Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3335,-

Offerte aanvragen

22 dagen Japan: Sushi en shinkansen

 • Karaoke in Tokyo
 • Japanse bergdorpjes met hotsprings
 • Per shinkansen naar Kyushu

Tijdens deze zeer afwisselende reis reis je in drie weken van het bruisende Tokyo via de traditionele bergdorpen van Japan en Kyoto naar het uiterste Zuiden van Japan. Een reis vol geschiedenis, tradities en natuur. Je verplaatst je in een mix van bussen en treinen. Overnachten doe je in normale hotels en/of traditionele Japanse minshuku's, Japanse B&B's.

Vanzelfsprekend begint je reis in Tokyo, waar traditionele buurten met heerlijke restaurants worden afgewisseld met moderne gebouwen en keizerlijke tempels. Een bezoek aan de grootste visafslag ter wereld mag niet ontbreken. Je hebt daarnaast genoeg tijd voor een bezoek aan Mount Fuji of de tempels van Nikko.

Je reist langzaam naar het zuiden via de traditierijke Japanse bergdorpjes Matsumoto, met het Zwarte Kraaienkasteel, en Tsumago en door naar Kyoto. Kyoto stad is ongedeerd gebleven in de 2e Wereldoorlog en ademt geschiedenis en traditie uit. Een bezoek aan het Nijo kasteel, het gouden paviljoen, de rotstuinen en de Nishika mogen niet ontbreken. Via het sfeervolle pakhuisdorp Kurashiki reis je door naar Hiroshima. Hier breng je vanzelfsprekend een bezoek aan het indrukwekkende Peace Memorial Park.

Per shinkansen (bullettrain) reis je verder via de heetwaterbronnen van Beppu naar het sfeervolle Nagasaki met een Nederlandse geschiedenis. Vanuit het bruisende Fukuoka vlieg je weer terug naar huis.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Tokyo

Je vertrekt naar Tokyo, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-4 Tokyo

Shuttletransfer Narita luchthaven - Tokyo (ca. 2 uur)

Tokyo is een fantastische stad, modern en traditioneel tegelijk. Het lijkt op alle wereldsteden en dan ook weer geheel niet. Je vindt er moderne architectuur , kleine traditionele buurten en heerlijke kleine restaurants. Eén van de leukste wijken van Tokyo is Harajuku met zijn winkels en eetstalletjes. Op zondag slenteren hier vele mensen om wat te eten of elkaar te ontmoeten. Je kunt er vele tempels bezoeken. De Meiji-schrijn staat in het prachtige Yoyogi Park. De Shinto schrijn is gebouwd in 1920 ter ere van de keizer Meiji en keizerin Shoken die het land de moderne tijd in hebben geleid.

Een andere wijk die je wilt bezoeken is Asakusa met de beroemde Sensoji tempel. Op weg naar het  Ueno Station vind je hier onder het spoor verschillende 100 yen winkels en sushibars. De grootste visafslag ter wereld is de Tsukiji markt. Een bezoek vroeg in de ochtend is een ervaring op zich en de sashimi is er wel erg vers. In de Kabukicho buurt nabij het Shinjuku station is ook het red light district van Tokyo te vinden. Naast de vele winkels is de buurt vergeven van de love hotels, clubs, pachinko hallen, sexshops, bars en restaurants. Het leven begint hier pas na zessen en alleen al alle neonverlichting en reclames maakt een bezoek de moeite waard. Vanaf de top van het Shinjuku Metropolitan Building heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Met helder weer kun je vanaf hier Mount Fuji zien.

Vanuit Tokyo kun je diverse dagexcursies ondernemen naar bijvoorbeeld Mount Fuji, de tempels van Nikko of Kamakura. Meer informatie hierover vind je bij onze excursies.

Dag 5-6 Matsumoto

Trein Tokyo – Matsumoto (ca. 3.5 uur)

Matsumoto is fraai gelegen tussen de bergen van de Japanse Alpen en staat bekend om de mooie uitzichten. Verder zijn er in Matsumoto veel wasabi boerderijen.
In Matsumoto staat een groot kasteel: het Matsumoto Castle. Dit kasteel is in tegenstelling tot andere Japanse kastelen niet in de bergen gebouwd, maar op een vlakte. Echt heel mooi zijn de tuinen en gracht rond het kasteel.
In Azumino, vlak bij Matsumoto, kun je de Daio Wasabi Farm bezoeken, een van de grootste wasabi boerderijen van Japan. Door de velden, en langs de rivier die door de boerderij stroomt, zijn paden aangelegd, waar je de watermolens kunt zien die langs de rivier geplaatst zijn. Het is ook nog mogelijk om op een boot een tour door de boerderij te maken. 

Dag 7-8 Tsumago

Trein Matsumoto – Nagiso (ca. 1 uur)
Bus (excl.) Nagiso - Tsumago (15 min.)

Tsumago is een zeer sfeervol, historisch dorp in de weelderige Kisovallei. De huizen zijn vrijwel allemaal in traditionele stijl gebouwd en nog zeer goed bewaard gebleven. Je gaat hier terug naar de tijd van de Samurai. In die tijd liepen de Samurai over de oude Nakasendo postroute die Kyoto verbond met Edo (het huidige Tokyo). Tussen twee van de oude postdorpen Magome en Tsumago loopt een schitterende wandelroute die je gemakkelijk zelf kunt ondernemen. In ongeveer drie tot vier uur wandel je langs prachtige uitzichtpunten, groene bossen, theehuizen en kleine dorpjes. De route is het gemakkelijkst vanaf Magome naar Tsumago te lopen omdat Magome hoger gelegen is. 

Dag 9-12 Kyoto

Bus (excl.) Tsumago - Nagiso (ca. 15 min.)
Trein Nagiso – Kyoto (ca. 2-3 uur)

In Kyoto worden prachtige paleizen afgewisseld met religieuze tempels en paviljoenen. Geen stad ter wereld kent zoveel religieuze schatten. Kyoto werd in 794 gesticht als nieuwe hoofdstad door keizer Kanmu als Heiankyo, letterlijk hoofdstad van de vrede, en had rond 820 al een half miljoen inwoners. Het is tot 1868 de hoofdstad van Japan geweest, hoewel het machtscentrum in de tijd van de shoguns vaak elders was. In 1869 werd Tokyo de nieuwe hoofdstad. Mede omdat Kyoto door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog is gespaard, zijn er nog zeer veel oude bezienswaardigheden. In Het Nijo Kasteel vind je prachtige schilderingen in Chinese stijl in de ontvangsthallen. De piepende vloeren hadden als doel indringers te verraden. De Kinkakuji, ofwel gouden paviljoen tempel, is één van de belangrijkste trekpleisters van Japan. In de prachtige rotstuinen van de Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) zul je zeker tot rust komen.

In de avond in het Gion-the district gaan kijken is een must. In de sfeervolle buurt heb je een goede kans de beroemde geisha's te zien, op weg naar hun afspraakjes. De Fushimi Inari-taishi is een prachtig complex met eindeloze vermiljoenrode poorten die over de paden van het heiligdom lopen. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. Maak ook zeker een ommetje in de Ninenzaka en de Sanenzaka lanen. Deze straten zitten vol met leuke winkels, bars en restaurants.

Dag 13-14 Kurashiki

Trein Kyoto – Kurashiki (ca. 1-2 uur)

De naam van deze sfeervolle stad betekent letterlijk "pakhuisdorp". Door het centrum van de stad loopt een oud kanaal met witgeschilderde houten pakhuizen met zwarte pannendaken zoals het er uitzag tijdens de Edo periode. Tijdens de Meji Restoratie, de Japanse industriële revolutie, ontstond in Kurashiki een levendige textielindustrie. De oude textielmolen is bewaard gebleven en is nu een van de toeristische trekpleisters van de stad. Door de handel waren de inwoners van Kurashiki welvarend. Dit is te zien in de magnifieke gebouwen in het historische centrum. Het eerste museum met westerse kunst in Japan, het Ohara Museum, is gevestigd in een van die gebouwen.

Dag 15-16 Hiroshima en Miyajima

Trein Kurashiki – Hiroshima (ca. 1 uur)

Hiroshima is uiteraard bekend vanwege de eerste aanval met een atoombom aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De verschillende monumenten en duizenden papieren kraanvogels in het Peace Memorial Park en het Peace Museum laten de gevolgen en de verschrikkingen van een atoomoorlog duidelijk zien. De Genbaku Dome aan de rand van het park is het enige gebouw dat in het centrum van de atoomexplosie nog is blijven staan en maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Vanuit Hiroshima kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan Miyajima, een klein eiland in de baai ten zuidwesten van Hiroshima. De naam betekent letterlijk tempeleiland, op het eiland staat een van de heiligste Shinto-tempels van Japan, de Itsukushima Schrijn. De enorme rode "torii" poort die bij eb boven het zeewater lijkt te zweven, is een van de meest gefotografeerde plaatsen van Japan. Je kunt wandelend of per kabelbaan naar de top van Mount Misen. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de baai en de Seto Inland Sea.

Dag 17-18 Beppu

Trein Hiroshima – Beppu (ca. 2 uur)

Beppu staat vooral bekend als het grootste kuuroord van Japan met bijna 3000 heetwaterbronnen. De meeste bronnen worden hier toepasselijk Jigoku genoemd wat het boeddhistische woord is voor “brandende hel”. Omdat veel van de bronnen niet ver van het kookpunt vandaan liggen kun je hier dus niet in baden. De warmwaterbronnen waar je wel in kunt baden, worden ‘onsen’ genoemd en hebben een gemiddelde temperatuur van 38° C tot 40° C.  Verder kun je in Beppu genieten van modderbaden, zwavelbaden, massagebaden en zandbaden. 

Dag 19-20 Nagasaki

Trein Beppu – Nagasaki (ca. 4 uur)

Nagasaki is de tweede stad in Japan waar een atoombom op is gegooid. Iedere dag wordt de tempelbel van de Fukusai-ji Tempel geluid op exact dezelfde tijd dat de atoombom op de stad viel. Deze bijzonder tempel heeft de vorm van een reusachtige schildpad met op zijn rug een enorm standbeeld van de Boeddhistische godin Kannon. Los van de geschiedenis is het hedendaagse Nagasaki een van de meest sfeervolle steden van Japan met een Mediterraanse sfeer, veel muziek en vele gezellige restaurants en bars.
 
Het vroegere eilandje Dejima in de haven van Nagasaki heeft eeuwenlang als enig toegangspoort van de Westerse wereld tot Japan gefungeerd. Alleen Nederlanders mochten hier verblijven. Daarbuiten was Japan voor buitenlanders gesloten. Tegenwoordig worden alle oude barakken op Deshima weer gerestaureerd. Het Hollandstraatje leidt je naar Chinatown. Deze Chinatown is de oudste van Japan. Ook is er een wijk met heel veel oude Engelse huizen en tuinen uit de 19e eeuw. Hier vind je ook het huis van Madam Butterfly uit de gelijknamige opera. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de stad en de haven.

Een bijzonder uitstapje vanuit Nagasaki is naar het verlaten eiland Gunkanjima, ook wel Battleship Island genoemd. Dit eiland is vroeger gebruikt als koolmijn en er woonden destijds meer dan 5000 mensen. In 1974 werd de mijn gesloten en de bewoners verlieten het eiland. In de loop der jaren hebben de weersomstandigheden de industriegebouwen tot een spookstad omgetoverd. Sinds 2009 worden er sightseeing tours georganiseerd naar dit bizarre tafereel.

Dag 21-22 Naar Fukuoka en vertrek

Trein Nagasaki – Fukuoka (ca. 2 uur)

Trein Nagasaki – Fukuoka (ca. 2 uur)

Je reist naar Fukuoka, vanwaar je aan het eind van de dag terug naar huis vliegt en de dag erop aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Tokyo
2-4 Tokyo
Villa Fontaine Grand Tamachi Shiba Park Park Hotel
5-6 Matsumoto
Marunouchi Dormy Inn Matsumoto Tamanoyu
7-8 Tsumago
Hanaya (1, incl. HP) Fujioto Inn (1, incl. HP) Fukinomori (2, incl. HP)
9-12 Kyoto
Matsubaya Ryokan (2) Miyako Hotel Kyoto Hachijo Granvia Kyoto
13-14 Kurashiki
Dormy Inn Kurashiki Kurashiki Kokusai Kurashiki Kokusai
15-16 Hiroshima en Miyajima
Hiroshima Intelligent Hotel ANNEX Vista Hiroshima Granvia Hiroshima
17-18 Beppu
Beppu Daiiti Hotel Nishitetsu Resort Inn Suginoi Hotel
19-20 Nagasaki
Monterey Nagasaki THE GLOBAL VIEW Nagasaki ANA Crowne Plaza Nagasaki Gloverhill
21-22 Naar Fukuoka en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (overige maanden) v.a. € 3335,- v.a. € 4035,- v.a. € 4925,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 3535,- v.a. € 4235,- v.a. € 5125,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Tokyo // Fukuoka – Amsterdam met KLM
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Na aankomst transfer naar hotel
 • Alle genoemde treinreizen met gereserveerde zitplaatsen waar mogelijk
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, halfpension in Tsumago
 • Uitgebreid informatiepakket ter plekke met alle bus- en treinkaartjes en de plattegronden van de diverse plaatsen met routebeschrijving naar de gekozen hotels.
 • Eventuele assistentie van onze agent

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Onsen & toeristenbelastingen (geheven door sommige accommodaties)
 • Overig vervoer
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Excursies en entreegelden
 • Early check-in bij aankomst hotel Tokyo
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.