Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2775,-

Offerte aanvragen

23 dagen: Cuba Compleet

 • Heel Cuba in een reis, ofwel: Cuba Compleet!
 • Het tropische en weinig toeristische Baracoa
 • Prachtige Caribische stranden

 
Tijdens deze reis verken je alle delen van dit grootste Caribische eiland. Je krijgt een goede indruk van al het moois dat Cuba te bieden heeft; oude koloniale steden, bijzondere natuur en prachtige stranden.

Je begint de reis in Havana. Hier heb je alle tijd om door het oude stadscentrum te wandelen, een museum te bezoeken en kennis te maken met de Cubaanse cultuur.

Viñales is beroemd vanwege zijn indrukwekkende mogotes (kalksteenrotsen) en grotten. De tabakscultuur heeft hier zijn oorsprong. Soroa is een rustig plaatsje waar je kunt wandelen langs groene valleien met kabbelende beekjes en watervallen.

In Cienfuegos geniet je van de typisch Cubaanse koloniale sfeer.  Het stadje ligt aan een prachtige baai en mooie stranden zijn vlakbij.

Trinidad is samen met Havana de architectonische schatkamer van Cuba. Vanuit hier kun je uitstapjes maken naar de Topes de Collantes en de omliggende Suikerrietvallei.
 
Camaguey wordt weinig bezocht door toeristen. De werkelijke schoonheid van het stadje ligt verscholen achter de gevels en poorten, in kleurrijke patio's. Santiago heeft een zuidelijk en tropisch karakter. Rondom deze plaats liggen het Castillo del Moro en het pelgrimsoord El Cobre.

Een van de hoogtepunten van deze reis is het prachtige Baracoa. Het stadje heeft als grootste attractie het Parque Nacional Alejandro Humboldt. Via een prachtige kustroute rijd je daarna naar het stadje Holguin.
 
Na deze flinke rondreis verblijf je aan de stranden van Playa Santa Lucía waar je kunt luieren, duiken en snorkelen.
De laatste plaats die je aandoet is een van Cuba's cayos. Het eiland Cayo Las Brujas is met een weg verbonden aan het vaste land. Bij een reis in categorie B ga je een eilandje verder naar het prachtige Cayo Santa María.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Havana

Je vertrekt naar Havana, waar je de dezelfde dag aankomt.
Transfer Havana luchthaven – Havana hotel  (ca. 45 minuten)
Je haalt de huurauto op dag 2, om 17:00 uur, op in Havana centrum.

De hoofdstad van Cuba is gelegen aan een baai. Havana is verdeeld in verschillende wijken. De twee belangrijkste wijken zijn: La Habana Vieja en Vedado. La Habana Vieja is het oude stadsdeel en hier doe je een stap terug in de tijd. Dit stadsdeel kenmerkt zich door z’n vele monumentale panden. Op de Plaza de la Catedral vind je enkele bezienswaardigheden zoals de 18de-eeuwse kathedraal en enkele paleizen. Om meer te begrijpen van het communistische systeem dat men in Cuba heeft, is een bezoek aan het Museo de la Revolución een aanrader.
 
Vedado staat vooral bekend om de hoogbouw, maar ook om de Malecón. Dit is een 8 kilometer lange wandelpromenade langs de kust van Havana. ’s Avonds is een wandeling langs deze verlichte boulevard een mooi moment om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Zoek je echter het bruisende nachtleven, dan kun je een bezoek brengen aan het beroemde ballet Tropicana of ergens in één van de vele restaurants en cafés genieten van Cubaanse muziek. Natuurlijk mag een mojito in het Bodeguita del Medio, Hemingway’s stamkroeg, niet aan dit uitstapje ontbreken.
 
Beroemd is ook het uitzicht vanaf het kasteel op de haven van Havana. Vanaf deze plek is goed te zien dat het Castillo del Moro en het Castillo de la Punta als taak hadden om de haven te beschermen tegen piraten en andere ongewenste indringers.

Dag 3-4 Viñales

Autorit Havana – Viñales: 190 km; ca. 3 uur

De vallei van Viňales is een schitterend natuurgebied. Het gebied bestaat uit kalksteen dat vrij gemakkelijk oplost in water, met als gevolg dat er ondergrondse rivieren en grotten zijn ontstaan. Soms storten dergelijke grotten in, die ervoor zorgen dat steile bergen echt uit het landschap omhoogrijzen, mogotes genaamd. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar. De streek rondom Viňales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd onder afdakjes van palmbladeren, een opvallend beeld in het landschap.

Vanuit Viñales kun je vele interessante uitstapjes maken: paardrijden of wandelen door de heuvelachtige omgeving, een tabaksplantage bezoeken of een avontuurlijke middag doorbrengen in La Gran Caverna de Santo Tomás. Gewapend met helm en lamp bezoek je deze grot. Naast deze activiteiten is de omgeving de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Er is in Viñales een Hop-on-hop-off bus die je langs alle bezienswaardigheden rijdt.

Dag 5 Soroa / Las Terrazas

Autorit Viñales – Las Terrazas: 120 km; ca. 2 uur

Soroa ligt in een bergachtige omgeving, het natuurschoon zal je niet vervelen. In de omgeving van Soroa zijn mooie wandeltochten uitgezet en je kunt een bezoek brengen aan een van de vele watervallen, waaronder de Salto Arco Iris. Bij deze waterval kun je een verfrissende duik nemen. Tevens is er een tuin met 350 verschillende soorten orchideeën. Boven de tuin ligt een romantisch kasteel, el Castillo de las Nubes, waar je een verfrissend drankje kunt nuttigen.
 
Bij categorie B slaap je in Hotel La Moka in het aangrenzende dorpje Las Terrazas. Dit dorpje ligt in een door de UNESCO beschermd natuurreservaat in de heuvels van Sierra de Rosario. De naam Las Terrazas komt van de aangelegde terrassen waar men de pijnbomen in plant. Dit gebied staat ook bekend om de oude koffieplantages. Wanneer je een bezoek aan een van hen brengt, dan krijg je een kijkje in hoe men vroeger de koffie verbouwde en hoe de slaven toentertijd woonden. Maar naast een bezoek aan een koffieplantage kun je ook een verkoelende duik nemen in een van de rivierpoeltjes langs de Rio San Juan, varen in het plaatselijke meer of een stuk gaan paardrijden, fietsen of wandelen in de omgeving. Voor de avonturiers is er een canopy tour waarbij je rakelings over de boomtoppen zoeft en kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Dag 6-7 Cienfuegos

Autorit Las Terrazas – Cienfuegos: 340 km; ca. 5 uur

Cienfuegos is gelegen aan de gelijknamige baai. De stad biedt vele mogelijkheden voor kunst, entertainment en actie, maar verliest daarbij niet haar charme. Een wandeling door het historisch stadscentrum is zeker de moeite waard. Breng hierbij een bezoekje aan het Parque José Marti waar de enige triomfboog van Cuba staat. Het Teatro Tomas Terry is ook op dit plein te vinden. Dit theater is één van de beroemdste gebouwen van Cienfuegos. In het Casa de la Cultura Benjamin Duarte kun je u een uitkijktoren beklimmen waarmee je mooi uitzicht hebt over de stad en haar omgeving. 18 Km buiten de stad vind je de stranden van Rancho Luna waar je goed kan duiken en snorkelen.

Dag 8-9 Trinidad

Autorit Cienfuegos – Trinidad: 75 km; ca. 1,5 uur

Trinidad valt onder het UNESCO cultureel erfgoed en dat is goed te zien. Het stadje is erg goed onderhouden voor Cubaanse begrippen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan; de straten zijn grotendeels gemaakt van keien en zand, en paard en wagen zult je hier meer aantreffen dan auto’s. Dit komt mede omdat een deel van het centrum autovrij is. Kenmerkend voor de huizen van Trinidad zijn de traliewerken voor de ramen, meestal gemaakt van hout met de fraaiste motieven en kleuren. Het Plaza Mayor is een schitterend plein. ‘s Avonds is er vaak live muziek te horen op de trappen rechts naast de kathedraal. Een alternatief is een bezoekje aan de Casa de la Trova waar menig Cubaanse muziekgroep beroemd is geworden.
 
Je kunt een uitstapje maken naar Topes de Collantes, een berggebied van nevelwouden met een bijzonder microklimaat. Dit is een fijne plek om te wandelen of onderaan de waterval een verfrissende duik te nemen. Voor de strandliefhebbers is er Playa Ancon dat gelegen is op het gelijknamige schiereiland. Dit gebied is een van de betere duiklocaties van Cuba.
 
Het is mogelijk een zeiltocht op een catamaran te maken naar Cayo Iguana, waarbij je onderweg kunt snorkelen. Een ander nabijgelegen historisch gebied, dat je zeker niet mag missen, is de Valle de los Ingenios. Dit is de streek waar vroeger vele suikerrietplantages waren. Je kunt dit gebied bezoeken met een stoomtrein die alle interessante plekken aandoet. Het einddoel is Manaca Iznaga, een plantage die in 1750 gesticht is. Op het terrein kun je een kijkje nemen in de 44 meter hoge toren, die toentertijd diende om de slaven in de gaten te houden.

Dag 10 Camaguey

Autorit Trinidad – Camaguey: 260 km; ca. 4 uur

Camaguey is de derde stad van Cuba. Het wordt weinig door toeristen bezocht, maar is zeer de moeite waard. De stad heeft een prachtige koloniale uitstraling met veel groene tuinen en patio’s achter de woonhuizen. Hier vind je ook de tinajones, grote potten van klei waar vroeger door de schaarste het regenwater in werd opgevangen. De kronkelende straatjes zijn indertijd gebouwd om aanvallen van piraten te bemoeilijken en geven deze stad een authentiek karakter. Pas op dat je niet verdwaalt! Camaguey bezit het mooiste plein van Cuba, het Plaza de San Juan de Dios. De barokke, uit rode stenen opgetrokken kerk van Nuestra Señora de la Soledad ligt aan dit plein. ‘s Avonds kun je zoals in elke Cubaanse stad de Casa de la Trova bezoeken voor wat levendigheid.

Dag 11-12 Santiago

Autorit Camaguey – Santiago: 330 km; ca. 5,5 uur

Santiago is de tweede stad van Cuba, maar lijkt minder groot en massaal dan Havana. Gedurende enige decennia onder de Spanjaarden was Santiago de hoofdstad van Cuba. Diego Velazquéz, de veroveraar van Cuba, woonde in deze stad en zijn huis is een bezoekje zeker waard. Dit huis uit 1516 is het oudst bewaarde gebouw van Cuba en is gelegen aan het centrale plein, het Parque Céspedes. Aan dit plein staat ook een indrukwekkende kathedraal en ligt het Casa Granda. Dit is een statig, koloniaal hotel waar bijna altijd “live” muziek te vinden is.
De Cubaanse geschiedenis van de guerillero’s heeft in deze omgeving vele beslissende fases gekend, waarvan je de kenmerken overal tegen komt. Zo mag je de Moncada-barakken, die door Castro werden aangevallen, niet missen. De Beweging van 26 Juli dankt haar naam aan deze aanval.
 
Naast zijn historie staat deze stad ook bekend als de bakermat van de Cubaanse ‘son’. Deze muzieksoort klinkt hier dan ook op haar best. Een hoogtepunt in je reis kan een bezoek zijn aan het Carnaval dat in juli plaatsvindt, maar ook op andere momenten gedurende het jaar kun je genieten van de swingende muziek.
 
Aan de monding van de baai van Santiago ligt het Castillo del Moro, een Spaans fort waarin nu een museum over de geschiedenis van de piraterij is gevestigd. Bij goed weer kun je Jamaica in de verte zien liggen. Vlakbij het fort gaat de ferry naar Cayo Granma, een piepklein, uniek eilandje in de baai van Santiago. Vandaar uit heb je een prachtig uitzicht op het fort. De houten huisjes bieden een tropisch aanblik.

Dag 13-14 Baracoa

Autorit Santiago – Baracoa: 240 km; ca. 4 uur

Baracoa is de oudste stad van Cuba en tevens de meest oostelijke plaats van het land. Dit koloniale stadje is werkelijk prachtig gelegen tussen twee baaien en heeft een indrukwekkende natuur. Diego Velazquez heeft de stad gesticht in 1512. Tot 1960 was de stad afgesloten van de rest van het land en kon men de stad alleen over zee bereiken. Dit maakt de stad zo uniek. Hierdoor is het nog altijd een authentieke stad, een plek waar je minder andere toeristen zult tegenkomen.
 
De omgeving van Baracoa is schitterend. Zo vind je er mooie stranden, groene bergen, kokospalmen, citrusplantages en zijn er diverse wandelmogelijkheden. Breng zeker een bezoek aan het Parque Nacional de Alejandro Humboldt, dit natuurpark prijkt sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het gebied omvat bergen, plateaus, kustvlakten, baaien en koraalriffen, heeft diverse beschermde plantsoorten en kent de hoogste plantendiversiteit van Cuba.
 
De rotsformaties van El Yunque kunnen beklommen worden, erg leuk voor de actieveling. Met een gids loop je omhoog en geniet op de top van een prachtig uitzicht. Goed te combineren met kayakken over de Rio Toa vanuit Rancho Toa.

Dag 15 Holguin

Autorit Baracoa – Holguin: 250 km; ca. 6 uur
Let op: deze weg is zeer slecht, wij raden je aan vroeg te vertrekken zodat je alle tijd hebt om op tijd in Holguin aan te komen.

Let op! De weg naar van Baracoa naar Holguin is in slechte staat. Het is wel te doen maar je rijdt langzaam. Daarom raden wij je aan vroeg te vertrekken.
 
Holguin is de vierde stad van het land en is bekend vanwege haar parken. In het centrum van de stad alleen al liggen zes parken. Het is een gemoedelijke stad met een vriendelijke bevolking. Holguin heeft geen oud koloniaal centrum zoals andere steden, maar is de afgelopen jaren helemaal vernieuwd zodat de schilderachtige pleinen en belangrijke gebouwen er weer goed uitzien. Ten noorden van de stad ligt het toeristische strandgebied van Guardalavaca en Playa Pesquero met haar azuurblauwe baaien en parelwitte zandstranden.

Dag 16-17 Playa Santa Lucía

Autorit Holguin – Playa Santa Lucía: 160 km; ca. 4 uur

Playa Santa Lucía heeft een 20 kilometer lang strand. De zee blijft hier lang ondiep, u kunt nog zeker 20 meter het water inlopen. De stranden hier zijn over het algemeen rustiger dan de Cayo’s wat het een heerlijke plek maakt om uit te rusten en te genieten aan het strand. Indien je toch actief wilt zijn kun je hier duiken en snorkelen. Vanwege het rif is het water hier rustig en creëren de palmbomen ultieme schaduwplekjes.

Dag 18-20 Cayo las Brujas / Cayo Santa María

Autorit Playa Santa Lucía – Cayo las Brujas/Cayo Santa María: 370 km; ca. 4,5 uur

Ten noordoosten van Santa Clara ligt de eilandengroep Cayos de la Herradura. Cayo las Brujas en Cayo Santa María maken daar onderdeel van uit. De eilanden zijn te bereiken via de Pedraplen, een lange brug vanaf het vissersplaatsje Caibarien. Een serie van 45 bruggen is zo geconstrueerd dat het getijde gewoon zijn gang kan gaan.
 
Beide eilanden bestaan uit kilometerslange witte zandstranden en heeft alle ingrediënten voor een relaxed strandverblijf. Je verblijft hier in een All Inclusive Resort waar je helemaal ontzorgt wordt. Op Cayo las Brujas is een haven waar alle mogelijke watersporten beoefend kunnen worden, van duiken tot catamaranzeilen.

Dag 21 Havana

Autorit Cayo las Brujas/Cayo Santa Maria - Havana: 390 km; ca. 6 uur
Je levert bij aankomst in Havana de huurauto in.

Je hebt vandaag de hele dag nog om Havana te bereiken. Je levert de auto in bij aankomst en blijft nog een laatste avond in Havana.

Dag 22-23 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat per transfer naar de luchthaven. Hier vertrekt je vlucht, de volgende dag kom je aan in Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht Amsterdam - Havana
Casa Chez Nous Raquel Santa Isabel
3-4 Viñales
Casa Villa Los Croton La Ermita Los Jazmines
5 Soroa / Las Terrazas
Casa Villa Las Piedras La Moka Castillo en Las Nubes
6-7 Cienfuegos
Casa Manomar La Union Jagua
8-9 Trinidad
Casa la Gran Piedra Meson del Regidor Iberostar Grand hotel Trinidad
10 Camaguey
Casa Bada Gran hotel Camaguey Camino de Hierro
11-12 Santiago
Casa Hostal Las Terrazas Hotel E Enramadas Imperial
13-14 Baracoa
Casa Edward y Yixel El Castillo El Castillo
15 Holguin
Casa Hostal Refugio de Reyes Mirador de Maybe E Caballeriza
16-17 Playa Santa Lucía
Hotel Caracol Hotel Caracol Hotel Caracol
18-20 Cayo las Brujas / Cayo Santa María
Grand Aston Cayo las Brujas Melia Cayo Santa María Melia Buenavista
21 Havana
Casa Chez Nous Raquel Santa Isabel
22-23 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2775,- v.a. € 3399,- v.a. € 3775,-
Tussenseizoen (nov., jan.-apr.) v.a. € 3025,- v.a. € 3799,- v.a. € 4299,-
Hoogseizoen (jul., aug., kerst) v.a. € 3325,- v.a. € 4125,- v.a. € 4649,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchtretour Amsterdam – Madrid – Havana met Air Europa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Transfer na aankomst in Havana.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt in een tweepersoonskamer. Playa Santa Lucia en Cayo Santa Maria o.b.v. All Inclusive.
 • Autohuur, 19 dagen, type Peugeot 301 (Viacar) of vergelijkbaar, inclusief CDW verzekeringen. Ophalen in Havana op dag 2 om 17.00 uur, inleveren in Havana op dag 21 om 17:00 uur.
 • Transfer verblijf Havana naar luchthaven Havana

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden.
 • Excursies en entreegelden.
 • Autoverzekering tweede chauffeur, 1 x 30 CUC, ter plekke te betalen
 • Afkoop eigen risicoverzekering a € 5,50 per dag via Allianz
 • Borg dient contant betaald te worden wanneer je de auto ophaalt. Bij het inleveren van de auto krijgt je de borg in contanten terug, eventueel verrekend met de drop off kosten.
 • Visum voor Cuba (deze kunnen wij voor je regelen voor € 25,- p.p.)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.