
– bezoek de Galapaguera Tortoise Habitat, een breeding centre voor schildpadden
– spot zeeleguanen, zeeleeuwen en zeeschildpadden op Loberia Beach
– snorkel of zwem met zeeleeuwen en zeeschildpadden bij Chino Beach. Ook vind je hier blauwvoet jan-van-genten

San Cristóbal is een van de eilanden waar je op kan vliegen en waar hotels en restaurants zijn. Een ideale plek dus om op te nemen als je wilt island hoppen.

Inbegrepen excursie
Espanola

Volle dag Española vanaf San Cristóbal

Española staat bekend als het oudste eiland van de Archipel en ligt op 2 uur varen vanaf San Cristóbal. Belangrijkste vogel die je hier kunt gaan spotten is de enorme albatros. Ook ga je snorkelen en bezoek je de beroemde "blow hole".

De dag begint met 2 uur varen naar Punta Suárez, vanaf waar we 2 uur gaan lopen. Op het strand zal je al zeeleguanen, krabben en zeeleeuwen zien. Tijdens de wandeling zal je vooral veel soorten vogels spotten, waaronder de albatros. Mooi is im te zien dat al deze dieren geen enkele angst voor ons kennen. Ook zal je onderweg nog vele zeeleguanen spotten. Verder lopend komen we langs de "blow hole" waar het water vele meters de lucht in spuit.

Na de lunch aan boord ga je snorkelen bij Gardner Bay. Je zult hier grote scholen vis zien, zeeleeuwen en mantaroggen. De zeeleeuwen hier zijn heel vriendelijk en spelen graag met je!

 

Inbegrepen excursie
Kickers Rock

Halve dag Kickers Rock vanaf San Cristóbal

Kicker Rock, ook wel de slapende leeuw (León Dormido) genoemd, zijn de overblijfselen van een vulkanische kegel, door erosie aangetast. De indrukwekkende rotsformatie torent meer dan 150 meter boven de zee uit en vormt de habitat van vele tropische vogels, fregatvogels en blauwvoet jan-van-genten.

Echt indrukwekkend is de onderwaterwereld hier. In het natuurlijke kanaal dat hier is gevormd kan je vele soorten haaien en roggen spotten, waaronder de Galápagos haai en de hamerhaai.

Ter afsluiting kan er gesnorkeld worden van een nabijgelegen strandje.

Dag 7-10 Galápagos Isabela

Een korte vlucht brengt jullie van San Cristóbal naar Isabela

Isabela is het grootste eiland van de Galápagos, maar het minst bewoond. De inwoners wonen in Puerto Villamil, een klein en laidback dorp waar de wegen nog bestaan uit zandpaden. Puerto Villamil is een van de weinige plekken op de Galápagos waar je kunt overnachten, dus ideaal om op te nemen in een programma met Island hoppen.
Je kunt hier onder andere een bezoek brengen aan een schildpaddenbroedcentrum, snorkelen met zeeschildpadden of door lavatunnels en een prachtige hike maken naar de Sierra Negra. Lopend of fietsend over het eiland zul je ook vele zeeleeuwen, leguanen en flamingo’s tegenkomen.

Na het laatste ontbijt op San Cristóbal  is het tijd voor een volgend avontuur. Jullie vliegen naar het eiland Isabela. Bij aankomst is er een transfer naar het hotel. 

Op eigen gelegenheid  kunnen jullie een bezoek brengen aan de Wetlands, net buiten Puerto Villamil. De Wetlands bestaan uit lagunes waar vaak flamingo’s te zien zijn. De moerassen en mangroves zijn de thuisbasis van verschillende unieke vogelsoorten waaronder de pijlstaart en de gallinules.  

In dit gebied vind je tevens de Wall of Tears “Muro de Lagrimas”. Tussen 1945 en 1959 was dit een strafkolonie waar gevangenen in isolement een metershoge muur  steen voor steen moesten bouwen. Nu is het een historische plek. 

Inbegrepen excursie
Los tuneles

Halve dag excursie Los Túneles vanaf Isabela

Los Túneles is een zeer bijzondere plek op de Galápagos met honderden door lava gevormde bogen en tunnels, zowel boven als onder de waterspiegel. Je kan hier prachtig tussen de lava door snorkelen, ondertussen genietend van ondertussen genietend van de vele vissen en vogels die hier hun natuurlijke habitat hebben.

 

Inbegrepen excursie
Sierra Negra

Hele dag excursie Sierra Negra Vulkaan vanaf Isabela

Vandaag maak je een wandeling naar de Sierra Negra Vulkaan. Zorg voor comfortabele wandelschoenen en eventueel een regenjas. Daarnaast is zonnebrandcrème, water en een hoed aan te raden! Per bus (inbegrepen) reis je in ca. 45 minuten naar het beginpunt van de 12km lange wandeling die ongeveer 3 uur zal duren. De wandeling is lang, maar niet ingewikkeld omdat de beklimmingen en dalingen heel geleidelijk zijn. Tegen een extra vergoeding is het ook mogelijk om paard te rijden. Geef dit alsjeblieft van te voren aan.

Met een diameter van ongeveer 9,5km en een diepte van 90 meter, heeft de Sierra Negra Vulkaan de op één na grootste krater ter wereld! De landschappen onderweg, de kleuren en vormen van het lava, zijn spectaculair!

Onderweg maak je een stop om te lunchen (lunchbox).

 

Inbegrepen excursie
Tintoretas

Halve dag excursie Tintoretas vanaf Isabela

In de middag breng je een een bezoek aan Tintoreras. Hier vind je een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het turquoise, kristalheldere water wordt bewoond door Galapagos pinguïns, zeeschildpadden, zeeleeuwen en wit-getipte rifhaaien die rusten rond de lava grachten. Je kan hier met de zeeschildpadden snorkelen!

 

Dag 11-14 Galápagos Santa Cruz

Een speedboot brengt jullie in ruim 2 uur op Baltra. Hier worden jullie naar je hotel gebracht.

Puerto Ayora is de grootste en meest levendige plaats op de Galápagos. Ook de meeste vliegtuigen landen op het aangrenzende Baltra. In het gezellige stadje vind je een boulevard met vele restaurantjes. Omdat Puerto Ayora een van de drie eilanden is met hotels en restaurants is het een ideale uitvalsbasis voor een island hop programma langs de eilanden.

Op eigen gelegeheid kun je onder andere de volgende excursies maken, eventueel per huurfiets:

– Tortuga Bay beach: een heerlijk strand waar je ook zeeleguanen zult spotten.
– Charles Darwin centrum. Hier vind je alle informatie over de geschiedenis van de eilanden en de hedendaagse activiteiten om deze bijzondere wereld in stand te houden.
– De highlands. Je zult hier de reuzeschildpadden vinden
– Garrapatero beach. Een mooie plek met een lagune om te snorkelen en flamingo's te spotten
– Las Grietas. Zwem tussen lava rotsformaties.
– Vanuit Puerto Ayora worden dagtrips naar vele omliggende eilanden met ieder hun eigen dierenwereld georganiseerd.

Inbegrepen excursie
South plaza

Volle dag South Plaza en Punta Carrion vanaf Santa Cruz

South Plaza is een steil oplopen eiland, dat is gevormd door ondergrondse vulkaanuitbarstingen. Het eiland wordt bedekt door Opuntia cactussen. Hier leven een van de grootste Cung zeeleeuw kolonies en kleurrijke gele en rode leguanen. Vooral de kleuren op het eiland zijn spectaculair. Na de lunch is er uitgebreid gelegenheid om te snorkelen.
Inbegrepen excursie
Seymour

Volle dag North Seymour en Las Bachas vanaf Santa Cruz

Seymour is een kleine eiland dat vol zit met talloze zeeleeuwen en is een van de populairste broedplaatsen voor zeevogels. Zo heeft een grote kolonie fregatvogels her hun nest. Het is bijna gegarandeerd dat we een paar mannetjes indruk zien maken op de vrouwtjes door hun rode keelzak helemaal op te zetten. Na de lunch vaar je door naar Bachas Beach, een prachtige plek om te snorkelen. Achter het strand zijn een aantal lagunes met vele watervogels en flamingo's.

 

Dag 15-16 Terugvlucht

Je wordt naar het vliegveld op Baltra gebracht en vliegt via Guayaquil weer naar Nederland.

Je vliegt terug naar Nederland via Guayaquil, waar je de volgende dag aankomt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Quito
Casona la Ronda
3-6 Galápagos San Cristóbal
Arena Blanca
7-10 Galápagos Isabela
Albemarle
11-14 Galápagos Santa Cruz
Fiesta
15-16 Terugvlucht
Periode Hotelcat. B/S
Laagseizoen v.a. € 4650,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 4850,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Quito // Guayaquil– Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Vlucht Quito – Galápagos – Guayaquil
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfers in Quito.
 • 13d/12n Galápagos Island hopping obv een 2-pers. kamer; inclusief transfers op de Galápagos, ontbijt, lunch tijdens de excursies van meer dan een halve dag, boottransfers (speedboot), binnenlandse vlucht, snorkel spullen, alle genoemde excursies en Engelssprekende gidsen.

Exclusief

 • Overige maaltijden en vervoer.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Entrée NP Galapagos $200+$20 (transit control card) per persoon contant ter plaatse te voldoen (let op: alleen verkrijgbaar bij de balie van Governing Council op de luchthaven van Quito of Guayaquil). (eilandhoppen: Isabela fee $5,-p.p. Diner op Santa Cruz en Isabela, watertaxi van de haven naar de speedboot c.a. $5,-p.p.) Ook op de boot kan je veelal enkel cash betalen. Neem dus voldoende contant geld mee.
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.