Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf vanaf € 3399,-

Offerte aanvragen

15 dagen: Wild Japan

 • Wandel naar de top van Asahidake
 • Spot de bruine beer in Shiretoko
 • Geniet in de onsen aan de rand van Lake Shikotsu

 
Hokkaido is het noordelijkste eiland van Japan en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Waar Japan vooral bekend staat om de enorme metropolen zoals Tokyo, kun je op Hokkaido je hart ophalen in de uitgestrekte natuurlijke landschappen. Je vindt hier prachtige meren, imposante vulkanen en dieren zoals de bruine beer en de sierlijke Japanse kraanvogel. Tijdens deze reis ontdek je met je eigen huurauto maar liefst vijf van de zes nationale parken van het eiland.
 
Na aankomst op het vliegveld van Sapporo reis je direct door naar Shikotsu Toya National Park, gelegen rond de schitterende kratermeren Shikotsu en Toya. Je kunt hier prachtig wandelen, varen of lekker ontspannen in een van de vele heetwaterbronnen die het gebied rijk is. Via de bloemenvelden van Furano reis je door naar Daisetsuzan National Park, het grootste nationale park van Japan en ook wel het dak van Hokkaido genoemd. Rond de hoogste berg Asahidake kun je verschillende mooie wandelingen maken, allemaal met fantastisch uitzicht.
 
De volgende stop zijn de schilderachtige meren van het Akan Mashu National Park. In Lake Akan vind je de bijzondere mosballen die zo groot als een voetbal kunnen worden. Op het uiterste oostpunt van Hokkaido vind je Shiretoko National Park, één van de laatste echte wildernissen van Japan. Dit is een fantastische plek om de bruine beer te zien, daarnaast kun je per boot het water op om walvissen en dolfijnen te spotten. De reis wordt afgesloten bij de wetlands van het Kushiro Shitsugen National Park. Hier vind je, naast vele andere vogelsoorten, de statige Japanse kraanvogel, het nationale symbool van Japan. Vanuit Kushiro reis je weer terug naar Sapporo voor de terugvlucht.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Voor iedere reiziger die een Vámonos Wild reis (of een variant daarop) boekt, maken wij een donatie aan een goed doel. Voor deze reis is het goede doel Bears in Mind.  Bears in Mind, bekend van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen, beschermt de beer in het wild en helpt de beer in nood. In Het Berenbos worden getraumatiseerde en voormalige circus- en theaterberen opgevangen en in staat gesteld om weer beer te zijn. Deze beren zijn de ambassadeurs voor hun soortgenoten in het wild, en laten zien hoe beren echt zijn. Wereldwijd initiëren en ondersteunen wij projecten om het leefgebied van de beer in het wild te beschermen en de lokale bevolking in harmonie te laten leven met de beren. Bears in Mind is er voor beer en mens! Tijdens deze reis heb je de kans om de bruine beer tegen te komen in de nationale parken van Daisetsuzan en Shiretoko. 

Dag 1 Vlucht naar Sapporo

Je vertrekt naar Sapporo, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Shikotsu Toya National Park

Je haalt de huurauto op bij de luchthaven van Sapporo, aansluitend aan je vlucht.
Autorit Sapporo – Shikotsu: 40 km; ca. 1 uur

Shikotsu Toya National Park is een prachtig vulkanisch gebied rondom de meren Toya en Shikotsu. Je kunt heerlijk wandelen door de hellingen rond de meren. Met de kabelbaan kun je omhoog naar Mount Usu, vanwaar je een prachtig uitzicht over Lake Toya hebt.  Door alle vulkanische activiteit vind je hier meerdere hot spring dorpen zoals Marukoma Onsen, waar je kunt baden aan de rand van Shikotsu Lake. Vlakbij Noboribetsu Onsen vind je de bijzondere Hell Valley, een spectaculaire vallei met stomende kraters, zwavelstroompjes en borrelende modderpotten. 

Dag 4-6 Daisetsuzan National Park

Autorit Shikotsu – Asahidake:  250 km; ca. 4 uur 

Daisetzusan National Park is het grootste nationale park van Japan. Het park wordt ook wel het dak van Hokkaido genoemd. Dit vulkanische gebied is één grote wildernis, waar je uitstekend kunt wandelen. Vanuit Asahidake Onsen en Sounkyo Onsen kun je met een kabelbaan omhoog en na een lange dag wandelen heerlijk ontspannen in een van de vele onsen in de buurt. Naast de fantastische uitzichten kun je ook dieren tegenkomen zoals de bruine beer, herten of de schattige Japanse pika, een klein knaagdier dat alleen op Hokkaido voorkomt.

Dag 7-8 Akan Mashu National Park

Autorit Asahidake – Kawayu Onsen: 280 km; ca. 5 uur

Akan Mashu National Park bestaat uit drie prachtige kratermeren: Lake Akan, Kussharo en Mashu. In Lake Akan vind je de bijzonder marimo, een algensoort die in schitterende groene bollen groeit ter grootte van een voetbal. Middenin Lake Kussharo bevindt zich Mount Io, een actieve vulkaan die nog regelmatig rook en as uitblaast. Lake Mashu is een van de helderste meren ter wereld. Je kunt de prachtige kleuren van het meer vanaf verschillende uitkijkpunten bekijken. Kawayu Onsen is een klein stadje aan de oostzijde van Akan Mashu National Park. Je kunt hier genieten van de vele heetwaterbronnen. Gelegen tussen Lake Mashu en Lake Kussharo is het ook een uitstekende plek om Akan Mashu National Park te verkennen. Je kunt onder meer boottochten maken, fietsen huren of wandelen rond de meren.

Dag 9-11 Shiretoko National Park

Autorit Kawayu Onsen – Utoro:  80 km; ca. 1-2 uur

In het noordoosten van Hokkaido ligt het Shiretoko schiereiland met het gelijknamige National Park. Je vindt hier onder meer herten en vossen die leven in de groene bergen met prachtige meren en watervallen. Daarnaast is dit een van de beste plekken om de bruine beer te spotten. Shiretoko Nationaal Park is het laatste stukje échte wildernis in Japan, een ideale plek voor wandelaars. In de winter vind je hier drijfijs, terwijl je in de zomer op zoek kunt gaan naar walvissen en dolfijnen. Ook de beren zijn vaak vanaf het water goed te zien.

Dag 12-13 Kushiro Shitsugen National Park

Autorit Utoro – Kushiro: 180 km; ca. 3 uur

Kushiro is de toegangspoort van het Kushiro Shitsugen National Park, het grootste moerasgebied van Japan. De beroemdste inwoner van dit natuurgebied is de elegante Japanse kraanvogel, het nationale symbool van Japan. Er zijn verschillende uitzichtpunten en wandelroutes uitgezet in het park om de meer dan 200 vogelsoorten die hier voorkomen te kunnen observeren. Een leuke optie is om per kanotour de Kushirorivier af te varen.

Dag 14-15 Naar Sapporo en vertrek

Autorit Kushiro – Sapporo: 275 km; ca. 4 uur
Je levert de huurauto weer in op de luchthaven van Sapporo.

Je rijdt terug naar het vliegveld van Sapporo, waar je de huurauto inlevert en het vliegtuig terug naar huis neemt. Je komt in de loop van de volgende dag aan.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Sapporo
2-3 Shikotsu Toya National Park
Kyukamura Shikotsuko
4-6 Daisetsuzan National Park
Asahidake Onsen Deer Valley
7-8 Akan Mashu National Park
Yado Hanafurari
9-11 Shiretoko National Park
Kifu Club Shiretoko
12-13 Kushiro Shitsugen National Park
Tsukushi Village
14-15 Naar Sapporo en vertrek
Periode Prijs
Laagseizoen v.a. € 3399,-
Hoogseizoen (jul, aug) v.a. € 3949,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegretour Amsterdam – Hong Kong – Sapporo met Cathay Pacific
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, Tsukushi Village excl. ontbijt
 • Autohuur Honda Fit of vergelijkbaar, ophalen op dag 2 op de luchthaven van Sapporo, inleveren op dag 14 op de luchthaven van Sapporo, aansluitend aan de vluchten. Inclusief GPS, CDW verzekering en onbeperkte kilometers
 • Assistentie van onze lokale agent indien nodig
 • GreenSeat CO2-compensatie

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Onsen & toeristenbelastingen (geheven door sommige accommodaties)
 • Excursies en entreegelden
 • ETC tolkaart huurauto (ca. €10,-)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.