Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2949,-

Offerte aanvragen

20 dagen Ecuador: Avontuur rond de evenaar

 • Vogels spotten in de lower Amazone en Mindo
 • Wandel of fiets op vulkanen
 • Verblijf in mooie haciendas

 
Ook zonder een bezoek aan de Galápagos heeft Ecuador heel veel te bieden: prachtige jungle, imposante vulkanen, een kleurrijke bevolking en eeuwenoude tot hotels omgebouwde haciendas. Je begint de reis in Quito. Je verblijft in het historische centrum van deze stad die tegelijk Spaans-koloniaal, Indiaans en Amerikaans aandoet.

Vanuit Quito reis je naar Mindo, een heerlijk dorpje, dat temidden van prachtige nevelwouden en watervallen ligt. Een perfecte plek om te wandelen, mountainbiken of raften.

Via het spa-plaatsje Papallacta rijd je naar de lower-Amazone  (Cuyabeno) en verblijft hier tussen een uitgebreid stelsel van tropische wateren en primair regenwoud. Naast kaaimannen, apen en capibara’s zul je hier vele prachtig gekleurde vogels spotten.

Het gezellige plaatsje Baños ligt op een fantastische mooie plek in de bergen. Je kunt de natuur verkennen op mountainbikes, te paard of te voet. De warmwaterbronnen bieden verlichting na een lange dag vol activiteiten.

Het is tijd voor de vulkanen. Eerst verblijf je bij de beroemde Cotopaxi. Bij het spectaculair gelegen kratermeer van Quilotoa kun je vervolgens een deel van de Quilotoa loop wandelen. Een lange reis brengt je naar Puerto Lopez. Dit gemoedelijke vissers- en badplaatsje aan de Pacifische Kust is bekend vanwege het nabijgelegen Machalilla National Park, en wordt ook wel klein Galápagos genoemd. Vanaf half juni tot half oktober verblijven hier bultrugwalvissen.

Deze reis kan met een huurauto of met transfers worden gemaakt.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Quito

Je vertrekt naar Quito waar je de zelfde middag aankomt.
Transfer naar hotel in Quito

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op 2850 meter hoogte en is een van de mooist bewaarde koloniale steden van Latijns-Amerika. De stad valt onder te verdelen in een nieuwe en een oude stad, van elkaar gescheiden door twee grote parken. De oude stad heeft zijn koloniale karakter goed weten te bewaren. De kathedraal uit de 16e eeuw is maar een van de vele kerken die naast grote paleizen aan grote pleinen staan. De gezichten en de kleding van de mensen in dit deel van de stad verraden dat Ecuador één van de landen in Latijns-Amerika is met de meeste Indiaanse invloeden. De nieuwe stad heeft een moderner karakter. Hier vind je talloze restaurants, terrasjes en souvenirwinkels.

Quito beschikt ook over een van de hoogste kabelbanen ter wereld en er is geen betere manier om de stad op uw gemak te bekijken dan vanuit een schommelend karretje. El Teleférico brengt je naar de top van de Pichincha vulkaan, en overbrugt een afstand van maar liefst vier kilometer. Het uitzicht vanuit zowel de kabelbaan als de top van de vulkaan is magnifiek, en op een heldere dag kan je kilometers ver kijken.
Een populaire excursie voert je naar 'het midden van de wereld'. Een paar kilometer ten noorden van de stad zijn op de plaats van de evenaar een groot monument en een museum neergezet.

Dag 4-5 Mindo

Je haalt de auto op en rijdt naar Quito.
Autorit Quito - Mindo: 100 km; ca. 2 uur

Ontdek diep in het hart van het Ecuadoriaanse nevelwoud, waar bomen en mistwolken een mysterieus en magisch spel spelen, het bergachtig natuurreservaat Mindo Nambillo. Het kent een overweldigende natuurlijke rijkdom. In deze hotspot voor vogelaars (er vliegen maar liefst 39 verschillende soorten kolibries rond) nemen Engelssprekende gidsen je mee op natuurwandelingen om vogels te zien en te horen. Plantensoorten (onder andere 300 soorten orchideeën) worden uitgelegd waarvoor ze dienen en welke vogels er van leven. Aan het einde van de dag kun je afkoelen bij een van de watervallen in dit gebied.

Dag 6 Papallacta

Autorit Mindo - Papallacta: 160 km; ca. 3 uur

Stel je je eens voor: midden in de groene bergen, de stilte, een natuurlijk warm bad in de open natuur… dat is Papallacta. Ook de weg erheen is schitterend.
Je komt op deze prachtige plek voor de heerlijke thermale baden en wellicht voor een verwennende Spabehandeling, maar je kunt ook heerlijk wandelen of paardrijden in de omgeving.

Papallacta is gelegen naast Cayambe Coca National Park. Het is een divers landschap en beslaat een groot gebied. In dit park bevindt zich onder andere de vulkaan Cayambe en een tropisch regenwoud. Er zijn verschillende ingangen naar het park. De ingang dichtbij Papallacta biedt toegang naar het regenwoud en tot de Páramo – het hoge deel van de Andes tussen de boomgrens en sneeuwgrens – met grasland hoogvlaktes. De diversiteit van het landschap en het klimaat zorgt voor een grote diversiteit aan flora en fauna. Zo leven hier onder andere poema's, tapirs, verschillende soorten reptielen en bijna 400 soorten vogels.

Dag 7 Lago Agrio

Autorit Papallacta - Lago Agrio: 300 km; ca. 5 uur

Lago Agrio is een klein plaatsje in de jungle van Ecuador. Het is de uitvalsbasis voor een verblijf in een van de lodges in het Cuyabeno Wildlife Reserve.

Dag 8 Cuyabeno NP 4d/3n

Door naar Cuyabeno NP (auto/boot) ca. 4 uur.

De lodges in dit park bereik je vanaf Lago Agrio via de weg en vervolgens per motorboot. Het Wildlife Reserve ligt diep in de jungle tegen de grens met Colombia. Veel bossen staan hier  onder water en er zijn een paar grote meren. Er is een zeer hoge biodiversiteit: je vindt hier dichte jungle, prachtige rivieren, reuzenotters, zoetwaterdolfijnen, apen en vele soorten vogelsen er leven zelfs jaguars en puma’s.
In het gebied leven ook meerdere indianenstammen.

Je rijdt in ongeveer 2 uur naar El Puente. Hier ontvang je een lunchpakket en vervolgens vaar je per gemotoriseerde kano in ongeveer 2 uur naar de lodge. In de middag zal je gaan kanoën over de Cuyabeno rivier. Hierbij kom je voor het eerst oog in oog met de jungle en de verschillende soorten vogels en dieren in de omgeving. Afhankelijk van het weer kan je misschien apen spotten. In de avond keer je terug naar de lodge om te dineren en hierna te ontspannen in een hangmat met een cocktail in de hand.

Dag 9 Cuyabeno NP 4d/3n

Vroeg in de ochtend maak je een korte excursie om vogels en de roze rivierdolfijnen te spotten. Na een goed ontbijt ga je met je gids een wandeling maken door het bos, waar je meer zult leren over de bijzondere soorten flora en fauna. De gids zal je veel vertellen over het tropisch woud en haar planten. Na een wandeling van 3 tot 4 uur keer je terug naar de lodge om te lunchen. Aan het eind van de middag bezoek je onder andere de prachtige Laguna Grande. Aansluitend kan je zwemmen en genieten van de zonsondergang. Na het zwemmen staat je een bijzondere nachtwandeling te wachten. Tijdens deze wandeling zie je veel insecten, spinnen en tarantula’s en hoort je de intense geluid van de jungle. Je keert terug naar de lodge waar je zal dineren.in de hand.

Dag 10 Cuyabeno NP 4d/3n

Op de derde dag zal je na het ontbijt een kanotocht maken van een uur om naar een Tarapuy familie te gaan. Na een uur varen over de rivier kom je aan bij een inheemse gemeenschap waar je de Tarapu familie gaat bezoeken. De gids zal hier uitleg geven over de cultuur van de inheemse gemeenschap en tradities, gevolgd door de symbolische activiteit van de bereiding van het traditionele voedsel zoals het bereiden van cassave of het maken van yuccabrood. Hierbij gebruikt je materiaal uit de jungle. Halverwege de middag keer je terug naar de lodge voor een lunch. De middag kan je gebruiken voor ontspanning. ‘s Avonds ga je per kano op zoek naar kaaimannen en nachtvogels.

Dag 11 Cotundo

Boot terug naar de puente. Autorit Puente - Cotundo: 300 km; ca. 5 uur

In de upper Amazone ligt het plaatsje Cotundo, de perfecte plaats voor een stop tussen Lago Agrio en het hoger gelegen Baños.

Dag 12-13 Baños

Autorit Cotundo – Baños: 150 km; ca. 3 uur

In dit toeristische dorpje, dat midden tussen de Andestoppen ligt, vind je verschillende warme bronnen waar het heerlijk baden is. De prachtige omgeving van Baños leent zich bovendien prima voor het ondernemen van actieve excursies. Op de bergen rond het dorpje lopen wandelpaden, op de rivier worden raftingtochten georganiseerd. Ook kan je hier een schitterende lange downhill fietstocht te maken. Voor mensen met een zeer goede conditie is het ook mogelijk om een van de vulkanen te beklimmen die rond Baños gelegen zijn.

Dag 14-15 Lasso

Autorit Baños - Lasso: 110 km; ca. 2 uur

De Cotopaxivulkaan is met ruim 5.800 meter de  op één na hoogste van Ecuador. Het gebied is sinds 1975 een nationaal park. De vulkaan is alles wat je je erbij voorstelt: perfect conisch met een besneeuwde top. Je kunt hier wandelen, paardrijden of, voor de meer getrainde mensen, de vulkaan beklimmen. Ook vind je hier de typische paramó-begroeiing en de condors.
Elke donderdag vindt in Saquisili een van de meest authentieke Indianenmarkten plaats. Natuurlijk zijn ook hier de kunstnijverheidsstalletjes opgedoken, maar een groot deel van de markt betreft handelswaar voor de lokale bevolking.
In deze streek zijn diverse haciendas (oude boerderijen) omgebouwd tot mooie hotels.

Dag 16-17 Quilotoa

Autorit Baños - Quilotoa: 150 km; ca. 3 uur

Quilotoa is een eenvoudig dorpje gelegen aan een prachtig kratermeer. De krater is gevuld met smaragdgroen water. In het dorpje zijn alleen een aantal eenvoudige overnachtingsmogelijkheden.
Het dorpje is ook bekend vanwege de ‘Quilotoa loop’ een cirkel van kleine plaatsjes in de Andes, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Wandelaars komen hier optimaal aan hun trekken. In vier dagen kan je een deel de “loop” langs de bergdorpjes Insilivi, Chugchilan en Quilotoa lopen.

Dag 18-21 Puerto Lopez

Autorit Quilotoa - Puerto Lopez: 380 km; ca. 7 uur

In het bad- en havenplaatsje Puerto López tref je prachtige stranden. Het wordt door veel toeristen gebruikt als strandafsluiting. Door de vele barretjes en restaurantjes aan zee en de reggae-muziek die uit de luidsprekers schalt geeft het dorpje een Caraïbische gevoel aan de reiziger.

Het dorp is echter vooral bekend vanwege het nabij gelegen Nationaal Park Machalilla. Het bekendste eiland in dit park is Isla de  la Plata, dat vooral bekend is geworden vanwege de overeenkomsten met de Galápagoseilanden. De belangrijkste vogels die hier rondvliegen zijn diverse soorten Jan-van-Genten (o.o. de blauwvoet), fregatvogels en albatrossen. In de periode van juni tot september kan je hier bovendien dolfijnen en walvissen spotten!

Dag 22-23 Terugvlucht

Autorit Puerto Lopez - Guayaquil: 180 km; ca. 3 uur

Je vliegt terug naar Nederland via Guayaquil, waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar Quito
Hotel San Francisco Casa Las Plazas Casona la Ronda
4-5 Mindo
Mindo Lago Séptimo Paraíso Bellavista Cloud Forest Lodge
6 Papallacta
Guango Lodge Guango Lodge Termas de Papallacta
7 Lago Agrio
Hotel Arazá Hotel Arazá Hotel Arazá
8-10 Cuyabeno NP 4d/3n
Jamu Lodge Jamu Lodge Tapir Lodge
11 Cotundo
Huasquila Amazon Lodge Huasquila Amazon Lodge Huasquila Amazon Lodge
12-13 Baños
La Floresta Sangay Luna Volcán
14-15 Lasso
Cuello de la Luna La Cíenega La Cíenega
16-17 Quilotoa
Runa Wasi Llullu Llama Llullu Llama
18-21 Puerto Lopez
Mandala Nautilus Lodge Nautilus Lodge
22-23 Terugvlucht
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2949,- v.a. € 3349,- v.a. € 4325,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 3249,- v.a. € 3649,- v.a. € 4625,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Quito // Guayaquil– Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Quito naar je hotel.
 • Autohuur Nissan Kicks of vergelijkbaar
 • Ophalen dag 4 in Quito
 • Inleveren dag 22 op de luchthaven van Guayaquil voorafgaand aan je vlucht
 • incl. CDW verzekering en vrije kilometers. (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten). Meerprijs SUV op aanvraag
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 4d/3n Jungle in Cuyabeno incl. maaltijden en excursies, Engelssprekende gids tijdens de tours.

Exclusief

 • Overige maaltijden en vervoer.
 • Excursies en entreegelden
 • Drop off kosten huurauto € 180
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.