Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2825,-

Offerte aanvragen

22 dagen Amerika: Highlights of the West

 • Ervaar de extreme hitte van Death Valley
 • Adembenemende zandsteenrotsen en tafelbergen van Monument Valley
 • Met de rammelende kabeltram door schuine straten van San Francisco

 
Prachtige diepe kronkelende canyons, bijzondere rotsformaties, woestijnen vol cactussen, rivieren en meren. Tijdens deze 22-daagse reis door het zuidwesten van Amerika bezoek je een aantal van de mooiste nationale parken.

Deze reis begint in de grootste stad van Californië, Los Angeles. Tussen de enorme woonwijken die ‘Greater Los Angeles’ vormen, ligt de meest beroemde van allemaal; Hollywood. Slenter langs de dure designerwinkels op Rodeo Drive en bezoek de Hollywood Walk of Fame.

Je laat de glitter en glamour van Los Angeles achter je en rijdt naar de vriendelijke plaatsjes Kingman of Flagstaff gelegen aan de beroemde Route 66.

Dan is het tijd voor een bezoek aan hét symbool van zuidwest Amerika; de Grand Canyon. De prachtige rotsformaties met torens, kliffen en steile wanden strekken zich uit zover het oog reikt. De schoonheid komt tot uiting in de wisselende licht- en schaduwpatronen en in de kleuren van rotsen.

Op de grens van Arizona en Utah liggen de adembenemende zandsteenrotsen en tafelbergen van Monument Valley. Het uitgestrekte woestijnlandschap en de roestbruine rotsen is voor velen het symbool van het Amerikaanse Westen.

De reis gaat verder naar Page, uitvalsbasis voor een bezoek aan Lake Powell en Antelope Canyon. Lake Powell is het op één na grootste, door de mens gemaakte, meer van de Verenigde Staten. Het meer is gevuld met kristalblauw water en is misschien wel één van de meest schilderachtige meren van de VS!

Ten oosten van Page ligt, onder de grond, de kloof van Antelope Canyon. De Canyon is ontstaan door eeuwenlang stromend water, met als resultaat de schitterende kronkelende lagen zandsteen waar men tussendoor kan lopen.

Het Bryce Canyon National park is één van de populairste natuurparken van de staat Utah, vanwege zijn unieke geologische rotsformaties (hoodoos genaamd) in uiteenlopende kleuren.

Via het Zion National Park rijd je naar de stad die nooit slaapt; Las Vegas. Wie een gokje wil wagen kan terecht in één van de vele casino’s aan de Strip. Ervaar de extreme hitte van Death Valley en vervolg de reis naar Sequoia. Hier is de grootste bomensoort ter wereld te vinden.

Bezoek de indrukwekkende natuur in Yosemite National Park. Het park beschikt over verschillende watervallen, uitgestrekte meren met daarom heen gigantische sequoia bomen, diepe kloven, indrukwekkende rotsformaties en gletsjers.
Via de gezellige en sfeervolle kustplaatsen San Simeon en Santa Barbara rijd je terug naar Los Angeles waar de reis zal eindigen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Los Angeles

Vlucht van Amsterdam naar Los Angeles.
Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op.

Los Angeles is de thuisbasis van ’s werelds grootste producenten op het gebied van TV. Jaarlijks worden er in LA veel bekende films opgenomen. Tussen de enorme woonwijken die ‘Greater Los Angeles’ vormen, ligt de meest beroemde van allemaal; Hollywood. Hollywood is een thuisbasis van enkele van de meest bekende attracties ter wereld. De beste restaurants zijn hier te vinden, de hipste clubs, de mooiste hotels omringd door luxe spa’s. Hollywood is een stad van dag en nacht. In Hollywood kun je kiezen tussen diverse restaurants. Geniet van een heerlijk diner in een groot restaurant met een prachtig uitzicht. Of ga uit eten naar een klein en gezellig familierestaurant. Er is genoeg keus voor iedereen! ‘s Avonds kun je de ‘Sunset Strip’ bezoeken, dit is een beroemde boulevard van 2,5 km lang, gelegen tussen Doheny Drive en N. Crescent Heights Boulevard.

De stad werd in 1781 gesticht door de Spaanse Gouveneur Felipe de Neve onder de naam ‘El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de Los Angeles’ (het dorp van onze-lieve-vrouw de koningin der engelen). In 1850 werd dit veranderd in Los Angeles. Deze stad met ruim 3,8 miljoen inwoners is de grootste stad van California en de op één na grootste stad van de Verenigde Staten.

Dag 3 Kingman of Flagstaff

Autorit Los Angeles – Kingman: 515 km/ 320 mi; ca. 5 uur 
of Autorit Flagstaff – Grand Canyon: 131 km/ 82mi; ca. 1,5 uur

Kingman ligt aan de beroemde “Route 66”. Het is de belangrijkste stop op deze bekende route, midden tussen Topock en Seligman. Dit stuk is zelfs uitgeroepen tot historisch erfgoed. Je vindt op verschillende plekken natuurlijk de traditionele roadsigns om een mooie foto te maken als bewijs van de roadtrip.
Kingman is een goede stop als je van Las Vegas naar de Grand Canyon rijdt.
Bij het Kingman Visitor Center is een klein Route 66 museumpje waar je alle “ins and outs” over deze beroemde route te weten kunt komen. Ook is er een tentoonstelling over elektrische auto’s.
Deze streek was vroeger het gebied van de Mohave indianen. In het stadje kun je het Mohave Museum of History and Arts bezoeken om meer te weten te komen over deze oorspronkelijke bewoners.

Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie, overnacht je in Kingman of Flagstaff.

Het gezellige plaatsje Flagstaff ligt aan de beroemde Route 66 en wordt omringd door de het grootste ponderosadennenbos ter wereld. In het kleine koloniale centrum, wat dateerd uit het eind van de 19e eeuw, vind je bijzondere winkeltjes in prachtige historische gebouwen. In het voormalig treinstation, uit 1926, is het Flagstaff toeristenbureau gevestigd. Hier kun je terecht voor voor informatie over de stad en de mogelijkheden.
In Flagstaff zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Lowell Observatory. Hier werd in 1930 de planeet Pluto ontdekt.
Er zijn dagelijks rondleidingen en ’s nachts kun je door een telescoop kijken.
De indrukwekkende Grand Canyon ligt op iets minder dan 2 uur rijden, dat maakt Flagstaff een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de canyon.

Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie, overnacht je in Kingman of Flagstaff.

Dag 4-5 Grand Canyon

Autorit Kingman - Grand Canyon NP: 305 km /190 mi; ca. 3 uur
of Autorit Flagstaff – Grand Canyon: 131 km/ 82mi; ca. 1,5 uur

De Grand Canyon is een van de zeven natuurlijke wereldwonderen, en wordt beschouwd als hét symbool van zuid- west Amerika. Het is ongelooflijk hoe dit landschap vol extremen zich in de loop der jaren gevormd heeft. De Grand Canyon is een diep ravijn dat
in ongeveer 6 miljoen jaar is uitgeslepen door de Colorado Rivier. De Grand Canyon is 446 km lang en gemiddeld zo’n 6 km breed en meer dan 1500 meter diep.
De prachtige rotsformaties met torens, kliffen en steile wanden strekken zich uit zover het oog reikt. De schoonheid komt tot uiting in de wisselende licht- en schaduwpatronen en in de kleuren van rotsen.

Er zijn twee ingangen, aan de North en de South Rim van de canyon. Het zuidelijke deel van het park is het hele jaar toegankelijk en is tevens het meest bezocht, door zijn goede toegankelijkheid en vele faciliteiten.

De North Rim is alleen te bezoeken van half mei tot half oktober, en is frisser en groener dan de South Rim. 

Bijna alle tours en activiteiten starten in Grand Canyon Village, gelegen in het zuidelijke deel van de canyon. Hier is tevens het bezoekerscentrum waar gedetailleerde kaarten van de wegen en wandelpaden kunt krijgen.
Voor de meeste toeristen is dit het startpunt voor het bezoek aan de canyon. Ook de gratis shuttlebussen vertrekken vanuit dit plaatsje.
Tijdens een bezoek aan de canyon kunnen jullie op eigen gelegenheid schitterende wandelingen maken, of per ezel afdalen om zo de kloof vanuit een ander perspectief te bewonderen. Een must is natuurlijk een vlucht per helikopter. Vanuit de helikopter zien jullie de verschillen tussen de zuidelijke en de noordelijke canyon. Andere hoogtepunten zijn het Kaibab National Forest en de Tower of Ra.

Dag 6 Monument Valley (of Bluff)

Autorit Grand Canyon NP - Monument Valley: 282 km/176 mi; ca. 3,5 uur
Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie, overnacht je in Bluff of Monument Valley.

Op de grens van Arizona en Utah liggen de adembenemende zandsteenrotsen en tafelbergen van Monument Valley.
Het uitgestrekte woestijnlandschap en de roestbruine rotsen is voor velen het symbool van het Amerikaanse Westen.
Deze bijzondere plek met een rijk verleden, is een Navajo Tribal Park. Het grondgebied wordt beheerd door de Navajo Indianen.
De meest bezochte rotsen van het gebied zijn de Three Sisters, de rotspieken van Totem Pole en Elephant Bute.
Via de 27 km lange Valley Sene Drive kun je op eigen gelegenheid deze en nog 8 andere prachtige uitzichtpunten aandoen.

Begin de trip bij Kayenta Visitor's Center. Het is gehuisvest in een traditioneel hogan (Navajohuis) gebouw en beschikt over een museum, een cadeauwinkel en een amfitheater in de openlucht waar door de inheemse bevolking dansvoorstellingen worden gehouden.

Dag 7 Page (Lake Powell/ Antelope Canyon)

Autorit Monument Valley - Page/ Lake Powell: 203 km/127 mi; ca. 2,5 uur
De reis gaat verder naar Page, uitvalsbasis voor en bezoek aan Lake Powell en Antelope Canyon.

Page is een gezellig stadje aan de oevers van de Colorado-rivier tussen de staten Utah en Arizona. Page wordt omgeven door spectaculaire canyons, bijzondere rotsformaties, rivieren en meren. De belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Page zijn Lake Powell en Antelope Canyon.

Lake Powell is het op één na grootste door de mens gemaakte meer in de Verenigde Staten, en is ontstaan na het indammen van de Colorado rivier. Het meer is gevuld met kristalblauw water en is misschien wel één van de meest schilderachtige meren van de VS. Het meer biedt verschillende watersportactiviteiten zoals kajakken, zwemmen en boottochten naar één van de 96 andere canyons in de omgeving

Ten oosten van Page liggen onder de grond de kloof van Antelope Canyon. De Canyon is ontstaan door eeuwenlang stromend water, met als resultaat de schitterende kronkelende lagen zandsteen waar je tussendoor kunt lopen. Op sommige plaatsen speelt het zonlicht op magische wijze met de kleuren van het zandsteen.

Dag 8-9 Bryce Canyon

Autorit Page/ Lake Powell - Bryce Canyon NP: 251 km /156 mi; ca. 3 uur

Het Bryce Canyon National park is één van de populairste natuurparken van de staat Utah. Het park is vooral een must see vanwege zijn unieke geologische rotsformaties in uiteenlopende kleurschakeringen. Deze zogeheten hoodoos zijn gevormd door een combinatie van winderosie, watererosie en ijserosie.
 
In tegenstelling tot de naam doet vermoeden, is Bryce Canyon niet echt een ravijn, maar meer een reeks diepe natuurlijke amfitheaters. Je kunt het netwerk aan spitsvormige rotsformaties en kloven gemakkelijk te voet verkennen. Door het park zijn verschillende wandelpaden uitgezet die onderling met elkaar verbonden zijn. Stop bij de verschillende uitkijkpunten en maak een afdaling in de kloof.
 
Bryce Canyon is alleen toegankelijk vanaf de noordzijde dan het park. Via de 29 km lange toeristische route loopt de weg helemaal door tot aan de hoogste top bij het zuidelijkste uitkijkpunt; Rainbow Point. Omdat alle uitzichtpunten aan de oostkant van de weg liggen, is het aan te raden om eerst helemaal door te rijden tot het meest zuidelijke punt, en dan terug te rijden en te stoppen bij o.a. de uitkijkpunten Sunrise, Sunset, Bryce en Inspiration point.

Dag 10-11 via Zion naar Las Vegas

Autorit Bryce Canyon NP – Zion NP: 141 km /88 mi; ca. 1,5 uur
Na je bezoek aan Zion reis je verder naar Las Vegas
Autorit Zion NP – Las Vegas: 258 km /161 mi; ca. 3 uur

Zion Nationaal Park wordt gekenmerkt door een kloof met hoog oprijzende, rood met witte, kliffen. Tegen de achtergrond van een blauwe hemel komen de kliffen nog mooier en indrukwekkender uit. Door de kloof stroomt de Virgin River; de maagdelijke rivier. Het park is een stuk minder droog dan sommige andere parken in de regio vanwege deze rivier. Het park heeft verschillende kleine grotten, hangende tuinen en weides vol met wilde bloemen. De weelderige vegetatie en het feit dat het park niet zo hoog ligt maakt het tot een aangename plek om te zijn. Mocht je niet willen wandelen, maar liever een mooie rondrit maken dan is de Scenic Drive de beste route.
Deze tocht per shuttlebus is 10 km lang en doorkruist het hart van de kloof. Vanaf het bezoekerscentrum gaat een gratis shuttlebus die stopt bij alle bezienswaardigheden. Het is niet toegestaan om deze route met een huurauto te rijden.

Dé hike om hier te doen is de beklimming van Angels Landing, dit plateau ligt op 1400 meter hoogte en geeft na een pittige klim een adembenemend uitzicht als beloning. Neem voor de gehele route ca. 4 uur, de trails is ongeveer 8 km lang.
Bij een andere hike; de Narrows, volg je de oevers van de rivier wat weer een hele andere uitdaging is. Je loopt namelijk 50% van de tijd door het frisse water tijdens een pittige tocht van wel 15 km. Voor deze tocht mag je wel een hele dag inplannen met wat rustmomenten tussendoor.
Mocht je niet willen wandelen maar liever een mooie rondrit maken dan is de Scenic Drive de beste route. Deze tocht per shuttlebus is 10 km lang en doorkruist het hart van de kloof. Vanaf het Visitors Center gaat een gratis shuttlebus die stopt bij alle bezienswaardigheden en de startpunten van de hikingtrails. Je mag helaas niet met een eigen voertuig deze rit rijden. Het is wel mogelijk om met een fiets deze route te rijden. Fietsen zijn in de dorpen buiten het park te huur.

Welkom in de “City of Lights”!
Las Vegas, de stad met zijn neonverlichting is een lust voor het oog en heeft voor ieder wat wils; van live shows tot gigantische casino’s.
Ontdek de stad die 24 uur per dag leeft!
Deze dynamische stad is gelegen in de Nevada woestijn en is dé gokstad van de wereld. Aan de belangrijkste straat; The Strip, vind je spectaculaire themahotels, casino’s, winkels en restaurants.
Breng een bezoek aan het Venetian hotel waar je een heuse gondeltocht kunt maken! De fantastische fonteinshow met muziek van wereldsterren is te zien bij het Bellagio.

Dag 12 Death Valley

Autorit Las Vegas – Death Valley: 209 km /130 mi; ca. 2,5 uur

In de Mojave woestijn te Californië vind je één van de heetste plekken ter wereld; Death Valley. De naam Death Valley zegt al genoeg, het is er zeer droog en kent extreme hitte met temperaturen die in de schaduw kunnen oplopen tot boven de 50 graden! Door de extreme hitte is het vooral een park om door rond te rijden en te genieten van het uitzicht.

Death Valley is een bijzonder natuurpark en beschikt, ondanks zijn macabere naam, over prachtige diepe canyons, droog woestijnlandschap omringd door hoge bergtoppen, welgevormde zandduinen en uitgestrekte zoutvlakten. Het landschap is een afwisseling van kleuren en vormen.
In het park zijn een aantal prachtige bezienswaardigheden. De zoutvlakten van Badwater basin liggen op het laagste punt van Noord-Amerika op 85,5 meter onder zeeniveau. In de zomermaanden staat dit meer helemaal droog en wat overblijft is een surreëel, kurkdroog landschap van witte zoutvlakten.
 
De Golden Canyon is de bekendste kloof van Death Valley. Deze smalle kloof met goudkleurige wanden is vooral in de middag een plek om te wandelen.
Een ander uitzichtpunt met adembenemend uitzicht over het indrukwekkende kale maanlandschap is Zabriskie Point. De beste tijd om deze plek te bezoeken is met zonsondergang of zonsopkomst

Dag 13 Sequoia & Kings Canyon National park

Autorit Death Valley - Sequoia: km 503/ 314 mi; ca. 5,5 uur

Sequoia is bekend door de enorme mammoetbomen, de grootste bomensoort ter wereld, en een aantal van de hoogste bergen uit de Verenigde Staten met onder andere de Mount Whitney met 4418 meter.
Bezoek de General Sherman Tree, de grootste Sequoia boom van ruim 84 meter hoog en 31 meter in omtrek. De stam van deze woudreus weegt maar liefst 1.385 ton. Tunnel Log mag je niet missen tijdens een bezoek aan Sequoia. Wanneer je met de auto door het Giant Forest rijdt, kom je vanzelf bij het punt waar de gigantische omgevallen Sequoia boom over de weg ligt. Gelukkig is er een groot gat uit de boom gezaagd, waardoor je er gewoon met de auto door kunt rijden.

Verder zijn er spectaculaire uitzichten vanaf Moro Rock en begeleide rondleidingen door de grotten beschikbaar bij het bezoekerscentrum. Tevens kan het bezoekerscentrum je veel informatie over de geschiedenis en seizoensgebonden activiteiten geven.
Let op! In het park zijn geen tankstations. Zorg er dus voor dat je genoeg benzine hebt.

Dag 14-15 Yosemite

Autorit Sequoia – Mariposa: 190 km /120 mi; ca 2,5 uur
of Autorit Sequoia – Yosemite Valley: 220 km /138 mi; ca 3,5 uur
Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie, overnacht je in Mariposa of in Yosemity

Yosemite is een van de grootste en minst versnipperde natuurgebieden in de Sierra Nevada; het heeft een grote diversiteit aan flora en fauna, hoogteverschillen (tot 4000 meter) en beschikt over verschillende watervallen, uitgestrekte meren met daarom heen gigantische sequoia-bomen, diepe kloven, indrukwekkende rotsformaties en gletsjers.
Er zijn vier ingangen tot het park; South, Arch Rock, Big Oak Flat en de Tioga Pass
De opvallende schoonheid van Yosemite is gedeeltelijk te danken aan de Yosemite Valley, waarvan de vlakke groene grond contrasteert met bijna verticale granieten muren.  In het park leven ca. 500 zwarte beren.
 
Alle wegen in Yosemite National Park bieden een schilderachtige omgeving en zijn dus prachtige toeristische routes. Toch is de meeste beroemde toeristische route de Tioga Road, een 39 mijl (62 km) lange route vanaf de Crane Flat naar de Tioga Pass. Deze weg voert dwars door het Sierra Nevada gebergte en heeft de hoogst berijdbare bergpas van het land. Onderweg passeer je bossen, alpiene weides, meren en de beroemde granieten pieken! Deze route is geopend van eind mei of begin juni tot november, afhankelijk van het weer.
 

Enkele hoogtepunten zijn de Yosemite Falls, met een hoogte van 740 meter is dit de hoogste waterval van Noord- Amerika.
Voor een adembenemend uitzicht over de Yosemite vallei moet je naar het op 2200 meter hoge Glacier point gaan. Vanaf dit punt heb je ook een schitterend uitzicht over de Yosemite Falls, Mirror Lake/Meadow in de oostelijke vallei en ten slotte de beroemde ‘Tunnel View’ bij de Wawona Tunnel. Deze doorkijk biedt een van de spectaculaire uitzichten over Yosemite Valley.

Bij het Valley Visitor Center kun je terecht voor parkinformatie, oriëntatieprogramma’s, tentoonstellingen en boeken.
Met meer dan 800 mijl (ca. 1287 km) aan wandelpaden, is verveling in dit park uitgesloten.
 
Het gratis Yosemite Valley shuttle systeem verzorgt een gemakkelijke toegang tot de omgeving van Yosemite Valley. Deze bus verzorgt services rond het oosten van Yosemite Valley, inclusief stops bij naastgelegen accommodaties, winkels en hoofdbezienswaardigheden van het park. De shuttle is het gehele jaar door beschikbaar van 7.00 uur tot 22.00 uur.

Dag 16 San Francisco

Autorit Yosemity Valley – San Francisco: 306 km/190 mi; ca. 4,5 uur 
of Autorit Mariposa – San Francisco: 270 km/ 167mi; ca. 3,5 uur

San Francisco ligt op een schiereiland en is de op drie na grootste stad in Californië.
De stad is gebouwd op 43 heuvels en staat bekend om haar schuine straten, pastelkleurige Victoriaanse huizen, de rammelende kabeltram, de indrukwekkende Golden gate Bridge en de beruchte gevangenis Alcatraz.
San Francisco is een heerlijke stad om doorheen te wandelen of te fietsen.

Dag 16-17 San Francisco

Fishermans’s Wharf is één van San Francisco’s meest populaire bestemmingen. De werf heeft een boulevard met allerlei winkels en terrasjes. Oorspronkelijk is Fisherman’s Wharf een vissershaven en ondanks dat de visindustrie hier nog steeds gebruik van maakt, is toerisme tegenwoordig de voornaamste bron van inkomsten.
Vanaf Pier 39, 41 en 43 kun je met een boot door de baai varen en de zeeleeuwen.

Vanaf Fisherman’s Wharf heb je uitzicht op Alcatraz Island, de gevangenis waarin de zwaarste criminelen van de VS werden opgesloten, en waar ooit
maffiabaas Al Capone gevangen zat. Omdat de gevangenis op een rots staat, heeft Alcatraz ook de bijnaam ‘The Rock’ gekregen. Het is ook de plaats waar de oudste, nog steeds werkende vuurtoren van de hele westkust staat. Het eiland is onderdeel van de National Park Service. Het is aan te raden vooraf te reserveren mocht je dit willen bezoeken.

 

In het noordwesten van de stad ligt de iconische feloranje Golden gate bridge. De brug heeft een lengte van 1,28 km en verbindt San Francisco met Marin County.
Wanneer je via de oostelijke ingang over de brug rijdt, loopt of fietst, heb je een prachtig uitzicht over de stad, de baai en de Stille Oceaan. De beste plek om de brug te fotograferen is aan noordoostkant en westkant van de brug.

Dag 18 San Simeon

Autorit San Francisco – San Simeon: 390 km/ 240 mi; ca. 4 uur

is een kleine kustplaats aan de Stille Oceaan in San Luis Obispo County.Het stadje ligt ongeveer halverwege tussen Los Angeles en San Francisco langs de CA-1. William Randolph Hearst, een krantenmagnaat, heeft dit plaatsje beroemd gemaakt door er zijn gigantische huis te laten bouwen, wat nu bekend staat als Hearst Castle. Hearst Castle, dat een belangrijke rol speelt in de geschiedenis van San Simeon, is gebouwd op de top van een heuvel genaamd ‘The Enchanted Hill’ met een prachtig uitzicht over de Stille Oceaan. De bouw begon in 1919, maar omdat William Hearst continue zijn ideeën veranderde, was de woning na zijn overlijden in 1951 nog steeds niet afgebouwd. De staat Californië heeft het kasteel in 1958 opgekocht en ingericht als museum.

Hearst Castle
Met ruim 51 hectare aan prachtige tuinen met verschillende beelden in oud Griekse- en Spaans-Moorse stijl, binnen en buiten zwembaden, tennisvelden, bioscoop, een vliegveld en ’s werelds grootste privé dierentuin is Hearst Castle een enorm landgoed. Tevens vindt men in het kasteel 56 slaapkamers, 61 badkamers, 41 openhaarden, 19 woonkamers en een enorme kunst collectie van Europese afkomst. Ook is direct naast Hearst Castle een State-Park te vinden, dat wordt onderhouden door het California State Park System. Het heeft een 308 meter lange pier, een halve-maan-vormig strand en een perfecte picknick plek op een met gras begroeide heuvel. Zeker geschikt voor zwemmen of relaxen.

Elephant Seals
Een groeiende populatie zeeolifanten overwinteren op deze plek. De twee ton zware zeehonden delen hun gebied nog met andere soorten zeehonden en otters. Bekijk dit drukke spektakel vanaf het uitzichtpunt net ten noorden van San Simeon.

Dag 19-20 Santa Barbara

Autorit San Simeon – Santa Barbara: 220 km/ 140 mi; ca. 2,5 uur

Het zonnige Santa Barbara is één van de bekendste vakantiegebieden in Californië. Het is een welvarende stad waar veel beroemdheden een tweede huis hebben.
In het centrum van de stad zijn veel koloniale gebouwen met prachtige architectuur te vinden. Ook de Spaanse invloeden zijn hier duidelijk zichtbaar!
Een bezoek aan het gerechtsgebouw (Courthouse) mag niet ontbreken. Dit prachtige gebouw met zijn witte façade in typische Spaanse bouwstijl wordt omgeven door tropische tuinen. Binnen vind je bijzondere handschilderingen en schitterend Tunesisch tegelwerk. Het uitzicht over de stad, vanaf de 35 meter hoge klokkentoren, is spectaculair!
Wandel door de Santa Barbara Botanic Gardens om de adembenemende flora te bekijken. De brede witte zandstranden met wuivende palmbomen, hebben ieder hun eigen charme. East Beach is vooral populair bij trendy, jonge mensen. Vissers en walvisspotters zijn vooral te vinden bij Arroyo Beach. Wie zin heeft in een lekker stukje verse vis kan het beste één van de restaurants op Stearn’s Wharf bezoeken.

Dag 21-22 Vlucht naar Amsterdam

Autorit San Simeon – Santa Barbara: 220 km/ 140 mi; ca. 2,5 uur

Je rijdt naar de luchthaven Los Angeles en levert de auto in. Hierna vlieg je terug naar huis. Je komt de volgende dag aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Los Angeles
Greentree Pasadena Inn June Hotel The Garland Hotel
3 Kingman of Flagstaff
Red Roof Inn hotel Red Roof Inn hotel Flagstaff: Little America
4-5 Grand Canyon
Yavapai Lodge Yavapai Lodge Yavapai Lodge
6 Monument Valley (of Bluff)
Desert Rose Desert Rose Gouldings Lodge
7 Page (Lake Powell/ Antelope Canyon)
Super 8 Motel Page Holiday Inn Express Marriott Courtyard Page
8-9 Bryce Canyon
BW Ruby's Inn Best Western Bryce Grand Best Western Bryce Grand
10-11 via Zion naar Las Vegas
Gold Coast Golden Nugget Renaissance
12 Death Valley
The Ranch At Death Valley The Ranch At Death Valley The Inn At Death Valley
13 Sequoia & Kings Canyon National park
Wyndham Fairfield Inn Wuksachi Lodge
14-15 Yosemite
Miners Inn Miners Inn Yosemite Valley Lodge
16 San Francisco
16-17 San Francisco
Cova Inn Vertigo The Park Central
18 San Simeon
Silver Surf Cavalier Ocean Front Resort Cavalier Ocean Front Resort
19-20 Santa Barbara
Best Western Plus Santa Barbara Inn By The Harbour Harbor View Inn
21-22 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (apr-jun, sept & okt) v.a. € 2825,- v.a. € 3499,- v.a. € 4275,-
Hoogseizoen (juli & augustus) v.a. € 3149,- v.a. € 3849,- v.a. € 4626,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Los Angeles met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • 20 overnachtingen op basis van logies
 • Autohuur 20 dagen Toyota RAV 4, SUV of vergelijkbaar. Ophalen huurauto dag 1 op de luchthaven van Los Angeles aansluitend op je vlucht. Inleveren dag 21 op de luchthaven van Los Angeles voorafgaand aan je vlucht. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering zonder eigen risico. Het eigen risico voor glas, banden, bodem en dakschade is verzekerd middels een afkoop eigen risico verzekering.

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • ESTA online reistoestemming voor de Verenigde Staten USD 14,-p.p. https://esta.cbp.dhs.gov
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,- per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.

De door jou gekozen bestemming bieden we (tijdelijk) niet aan.
Je wordt nu omgeleid naar onze homepage.