Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3725,-

Offerte aanvragen

19 dagen: Brazilië compleet

 • Alles van Brazilië
 • Dieren in de wetlands van de Pantanal en in de Amazone
 • Bruisend Salvador da Bahia

Tijdens deze reis krijg je een compleet beeld van dit immens grote land, dat zowel qua natuur als cultuur zoveel te bieden heeft. Je komt langs moerassen en jungle, door een bergachtig gebied en uiteraard kunnen de tropische stranden niet ontbreken.

De reis begint in de bekendste stad van Brazilië: Rio de Janeiro. De stad telt 37 stranden met hagelwit zand, gelegen in baaien met groen begroeide pieken op de achtergrond. De Sugar Loaf is hier het perfecte voorbeeld van. Het beroemde Christusbeeld verdient uiteraard een bezoek en een sambashow in de avond maakt het verblijf in de voormalige hoofdstad compleet.

Dat Brazilië meer dan alleen mooie stranden te bieden heeft, laat de rest van de reis zien. Foz do Iguaçu met haar indrukwekkende watervallen, het uitgestrekte moerasgebied van de Pantanal en het Amazonegebied staan garant voor een afwisselend avontuur. In de Pantanal zie je veel dieren, zoals apen, capibara's, piranha's en verschillende vogels. De Amazone zal een overweldigende indruk achterlaten. Niet alleen de dieren, maar vooral de ruimte en de grootsheid van het regenwoud zijn fenomenaal.

De laatste bestemming van deze reis is Salvador met haar eigen karakteristieke cultuur. De afstammelingen van de slaven vormen het grootste deel van de bevolking en zij houden hun eigen tradities, muziek en levensstijl levend. Salvador wordt dan ook niet voor niets de Afrikaanse ziel van Brazilië genoemd. Naast genieten van de cultuur kun je hier je laatste vakantiedagen luierend op het strand doorbrengen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Rio de Janeiro

Brazilianen zeggen wel: God schiep de wereld in 6 dagen, de 7e dag wijdde hij aan Rio. De combinatie van een diepblauwe zee en de bosrijke bergen die de stad omringen is erg indrukwekkend. De stad heeft bovendien één van de gezondste klimaten van de tropen.
Rio was een paar eeuwen de hoofdstad van de zuidelijke provincie, waar Salvador da Bahia dat van de noordelijke provincie was. Na de onafhankelijkheid in 1834 werd Rio de enige hoofdstad tot de stichting van Brasilia begin jaren 60 van de vorige eeuw.
De stad kent te veel bezienswaardigheden om op te noemen. Natuurlijk mogen een bezoek aan het immense Christusbeeld dat hoog boven de stad uittorent en de Sugarloaf, met een perfect uitzicht over de schitterende baai en de stad zelf, niet ontbreken!

Ipanema en Copacabana zijn de twee meest bekende stranden van de stad en dit is niet voor niks. De witte stranden liggen prachtig tussen de fotogenieke bergen. Het is er altijd levendig en je vindt er vele hotels en restaurants. Drink uit een kokosnoot of geniet van een caiparhinha tijdens de prachtige zonsondergangen die de stad kent.
De wijk Santa Teresa ligt in het koelste gedeelte van de stad en heeft veel koloniale en 19de–eeuwse gebouwen. Door de nauwe, bochtige straatjes en de gezellige pleintjes lijkt het soms wel alsof je in een klein dorpje bent.
Iets meer naar het centrum ligt de authentieke wijk Lapa, waar ’s avonds de dansschoenen worden aangetrokken en de Carioca’s (inwoners van Rio) zich zwoel voortbewegen op het ritme van de samba.

Dag 4-6 Foz do Iguaçu

Je vliegt naar Foz do Iguaçu

Op het drielandenpunt met Argentinië en Paraguay strekken zich de watervallen van Iguaçu uit. Dit zijn de meest overweldigende watervallen van Zuid-Amerika. De Rio Iguaçu, die ontspringt in de heuvels bij Curitiba, ontvangt het water van wel 30 rivieren op weg naar zijn eindpunt. Daar heeft hij een breedte van 4 kilometer om tenslotte via 275 verschillende watervallen over een front van 2470 meter met een donderend geraas naar beneden te storten.
Aan de Braziliaanse zijde van de watervallen krijg je het beste overzicht over de watervallen en aan de Argentijnse zijde kunt het dichtstbij komen.
Bovendien ligt deze kant in een Nationaal Park, zodat je al wandelend langs de watervallen jaguars, tapirs en miereneters kunt tegenkomen. Van belang verder is de immense Itaipudam, die voor de energie van heel zuidelijk Braziliė en veel van Rio, Sao Paulo en Minas Gerais zorgt. 

Dag 7 Selfdrive Pantanal

Je vliegt naar Campo Grande, waar je de huurauto ophaalt.
Autorit Campo Grande – Bonito: 300 km; ca. 3,5 uur

Tijdens deze meerdaagse tour per eigen huurauto, ga je op ontdekkingstocht in één van de meest unieke gebieden ter wereld qua flora en fauna: de Pantanal!

De huurauto staat klaar in Campo Grande. Vanaf hier rijd je naar Bonito, dit is een 4 a 5 uur durende reis over prima wegen die erg rustig zijn. Het self-drive pakket bevat al de nodige informatie over de route die afgelegd zal worden, met goede beschrijvingen en kaarten.
Bonito staat bekend als de eco-toeristische hoofdstad. De omgeving met plateaus en valleien met savanne vegetatie zorgt ervoor dat er vele activiteiten kunnen plaatsvinden, zoals mountainbiken, paardrijden, snorkelen en duiken. Regenwater wordt gezuiverd door het kalksteen van de valleien. Hierdoor ontstaat het enorm heldere water in de rivieren, wat er ook voor zorgt dat de vele kleurrijke vissen goed te zien zijn.

Dag 8 Selfdrive Pantanal

Er zijn verschillende activiteiten mogelijk deze dag, de twee mooiste zijn alvast voor je uitgekozen: een bezoek aan Gruta do Lago Azul en snorkelen in de Sucuri rivier.
Op de precieze tijd word je verwacht bij het locale agentschap om de instructies voor Gruta do Lago Azul te ontvangen en breng je een bezoek aan de grot. De reis gaat verder naar het bezoekerscentrum van de Sucuri rivier. Na een korte wandeling wordt de bron van de rivier bereikt en is er tijd om een uur a anderhalf uur te snorkelen in de kristalheldere wateren.

Dag 9 Selfdrive Pantanal

Autorit Bontio – lodge Pantanal: 325 km; ca. 5 uur

Vanuit Bonito vertrek je naar de zuidelijke Pantanal. Hier steek je de rivier Miranda een paar keer over om Fazenda San Francisco na een tocht van twee uur te bereiken. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het privéreservaat: Boca da Onca. Ook is er de mogelijkheid om een wandeling langs veertien verschillende watervallen te maken (de hoogste waterval is 156 meter). Deze trip zal drie a vier uur duren.
Je overnachten hier in een lodge met airconditioning, zodat je 's nachts geen last hebt van muggen. Voor eten en drinken wordt gezorgd en een Engelstalige gids neemt je te voet, per boot en voor de liefhebbers te paard door dit schitterende gebied.

Dag 10 Selfdrive Pantanal

Vandaag heb je ruim de tijd om de schoonheid van het unieke ecosysteem te voet, te paard of per kano te ontdekken. Onder begeleiding van een lokale gids wordt door ongerepte landschappen gelopen of gevaren. Door het moerasachtige karakter van het gebied krijg je de kans om heel veel dieren te zien. Naast de talloze vogels, vissen en apen, zijn er veel gigantische miereneters, gordeldieren, otters, poema's, herten, capibara's en anaconda's te zien. Misschien wel het meest indrukwekkende gezicht vormen echter de alomtegenwoordige jacarė's, een iets kleinere uitvoering van de ons bekende krokodil.

Dag 11 Selfdrive Pantanal, Campo Grande

Autorit lodge Pantanal – Campo Grande: 140 km; ca. 2,5 uur

Je rijdt terug terug naar Campo Grande waar aan het eind van de dag de huurauto moet worden ingeleverd. Het is tijd om verder te reizen naar je volgende bestemming!

Deze grote stad in Brazilië, opgericht in 1889, is sinds 1970 de hoofdstad van de staat Mato Grosso do Sul. De stad dankt de bijnaam "cidade morena" aan de kastanjebruine kleur van de grond. De belangrijkste attracties zijn een groot park, de botanische tuin, de markt en de het aquarium.

Dag 12 Amazonetour

De Amazone is het grootste tropisch regenwoud en meest rijke ecosysteem ter wereld. Er is geen gebied waar zoveel planten- en diersoorten leven. Je bezoekt dit gebied door een meerdaags verblijf in een van de lodges. Vanuit de lodges worden dagelijks te voet en per boot diverse excursies het regenwoud in gemaakt, waarbij je een enorme diversiteit aan planten, bomen, vogels en andere dieren zult gaan zien.

De exacte indeling van het programma kan afwijken.

Transfer vanaf  de luchthaven of  hotel in Manaus naar de haven van Ceasa. Via de beroemde ‘Meeting of the waters’, waar het modderige water van de Solimões Rivier en het zwarte water van de Negro Rivier naast elkaar stromen, vaar je naar Careiro.
Vraag de gids naar de mogelijkheid om het verschil in temperatuur tussen deze twee waren te ervaren.
Na aankomst in Careiro vervolg je de rit per auto naar Araca (circa 1 uur en 15 min.). Tijdens deze rit is het al volop genieten van de schoonheid van het Amazonewoud om daarna per speedboot (ruim een uur) naar de Amazon Lodge te gaan.
Aan het eind van de dag kom je aan bij de Amazon Lodge, en kun je genieten van een verfrissend welkomstdrankje. Na het diner is er een mogelijkheid om mee te gaan met een avondtour om kaaimannen te spotten.

Dag 12-14 Amazonetour

Vandaag vroeg op om mee te gaan met de tour voor de zonsopgang (ca. 05:30u vertrek). Wat een belevenis om de jungle te zien ontwaken!
Je gaat op verkenningstour om het gebied rond de Amazon Lodge te ontdekken. Meer dan 337 hectare aan dichtbegroeid regenwoud. De gids zal alle pracht en praal van het gebied laten zien met onder andere een kans op het spotten van apen, luiaards, papegaaien, dolfijnen, makkaken en nog veel meer.
Na de lunch staat de middag in het teken van vissen op piranha’s en andere soorten uit de jungle. De Juma River heeft een grote variatie aan verschillende vissoorten, zoals de ucunaré, de pirarucu en de tambaqui. Het heeft wat oefening en tijd nodig om verschillende soorten vis te vangen, maar de lokale gids zal laten zien hoe dit op de makkelijkste manier gaat.

Na het ontbijt ga je verder het prachtige gebied verkennen tijdens een jungle trekking. Misschien ontdek je flora en fauna die je nog niet eerder gezien hebt! Tevens zal de gids je uitleg geven over medicinale planten en zijn kennis over het regenwoud met je delen.
Na de lunch krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met de inheemse bevolking. De gids zal je meenemen op een wandeltocht naar de cassave- en ananasplantages, waar hij je de grote variatie aan inheemse fruitbomen laat zien.

Dag 15 Naar Salvador da Bahia

Je vliegt van Manaus naar Salvador da Bahia.

Helaas, het is tijd om afscheid te nemen van de medewerkers en de gidsen van de lodge. Je keert terug naar Manaus waar je wordt afgezet bij je hotel op de luchthaven.

Dag 16-17 Salvador da Bahia

Salvador da Bahía was de eerste hoofdstad van het land na de 'ontdekking' door de Portugezen in het jaar 1500. Omdat de Portugezen in eerste instantie meer geïnteresseerd waren in het verbouwen van producten aan de smalle kuststrook dan in het ontdekken en ontginnen van het binnenland, werden er al snel grote aantallen slaven uit Afrika hierheen verscheept. Daar zijn vandaag de dag op verschillende vlakken de gevolgen nog duidelijk van te zien.
Pelourinho is het oude centrum van de stad, met vele kleine sfeervolle straatjes en pleinen. Maar zoals de Braziliaanse schrijver Jorge Amado ooit zijn wijk omschreef: door de straten stroom het bloed van de Afrikaanse slaven. Pelourinho betekent ‘schandpaal’; vroeger werden hier de slaven verhandelend en in het openbaar gestraft.

Een ander gevolg van de slavernij was de vermenging van de Afrikaanse religies met het katholicisme. Dit komt goed tot uitdrukking in de religieuze beweging candomblé. Afrikaanse elementen vermengd met katholieke gebruiken geven een fascinerende indruk tijdens de talloze bijeenkomsten die elke week in Salvador worden gehouden. Een unieke gebeurtenis om mee te maken. Maar ook de inmiddels wel bekende Capoeira heeft dezelfde oorsprong.
Ondanks de heftige geschiedenis is Salvador een bruisende en levendige stad. Door het schitterende klimaat en de prachtige stranden in Salvador en omgeving lijkt het wel of de bewoners een heel prettig bestaan hebben.

Dag 18-19 Vlucht via Rio naar Amsterdam

Helaas, de reis zit er op! Je vliegt weer terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Dagvlucht naar Rio de Janeiro
South American Arena Leme Arena Ipanema
4-6 Foz do Iguaçu
Nadai Confort Recanto Cataratas Sanma by Nobile
7-8 Selfdrive Pantanal
Hotel Pousada Bonsai Pousada Olho D' Água Cabanas de Bonito
9-10 Selfdrive Pantanal
Pousada Aguapé Pousada Aguapé Caiman Ecological Refuge
11 Selfdrive Pantanal, Campo Grande
Vale Verde Vale Verde Deville Prime
12 Amazonetour
12-14 Amazonetour
Tupana Lodge Amazon Lodge Juma Lodge
15 Naar Salvador da Bahia
Cruz do Pascoal Zank by Toque Fasano Salvador
16-17 Salvador da Bahia
Cruz do Pascoal Zank by Toque Fasano Salvador
18-19 Vlucht via Rio naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3725,- v.a. € 4599,- v.a. € 7099,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. € 4075,- v.a. € 4975,- v.a. € 7475,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Rio de Janeiro // Salvador – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten met bagage
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Rio de Janeiro van de luchthaven naar je hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer
 • 5-Daagse tour selfdrive Pantanal: inclusief huurauto Ford Fiesta Hatch 1.0 a/c of gelijkwaardig + standaard CDW verzekeringen en De tour is inclusief overnachtingen en de volgende maaltijden en excursies;
 • – Het verblijf in Bonito-Moinho de Vento is op basis van logies/ontbijt en inclusief de excursies snorkelen in de Sucuri-rivier en bezoek Gruta do Lago Azul (excl. Vervoer en excl. Engelstalige gids)
 • – Tijdens het verblijf in Miranda-Fazenda San Francisco zijn alle maaltijden inbegrepen en de volgende excursies: paardrijden, wildlife photo safari, kaaimannen spotten, kano tours, vee opdrijven (géén Engelstalige gids).
 • 4-Daagse tour Amazone, inclusief transfers, maaltijden en Engelstalige gids.
 • NB bij verblijf in de Tupana Lodge wordt er 1 nacht in de jungle overnacht

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overige transfers
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.