Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3549,-

Offerte aanvragen

10 dagen: Cuba de Luxe met chauffeur

 • Overnachting in bijzondere panden
 • Auto met chauffeur/gids
 • Nadruk op kunst en cultuur

De nadruk van deze exclusieve reis door Cuba ligt op kunst en cultuur. In Havana en Trinidad heb je een eigen chauffeur en gids tot je beschikking die je alle interessante plekken van deze koloniale steden laat zien en je hier alle wetenswaardigheden over kan vertellen. Je slaapt in prachtige historische panden die ook zonder overnachting al een bezoek waard zijn.

Direct na aankomst in Havana word je naar je hotel gebracht in een prachtige oude Amerikaanse auto zodat je meteen in de juiste stemming komt. De volgende dag neemt de gids je mee naar de schitterende pleinen van het Habana Vieja. Onderweg breng je een bezoek aan een aantal musea. In de middag maak je een rondrit langs de beroemde wijken en buurten in Havana. Je begint met de Malecon, de kilometers lange boulevard van de stad.

De derde dag in Havana staat in het teken van de beroemde schrijver Ernest Hemingway die vele jaren in Havana gewoond heeft. Je bezoekt de plek waar hij woonde, zijn favoriete kroeg "Bodeguita del medio" en het huis aan zee dat hem inspireerde om zijn boek "Old Man & the Sea" te schrijven.

Op weg naar Trinidad breng je een bezoek aan de historisch interessante Varkensbaai en het schilderachtige stadje Cienfuegos. In Cienfuegos is er tijd om een kijkje te nemen in het Teatro Tomas Terry, een schitterend bewaard gebleven theater. 's Avonds kun je genieten van de Cubaanse salsa in het Casa de la Musica.

De dag begint met een rondwandeling door Trinidad. De stad is prachtig opgeknapt met behulp van subsidie, verstrekt door de Unesco aan de World Heritagesite. In de middag bezoek je de Valle de los Ingenios, een oude suikerriet vallei vlak bij de stad. Je kunt hier in een oude haciënda zien hoe de suikerrietteelt er vroeger aan toe ging. De oude bijbehorende wachttoren 'Torre Manaca Iznaga' kun je beklimmen voor een prachtig uitzicht. De avond staat wederom in het teken van de Cubaanse muziek, dit keer in het Casa de la Trova.

De laatste dag met je gids/chauffeur maakt je nog een tussenstop bij het monument voor Che Guevarra in Santa Clara. Hierna word je afgezet op Cuba's meest luxe strandresort op het eilandje Cayo Ensenachos. Hier kun je jezelf nog een paar dagen heerlijk laten verwennen en relaxen op het strand. Ook dit hotel is natuurlijk weer een tophotel voorzien van alle luxe die je je kunt wensen.

Het programma van deze reisis nog uit te breiden met een bezoek aan Viñales en Soroa of een bezoek aan het berggebied Topes de Collantes. Voor het exacte programma verwijzen we je naar de uitgebreide reisbeschrijving op onze website.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Havana

Een directe vlucht brengt je van Amsterdam naar Havana.
Transfer Havana luchthaven – Havana hotel  (ca. 45 minuten) 

Bij aankomst op de luchthaven van Havana heb je een VIP ontvangst: je wacht in de lounge terwijl je papierwerk en bagage afgehandeld wordt. Na het papierwerk word je ontvangen door onze contactpersoon ter plaatse en ga je per klassieke auto naar je hotel Santa Isabel (of voor een meerprijs hotel Saratoga).

Dag 2 Havana

Na het ontbijt heb je een tour met een gids door het schitterende Habana Vieja, het historische stadscentrum. Met bezoeken aan de Plaza de Armas, paleis van de Kapitein-Generaals, de kunst studio boven la Mina, Plaza de la Catedral, museum de las Bellas Artes, bar Sloppy Joe met cocktail en lunch in la Imprenta. Je brengt een bezoek aan de sigarenwinkel van Conde de Villanueva, de Rum museum, het huis van de Cubaanse kunstenaar Carlos Fuster in de wijk Jaimanitas, Colon begraafplaats, Plaza de la Revolucion en John Lennon park.
 
Het avondeten vindt plaats in El Gijones. Je kunt indien gewenst een bezoek aan de beroemde Tropicana nachtclub of een avondje Ballet Teatro Garcia Lorca bijboeken. De prijzen zijn op aanvraag.

Dag 3 Havana

Deze ochtend staat in het teken van de grote schrijver Ernest Hemingway die vele jaren van zijn leven in Havana gewoond heeft. We beginnen bij zijn kamer in het Ambos Mundos hotel. Vanuit daar vertrekken we per auto naar zijn huis La Vigia en naar Las Terrazas de Cojimar, het gebied dat diende als inspiratiebron voor zijn boek 'the Old Man & the Sea'. Je lunch is in een lokaal restaurant.
 
Op de terugweg naar Havana passeren we de buurt La Regla en gaan we kijken in het Museo de Santeria (dit is en afro-cubaanse religie). Vandaar gaan we naar de Callejon Hamel, een smal steegje dat helemaal beschilderd is door een Cubaanse Santeria kunstenaar. Ook kan je in Bodeguita del Medio de befaamde mojito proeven. Het diner is in restaurant 5 Sentidos en afsluitend een bezoek aan de Gato Tuerto voor live muziek.

Dag 4 Varkensbaai - Cienfuegos - Trinidad

Autorit Havana – Playa Larga: 174 km; ca. 2,5 uur 
Autorit Playa Larga – Cienfuegos: 116 km; ca. 2 uur
Autorit Cienfuegos – Trinidad: 75 km; ca. 1,5 uur 

 

Varkensbaai – Cienfuegos -Trinidad
Na het ontbijt check je uit en vertrekt naar Trinidad. Onderweg maken we een aantal stops. Eerst gaan we naar de Varkensbaai aan de zuidkust van Cuba. Je bezoekt een museum met uitleg over de slag om de Varkensbaai. We maken een stop bij de Cueva de los Peces en terwijl je wacht op het klaarmaken van de lunch kun je in deze cenote (ingestorte grot) een heerlijke verkoelende duik maken. Na de lunch rijden we via de kust naar Cienfuegos. We bezoeken het historische centrum van de stad om te genieten van de neo-classisistische architectuur, het Teatro Tomas Terry en het Palacio del Valle.
 
Bij aankomst in Trinidad checken we in in het koloniale Gran Hotel Iberostar Trinidad. Een diner staat voor je klaar in San Juan. 's Avonds ga je naar het Casa de la Trova om te genieten van de Cubaanse muziek, dans en de sfeer van Trinidad. Trinidad is een World Heritage Site en heeft prachtige architectuur.

Dag 5 Varkensbaai - Cienfuegos - Trinidad

We bezoeken deze ochtend het centrum van de stad, het museum van de Romantiek, de Plaza Mayor en de bar Canchanchara voor het lokale drankje met dezelfde naam. Lunch wordt verzorgd in restaurant Santa Ana, een voormalige Spaanse gevangenis. De middag vullen we in met een bezoek aan de Valle de los Ingenios, de suikerrietvallei. Lunch in de voormalige Santa Anna gevangenis.
In de middag brengen we een bezoek aan de Manaca Iznaga toren en de uitkijkpost van de Valle de los Ingenios. Avondeten is in Sol y Son en daarna bezoek je de casa de la Musica voor live muziek.

Dag 6 Santa Clara - Remedios - Cayo Ensenachos

Autorit Trinidad – Santa Clara: 97 km; ca. 2 uur
Autorit Santa Clara – Remedios: 44 km; ca. 1 uur  
Autorit Santa Clara – Cayo Ensenachos: 102 km; ca. 1,5 uur 

Santa Clara – Remedios – Cayo Ensenachos
Na het ontbijt check je uit en vertrekken we naar onze eindbestemming, het eiland Cayo Ensenachos. Gedurende deze trip van ca. 200 km maken we een stop in Santa Clara. Hier bekijken we het historische centrum en het mausoleum van Che Guevara. Lunch in een lokaal restaurant. Na Santa Clara vervolgen we de reis  met een kort bezoek aan Remedios en de eindbestemming is Cayo Ensenachos. Na het inchecken neem je afscheid van je chauffeur/gids.

Dag 7 Santa Clara - Remedios - Cayo Ensenachos

Vrije dag te besteden aan het prachtige strand van Cayo Ensenachos. Cayo Ensenacho is onderdeel van de Cayerias del Norte. Andere bekende eilanden in deze archipel zijn Cayo Las Brujas en Cayo Santa Maria. De eilanden zijn via wegen met elkaar verbonden en de Pedraplen (een 48 km lange brug) verbindt de cayo’s met het vasteland. Het eiland heeft maagdelijk witte stranden en is exclusief voor de hotelgasten

Dag 9-10 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Cayo Ensenachos hotel – Havana luchthaven (ca. 5,5 uur) 

Je rijdt weer terug naar Havana, je levert de auto in op de luchthaven, vanwaar je terug vliegt naar huis. Je komt de volgende dag aan.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht Amsterdam - Havana
Santa Isabel
2 Havana
Santa Isabel
3 Havana
Santa Isabel
4 Varkensbaai - Cienfuegos - Trinidad
Iberostar Grand hotel Trinidad
5 Varkensbaai - Cienfuegos - Trinidad
Iberostar Grand hotel Trinidad
6 Santa Clara - Remedios - Cayo Ensenachos
Iberostar Ensenachos
7 Santa Clara - Remedios - Cayo Ensenachos
Iberostar Ensenachos
9-10 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3549,-
Tussenseizoen (nov., jan.-apr.) v.a. € 4299,-
Hoogseizoen (jul., aug., kerst) v.a. € 4299,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Havana – Amsterdam met KLM of Air France (met overstap in Parijs) inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon (stoelen in de Economy Comfort Class zijn op aanvraag tegen een meerprijs van ca. 120 euro per enkele reis)
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • VIP-ontvangst op de luchthaven
 • Transfer na aankomst in Havana in een Classic Car
 • Programma van uitstapjes en excursies zoals hierboven aangegeven
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, Cayo Ensenachos obv All-inclusive
 • Maaltijden zoals hierboven aangegeven. Dag 2 t/m 5 lunch en diner in lokaal restaurant. Dag 6 lunch in lokaal restaurant
 • Auto met chauffeur/gids (Engelstalig), een VW Passat of Renault Talisman, inclusief all-risk verzekering, benzinekosten

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Visum voor Cuba à € 25,- p.p. (deze kunnen wij voor je regelen)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.