Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2550,-

Offerte aanvragen

15 dagen Japan: Van Tokyo naar Kyoto

 • Het hypermoderne Tokyo
 • Japanse bergdorpjes met hot springs
 • De oude hoofdstad Kyoto

Reizen in Japan is uniek en anders dan waar je ook eerder geweest bent. Het leven in Japan is hypermodern maar ook zeer traditioneel. Tijdens deze reis zul je beide zijden van dit fascinerende land ervaren. En dat natuurlijk onder het dagelijkse genot van de Japanse keuken.

Je verplaatst je met een mix van bussen en treinen. Overnachten doe je in normale hotels en/of traditionele Japanse minshuku's, Japanse B&B's.

De reis begint in Tokyo, waar traditionele buurten met heerlijke restaurants worden afgewisseld met moderne gebouwen en keizerlijke tempels. Een bezoek aan de grootste visafslag ter wereld mag niet ontbreken.

De eerste reis brengt je naar de mythische Mount Fuji en de schilderachtige Fuji Five Lakes. Reizend door de Japanse Alpen bezoek je verder de traditierijke Japanse plaatsen Matsumoto en Takayama. Via Shirakawago reis je verder naar Kanazawa aan de Japanse Zee. De tuinen hier, het oude Geisha district en de Ninja Tempel maken dit tot een bijzondere stad.

Je reist verder naar Kyoto. De stad is ongedeerd gebleven in de Tweede Wereldoorlog en ademt geschiedenis en traditie uit. Het Nijo kasteel, het gouden paviljoen, de rotstuinen en een bezoek aan de Nishika markt zorgen voor een mooie afsluiting van deze reis. Je kunt deze reis verlengen met een bezoek aan Nara en Mount Koya, Hiroshima, het schiereiland Kyushu (Nagasaki, Mount Aso) of het tropische eiland Okinawa.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Tokyo

Je vertrekt naar Tokyo, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-4 Tokyo

Shuttletransfer Narita luchthaven - Tokyo (ca. 2 uur)

Tokyo is een fantastische stad, modern en traditioneel tegelijk. Het lijkt op alle wereldsteden en dan ook weer geheel niet. Je vindt er moderne architectuur , kleine traditionele buurten en heerlijke kleine restaurants. Eén van de leukste wijken van Tokyo is Harajuku met zijn winkels en eetstalletjes. Op zondag slenteren hier vele mensen om wat te eten of elkaar te ontmoeten. Je kunt er vele tempels bezoeken. De Meiji-schrijn staat in het prachtige Yoyogi Park. De Shinto schrijn is gebouwd in 1920 ter ere van de keizer Meiji en keizerin Shoken die het land de moderne tijd in hebben geleid.

Een andere wijk die je wilt bezoeken is Asakusa met de beroemde Sensoji tempel. Op weg naar het  Ueno Station vind je hier onder het spoor verschillende 100 yen winkels en sushibars. De grootste visafslag ter wereld is de Tsukiji markt. Een bezoek vroeg in de ochtend is een ervaring op zich en de sashimi is er wel erg vers. In de Kabukicho buurt nabij het Shinjuku station is ook het red light district van Tokyo te vinden. Naast de vele winkels is de buurt vergeven van de love hotels, clubs, pachinko hallen, sexshops, bars en restaurants. Het leven begint hier pas na zessen en alleen al alle neonverlichting en reclames maakt een bezoek de moeite waard. Vanaf de top van het Shinjuku Metropolitan Building heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Met helder weer kun je vanaf hier Mount Fuji zien.

Vanuit Tokyo kun je diverse dagexcursies ondernemen naar bijvoorbeeld Mount Fuji, de tempels van Nikko of Kamakura. Meer informatie hierover vind je bij onze excursies.

Dag 5 Kawaguchiko / Mount Fuji

Bus Tokyo – Kawaguchiko (ca. 2 uur)

Mount Fuji of Fujisan, zoals de Japanners hem noemen, is de beroemdste berg van Japan. Elke Japanner moet minimaal één keer in zijn leven de berg beklommen hebben. De beklimming tot de top kan alleen in juli en augustus. De andere maanden kun je het museum bij het 5th station bezoeken.
Lake Kawaguchi maakt deel uit van de Fuji Five Lakes ten noorden van de berg. De meren bieden allemaal prachtige uitzichten op Mount Fuji en met een eigen huurauto kun je gemakkelijk alle meren in de buurt bezoeken. Vanuit Kawaguchiko kun je per kabelbaan naar het Fuji Viewing Platform. Hier kun je ook diverse wandelingen maken, uiteraard weer met uitzicht op Mount Fuji. 

Dag 6 Matsumoto

Trein (excl.) Kawaguchiko – Otsuki (ca. 1 uur)
Trein Otsuki – Matsumoto (ca. 2 uur)

Matsumoto is fraai gelegen tussen de bergen van de Japanse Alpen en staat bekend om de mooie uitzichten. Verder zijn er in Matsumoto veel wasabi boerderijen.
In Matsumoto staat een groot kasteel: het Matsumoto Castle. Dit kasteel is in tegenstelling tot andere Japanse kastelen niet in de bergen gebouwd, maar op een vlakte. Echt heel mooi zijn de tuinen en gracht rond het kasteel.
In Azumino, vlak bij Matsumoto, kun je de Daio Wasabi Farm bezoeken, een van de grootste wasabi boerderijen van Japan. Door de velden, en langs de rivier die door de boerderij stroomt, zijn paden aangelegd, waar je de watermolens kunt zien die langs de rivier geplaatst zijn. Het is ook nog mogelijk om op een boot een tour door de boerderij te maken. 

Dag 7-8 Takayama

Bus Matsumoto – Takayama (ca. 2-3 uur)

Takayama is qua oppervlakte de grootste stad van Japan, de stad ligt in een keteldal.
In de omgeving Okuhida, gelegen in Takayama, zijn een aantal grote natuurlijke warmwaterbaden in de open lucht, zoals Hirayu hot spring. In de Sakurayama Nikko Hall zijn de tempels uit Nikko nagebouwd, maar dan kleiner. Verder is er een groep niet actieve vulkanen, samen de Norikura vulkaan genoemd. Je kunt hier komen met een bus, die bijna tot aan de top rijdt. Er is hier een prachtig uitzicht.
Elke ochtend is er langs de Miyagawa rivier een ochtendmarkt, waar je allerlei Japanse dingen kunt kopen. Een wandeling van 3 uur voert langs de vele tempels rond Takayama en de overblijfselen van het oude kasteel. Takayama staat bekend om haar rundvlees. Een bezoek aan een beef restaurant is een hele ervaring. Je krijgt misschien 80 gram vlees dat je zelf op een grillplaat mag leggen. Die 80 gram gaan wel het lekkerste rundvlees zijn dat je ooit hebt gegeten. 

Dag 9-10 via Shirakawago naar Kanazawa

Bus Takayama – Shirakawago (ca. 1 uur)

Bus Shirakawago – Kanazawa(ca. 1 uur)

Shirakawago is een bijzonder mooi dorp dat bestaat uit oude traditionele Ghasso-zukuri huizen. Dit zijn houten huizen, die goed bestand zijn tegen bijvoorbeeld hevige sneeuwval. Shirakawa-go staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De huizen hebben speciale daken, die verwijzen naar twee bij elkaar gehouden handen tijdens een gebed. Sommige van de huizen worden zelfs nog bewoond. Een aantal van de huizen zijn omgebouwd tot musea, in de andere kun je ook een rondleiding nemen. 

In Kanazawa moet je zeker de Kenrokuen tuin bezoeken, één van de drie mooiste tuinen van Japan. Tegenover de tuin staat het kasteel van Kanazawa. Kanazawa is prachtig gelegen aan de Japanse Zee, met de uitlopers van de Japanse Alpen op de achtergrond.  Het vroegere geishadistrict is goed bewaard gebleven, je vindt hier vele goede restaurants. Het oude huis van de samurai Nomura is open voor het publiek. Interessant is ook een rondleiding door de Ninja tempel. Een bezoek aan deze tempel geeft een goed inzicht hoe de vroegere aanvallers werden gefopt met geheime deuren en valkuilen. 

Dag 11-14 Kyoto

Trein Kanazawa – Kyoto (ca. 2.5 uur)

In Kyoto worden prachtige paleizen afgewisseld met religieuze tempels en paviljoenen. Geen stad ter wereld kent zoveel religieuze schatten. Kyoto werd in 794 gesticht als nieuwe hoofdstad door keizer Kanmu als Heiankyo, letterlijk hoofdstad van de vrede, en had rond 820 al een half miljoen inwoners. Het is tot 1868 de hoofdstad van Japan geweest, hoewel het machtscentrum in de tijd van de shoguns vaak elders was. In 1869 werd Tokyo de nieuwe hoofdstad. Mede omdat Kyoto door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog is gespaard, zijn er nog zeer veel oude bezienswaardigheden. In Het Nijo Kasteel vind je prachtige schilderingen in Chinese stijl in de ontvangsthallen. De piepende vloeren hadden als doel indringers te verraden. De Kinkakuji, ofwel gouden paviljoen tempel, is één van de belangrijkste trekpleisters van Japan. In de prachtige rotstuinen van de Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) zul je zeker tot rust komen.

In de avond in het Gion-the district gaan kijken is een must. In de sfeervolle buurt heb je een goede kans de beroemde geisha's te zien, op weg naar hun afspraakjes. De Fushimi Inari-taishi is een prachtig complex met eindeloze vermiljoenrode poorten die over de paden van het heiligdom lopen. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. Maak ook zeker een ommetje in de Ninenzaka en de Sanenzaka lanen. Deze straten zitten vol met leuke winkels, bars en restaurants.

Dag 15 Naar Osaka en vertrek

Shuttletransfer Kyoto - Kansai luchthaven (ca. 2 uur)

Je wordt per shuttletransfer naar de luchthaven van Osaka gebracht. Je vliegt met een dagvlucht weer terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Tokyo
2-4 Tokyo
Villa Fontaine Grand Tamachi Shiba Park Park Hotel
5 Kawaguchiko / Mount Fuji
Hotel Koryu (2) Fuji View Konansou (2)
6 Matsumoto
Marunouchi Dormy Inn Matsumoto Tamanoyu
7-8 Takayama
Ryokan Takayama (1) Chisun Grand Takayama Ryokan Asunaro (2)
9-10 via Shirakawago naar Kanazawa
Shibaya (1) Hotel Kanazawa UAN Kanazawa
11-14 Kyoto
Matsubaya Ryokan (2) Miyako Hotel Kyoto Hachijo Granvia Kyoto
15 Naar Osaka en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2550,- v.a. € 3160,- v.a. € 3630,-
Hoogseizoen (mar, apr, jul, aug, kerst) v.a. € 2750,- v.a. € 3360,- v.a. € 3830,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Tokyo // Osaka – Amsterdam met
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Na aankomst transfer naar hotel
 • Genoemde trein- en busreizen met gereserveerde plaatsen waar mogelijk
 • Transfer Kyoto – luchthaven Osaka
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Uitgebreid informatiepakket ter plekke met alle bus- en treinkaartjes en de plattegronden van de diverse plaatsen met routebeschrijving naar de gekozen hotels.
 • Eventuele assistentie van onze agent

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Onsen & toeristenbelastingen (geheven door sommige accommodaties)
 • CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Excursies en entreegelden
 • Early check-in bij aankomst hotel Tokyo
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.