Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 4449,-

Offerte aanvragen

20 dagen Peru en de Galápagos: De wereld van Inca’s en Darwin

 • Twee magische plaatsen in een reis: Machu Picchu en de Galápagoseilanden
 • Condors spotten in de ruige Colca Canyon
 • Varen over het immense Titicacameer

Deze reis combineert 2 hoogtepunten van het Latijns-Amerikaanse continent: Machu Picchu en de Galápagos. In de prachtige omgeving rond Cuzco zie je veel overblijfselen van de oude Incacultuur, met een onvergetelijk bezoek aan Machu Picchu. De Galápagoseilanden laten door de geïsoleerde ligging een bijzonder natuurgebied zien. De dieren zijn niet schuw en goed van dichtbij te bekijken.
 
Ook al is Lima niet de mooiste stad in Latijns-Amerika, toch biedt de hoofdstad van Peru zeker wel een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het Goudmuseum en het Archeologisch museum.
 
In het gezellige koloniale Arequipa is het klimaat heerlijk aangenaam en in de stad is veel te doen. De nabijheid van de Colca Canyon maakt Arequipa een nog specialere bestemming. Incaterrassen, condors in de vroege ochtend, bergen en kloven, Indiaanse tradities; je vindt het er allemaal.
 
Het Titicacameer is de volgende bestemming van deze reis. Op dit fabelachtige meer kun je een bezoek brengen aan de drijvende rieteilanden waar de kleurrijke Uros indianen wonen.
 
Cuzco is dé koloniale stad bij uitstek om heel aangename dagen door te brengen en de Andes goed te kunnen beleven. Zo kun je vlak buiten de stad de markt van Pisac en de Incaruines van Sacsahuayman bezoeken, of een fietstocht maken in de overweldigende omgeving. Het hoogtepunt in deze regio is natuurlijk Machu Picchu.
 
Als laatste hoogtepunt van deze reis bezoek je de Galápagos-eilanden, waar je versteld zult staan van de flora en fauna die je van zeer dichtbij gaat aanschouwen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Lima

Je hebt een dagvlucht naar Lima. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten.

Hoofdstad Lima is dé culinaire stad van Zuid-Amerika. Peru is een aantal jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’ en restaurants Central en Maido uit Lima staan beiden in de top 10 van beste restaurants ter wereld.
Lima kent een mooi historisch centrum met vele koloniale gebouwen en kerken. In de gezellige wijk Miraflores vind je vele mooie parken en leuke restaurantjes. In het Parque del Amor kun je heerlijk rondslenteren.
 
De museumliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in het Goudmuseum met een indrukwekkende verzameling uit het Incatijdperk of in het bekende Museo de Larco met de grootste collectie pre-columbiaanse kunst in de wereld.
Lima is geen echte strandbestemming, maar wel een populaire plaats om te surfen.

Dag 3-4 Arequipa

Je hebt een binnenlandse vlucht naar Arequipa.

Arequipa ligt op 2.325 meter in een vallei aan de voet van drie gigantische vulkanen. De bekendste is de actieve vulkaan El Misti met een hoogte van 5.822 meter.
Arequipa wordt ook wel La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omdat veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar: wit vulka­nisch materiaal.
Het Santa Catalinakloos­ter is een bijzondere plek om een middag doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren openge­steld voor buiten­staanders. Daarvoor leefden hier ongeveer 450 nonnen in totale afzonde­ring van de buitenwe­reld.
 
Bij een bezoek aan Arequipa moet je zeker bij een traditionele picanteria gaan eten. Peruanen uit het hele land komen naar Arequipa om te genieten van de typische gerechten zoals cuy chactado (cavia) of rocoto relleno (gevulde peper).
Op zo’n 20 minuten rijden van het centrum van de stad ligt Valle de Chilina; een prachtige vallei waar je kunt raften, mountainbiken of paardrijden.

Dag 5 2D/1N Colca Canyon dag 1

De Colca Canyon is één van de diepste kloven van de wereld. Het ruige gebied omgeven door vulkanen is zeer indrukwekkend.
 
De tour begint al vroeg en tijdens de tocht de bergen in, zie je het landschap veranderen. De tocht voert naar een reservaat waar je lama's, alpaca's en soms vicuña's kunt zien. De wol van deze dieren wordt door de indianen gebruikt om kleding maken als bescher­ming tegen de ijskoude nachten. Bovenop een pas op 4910 meter wordt gestopt voor een uitzicht over het vulkaanlandschap.
's Middags kun je een wandeling maken langs karakteristieke dorpjes en terrassen in de buurt van het dorpje Corporaque. De bevolking loopt hier in traditio­nele klederdracht. Ook kun je een bezoek brengen aan één van de hot springs; natuurlijke warmwaterbronnen. Je overnacht in één van onze lodges in Corporaque.

Dag 6 2D/1N Colca Canyon dag 2

De volgende ochtend gaat u vroeg op om op tijd bij de beroemde Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend wordt het uitzicht gevormd door terrassen daterend uit de Collahuacultuur. Bij de Cruz del Condor, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1.000 meter diepe kloof, zijn er vaak condors te zien. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen.

Dag 7 Puno

Puno is een levendige en koloniale stad aan de oevers van het Titicacameer. Vanuit de stad kun je de drijvende eilanden van de Uros-indianen bezoeken.
Deze oude indianenstam is honderden jaren geleden van de oevers van het meer verdreven door de Kolla's, die later zelf door de Inca's werden verslagen. De Uros gingen op het meer op zelfgemaakte eilanden van riet wonen.
Tijdens een bezoek aan de eilanden krijg je een uitgebreide uitleg over hoe deze gemaakt zijn en hoe de Uros er leven. Op dit moment wonen er vrijwel alleen nog ouderen, omdat de jongeren uitvliegen naar het vasteland.

Dag 8-10 Cuzco

Bus Puno – Cuzco (9 - 10 uur) (incl. stops onderweg)

De bus van Puno naar Cuzco maakt onderweg verschillende stops in kleine dorpjes, zodat je onderweg veel ziet. Zorg voor wat kleingeld, want door de ramen wordt allerlei etenswaar te koop aangeboden. 

Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden onder verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan.
Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.
In de vele musea kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad.
Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om doorheen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet je een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein.
Ook kun je een dagexcursie maken naar één van de dorpjes in de Heilige Vallei, zoals Pisac of Ollantaytambo.

Dag 11 Ollantaytambo

Ollantaytambo ligt aan het eind van de weg door de Urubamba vallei. Dit dal was het hart van het Incarijk. Bij de verovering van het fort boven Ollantaytambo leden de Spanjaarden ooit een van de grootste nederlagen tegen de Inca's. Bezoek vooral de terrasvormige ruïnes. Het uitzicht over het dorp en de Heilige Vallei is fantastisch.

 

Inbegrepen excursie
Heilige vallei

Excursie Heilige Vallei

Tijdens deze excursie naar de Heilige Vallei bezoek je Pisac, Urubamba en Ollantaytambo.
Het dorpje Pisac is bekend vanwege de grote markt op zondag, dinsdag en donderdag en de Inca-ruïnes. Ollantaytambo ligt aan het einde van de weg door de Urubambavallei. Dit dal was het hart van het Incarijk. Bij de verovering van het fort boven Ollantaytambo leden de Spanjaarden ooit een van de grootste nederlagen tegen de Inca's. 
Groepsexcursie, inclusief vervoer en Engelstalige gids
Exclusief ca. 70 soles entrees

Dag 12 Aguas Calientes

Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes (ca. 1,5 uur)

Met de trein verlaat je Ollantaytambo. Een schitterende treintocht door de Urubamba-vallei en het aansluitende gebergte brengt je bij het plaatsje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. 

Aguas Calientes heeft haar naam te danken aan de warmwaterbron in het dorp. Het dorp wordt ook wel Machu Picchu town genoemd, omdat het de enige uitvalsbasis is voor een bezoek aan de beroemde Inca-ruïnes.
Het dorp is alleen lopend of per trein bereikbaar. Vanwege de vele toeristen die Machu Picchu bezoeken zijn er in Aguas Calientes voornamelijk veel restaurants en hotels te vinden.
Daarnaast kun je de hot spings (warmwaterbronnen) bezoeken om in het warme water bij te komen van een dag Machu Picchu of het lopen van bijvoorbeeld de Inca Trail.

Dag 13 Machu Picchu

Trein Aguas Calientes – Cuzco (3 - 4 uur)

Er kan zonder twijfel gezegd worden dat Machu Picchu één van de mooiste en meest bijzondere plaatsen ter wereld is. De Incaruïnes werden in 1911 ontdekt door professor Hiram Bingham. Over de functie van de oude Incastad wordt nog steeds gespeculeerd. Sommigen denken dat de stad als fort diende en anderen denken dat het een buitenverblijf was voor Inca-koningen.
Machu Picchu ligt op een plateau op 2.400 meter hoogte en wordt omgeven door hoge bergen, groene bossen en diepe kloven. Het uitzicht over de Incastad is magisch, helemaal als de omringende bergen nog half in de nevel gehuld zijn en de zon doorkomt.
Vanaf de ingang van het park loop je in ongeveer 45 minuten omhoog naar de zonnepoort, vanwaar je het hele gebied kunt overzien.

Dag 14 Guayaquil

Je verlaat Peru en vliegt naar Guayaguil in Ecuador.

De grootste stad van Ecuador is verrassend kleurrijk en gezellig. De ligging aan de oceaan, het tropische klimaat, de kleurrijke huizen en de malecón vol restaurantjes en terrasjes zorgen ervoor dat de stad een hele andere uitstraling heeft dan de rest van Ecuador. De moderne stad wordt door de meeste mensen echter alleen op doorreis bezocht.

Dag 15 5D/4N Galápagos

Je vliegt in 2 uur van Guayaquil naar Puerto Ayora.

Deze bijzondere eilanden hebben elk hun eigen unieke flora en fauna die nergens anders op de wereld voorkomt. De oorspronkelijke dieren en planten hebben zich namelijk volledig aangepast aan de eisen die de omstandigheden op de eilanden aan hen stellen en hierdoor hebben ze unieke uiterlijkheden en kenmerken ontwikkeld. Zo heeft de zeeleguaan in onze ogen veel weg van een prehistorisch monster en heeft hij zichzelf aangeleerd om onder water voedsel te verzamelen, iets wat zijn voorvader de landleguaan niet kan.

Omdat de mens zich pas heel laat op deze eilanden vestigde, kennen de dieren geen enkele angst voor ons en doordat ze niet van ons weglopen, -vliegen of -kruipen, is wandelen over de eilanden een wonderlijke ervaring. In feite is ieder eiland een dierentuin zonder tralies. Je zult onder meer zeeleeuwen, land- en zeeleguanen, reuzenschildpadden, flamingo's, pinguïns, dolfijnen, albatrossen, haviken, pelikanen, fregatvogels en Jan-van-Genten van zeer dichtbij en in grote getale kunnen aanschouwen.
Ook kan je het op veel spots prachtig te snorkelen en te duiken. Onder water zal je vele gekleurde vissen, zeeschildpadden, kleine haaien en grote octopussen zien!

Na een korte vlucht kom je aan op de pachtige Galápagos eilanden. Op de luchthaven van Baltra ontmoet je de gids en ga je op weg om een bezoek te brengen aan de Twins “Gemelos” kraters. Deze kraters zijn gevormd door de ineenstorting van de oppervlakte in de ondergrondse spleten en kamers. Hierna breng je een bezoek aan één van de ranches in het hoogland met zijn groene vegetatie.

Hier zijn Reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Hier wordt ook de lunch geserveerd. Aan het eind van de middag bezoek je het Charles Darwin Research station. Het in 1959 opgerichte onderzoekscentrum, voert projecten uit die de Galapagos ondersteunen. Het park houdt zich bezig met programma’s om de zeeschildpadden te beschermen.

Dag 16 5D/4N Galápagos

Vandaag maak je een mooie dagtocht naar één van onderstaande eilanden. De tours omvatten een wandeling rondom het betreffende eiland waarna je kunt snorkelen, zwemmen of gewoon ontspannen. De rondleidingen op de eilanden zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en zijn één van de volgende vier excursies:

Bartolome Island: hier bevindt zich de beroemde Pinnacle Rock. Een klim naar de top van dit eiland beloont je met een prachtig panoramisch uitzicht op de gevarieerde lava formaties, vulkanische toppen en een maanachtig landschap. Op Bartolome is er ook de mogelijkheid om te zwemmen met de unieke Galapagos Pinguïn.
 
Santa Fé Island: De endemische landleguanen kunnen hier wel 1,5m lang worden en hun favoriete voedsel de Opuntia cactus heeft hier geheel volgens de Galapagosstijl op gereageerd door hoog en houtachtig te groeien. Ze kunnen wel 10m hoog worden. In de zee maken manta’s en zeeschildpadden ondertussen donkere schaduwen op de zanderige zeebodem.

South Plazas: Dit kleine, steile eiland met zijn kliffen is gevormd door ondergrondse vulkaanuitbarstingen. Het eiland wordt bedekt door Opuntia cactussen. Hier leven een van de grootste Cung zeeleeuw kolonies en kleurrijke gele en rode leguanen.

Seymour: Dit kleine eiland zit vol met talloze zeeleeuwen en is een van de populairste broedplaatsen voor zeevogels. Zo heeft een grote kolonie fregatvogels her hun nest. Het is bijna gegarandeerd dat we een paar mannetjes indruk zien maken op de vrouwtjes door hun rode keelzak helemaal op te zetten.

Dag 17 5D/4N Galápagos

Na het ontbijt is het tijd voor een volgend avontuur. Je vaart naar het eiland Isabela. Bij aankomst is er een transfer naar het hotel waar je de koffers kunt achterlaten. Je brengt een bezoek aan de Wetlands, net buiten Puerto Villamil. De Wetlands bestaan uit lagunes waar vaak flamingo’s te zien zijn. De moerassen en mangroves zijn de thuisbasis van verschillende unieke vogelsoorten waaronder de pijlstaart en de gallinules.  In dit gebied vind je tevens de Wall of Tears "Muro de Lagrimas".

Tussen 1945 en 1959 was dit een strafkolonie waar gevangenen in isolement een metershoge muur  steen voor steen moesten bouwen. Nu is het een historische plek. Uiteindelijk gaan we terug naar de stad Chung en brengen we een bezoek aan het Toroise Breeding Station. Dit centrum is opgericht met het doel om dieren in hun eerste jaren te beschermen tegen de dreiging dieren die van oorsprong niet op de Galápagos thuishoren. In de middag breng je een een bezoek aan Tintoreras. Hier vind je een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het turquoise, kristalheldere water wordt bewoond door Galapagos pinguïns, zeeschildpadden, zeeleeuwen en wit-getipte rifhaaien die rusten rond de lava grachten. Je kan hier met de zeeschildpadden snorkelen!

Dag 18 5D/4N Galápagos

Vandaag maak je een wandeling naar de Sierra Negra Vulkaan. Zorg voor comfortabele wandelschoenen en eventueel een regenjas. Daarnaast is zonnebrandcrème, water en een hoed aan te raden! Per bus (inbegrepen) reis je in ca. 45 minuten naar het beginpunt van de 12km lange wandeling die ongeveer 3 uur zal duren. De wandeling is lang, maar niet ingewikkeld omdat de beklimmingen en dalingen heel geleidelijk zijn. Tegen een extra vergoeding is het ook mogelijk om paard te rijden. Geef dit alsjeblieft van te voren aan.

Met een diameter van ongeveer 9,5km en een diepte van 90 meter, heeft de Sierra Negra Vulkaan de op één na grootste krater ter wereld!
Onderweg maak je een stop om te lunchen (lunchbox)
Eenmaal terug in het hotel heb je de rest van de middag vrij om uit te rusten op het mooie strand van Puerto Villamil of om een bezoek te brengen aan Concha Perla om te gaan snorkelen. (optioneel met extra kosten).

Dag 19-20 Terugvlucht

Je vliegt terug naar Nederland via Guayaquil, waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Lima
Ferre Miraflores Tierra Viva Miraflores Larco Casa Andina Premium Miraflores
3-4 Arequipa
Posada del Monasterio La Hosteria Wyndham Costa del Sol Arequipa
5 2D/1N Colca Canyon dag 1
Casa de Mamayachi Casa Andina Colca Colca Lodge
6 2D/1N Colca Canyon dag 2
La Hacienda Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
7 Puno
La Hacienda Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
8-10 Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
11 Ollantaytambo
Sauce El Albergue Posada del Inca Yucai
12 Aguas Calientes
Casa de Luz Tierra Viva Machu Picchu El Mapi
13 Machu Picchu
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
14 Guayaquil
Macaw Grand Hotel Oro Verde Guayaquil
15-16 5D/4N Galápagos
La Peregrina Fiesta Silberstein
17-18 5D/4N Galápagos
La Gran Tortuga La Laguna Albemarle
19-20 Terugvlucht
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 4449,- v.a. € 5125,- v.a. € 5949,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. € 4799,- v.a. € 5475,- v.a. € 6299,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchten volgens reisschema met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Lima
 • Alle hotelovernachtingen in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • 2 dagen/1 nacht Colca Canyon incl.vervoer, Engelstalige gids tijdens excursies, verblijf obv logies/ontbijt. Drop off in Puno. (excl. entreegelden ca. 70 soles per persoon)
 • Puno – Cuzco (hele dagtour incl stops onderweg bij bezienswaardigheden, excl. 50 soles p.p. entrée)
 • Excursie Heilige Vallei,drop off in Ollantaytambo (excl. entreegelden ca. 70 soles per persoon)
 • Trein: Ollantaytambo– Aguas Calientes– Cuzco
 • Entrée Machu Picchu + Huayna Picchu (eerste tijdvak tussen 07.00 & 12.00 uur)
 • 5D/4N Galápagos, inclusief transfers op de Galápagos, ontbijt, lunch (menu of lunchbox), boottransfers (speedboot), snorkelspullen, excursies en Engelssprekende gids. Island hopping, verblijf in 2-persoonskamer

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden en vervoer
 • Overige excursies en entreegelden
 • Entrée NP Galapagos $200+$20 (transit control card) per persoon contant ter plaatse te voldoen (let op: alleen verkrijgbaar bij de balie van Governing Council op de luchthaven van Quito of Guayaquil). (eilandhoppen: Isabela fee $5,-p.p. Diner op Santa Cruz en Isabela, watertaxi van de haven naar de speedboot c.a. $5,-p.p.) Ook op de boot kun je veelal enkel cash betalen. Neem dus voldoende contant geld mee.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.