Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3949,-

Offerte aanvragen

23 dagen: Fly-drive Japan

 • Mount Fuji en zijn weerspiegeling in een van de Fuji Five Lakes
 • Rijdend langs kleine dorpen en slingerende bergweggetjes
 • Baden in een van de vele heetwaterbaden van Yufuin

In drie weken reis je dwars door het prachtige Japan. Buiten de grote steden heb je de beschikking over een huurauto, zodat je meer flexibiliteit hebt om van de gebaande paden af te gaan. Je doet de steden Tokyo, Kyoto, Hiroshima en Nagasaki aan en reist langs Mount Fuji, door de Japanse Alpen en het vulkanische Kyushu.

Je reis begint in de hoofdstad van Japan, Tokyo. In een paar dagen ontdek je zowel de traditionele als moderne kanten van deze stad. Per huurauto verlaat je de drukte van Tokyo en reis je door naar de noordzijde van Mount Fuji. Rond de Fuji Five Lakes kun je genieten van prachtige uitzichten op deze mythische berg, als de wolken die vaak rond de berg hangen dit toelaten. De oude postweg tussen Tokyo en Kyoto is deels zelf te bewandelen vanuit het traditionele postdorp Tsumago.  De Werelderfgoedtempels van Nara staan verspreid over het Nara Park, waar ook talloze herten leven. Bij Mount Koya slaap je een nachtje bij de boeddhistische monniken die hier wonen.

Kyoto is de oude hoofdstad van Japan en de stad ademt traditie en geschiedenis. Er zijn vele schitterende tempels die je kunt bezoeken en uiteraard kun je het geishadistrict niet overslaan. Per shinkansen reis je verder naar Hiroshima, berucht vanwege de atoombom die in de Tweede Wereldoorlog op de stad is gevallen. Vanuit Hiroshima kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan het eilandje Miyajima, met haar prachtige zwevende torii-poort.  

Na een treinrit naar Fukuoka begin je per huurauto aan je verkenning van het eiland Kyushu. Het eiland barst van de vulkanische activiteit. In Yufuin geniet je van de heerlijke heetwaterbronnen en bezoek je de zogenaamde hell bronnen van Beppu. Via het vulkaanlandschap van Mount Aso doorkruis je het eiland. Met de auto kun je op de ferry richting Nagasaki. Ook deze stad is door een atoombom getroffen, maar is een heel gezellige stad vol met bars en restaurants.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Tokyo

Je vertrekt naar Tokyo, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-4 Tokyo

Shuttletransfer Narita luchthaven - Tokyo (ca. 2 uur)

Tokyo is een fantastische stad, modern en traditioneel tegelijk. Het lijkt op alle wereldsteden en dan ook weer geheel niet. Je vindt er moderne architectuur , kleine traditionele buurten en heerlijke kleine restaurants. Eén van de leukste wijken van Tokyo is Harajuku met zijn winkels en eetstalletjes. Op zondag slenteren hier vele mensen om wat te eten of elkaar te ontmoeten. Je kunt er vele tempels bezoeken. De Meiji-schrijn staat in het prachtige Yoyogi Park. De Shinto schrijn is gebouwd in 1920 ter ere van de keizer Meiji en keizerin Shoken die het land de moderne tijd in hebben geleid.

Een andere wijk die je wilt bezoeken is Asakusa met de beroemde Sensoji tempel. Op weg naar het  Ueno Station vind je hier onder het spoor verschillende 100 yen winkels en sushibars. De grootste visafslag ter wereld is de Tsukiji markt. Een bezoek vroeg in de ochtend is een ervaring op zich en de sashimi is er wel erg vers. In de Kabukicho buurt nabij het Shinjuku station is ook het red light district van Tokyo te vinden. Naast de vele winkels is de buurt vergeven van de love hotels, clubs, pachinko hallen, sexshops, bars en restaurants. Het leven begint hier pas na zessen en alleen al alle neonverlichting en reclames maakt een bezoek de moeite waard. Vanaf de top van het Shinjuku Metropolitan Building heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Met helder weer kun je vanaf hier Mount Fuji zien.

Vanuit Tokyo kun je diverse dagexcursies ondernemen naar bijvoorbeeld Mount Fuji, de tempels van Nikko of Kamakura. Meer informatie hierover vind je bij onze excursies.

Dag 5-6 Kawaguchiko / Mount Fuji

Je haalt de huurauto op bij vertrek uit Tokyo.
Autorit Tokyo – Kawaguchiko: 100 km; ca. 2-3 uur

Mount Fuji of Fujisan, zoals de Japanners hem noemen, is de beroemdste berg van Japan. Elke Japanner moet minimaal één keer in zijn leven de berg beklommen hebben. De beklimming tot de top kan alleen in juli en augustus. De andere maanden kun je het museum bij het 5th station bezoeken.
Lake Kawaguchi maakt deel uit van de Fuji Five Lakes ten noorden van de berg. De meren bieden allemaal prachtige uitzichten op Mount Fuji en met een eigen huurauto kun je gemakkelijk alle meren in de buurt bezoeken. Vanuit Kawaguchiko kun je per kabelbaan naar het Fuji Viewing Platform. Hier kun je ook diverse wandelingen maken, uiteraard weer met uitzicht op Mount Fuji. 

Dag 7-8 Tsumago

Autorit Kawaguchiko – Tsumago: 200 km; ca. 3 uur

Tsumago is een zeer sfeervol, historisch dorp in de weelderige Kisovallei. De huizen zijn vrijwel allemaal in traditionele stijl gebouwd en nog zeer goed bewaard gebleven. Je gaat hier terug naar de tijd van de Samurai. In die tijd liepen de Samurai over de oude Nakasendo postroute die Kyoto verbond met Edo (het huidige Tokyo). Tussen twee van de oude postdorpen Magome en Tsumago loopt een schitterende wandelroute die je gemakkelijk zelf kunt ondernemen. In ongeveer drie tot vier uur wandel je langs prachtige uitzichtpunten, groene bossen, theehuizen en kleine dorpjes. De route is het gemakkelijkst vanaf Magome naar Tsumago te lopen omdat Magome hoger gelegen is. 

Dag 9 Nara

Autorit Tsumago – Nara: 260 km; ca. 4 uur

Nara was één van de allereerste hoofdsteden van Japan en is één van de hoogtepunten van een bezoek aan Japan: het telt maar liefst acht bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De belangrijkste hiervan is Todai-ji’s Daibutsu-den, het grootste houten gebouw in de wereld. Binnenin de Daibutsu-den staat het Daibutsu beeld, dat iets meer dan 16 meter hoog is en naar liefst uit 437 ton brons en 130 kilo van goud bestaat. De meeste tempels staan in het groene Nara Park, waar je ook de vele herten die hier leven zult treffen. 

Dag 10 Mount Koya

Autorit Nara – Mount Koya: 75 km; ca. 2 uur

Door een fraai landschap reis je naar de heilige berg Koya-san, dat in een prachtig woud ligt. De berg is 995 meter hoog en huisvest één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan: het Koya-san kloostercomplex. Je overnacht in één van de tempels en heeft de gelegenheid de volgende ochtend de ochtendmeditatie bij te wonen. Een absolute aanrader. Het traditionele boeddhistische vegetarische diner is altijd inbegrepen bij het verblijf. De Okunoin begraafplaats is prachtig om doorheen te dwalen, zeker ook ’s avonds wanneer de paden worden verlicht door de stenen lantaarns.

Dag 11-14 Kyoto

Autorit Mount Koya – Kyoto: 130 km; ca. 2-3 uur

Je levert de huurauto in bij aankomst in Kyoto.

In Kyoto worden prachtige paleizen afgewisseld met religieuze tempels en paviljoenen. Geen stad ter wereld kent zoveel religieuze schatten. Kyoto werd in 794 gesticht als nieuwe hoofdstad door keizer Kanmu als Heiankyo, letterlijk hoofdstad van de vrede, en had rond 820 al een half miljoen inwoners. Het is tot 1868 de hoofdstad van Japan geweest, hoewel het machtscentrum in de tijd van de shoguns vaak elders was. In 1869 werd Tokyo de nieuwe hoofdstad. Mede omdat Kyoto door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog is gespaard, zijn er nog zeer veel oude bezienswaardigheden. In Het Nijo Kasteel vind je prachtige schilderingen in Chinese stijl in de ontvangsthallen. De piepende vloeren hadden als doel indringers te verraden. De Kinkakuji, ofwel gouden paviljoen tempel, is één van de belangrijkste trekpleisters van Japan. In de prachtige rotstuinen van de Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) zul je zeker tot rust komen.

In de avond in het Gion-the district gaan kijken is een must. In de sfeervolle buurt heb je een goede kans de beroemde geisha's te zien, op weg naar hun afspraakjes. De Fushimi Inari-taishi is een prachtig complex met eindeloze vermiljoenrode poorten die over de paden van het heiligdom lopen. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. Maak ook zeker een ommetje in de Ninenzaka en de Sanenzaka lanen. Deze straten zitten vol met leuke winkels, bars en restaurants.

Dag 15-16 Hiroshima en Miyajima

Trein Kyoto – Hiroshima (ca. 1-2 uur)

Hiroshima is uiteraard bekend vanwege de eerste aanval met een atoombom aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De verschillende monumenten en duizenden papieren kraanvogels in het Peace Memorial Park en het Peace Museum laten de gevolgen en de verschrikkingen van een atoomoorlog duidelijk zien. De Genbaku Dome aan de rand van het park is het enige gebouw dat in het centrum van de atoomexplosie nog is blijven staan en maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Vanuit Hiroshima kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan Miyajima, een klein eiland in de baai ten zuidwesten van Hiroshima. De naam betekent letterlijk tempeleiland, op het eiland staat een van de heiligste Shinto-tempels van Japan, de Itsukushima Schrijn. De enorme rode "torii" poort die bij eb boven het zeewater lijkt te zweven, is een van de meest gefotografeerde plaatsen van Japan. Je kunt wandelend of per kabelbaan naar de top van Mount Misen. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de baai en de Seto Inland Sea.

Dag 17-18 Yufuin

Trein Hiroshima – Fukuoka (ca. 1 uur)

Je haalt in Fukuoka de huurauto op.

Autorit Fukuoka – Yufuin: 120 km; ca. 2 uur

Omringd door de bergen kun je in Yufuin genieten van de vele traditionele heetwaterbaden (onsen) die het dorp rijk is. De verschillende heetwaterbronnen van het nabijgelegen Beppu, de zogenaamde hells, zijn zeker een bezoek waard. De bronnen liggen in mooi aangelegde tuinen en het is grappig te zien dat elke bron door de specifieke mineralen weer een andere bijzondere kleur heeft. In het dorp zijn vele prachtige en historische ryokans te vinden en je hoeft niet vreemd op te kijken van inwoners die in hun badjas (yukata) over straat lopen. 

Dag 19 Mount Aso

Autorit Yufuin – Aso: 65 km; ca. 1-2 uur

Een bezoek aan Mount Aso is zeker de moeite waard. De caldera van Mount Aso is de grootste vulkanische krater ter wereld (18 bij 24 km). Het is een ruig, kaal gebied, dat aan een maanlandschap doet denken. Een van de kraters, Naka-Dake is nog vulkanisch actief en is alleen te bezoeken als de vulkaan zich rustig houdt. Grote rookpluimen stijgen boven het gebied uit en je kunt de zwavel duidelijk ruiken. Met de auto kun je verschillende prachtige routes langs de verschillende kraters rijden. 

Dag 20-21 Nagasaki

Autorit Aso – Nagasaki: 240 km; ca. 3-4 uur

Nagasaki is de tweede stad in Japan waar een atoombom op is gegooid. Iedere dag wordt de tempelbel van de Fukusai-ji Tempel geluid op exact dezelfde tijd dat de atoombom op de stad viel. Deze bijzonder tempel heeft de vorm van een reusachtige schildpad met op zijn rug een enorm standbeeld van de Boeddhistische godin Kannon. Los van de geschiedenis is het hedendaagse Nagasaki een van de meest sfeervolle steden van Japan met een Mediterraanse sfeer, veel muziek en vele gezellige restaurants en bars.
 
Het vroegere eilandje Dejima in de haven van Nagasaki heeft eeuwenlang als enig toegangspoort van de Westerse wereld tot Japan gefungeerd. Alleen Nederlanders mochten hier verblijven. Daarbuiten was Japan voor buitenlanders gesloten. Tegenwoordig worden alle oude barakken op Deshima weer gerestaureerd. Het Hollandstraatje leidt je naar Chinatown. Deze Chinatown is de oudste van Japan. Ook is er een wijk met heel veel oude Engelse huizen en tuinen uit de 19e eeuw. Hier vind je ook het huis van Madam Butterfly uit de gelijknamige opera. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de stad en de haven.

Een bijzonder uitstapje vanuit Nagasaki is naar het verlaten eiland Gunkanjima, ook wel Battleship Island genoemd. Dit eiland is vroeger gebruikt als koolmijn en er woonden destijds meer dan 5000 mensen. In 1974 werd de mijn gesloten en de bewoners verlieten het eiland. In de loop der jaren hebben de weersomstandigheden de industriegebouwen tot een spookstad omgetoverd. Sinds 2009 worden er sightseeing tours georganiseerd naar dit bizarre tafereel.

Dag 22-23 naar Fukuoka en vertrek

Autorit Nagasaki – Fukuoka: 155 km; ca. 2 uur

Je levert de huurauto in op de luchthaven van Fukuoka.

Je reist naar Fukuoka, vanwaar je aan het eind van de dag terug naar huis vliegt en de dag erop aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Tokyo
2-4 Tokyo
Villa Fontaine Grand Tamachi Shiba Park Park Hotel
5-6 Kawaguchiko / Mount Fuji
Crescendo Fuji View Konansou (2)
7-8 Tsumago
Shimosagaya (1, incl. HP) Fujioto Inn (1, incl. HP) Fukinomori (2, incl. HP)
9 Nara
Tenpyo Ryokan (2) Nara Royal Nikko Nara
10 Mount Koya
Shojoshin-in (1, incl. HP) Shojoshin-in (1, incl. HP) Shojoshin-in (1, incl. HP)
11-14 Kyoto
Matsubaya Ryokan (2) Miyako Hotel Kyoto Hachijo Granvia Kyoto
15-16 Hiroshima en Miyajima
Hiroshima Intelligent Hotel ANNEX Vista Hiroshima Granvia Hiroshima
17-18 Yufuin
Hasuwa Inn (1) Iyotomi (2, incl. HP) Saigakukan (incl. HP)
19 Mount Aso
Minshuku Asogen (1 met toilet) Aso Hotel Sozankyo (incl. HP)
20-21 Nagasaki
Monterey Nagasaki THE GLOBAL VIEW Nagasaki ANA Crowne Plaza Nagasaki Gloverhill
22-23 naar Fukuoka en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3949,- v.a. € 4849,- v.a. € 6049,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 4049,- v.a. € 5049,- v.a. € 6349,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Tokyo // Fukuoka – Amsterdam met
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Na aankomst transfer naar hotel
 • Treinreizen Kyoto – Hiroshima en Hiroshima – Fukuoka per shinkansen
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt (halfpension waar vermeld)
 • Uitgebreid informatiepakket ter plekke met alle treinkaartjes en de plattegronden van de diverse plaatsen met routebeschrijving naar de gekozen hotels
 • 2x autohuur Honda Fit of gelijkwaardig Tokyo – Kyoto en Fukuoka – Fukuoka inclusief GPS, CDW verzekering en onbeperkte kilometers
 • Drop-off kosten huurauto (Tokyo – Kyoto ca. €250,-)
 • Eventuele assistentie van onze agent

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Onsen & toeristenbelastingen (geheven door sommige accommodaties)
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Excursies en entreegelden
 • Early check-in bij aankomst hotel Tokyo
 • ETC tolkaart huurauto (ca. €5,- per auto)
 • Tolkosten (ca. €250,-, afhankelijk van uw reisroute)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.