Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2349,-

Offerte aanvragen

19 dagen familiereis: Cuba Chiquita

 • Geen lange reisdagen
 • Vanaf 0 jaar, ook geschikt voor de allerkleinsten
 • Inclusief Citytour Classic car en treinexcursie

 
Cuba is een fantastisch land om met kleine kinderen naartoe te gaan. Wandelen, boottochtjes, ritjes in een oude auto, het kan hier allemaal. Geniet van de kleurrijke stadjes, de natuur en de stranden!

Voordat jullie gaan rondreizen ga je eerst lekker acclimatiseren aan de stranden van Varadero. In Havana kunnen jullie een echt fort bekijken waarmee de stad vroeger verdedigd werd. Bij vermoeide voeten stap je met zijn allen in een 'cocotaxi', een soort Cubaanse variant op de tuktuk. Jullie maken op dag vijf een mooie rondrit door de stad in een classic car.
In Las Terrazas kunnen jullie wandelen, varen in een bootje, een oude haciënda bekijken waar vroeger slaven werkten en heerlijk zwemmen in en wandelen langs een van de rivierpoeltjes van de Rio San Juan. In Playa Larga slapen jullie bij een Cubaanse familie thuis. In de buurt kan er heerlijk gesnorkeld worden in een cenote of bij het veilige strandje Caleta Buena met een rif voor de kust.
In Trinidad slapen jullie weer bij een Cubaanse familie. Vlakbij ligt Playa Ancon vanwaar je met een boot naar het onbewoond eiland Cayo Blanco kan varen. Jullie gaan op excursie in een stoomtrein door de suikerrietvallei naar een oude hacienda, hier kunnen jullie paardrijden en koeien melken. Zin in dansen? Ga dan 's avonds naar de trappen bij de kerk. Hier swingen de Cubanen op de muziek!
De reis eindigen jullie heerlijk aan de stranden van Cayo Santa Maria, het eiland bereiken jullie door een lange brug vanaf het vaste land te nemen!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Varadero

Jullie vliegen van Amsterdam naar Varadero.
Transfer Varadero luchthaven – Varadero hotel (ca. 45 minuten)

Varadero is één van de populairste badplaatsen van Cuba. Dit komt door de helderblauwe zee, wuivende palmbomen en het 21 kilometer lange hagelwitte zandstrand. Flaneer over de boulevard, ga gezellig in een barretje wat drinken en scoor hier je souvenirs. In Varadero kunnen jullie kiezen uit verschillende All Inclusive resorts en casa particulares, voor ieder wat wils. Natuurlijk kunnen jullie hier nog een paar laatste duiken maken, snorkelen tussen de tropische vissen en lekker op het strand liggen. Varadero biedt tal van mogelijkheden voor vermaak. Naast een pretpark en golfbaan zijn er diverse watersporten mogelijk. Mochten jullie ook wat van de omgeving willen zien, dan is een jeepsafari naar het koloniale stadje Matanzas een echte aanrader.

Dag 4-5 Havana

Jullie halen de auto op en rijden naar Havana.
Autorit Varadero – Havana: 145 km; ca. 2,5 uur

De hoofdstad van Cuba is gelegen aan een baai. Havana is verdeeld in verschillende wijken. De twee belangrijkste wijken zijn: La Habana Vieja en Vedado. La Habana Vieja is het oude stadsdeel en hier doe je een stap terug in de tijd. Dit stadsdeel kenmerkt zich door z’n vele monumentale panden. Op de Plaza de la Catedral vind je enkele bezienswaardigheden zoals de 18de-eeuwse kathedraal en enkele paleizen. Om meer te begrijpen van het communistische systeem dat men in Cuba heeft, is een bezoek aan het Museo de la Revolución een aanrader.
 
Vedado staat vooral bekend om de hoogbouw, maar ook om de Malecón. Dit is een 8 kilometer lange wandelpromenade langs de kust van Havana. ’s Avonds is een wandeling langs deze verlichte boulevard een mooi moment om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.
 
In Havana kan je lekker rondlopen en een fort bekijken waarmee de stad vroeger verdedigd werd. Bij vermoeide voeten ga dan met z’n allen in een cocotaxi, dit is een soort rijdende sinaasappel en een leuke ervaring voor de kinderen! Een fietstocht door Havana is ook leuk om te doen en als de kinderen een keer extra lang op mogen blijven dan kunnen jullie naar het Fortaleza de Cabaña gaan, daar is elke avond een spannende ceremonie met kanonschoten!
Op dag vijf maak je een leuke citytour in een oude Cubaanse auto. Je rijdt twee uur rond door Havana en gaat daarna nog een uurtje wandelen met een gids.

Dag 6-8 Las Terrazas

Autorit Havana – Las Terrazas: 77 km; ca. 1,5 uur

Jullie rijden naar Las Terrazas waar jullie drie nachten blijven. In hotel La Moka kan er lekker gezwommen worden in het zwembad.
 
Las Terrazas ligt in een door de UNESCO beschermd natuurreservaat in de heuvels van Sierra de Rosario. De naam Las Terrazas komt van de aangelegde terrassen waar men de pijnbomen in plant. Dit gebied staat ook bekend om de oude koffieplantages. Wanneer jullie een bezoek aan een van deze plantages brengen, krijgen jullie een kijkje in hoe men vroeger de koffie verbouwde en hoe de slaven toentertijd woonden. Maar naast een bezoek aan een koffieplantage kunneen jullie u ook een verkoelende duik nemen in een van de rivierpoeltjes langs de Rio San Juan, varen in het plaatselijke meer of een stuk gaan paardrijden, fietsen of wandelen in de omgeving. Voor de avonturiers is er een canopy tour waarbij je rakelings over de boomtoppen zoeft onder het genot van het prachtige uitzicht.
 
We kunnen in Las Terrazas ook verschillende wandelingen voor jullie regelen, ze duren allemaal 3 uur dus het is niet te zwaar. In de meeste gevallen wordt er dan ook gezwommen in de Rio de San Juan als onderdeel van de tour.

Dag 9-10 Playa Larga

Autorit Las Terrazas – Playa Larga: 247 km; ca. 4 uur 

Vlakbij de Varkensbaai waar in 1961 de mislukte invasie plaatsvond ligt Playa Larga.
Playa Larga is een uniek plekje op Cuba. Deze strandplaats is een van de weinige plekken op Cuba waar je geen resorts zult vinden maar casas particulares direct aan het strand. Het is een kleinschalige, nog niet door massatoerisme ontdekte plek en er hangt een gemoedelijke sfeer.
Daarnaast is het een plek voor natuur-, snorkel- en duikliefhebbers. Ga zeker snorkelen bij het strandje Caleta Buena of in de cenote Cueva de los Peces. Daarnaast beschikt Playa Larga ook over een prachtig koraalrif dat vanaf 17 duiklocaties te bewonderen is. Deze duiklocaties zijn niet alleen populair vanwege het koraal, maar ook vanwege de grotten. Wist je dat je hier een duik kunt maken in de diepste zoutwatergrot van Cuba?
 
Het natuurgebied Ciénaga de Zapata bestaat voornamelijk uit wortelboommoerassen en is de leefomgeving van 150 verschillende vogelsoorten en 43 soorten reptielen, vissen en amfibieën. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een boottocht over de Rio Hatigaunico, een vogelrijk moerasgebied.

Dag 11-13 Trinidad

Autorit Playa Larga – Trinidad: 196 km; ca. 3 uur 

Trinidad valt onder het UNESCO cultureel erfgoed en dat is goed te zien. Het stadje is erg goed onderhouden voor Cubaanse begrippen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan; de straten zijn grotendeels gemaakt van keien en zand, en paard en wagen zul je hier meer aantreffen dan auto’s. Dit komt mede omdat een deel van het centrum autovrij is. Kenmerkend voor de huizen van Trinidad zijn de traliewerken voor de ramen, meestal gemaakt van hout met de fraaiste motieven en kleuren. Het Plaza Mayor is een schitterend plein. ‘s Avonds in het stadje kunnen jullie de Cubanen salsa zien dansen op de trappen naast de kerk. Daar kan gezellig een cocktail gedronken worden. Voor de kinderen zijn er ook cocktails zonder alcohol, die heten San Francisco.
 
Jullie kunnen een uitstapje maken naar Topes de Collantes, een berggebied van nevelwouden met een bijzonder microklimaat. Dit is een prima plek om te wandelen of onderaan de waterval een verfrissende duik te nemen. Voor de strandliefhebbers is er Playa Ancon dat gelegen is op het gelijknamige schiereiland. Dit gebied is een van de betere duiklocaties van Cuba. Ook kunnen jullie vanaf hier met een boot naar een onbewoond eiland varen en hier vele leguanen spotten.
 
De regio tussen Trinidad en de hoofdstad heet de suikerrietvallei, een aanrader is om hier de bekende toren Manaca Iznaga te beklimmen, van hieruit werden de slaven in de gaten gehouden in vorige eeuwen. In dit gebied is er trouwens een treintje die voor alle leeftijden leuk is. Het is een oude stoomtrein die door deze suikerriet regio een rondje rijdt. Helaas is deze soms uit de running als gevolg van onderhoud.

Dag 14-16 Cayo Santa María

Autorit Trinidad – Cayo Santa Maria: 159 km; ca. 3,5 uur 

Ten noordoosten van Santa Clara ligt de eilandengroep Cayos de la Herradura. Cayo las Brujas en Cayo Santa María maken daar onderdeel van uit. De eilanden zijn te bereiken via de Pedraplen, een lange brug vanaf het vissersplaatsje Caibarien. Een serie van 45 bruggen is zo geconstrueerd dat het getijde gewoon zijn gang kan gaan.
 
Beide eilanden bestaan uit kilometerslange witte zandstranden en heeft alle ingrediënten voor een relaxed strandverblijf. Je verblijft hier in een All Inclusive Resort waar je helemaal ontzorgt wordt. Op Cayo las Brujas is een haven waar alle mogelijke watersporten beoefend kunnen worden, van duiken tot catamaranzeilen.

Dag 17 Varadero

Autorit Cayo Santa Maria – Varadero: 292 km; ca. 5,5 uur 

Je levert de auto in bij aankomst in Varadero.

Varadero is één van de populairste badplaatsen van Cuba. Dit komt door de helderblauwe zee, wuivende palmbomen en het 21 kilometer lange hagelwitte zandstrand. Flaneer over de boulevard, ga gezellig in een barretje wat drinken en scoor hier uw souvenirs. In Varadero vind je vele All Inclusive resorts en casa particulares, voor ieder wat wils. Natuurlijk is er tijd om nog een paar laatste duiken te maken, te snorkelen tussen de tropische vissen en lekker op het strand te liggen. Varadero biedt tal van mogelijkheden voor vermaak. Naast een pretpark en golfbaan zijn er diverse watersporten mogelijk. Mocht je ook wat van de omgeving willen zien, dan is een jeepsafari naar het koloniale stadje Matanzas een echte aanrader.

Dag 18-19 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Varadero hotel – Varadero luchthaven (ca. 45 minuten)

Je gaat per transfer naar de luchthaven van Varadero, vanwaar je terug vliegt naar huis. Je komt de volgende dag aan in Amsterdam.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Varadero
Melia Peninsula
4-5 Havana
Hotel Sevilla
6-8 Las Terrazas
La Moka
9-10 Playa Larga
Casa Kiki
11-13 Trinidad
Casa la Gran Piedra
14-16 Cayo Santa María
Sol Cayo Santa María
17 Varadero
Melia Peninsula
18-19 Vlucht naar Amsterdam
Periode Volwassene 1 kind op de kamer ouders
Tussenseizoen (januari, februari, maart, april en november) v.a. € 2875,- v.a. € 1749,-
Laagseizoen (overige maanden) v.a. € 2349,- v.a. € 1549,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 3325,- v.a. € 2249,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Varadero met TUI Fly inclusief 1 stuk ruimbagage à 20 kg per persoon
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag (onder voorbehoud van stijgingen)
 • Transfer bij aankomst van Varadero naar hotel in Varadero
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, het verblijf in Varadero en Cayo Santa Maria is o.b.v. All Inclusive.
 • ***let op: babybedje in kamer is niet te garanderen ***
 • Autohuur, categorie Economic, Peugeot 301 of vergelijkbaar inclusief alle kilometers en CDW autoverzekering. Ophalen op dag 4 om 09:00 uur, achterlaten in Varadero op dag 17 om 17:00 uur.
 • ***we adviseren jullie zelf een kinderstoeltje mee te nemen voor in de auto, dit is niet te regelen in Cuba***
 • Excursie citytour Havana in een Classic Car, 2 uur rondrijden en 1 uur rondwandeling met gids
 • Excursie Trinidad Haciënda Guanchinango, rit in stoomtrein door suikerrietvallei met bezoek aan Haciënda

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden.
 • Excursies en entreegelden.
 • Drop-off kosten, ca. 25 CUP, ter plekke te betalen.
 • Autoverzekering tweede chauffeur, 1 x 30 CUC, ter plekke te betalen
 • Afkoop eigen risicoverzekering a € 5,50 per dag via Allianz
 • Visum voor Cuba (deze kunnen wij voor je regelen voor € 25,- p.p.)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.