Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2625,-

Offerte aanvragen

19 dagen Amerika: North West Road Tripping

 • Drie interessante steden in één reis
 • Ruige natuur in onbekende vulkanische nationale parken
 • Lieflijke kustplaatsjes

Deze reis is voor de echte Amerika liefhebber, deze route is wat meer “off the beaten track”. Je begint en eindigt in bekende steden maar tussendoor bezoek je een aantal wat minder bekende nationale parken en wat fijne kustplaatsjes. Je volgt grotendeels de kust en aangrenzende binnenlanden van noordwest Amerika tot aan San Francisco in het zuidwesten. Een fijne, afwisselende route.

Je start de reis in “laid back” Seattle. Een hele toffe, no nonsense stad. Je gaat daarna al snel de natuur in en verblijft op twee plekken bij het Olympic National Park; ten noorden bij Port Angeles en ook aan de ruige, verlaten kust bij Kalaloch.

Volgende stop is Mount Rainier in het achterland van Seattle. Het park heeft een van de hoogste vulkanen van het land en is echt ruig en ongerept. Hierna zak je verder zuidwaarts via de hippe stad Portland naar de kust bij Newport en Coos Bay. Kleine sfeervolle plaatsjes aan de kust waar je heerlijk van een visje kunt genieten met uitzicht op zee. Bij Newport kun je prachtige kustwandelingen maken.

Je reist weer zuidelijker en gaat landinwaarts naar twee vulkanische parken genaamd Crater Lake National Park en Lassen NP. Hier kun je alle soorten van vulkanische activiteit bewonderen van rokende fumaroles, tot borrelende modderpoelen en stinkende zwavelbronnen.

Hierna ga je weer naar wat bekender gebied en bezoek je het wereldberoemde Yosemite NP met zijn gigantische sequoia-bomen, diepe kloven, indrukwekkende rotsformaties en gletsjers.

Eindigen doe je in wereldstad San Francisco. Ook weer zo’n prettige stad waar veel te zien en te doen is. De Golden Gate Bridge en Fisherman’s Wharf mag je hier niet missen!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Seattle

Vlucht van Amsterdam naar Seattle.
Bij aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op

Seattle is de grootste stad van de staat Washington en ligt aan de Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan. Seattle heeft een mild en aangenaam klimaat en het is daarom een aantrekkelijke plek om te wonen. Leuk voor Europeanen is dat het centrum van Seattle voor Amerikaanse begrippen relatief compact is, dus is het heerlijk om een paar uur door de stad te struinen. Waar je in de zomermaanden absoluut heen moet is de Pike Place Market, de oudste boerenmarkt van Amerika met voornamelijk veel regionale producten als verse vis, groente en fruit. Voor degenen met hoogtevrees waarschijnlijk een niet zo goed idee, maar het uitzicht vanaf de Space Needle op 184 meter hoogte geeft je een prachtig uitzicht over de stad en Mount Rainier.

Dag 3 Olympic National Park

Autorit Seattle – Port Angeles Olympic National Park: 133   km/ 82  mi; ca. 2,5 uur

Dit zeer diverse National Park, gelegen in het noorden van de staat Washington, is een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers. Het park bestaat voornamelijk uit regenwoud, stranden en bergen. Het is aan te raden om bij een Visitor Centre te stoppen voor een kaart van het park. Het midden van het National Park bestaat uit de Olympic Mountains, met Mount Olympus (2917 meter) als hoogste piek. In het noordwestelijke deel van Olympic ligt het grote Lake Crescent. Bij dit meer worden in de zomer kano’s verhuurd en rondom het meer zijn verschillende wandelroutes uitgezet.

Ten noordwesten van Olympic ligt het dorpje Forks en de daarnaast gelegen ruige stranden van La Push. Er zijn leuke wandelroutes die eindigen op een van de stranden. Vanaf de stranden kunnen in de maanden maart, april en oktober walvissen worden gezien.
 

Dag 4 Olympic National Park (Kalaloch)

Autorit Port Angeles- Kalaloch: 146  km/ 90 mi; ca. 1,45 uur

Kalaloch is het westelijke deel van de Olympic Mountains, dit deel bestaat vooral uit regenwouden. Hier ligt onder andere het Hoh Rain Forest. Dit woud met hoge bomen en mossige boomstammen ligt langs de Hoh-rivier. De vallei waar de Hoh-rivier stroomt, is gevormd door gletsjers die vanuit de bergen naar Stille Oceaan lopen. Leuke wandelingen in het Hoh Rain Forest zijn de Hall of Mosses Trail (1,5 km) en The Spruce Trail (2 km).
Dit deel van het park ligt aan zee.

Dag 5-6 Mount Rainier (Ashford)

Autorit Kalaloch – Ashford: 280 km/ 174 mi; ca. 3,5

Mount Rainier National Park is een Nationaal park in de Amerikaanse staat Washington.
Het park is bijna 1000 km² groot en ligt rondom de 4392 meter hoge stratovulkaan Mount Rainier, de hoogste bergtop in de Cascade Range en de vijfde top in Amerika buiten Alaska. De vulkaan is nog steeds actief.
De top van de vulkaan is altijd bedekt met een mooi laagje sneeuw en de voet is bedekt met bossen. Het park heeft ontelbare hiking mogelijkheden, uitgestrekte alpine weides vol met bloemen en een kegelvormige top voor de liefhebbers om te beklimmen.
Er zijn 4 ingangen in het park. De drukste en handigste ingang is Nisqually aan de weg richting Ashford. Deze ingang is het hele jaar geopend. Hier starten verschillende wandelingen en is een rustiek restaurant.

Dag 7-8 Portland

Autorit Ashford - Portland: 213 km/133 mi; ca. 2,5 uur

Portland is de meest hippe stad van Noordwest USA. Je kunt hier de beste koffie drinken, de leukste eetstalletjes vinden en de lekkerste Craft biertjes krijgen. Portland is een echte creatieve stad die veel kunstenaars aantrekt en een levendige cultuur en muziekscene heeft.
Langs de Willamette Rivier loopt het Tom McCall Waterfront park, een heerlijke plek voor een mooie wandeling. In de zomer worden er veel festivals georganiseerd zoals een “Brewfest”. Het belangrijkste plein in de stad is Pioneer Courthouse Square, dé plek om naar mensen te kijken.

De Oregon Historical Society is een interessant museum over de geschiedenis van deze staat. Het nabij gelegen Portland Art Museum heeft kunst varierend van gemaakt door de Native Americans tot Aziatische kunst.
Old Town en ChinaTown zeggen al wat je hier kunt zien; de stads rijke historie. Old Town heeft veel mooie oude gebouwen, in China town mag je de Lan Su Chinese Garden niet overslaan.
Northwest Portland  is de wijk met de beste kunstgalerieën, de hipste restaurants en de leukste winkeltjes.
Je kunt de stad het beste ontdekken te fiets, er zijn namelijk verschillende aanbieders van leuke tours.

Dag 9 Newport

Autorit Portland - Newport: 182 km/113 mi; ca. 2,5 uur

Newport Oregon is een kleine, sfeervolle plaats aan de “Central Coast”. Het is er levendig en er zijn meerdere goede stranden te vinden. In het oude gedeelte van de baai kun je zelfs zeeleeuwen spotten vanaf de kade.
De kust rondom Newport is indrukwekkend met steile, rotsachtige kliffen en kleine baaitjes ertussen.  Newport heeft twee vuurtorens, de Yaquina  Bay Lighthouse en Yaquina Head Lighthouse, de eerste is de oudste en gebouwd uit hout. De Yaquina Head Lighthouse ligt in Yaquina Head Outstanding Natural Area. Hier is een bezoekerscentrum en zijn paden aangelegd vanwaar je de rotsen en kliffen goed kunt zien. Ook zijn hier getijdepoelen te vinden.
Bij Otter rock, 10 minuten ten noorden van hier, kun je walvissen spotten.
Het Oregon Coast Aquarium ligt aan de zuidoever van de Yaquina-rivier en is bekend van ”Free Willy”, uit de gelijknamige film.

Dag 10 Coos Bay

Autorit Newport – Coos Bay: 158 km/99 mi; ca. 2 uur en 15 min.

Coos Bay is een klein kust dorpje gelegen in het 50 mijlen lange Oregon Dunes National Recreation Area gebied dat loopt van Florence naar Coos Bay. Deze duinen hebben hun eigen, typische, flora en fauna en zijn vooral populair onder vogelaars. Maar ook Adrenaline junkies kunnen hier terecht voor een ritje in een zandbuggy of een stoere hike. Het Visitors Center ligt in het plaatsje Reedsport, een half uur ten noorden van Coos Bay.
Het stadje zelf is heel pittoresk met een historisch centrum en een sfeervolle vismarkt waar je heerlijk kunt eten.
In het centrum ligt het Coos Art Museum, bijzonder is dat het museum in een oud postkantoor in Art deco stijl gevestigd is.
Cape Arago State Park ligt ten zuiden van Coos Bay. In dit park liggen twee mooie routes die je kunt wandelen en met een beetje geluk spot je hier zeeleeuwen en zeehonden.

Dag 11 Crater Lake National park (Prospect)

Autorit Newport - Prospect: 413 km/256 mi; ca. 4,5 uur

Zonder te overdrijven, het kratermeer in Crater Lake Nationaal Park is het meest blauwe meer wat je ooit gezien hebt! Het is werkelijk indrukwekkend. Op een rustige dag zie je de weerspiegeling van de omliggende kliffen in het water.
De krater is zo’n 7700 jaar geleden gevormd toen een aardbeving een hoge piek deed instorten. Het meer wordt tegenwoordig gevoed door regenwater en gesmolten sneeuw. Het is het diepste meer van de Verenigde Staten en een van de meest opgerepte ter aarde.
 
De klassieke route in dit nationale park is een de 33 mijl lange rondrit rondom de kraterrand. Maar je kunt hier ook heerlijk wandelen en in de winter zelfs langlaufen.
Vanwege de noordelijke ligging kan er wel tot begin juli sneeuw in het park liggen. Soms zijn de rondrit en de noordelijke ingang dan ook gesloten.

Dag 12-13 Lassen Volcanic National Park

Autorit Prospect – Lassen Volcanic NP: 413 km/256 mi; ca. 4,5 uur

Lassen Volcanic NP is een soort Yellowstone NP maar dan in het klein. Het park heeft een aantal van dezelfde vulkanische verschijnselen zoals hydrothermale zwavelbronnen, borrelende modderpoeltjes en stomende bronnen.
Vanaf de Bumpass Hell boardwalk kun je al deze vulkanische activiteit het beste bewonderen. Je kunt Lassen Peak beklimmen tijdens een 5 mijl durende wandeling. Dit is een pittige, maar niet moeilijke wandeling. Lassen Peak, 3181 meter hoog, is een kegelvulkaan en de meest zuidelijke vulkaan in het Cascadegebergte.

Het park heeft twee ingangen; één op een uur rijden van Redding bij Manzanita lake en één 40 minuten ten noordwesten van Lake Almanor; bij het Kom Yah-Mah-Nee Visitor centre.
Highway 89 door het park is meestal vrij van sneeuw en open van juni t/m oktober.
In de winter is alleen het gedeelte bij Kom Yah-Mah-Nee geopend en kun je langlaufen en sneeuwschoenwandelen

Dag 14-15 Yosemite

Autorit Lassen Volcanic NP – Mariposa: 474 km /300 mi; ca 5,5 uur
of Autorit Lassen Volcanic NP – Yosemite: 576 km /358 mi; ca 6,5 uur
Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie, overnacht je in Mariposa of in Yosemite

Yosemite is een van de grootste en minst versnipperde natuurgebieden in de Sierra Nevada; het heeft een grote diversiteit aan flora en fauna, hoogteverschillen (tot 4000 meter) en beschikt over verschillende watervallen, uitgestrekte meren met daarom heen gigantische sequoia-bomen, diepe kloven, indrukwekkende rotsformaties en gletsjers.
Er zijn vier ingangen tot het park; South, Arch Rock, Big Oak Flat en de Tioga Pass
De opvallende schoonheid van Yosemite is gedeeltelijk te danken aan de Yosemite Valley, waarvan de vlakke groene grond contrasteert met bijna verticale granieten muren.  In het park leven ca. 500 zwarte beren.
 
Alle wegen in Yosemite National Park bieden een schilderachtige omgeving en zijn dus prachtige toeristische routes. Toch is de meeste beroemde toeristische route de Tioga Road, een 39 mijl (62 km) lange route vanaf de Crane Flat naar de Tioga Pass. Deze weg voert dwars door het Sierra Nevada gebergte en heeft de hoogst berijdbare bergpas van het land. Onderweg passeer je bossen, alpiene weides, meren en de beroemde granieten pieken! Deze route is geopend van eind mei of begin juni tot november, afhankelijk van het weer.
 

Enkele hoogtepunten zijn de Yosemite Falls, met een hoogte van 740 meter is dit de hoogste waterval van Noord- Amerika.
Voor een adembenemend uitzicht over de Yosemite vallei moet je naar het op 2200 meter hoge Glacier point gaan. Vanaf dit punt heb je ook een schitterend uitzicht over de Yosemite Falls, Mirror Lake/Meadow in de oostelijke vallei en ten slotte de beroemde ‘Tunnel View’ bij de Wawona Tunnel. Deze doorkijk biedt een van de spectaculaire uitzichten over Yosemite Valley.

Bij het Valley Visitor Center kun je terecht voor parkinformatie, oriëntatieprogramma’s, tentoonstellingen en boeken.
Met meer dan 800 mijl (ca. 1287 km) aan wandelpaden, is verveling in dit park uitgesloten.
 
Het gratis Yosemite Valley shuttle systeem verzorgt een gemakkelijke toegang tot de omgeving van Yosemite Valley. Deze bus verzorgt services rond het oosten van Yosemite Valley, inclusief stops bij naastgelegen accommodaties, winkels en hoofdbezienswaardigheden van het park. De shuttle is het gehele jaar door beschikbaar van 7.00 uur tot 22.00 uur.

Dag 16 San Francisco

Autorit Yosemite Valley – San Francisco: 306 km/190 mi; ca. 4,5 uur 
of Autorit Mariposa – San Francisco: 270 km/ 167mi; ca. 3,5 uur

San Francisco ligt op een schiereiland en is de op drie na grootste stad in Californië.
De stad is gebouwd op 43 heuvels en staat bekend om haar schuine straten, pastelkleurige Victoriaanse huizen, de rammelende kabeltram, de indrukwekkende Golden gate Bridge en de beruchte gevangenis Alcatraz.
San Francisco is een heerlijke stad om doorheen te wandelen of te fietsen.

Dag 16-17 San Francisco

Fishermans’s Wharf is één van San Francisco’s meest populaire bestemmingen. De werf heeft een boulevard met allerlei winkels en terrasjes. Oorspronkelijk is Fisherman’s Wharf een vissershaven en ondanks dat de visindustrie hier nog steeds gebruik van maakt, is toerisme tegenwoordig de voornaamste bron van inkomsten.
Vanaf Pier 39, 41 en 43 kun je met een boot door de baai varen en de zeeleeuwen.

Vanaf Fisherman’s Wharf heb je uitzicht op Alcatraz Island, de gevangenis waarin de zwaarste criminelen van de VS werden opgesloten, en waar ooit
maffiabaas Al Capone gevangen zat. Omdat de gevangenis op een rots staat, heeft Alcatraz ook de bijnaam ‘The Rock’ gekregen. Het is ook de plaats waar de oudste, nog steeds werkende vuurtoren van de hele westkust staat. Het eiland is onderdeel van de National Park Service. Het is aan te raden vooraf te reserveren mocht je dit willen bezoeken.

 

In het noordwesten van de stad ligt de iconische feloranje Golden gate bridge. De brug heeft een lengte van 1,28 km en verbindt San Francisco met Marin County.
Wanneer je via de oostelijke ingang over de brug rijdt, loopt of fietst, heb je een prachtig uitzicht over de stad, de baai en de Stille Oceaan. De beste plek om de brug te fotograferen is aan noordoostkant en westkant van de brug.

Dag 18-19 Vlucht naar Amsterdam

 

 

Je rijdt naar de luchthaven San Francisco en levert de auto in. Hierna vlieg je terug naar huis. Je komt de volgende dag aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Seattle
The MarQueen The MarQueen The Edgewater
3 Olympic National Park
Olympic Lodge Olympic Lodge Olympic Lodge
4 Olympic National Park (Kalaloch)
Kalaloch Lodge
5-6 Mount Rainier (Ashford)
Paradise Village Paradise Village Nisqually Lodge
7-8 Portland
The Mark Spencer Hotel The Hotel Zags The Duniway
9 Newport
BW Plus Agate Beach Little Creek Cove Hallmark Resort
10 Coos Bay
Red Lion Resort Red Lion Resort Red Lion Resort
11 Crater Lake National park (Prospect)
Inn at the Commons Prospect Historic Hotel Prospect Historic Hotel
12-13 Lassen Volcanic National Park
The Village at Childs Meadow The Village at Childs Meadow Highlands Ranch Resort
14-15 Yosemite
Miners Inn Miners Inn Yosemite Valley Lodge
16 San Francisco
16-17 San Francisco
Cova Inn Vertigo The Park Central
18-19 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (apr t/m jun, sep & okt) v.a. € 2625,- v.a. € 2975,- v.a. € 3875,-
Hoogseizoen (juli & augustus) v.a. € 2999,- v.a. € 3349,- v.a. € 4249,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Seattle // San Francisco met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • 17 overnachtingen op basis van logies
 • Autohuur 18 dagen Toyota RAV 4, SUV of vergelijkbaar. Ophalen huurauto dag 1 op de luchthaven van Seattle aansluitend op je vlucht. Inleveren dag 18 op de luchthaven van San Francisco voorafgaand aan je vlucht. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering zonder eigen risico. Het eigen risico voor glas, banden, bodem en dakschade is verzekerd middels een afkoop eigen risico verzekering.

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • ESTA online reistoestemming voor de Verenigde Staten USD 14,-p.p. https://esta.cbp.dhs.gov
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,- per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.

De door jou gekozen bestemming bieden we (tijdelijk) niet aan.
Je wordt nu omgeleid naar onze homepage.