Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2199,-

Offerte aanvragen

16 dagen Brazilië: Verrassend en exotisch Bahia

 • Swingend Salvador
 • Autorondreis Chapada Diamantina
 • Prachtige stranden van Morro de Sao Paulo

De provincie Bahia zit vol verrassingen! Bahia staat ook wel bekend als "de regio van de vreugde". Ontdek verschillende culturen, exotische plaatsen en ontdek waar Bahia voor staat: kleur, muziek en religie. Tijdens een selfdrive door Chapada Diamantina kun je alle facetten van de regio ontdekken en zul je verstelt staan van dit unieke gebied. 

De reis start in Salvador. De haven van Salvador had vroeger een belangrijke rol in de slavenhandel. 80% van de inwoners van Bahia zijn Afro-Brazilianen. De Afrikaanse invloeden zijn hier terug te vinden in de Afrikaanse ritmes, de Candomblé (godsdienst met Afrikaanse wortels) en de Capoeira (vechtdans). Deze stad heeft een fantastische mix van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse culturen.

Het hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan de Chapada Diamantina. Het Nationale Park Chapada Diamantina bevat circa 1500 vierkante kilometer bergachtig terrein met een overvloed aan planten, watervallen, grote grotten, riviertjes met natuurlijke zwembaden en oneindige mogelijkheden voor wandeltochten. Hiermee is dit gebied een paradijs voor avonturiers!

Afsluitend reis je vanaf Salvador naar Morro de São Paulo, gelegen in het noorden van het eiland Tinharé. De stranden om het eiland zijn fantastisch mooi en het water heel helder. Dit maakt deze bestemming ook perfect om te snorkelen en duiken. Onvergetelijk!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Salvador da Bahia

Je vliegt naar Salvador da Bahia.

Salvador da Bahía was de eerste hoofdstad van het land na de 'ontdekking' door de Portugezen in het jaar 1500. Omdat de Portugezen in eerste instantie meer geïnteresseerd waren in het verbouwen van producten aan de smalle kuststrook dan in het ontdekken en ontginnen van het binnenland, werden er al snel grote aantallen slaven uit Afrika hierheen verscheept. Daar zijn vandaag de dag op verschillende vlakken de gevolgen nog duidelijk van te zien.
Pelourinho is het oude centrum van de stad, met vele kleine sfeervolle straatjes en pleinen. Maar zoals de Braziliaanse schrijver Jorge Amado ooit zijn wijk omschreef: door de straten stroom het bloed van de Afrikaanse slaven. Pelourinho betekent ‘schandpaal’; vroeger werden hier de slaven verhandelend en in het openbaar gestraft.

Een ander gevolg van de slavernij was de vermenging van de Afrikaanse religies met het katholicisme. Dit komt goed tot uitdrukking in de religieuze beweging candomblé. Afrikaanse elementen vermengd met katholieke gebruiken geven een fascinerende indruk tijdens de talloze bijeenkomsten die elke week in Salvador worden gehouden. Een unieke gebeurtenis om mee te maken. Maar ook de inmiddels wel bekende Capoeira heeft dezelfde oorsprong.
Ondanks de heftige geschiedenis is Salvador een bruisende en levendige stad. Door het schitterende klimaat en de prachtige stranden in Salvador en omgeving lijkt het wel of de bewoners een heel prettig bestaan hebben.

Dag 4-5 Itacimirim

Autorit Salvador – Itacimirim: 75 km; ca. 1,5 uur

Itacimirim ligt op ca. 50 kilometer ten noorden van Salvador aan de prachtige kust van Bahía. Voor de mensen die de drukke stad Salvador willen ontvluchten is dit een uitstekend oord om te zwemmen, surfen en relaxen.
Het nabijgelegen Praia do Forte is een sfeervolle, toeristische plaats die bekend staat om de mooie zandstranden met helderblauw water. In de tropische zee leven schildpadden die hun eieren op het strand leggen.Er zijn vele projecten opgezet om deze dieren te beschermen, zoals het Tamar Project.
De witte stranden, het koraalrif en de palmbomen van deze plek geven je een paradijselijk gevoel! Maar Praia do Forte heeft meer; we raden aan een bezoek te brengen aan de ruïnes van het Garcia D’Avila kasteel uit 1552.

Dag 6-9 Lençois

Autorit  Itacimirim- Lençois: 450 km; ca. 6 uur

Het charmante stadje Lencois is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Chapada Diamantina. Lencois werd gesticht in 1844 als uitvloeisel van de exploitatie van de toen aanwezige diamanten. Het Nationale Park Chapada Diamantina bevat 1500 km² aan bergachtig terrein met een overvloed aan planten, watervallen, grote grotten, riviertjes en natuurlijke zwembaden.

Dag 10 Terug naar Salvador

Autorit  Lençois - Salvador: 420 km; ca. 5,5 uur

Je rijdt terug naar Salvador voor nog een overnachting.

Dag 11-14 Morro de Sao Paulo

Het plaatsje Morro de São Paulo ligt in het noorden van het eiland Tinharé en is te bereiken met een directe ferry vanaf Salvador de Bahia. De stranden om het eiland zijn fantastisch mooi en het water heel helder. Dit maakt deze bestemming ook perfect om te snorkelen en te duiken. Vanaf de vuurtoren op de Morro de Farol heb je een schitterend uitzicht over de mangrovebossen aan de westkant van het eiland en de zandstranden aan de oostzijde.

Dag 16-17 Vlucht via Rio naar Amsterdam

De ferry brengt je terug naar Salvador. Je hebt een transfer naar de luchthaven.

Helaas, de reis zit er op! Je vliegt weer terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar Salvador da Bahia
Convento do Carmo Casa do Amarelindo Fasano Salvador
4-5 Itacimirim
Praia das Ondas Praia das Ondas Casa do Forte
6-9 Lençois
Hotel de Lençois Canto das Águas Canto das Águas
10 Terug naar Salvador
Convento do Carmo Casa do Amarelindo Fasano Salvador
11-14 Morro de Sao Paulo
Pousada Caeira Minha Louca Paixão Anima
16-17 Vlucht via Rio naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2199,- v.a. € 2549,- v.a. € 3549,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. € 2425,- v.a. € 2775,- v.a. € 3775,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Salvador met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Salvador van de luchthaven naar je hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto Salvador, 7 dagen, Ford Fiesta of gelijkwaardig. Inclusief standaard CDW verzekeringen, ongelimiteerd aantal km
 • Ferry Salvador – Morro de Sao Paulo – Salvador (incl. transfer naar de luchthaven op de laatste dag)

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overige transfers
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.