Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2925,-

Offerte aanvragen

21 dagen Ecuador: Dolfijnen in de jungle

 • Ecuador: een veelzijdige familie bestemming
 • Spot walvissen bij Puerto López
 • Met de kano door de jungle  

Een familiereis naar Ecuador en de Galápagos is een onvergetelijke ervaring. In deze reis gaan jullie kennis maken met een kleurrijke bevolking en beleven jullie een avontuurlijk verblijf in de jungle. Jullie sluiten de reis af bij het strandplaatsje Puerto López. In de buurt is het mogelijk in juli walvissen te spotten!

Vanaf het vliegveld worden jullie direct naar het plaatsje Cotocachi gebracht, waar jullie kunnen overnachten bij een Ecuadoriaanse familie. Hierna bezoeken jullie hoofdstad Quito.

Jullie vliegen naar de jungle (Cuyabeno) en varen in 2 uur met een gemotoriseerde kano naar de Caiman lodge. Naast kaaimannen, apen en capibara’s zullen jullie hier vele prachtig gekleurde vogels spotten.

Na een stop bij de Cotopaxi, waar jullie met een mountainbike naar beneden kunnen fietsen, arriveren jullie in het gezellige plaatsje Baños. Baños ligt op een fantastische mooie plek in de bergen. Ook hier kunnen jullie op avontuur gaan met mountainbikes, te paard of te voet.

Op nog grotere hoogte kunnen jullie genieten van de indrukwekkende vergezichten vanuit de trein door de Duivelsneus.
Vanuit hier reizen jullie verder naar Guayaquil. In het gemoedelijke vissers- en badplaatsje aan de Pacifische kust kunnen jullie genieten van de zee en een bezoek brengen aan het nabijgelegen Machalilla National Park, ook wel de kleine Galápagos genoemd. Vanaf half juni tot half oktober verblijven hier bultrugwalvissen.

Deze reis kan met een huurauto of met transfers worden gemaakt.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Cotacachi

Jullie vertrekken naar Quito waar jullie de zelfde middag aankomen.
Na aankomst in Quito worden jullie met een transfer in 2 uur naar de homestay in Cotacachi gebracht.

In de omgeving van dit authentieke dorpje met een gezellig centraal plein, dichtbij Otavalo, wonen ongeveer 100 verschillende indígena (inheems) stammen. Maak een trekking langs het schitterende kratermeer van Cuicocha of regel een excursie langs de verschillende dorpjes waar nog allerlei oude ambachten worden uitgeoefend.
In dit dorpje bieden we homestays aan, waarbij je in kamer met eigen faciliteiten bij mensen thuis verblijft.

Dag 4-5 Quito

Transfer naar hotel in Quito (ca. 2 uur)

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op 2850 meter hoogte en is een van de mooist bewaarde koloniale steden van Latijns-Amerika. De stad valt onder te verdelen in een nieuwe en een oude stad, van elkaar gescheiden door twee grote parken. De oude stad heeft zijn koloniale karakter goed weten te bewaren. De kathedraal uit de 16e eeuw is maar een van de vele kerken die naast grote paleizen aan grote pleinen staan. De gezichten en de kleding van de mensen in dit deel van de stad verraden dat Ecuador één van de landen in Latijns-Amerika is met de meeste Indiaanse invloeden. De nieuwe stad heeft een moderner karakter. Hier vind je talloze restaurants, terrasjes en souvenirwinkels.

Quito beschikt ook over een van de hoogste kabelbanen ter wereld en er is geen betere manier om de stad op uw gemak te bekijken dan vanuit een schommelend karretje. El Teleférico brengt je naar de top van de Pichincha vulkaan, en overbrugt een afstand van maar liefst vier kilometer. Het uitzicht vanuit zowel de kabelbaan als de top van de vulkaan is magnifiek, en op een heldere dag kan je kilometers ver kijken.
Een populaire excursie voert je naar 'het midden van de wereld'. Een paar kilometer ten noorden van de stad zijn op de plaats van de evenaar een groot monument en een museum neergezet.

Dag 6 Cuyabeno NP 4d/3n

Een korte vlucht brengt je van Quito naar Lago Agrio.
Transfer Lago Agrio - Cuyabeno (bus/boot) ca. 4,5 uur.

De lodges in dit park bereik je vanaf Lago Agrio via de weg en vervolgens per motorboot. Het Wildlife Reserve ligt diep in de jungle tegen de grens met Colombia. Veel bossen staan hier  onder water en er zijn een paar grote meren. Er is een zeer hoge biodiversiteit: je vindt hier dichte jungle, prachtige rivieren, reuzenotters, zoetwaterdolfijnen, apen en vele soorten vogelsen er leven zelfs jaguars en puma’s.
In het gebied leven ook meerdere indianenstammen.

Je wordt opgehaald van de luchthaven in Lago Agrio. Vanaf de luchthaven bedraagt de transfertijd naar de boot c.a. 2,5 uur. Hier ontvang je een lunchpakket en vervolgens vaar je per gemotoriseerde kano in ongeveer 2 uur naar de lodge.
Tijdens de boottocht kan je ook een al verscheidenheid aan apen en andere wilde dieren zien. Rond 15.30 arriveer je bij de Caiman Lodge. Op dat moment word je naar je kamer gebracht en kun je ontspannen. Na een korte siësta verlaat je de lodge om te zwemmen in de lagune en een prachtige zonsondergang te zien terwijl je ook de mogelijkheid hebt om zoetwater dolfijnen te spotten. Je keert dan terug naar de lodge voor het diner.
Na het diner staat je een bijzondere nachtwandeling te wachten. Tijdens deze wandeling zie je veel insecten, spinnen en tarantula’s en hoor je het intense geluid van de jungle.

Het ontbijt start om 8 uur, er wordt echter aangeraden eerder op te staan om vogels te spotten en zonsopkomst te bewonderen. Na het ontbijt maak je een excursie per kano naar Laguna Grande. Rondom het meer zijn verschillende paden waarover we een hike door het regenwoud zullen maken (duur ca. 3 uur). Tijdens deze hike leer je over geneeskrachtige planten en de biologische flora en fauna. Na de hike ga je terug naar de logde per kano.
Na de lunch heb je tijd om te relaxen bij de rivier of te relaxen in een van de hangmatten. Het middagprogramma start rond 4 uur. Tijdens het middagprogramma ga je per kano naar een ander meer in het gebied en naar de Cuyabeno rivier om wild te spotten. Na zonsondergang gaan we op zoek naar kaaimannen.

Dag 8 Cuyabeno NP 4d/3n

We gaan stroomafwaarts en brengen een bezoek aan een lokale Siona-gemeenschap. Daar aangekomen zul je worden verwelkomd door een van de inheemse vrouwen en zij zal ons naar de yuca-plantage brengen om wat yucas te oogsten. De gids zal hier uitleg geven over de cultuur van de inheemse gemeenschap en tradities, gevolgd door de symbolische activiteit van de bereiding van het traditionele voedsel zoals het bereiden van cassave of het maken van yuccabrood. Direct daarna zal de gids je kennis laten maken met een van de laatste 4 sjamanen van de Siona-stam in Ecuador. De sjamaan zal je uitleg geven over het Ayahuasca-brouwsel, hij zal een energie-reinigend deel van het ritueel zingen om je kennis te laten maken met deze eeuwenoude traditie.

Dag 9 Puembo

Transfer Cuyabeno - Lago Agrio (boot/bus) ca. 4,5 uur
En korte vlucht brengt je in Quito en je haalt de huurauto op op de luchthaven.

Je reist terug richting Quito. Puembo is een plaatsje dochtbij het vliegveld van Quito.

Dag 10-11 Lasso

Autorit Puembo – Lasso: 85 km; ca. 1,5 uur

De Cotopaxivulkaan is met ruim 5.800 meter de  op één na hoogste van Ecuador. Het gebied is sinds 1975 een nationaal park. De vulkaan is alles wat je je erbij voorstelt: perfect conisch met een besneeuwde top. Je kunt hier wandelen, paardrijden of, voor de meer getrainde mensen, de vulkaan beklimmen. Ook vind je hier de typische paramó-begroeiing en de condors.
Elke donderdag vindt in Saquisili een van de meest authentieke Indianenmarkten plaats. Natuurlijk zijn ook hier de kunstnijverheidsstalletjes opgedoken, maar een groot deel van de markt betreft handelswaar voor de lokale bevolking.
In deze streek zijn diverse haciendas (oude boerderijen) omgebouwd tot mooie hotels.

Dag 12-14 Baños

Autorit Puembo – Baños: 110 km; ca. 2 uur

In dit toeristische dorpje, dat midden tussen de Andestoppen ligt, vind je verschillende warme bronnen waar het heerlijk baden is. De prachtige omgeving van Baños leent zich bovendien prima voor het ondernemen van actieve excursies. Op de bergen rond het dorpje lopen wandelpaden, op de rivier worden raftingtochten georganiseerd. Ook kan je hier een schitterende lange downhill fietstocht te maken. Voor mensen met een zeer goede conditie is het ook mogelijk om een van de vulkanen te beklimmen die rond Baños gelegen zijn.

Dag 15 Alausí

Autorit Baños - Alausí: 160 km; ca. 3 uur

Alausí is een slaperig dorpje in de Andes. Je bezoekt het plaatsje omdat dit het startpunt is van de spectaculaire treinrit naar de Duivelsneus.
De treinreis begint in Alausí en voert via een bergachtig landschap naar de Nariz del Diablo. Hier moet de trein zelfs een aantal malen zigzaggen om de hoogteverschillen te overbruggen. Na een korte stop zigzag je weer naar beneden om 2,5 uur later weer in Alausí aan te komen.

Dag 16 Guayaquil

Autorit  Alausí - Guayaquil: 170 km; ca. 3 uur

De grootste stad van Ecuador is verrassend kleurrijk en gezellig. De ligging aan de oceaan, het tropische klimaat, de kleurrijke huizen en de malecón vol restaurantjes en terrasjes zorgen ervoor dat de stad een hele andere uitstraling heeft dan de rest van Ecuador. De moderne stad wordt door de meeste mensen echter alleen op doorreis bezocht.

Dag 17-19 Puerto Lopez

Autorit  Guayaquil - Puerto López: 200 km; ca. 3,5 uur

In het bad- en havenplaatsje Puerto López tref je prachtige stranden. Het wordt door veel toeristen gebruikt als strandafsluiting. Door de vele barretjes en restaurantjes aan zee en de reggae-muziek die uit de luidsprekers schalt geeft het dorpje een Caraïbische gevoel aan de reiziger.

Het dorp is echter vooral bekend vanwege het nabij gelegen Nationaal Park Machalilla. Het bekendste eiland in dit park is Isla de  la Plata, dat vooral bekend is geworden vanwege de overeenkomsten met de Galápagoseilanden. De belangrijkste vogels die hier rondvliegen zijn diverse soorten Jan-van-Genten (o.o. de blauwvoet), fregatvogels en albatrossen. In de periode van juni tot september kan je hier bovendien dolfijnen en walvissen spotten!

Dag 20-21 Terugvlucht

Autorit  Puerto López - Guayaquil: 200 km; ca. 3,5 uur

Je vliegt terug naar Nederland via Guayaquil, waar je de volgende dag aankomt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht
Cotocachi Homestay
4-5 Quito
Hotel San Francisco
6 Cuyabeno NP 4d/3n
Caiman Lodge
8 Cuyabeno NP 4d/3n
Caiman Lodge
9 Puembo
San José de Puembo
10-11 Lasso
Cuello de la Luna
12-14 Baños
La Floresta
15 Alausí
Hostería La Quinta
16 Guayaquil
Macaw
17-19 Puerto Lopez
Mandala
20-21 Terugvlucht
Periode Volwassene Kind onder 12
Hoogseizoen (jul., aug.,) v.a. € 2925,- v.a. €2599,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Quito // Guayaquil– Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Retour Quito – Lago Agrio – Quito
 • Vlucht Guayaquil – Galápagos – Guayaquil
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Quito van de luchthaven naar uw hotel in Otavalo
 • Transfer Otavalo – Quito
 • Autohuur Hyundai Accent 11 dagen incl. CDW en alle kilometers (toeslag Kia Sportage op aanvraag).
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 4d/ 3n Jungle Lodge incl. maaltijden en excursies, Engelssprekende gids tijdens de tours.
 • treinrit Duivelsneus: Alausí-Sibambe-Alausí

Exclusief

 • Overige maaltijden en vervoer.
 • Excursies en entreegelden
 • Drop off kosten huurauto € 125
 • Afkoop eigen risico à € 5,50 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.