Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3499,-

Offerte aanvragen

21 dagen Ecuador: Dolfijnen in de jungle

 • Ecuador: een veelzijdige familie bestemming
 • Spot walvissen bij Puerto López
 • Met de kano door de jungle  

Een familiereis naar Ecuador en de Galápagos is een onvergetelijke ervaring. In deze reis gaan jullie kennis maken met een kleurrijke bevolking en beleven jullie een avontuurlijk verblijf in de jungle. Jullie sluiten de reis af bij het strandplaatsje Puerto López. In de buurt is het mogelijk in juli walvissen te spotten!

Jullie beginnen met een bezoek aan de hoofdstad Quito. Hier halen jullie na afloop de huurauto op en gaan op avontuur. 

De eerste stop is Mindo, een klein plaatsje waar twee van de meest diverse ecoregio's ter wereld samenkomen. Ga op zoek naar prachtige watervallen, of zipline over het nevelwoud.

De volgende stop is het gezellige plaatsje Baños. Baños ligt op een fantastische mooie plek in de bergen. Ook hier kunnen jullie op avontuur gaan met mountainbikes, te paard of te voet. Hierna rijden jullie verder naar Cuenca, een van de leukste koloniale steden in Ecuador. 

Vanuit hier reizen jullie verder naar Puerto Lopez. In het gemoedelijke vissers- en badplaatsje aan de Pacifische kust kunnen jullie genieten van de zee en een bezoek brengen aan het nabijgelegen Machalilla National Park, ook wel de kleine Galápagos genoemd. Vanaf half juni tot half oktober verblijven hier bultrugwalvissen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Quito

Een dagvlucht brengt je naar Quito. Transfer naar je hotel. 

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op 2850 meter hoogte en is een van de mooist bewaarde koloniale steden van Latijns-Amerika. De stad valt onder te verdelen in een nieuwe en een oude stad, van elkaar gescheiden door twee grote parken. De oude stad heeft zijn koloniale karakter goed weten te bewaren. De kathedraal uit de 16e eeuw is maar een van de vele kerken die naast grote paleizen aan grote pleinen staan. De gezichten en de kleding van de mensen in dit deel van de stad verraden dat Ecuador één van de landen in Latijns-Amerika is met de meeste Indiaanse invloeden. De nieuwe stad heeft een moderner karakter. Hier vind je talloze restaurants, terrasjes en souvenirwinkels.

Quito beschikt ook over een van de hoogste kabelbanen ter wereld en er is geen betere manier om de stad op uw gemak te bekijken dan vanuit een schommelend karretje. El Teleférico brengt je naar de top van de Pichincha vulkaan, en overbrugt een afstand van maar liefst vier kilometer. Het uitzicht vanuit zowel de kabelbaan als de top van de vulkaan is magnifiek, en op een heldere dag kan je kilometers ver kijken.
Een populaire excursie voert je naar 'het midden van de wereld'. Een paar kilometer ten noorden van de stad zijn op de plaats van de evenaar een groot monument en een museum neergezet.

Dag 4-6 Mindo

In de ochtend haal je de huurauto op bij een verhuurkantoor in Quito. 
Autorit Quito - Mindo (ca. 2 uur)

Ontdek diep in het hart van het Ecuadoriaanse nevelwoud, waar bomen en mistwolken een mysterieus en magisch spel spelen, het bergachtig natuurreservaat Mindo Nambillo. Het kent een overweldigende natuurlijke rijkdom. In deze hotspot voor vogelaars (er vliegen maar liefst 39 verschillende soorten kolibries rond) nemen Engelssprekende gidsen je mee op natuurwandelingen om vogels te zien en te horen. Plantensoorten (onder andere 300 soorten orchideeën) worden uitgelegd waarvoor ze dienen en welke vogels er van leven. Aan het einde van de dag kun je afkoelen bij een van de watervallen in dit gebied.

Dag 7-8 Otavalo

Autorit Mindo - Otavalo (ca. 3 uur)

Otavalo ligt in een schitterend gebied even ten noorden van Quito. Oorspronkelijk alleen op zaterdag, maar tegenwoord dagelijks, speelt zich hier de grootste Indianenmarkt van Latijns-Amerika af. Op een deel van de markt staan kraampjes met allerlei soorten souvenirs. Het aanbod varieert van wollen truien en prachtige wandkleden, tot panfluiten en keramiek. Op de rest van de markt handelt de lokale bevolking in gebruiksvoorwerpen en landbouwproducten. Vrijwel iedereen op de markt is Indiaans en gekleed in traditionele kleding. Op zaterdag vind je hier ook de dierenmarkt, waar lama’s, roze biggetjes, cavia’s en geiten worden verhandeld. De nabijgelegen vulkaan Cuicocha heeft een schitterend kratermeer. Het is een flinke tocht, maar je kan helemaal om de rand van het meer heen wandelen. Hier vind je prachtige vogels, mooie uitzichten en veel orchideeën.

Dag 9 Misahuallí (Itamandi Eco Lodge 4d/3n)

Autorit Otavalo - Misahualli (ca. 5,5 uur)
Hier begin je aan een 4-daags avontuur in de Amazone van Ecuador

Het meest toegankelijke deel van de Amazone vindt u op 3 uur rijden van Quito bij Misahuallí. Observeer hier de overvloed aan bomen, dieren en geweldige planten. Sommige soorten ziet u nergens anders op de wereld. Vanuit de lodges worden excursies te voet en per kano door de jungle gemaakt. Voor wildobservatie, anders dan apen en vogels, is dit niet zo'n geschikte streek maar u kunt er wel genieten van de uitbundige en weelderige vegetatie van het regenwoud. Ook kunt een inheemse gemeenschap bezoeken.

Je begint de Amazone-tour bij de Arajuno-brug, waar je een gemotoriseerde kano neemt die 20 minuten stroomopwaarts gaat door het tropische bos naar de Itamandi Eco-lodge.

Tijdens deze boottocht kun je genieten van de magie en schoonheid van het Amazone-regenwoud door langs een rivier te reizen die als een gigantische slang door de jungle zigzagt, beschouwd als het belangrijkste systeem van de Pacha Mama (Moeder Aarde).

Zodra je aankomt bij het Itamandi EcoLodge-dokgebied, zullen de medewerkers je verwelkomen. Van daaruit gaan je verder met ontspannen in de lounge met een verse tropische snack en een korte briefing met algemene informatie over de accommodatie en activiteiten, verzorgd door een van de natuurgidsen, en daarna ga je lunchen.

Nachtwandeling in de jungle
Een zaklamp en camera zijn de belangrijkste hulpmiddelen tijdens deze nachtelijke excursie, waardoor je de nachtelijke geluiden van vissende vleermuizen, uilen, insecten, vogelspinnen, padden, kikkers en mogelijk slangen kunt horen en vastleggen. Als de lucht helder is, kan je de kans krijgen om een ​​groot aantal sterren waar te nemen.

Dag 10 Misahuallí (Itamandi Eco Lodge 4d/3n)

Ontmoeting met de magische Kichwa-gemeenschap
Na het ontbijt wandel je door het primaire en secundaire bos. Deze activiteit duurt ongeveer 2 – 1/2 tot 3 uur.

In de middag is het tijd om te genieten van een culturele activiteit. Je zal een Amazone Kichwa-gemeenschap tegenkomen en je zal leren over hun manier van leven en de interactie die ze hebben met de jungle.

In deze bijeenkomst wordt het deel van het Amazone getoond dat niet op kaarten te vinden is: het Amazone-volk in hun dagelijks leven. Een deel van je bezoek aan de gemeenschap bestaat uit het maken van de beroemde "chicha", een gefermenteerde yuccadrank die onderdeel is geworden van hun festiviteiten en dagelijkse consumptie.

Je zal deelnemen aan de bereiding van dit drankje en enkele van de traditionele gerechten proberen. Je eindigt het bezoek met een traditionele dans uitgevoerd door de kinderen van de gemeenschap en je hebt ook tijd om wat handwerk te kopen dat gemaakt is door de inheemse bevolking van het gebied. Dit kleine bedrijf helpt enorm bij het ondersteunen van het dagelijkse leven van de inheemse bevolking.

Dag 11 Misahuallí (Itamandi Eco Lodge 4d/3n)

Dieren ontdekken op Anaconda Island
Je gaat ongeveer 40 minuten met de kano om "Anaconda Island" te bezoeken. Je kan hier onder andere wolapen, doodshoofdaapjes en de prehistorische vogel "Hoatzin" observeren. Je bezoekt ook een familie in een van de inheemse gemeenschappen om meer te weten te komen over hun kweekgewoonten, geneeskrachtige planten, evenals de voorouderlijke manier van jagen met blaaspijpen en handgemaakte vallen in het bos.

Na de lunch ga je naar de Amazoonico, die een aantal verschillende dieren beschermt, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd. Amazónico is geen dierentuin, maar een opvangcentrum voor Amazone-dieren in Ecuador. Sommige dieren kan je van dichtbij observeren in hun natuurlijke omgeving.

Dag 12-14 Baños

Autorit Itamandi Eco Lodge - Baños (ca. 3,5 uur)

In dit toeristische dorpje, dat midden tussen de Andestoppen ligt, vind je verschillende warme bronnen waar het heerlijk baden is. De prachtige omgeving van Baños leent zich bovendien prima voor het ondernemen van actieve excursies. Op de bergen rond het dorpje lopen wandelpaden, op de rivier worden raftingtochten georganiseerd. Ook kan je hier een schitterende lange downhill fietstocht te maken. Voor mensen met een zeer goede conditie is het ook mogelijk om een van de vulkanen te beklimmen die rond Baños gelegen zijn.

Dag 15 Guamote

Autorit Baños - Guamote  (ca. 2,5 uur)

Een van de minst toeristische markten vindt elke donderdag plaats in het dorpje Guamote. Er zijn 3 verschillende marktpleinen; een voor aardappelen, groenten en fruit; de veemarkt met lama’s, schapen en varkens; en een derde plein voor de verkoop van poncho’s en hoeden, en instant-reparatie van kleding. In het dorp kun je in het Inti Sisa guesthouse verblijven dat is opgezet door een Belgisch stel om de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Dag 16-18 Cuenca

Autorit Guamote - Cuenca (ca. 4,5 uur)

Het mooie stadje Cuenca is gebouwd op de ruïnes van een mythische Inca-stad.
Tegenwoordig maken de oude koloniale gebouwen en het milde klimaat Cuenca tot een sfeervolle en aangename stad om te verblijven.
Vanuit de stad zijn een aantal interessante dagexcursies te maken. Ingapirca ligt ten noorden van Cuenca en is de belangrijkste Incaruïne van Ecuador. Ondanks het feit dat deze opgraving niet zo indrukwekkend oogt als de vele opgravingen in Peru, kan je je hier toch een redelijk beeld vormen van hoe een oude Incastad er uitgezien moet hebben.
Een andere mogelijkheid is een bezoek aan Las Cajas, een groot natuurpark dat op een uur van Cuenca ligt. Vele honderden meertjes liggen hier tussen de kale Andestoppen. Ook het zilverstadje Chordeleg ligt dicht bij Cuenca. Je vindt hier eindeloos veel winkeltjes die zilver bewerken en verkopen.

Dag 19-22 Puerto Lopez

Autorit Cuenca - Puerto Lopez (ca. 6,5 uur)

In het bad- en havenplaatsje Puerto López tref je prachtige stranden. Het wordt door veel toeristen gebruikt als strandafsluiting. Door de vele barretjes en restaurantjes aan zee en de reggae-muziek die uit de luidsprekers schalt geeft het dorpje een Caraïbische gevoel aan de reiziger.

Het dorp is echter vooral bekend vanwege het nabij gelegen Nationaal Park Machalilla. Het bekendste eiland in dit park is Isla de  la Plata, dat vooral bekend is geworden vanwege de overeenkomsten met de Galápagoseilanden. De belangrijkste vogels die hier rondvliegen zijn diverse soorten Jan-van-Genten (o.o. de blauwvoet), fregatvogels en albatrossen. In de periode van juni tot september kan je hier bovendien dolfijnen en walvissen spotten!

Dag 21-22 Terugvlucht

Autorit  Puerto López - Guayaquil: 200 km; ca. 3,5 uur
U levert de auto weer in voorafgaand aan de vlucht

Je vliegt terug naar Nederland via Guayaquil, waar je de volgende dag aankomt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Quito
Hotel San Francisco
4-6 Mindo
Séptimo Paraíso
7-8 Otavalo
Las Palmeras
9-11 Misahuallí (Itamandi Eco Lodge 4d/3n)
Itamandi Eco Lodge
12-14 Baños
Sangay
15 Guamote
Inti Sisa
16-18 Cuenca
Casa San Rafael
19-22 Puerto Lopez
Mandala
21-22 Terugvlucht
Periode Volwassene Kind onder 12
Hoogseizoen (jul., aug.,) v.a. € 3499,- v.a. €3149,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Quito // Guayaquil– Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Quito van de luchthaven naar uw hotel
 • Autohuur Renault Duster 19 dagen incl. CDW en alle kilometers
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 4d/ 3n Itamandi Eco Lodge incl. maaltijden en excursies, Engelssprekende gids tijdens de tours.

Exclusief

 • Overige maaltijden en vervoer.
 • Excursies en entreegelden
 • Drop off kosten huurauto € 125
 • Afkoop eigen risico à € 5,50 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.