Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 4849,-

Offerte aanvragen

14 dagen Kenia: Het ware safarigevoel

 • Privésafari met je eigen gids
 • Verschillende natuurparken, elk met zijn eigen karakter
 • De Big Five en nog zoveel meer iconische Afrikaanse dieren

 
Deze safari voert je door de beste wildparken en de mooiste natuur van Kenia. De verschillende parken die je aandoet hebben elk hun eigen karakter en bijzonderheden. Hierdoor is de reis zeer afwisselend.

Na een overnachting in Nairobi reis je per trein naar het oosten van het land, waar de safari begint. Via de ruige wildparken van Tsavo East en Tsavo West ga je naar Amboseli National Park, gelegen in de schaduw van de indrukwekkende Kilimanjaro. Je reist via Nairobi noordwaarts naar Mount Kenya en het bijzondere Samburu reservaat, waar je een aantal bijzondere diersoorten tegenkomt zoals de Grevy's zebra en de gerenoek, een antilope met een giraffe-achtige nek.

De volgende stop is het Laikipia Plateau, een enorm natuurgebied bestaande uit verschillende privéconcessies. Dit is een van de weinige plekken in Kenia waar je een grote kans heeft om neushoorns te zien. Bij Lake Nakuru kun je zowel op als naast het meer diverse dieren spotten.
Je sluit de safari af in Masai Mara Nationaal Park, zonder meer het beroemdste park van Kenya. Hier heb je twee volle dagen om de uitgestrekte vlaktes te doorkruisen op zoek naar wild. Rond augustus, september en oktober heb je kans om de grote trek van de gnoes en zebra's van en naar de Serengeti mee te maken.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Nairobi

Je vlucht vertrekt vanuit Amsterdam. Je komt dezelfde dag aan op de luchthaven van Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Een vertegenwoordiger van onze lokale agent wacht je op bij de luchthaven en brengt je naar het hotel.

Dag 2 Tsavo East National Park

Trein Nairobi - Voi (ca. 4 uur)

Autorit Voi - Tsavo East (ca. 0,5 uur)

Tsavo East National Park is Kenia’s grootste nationale park en heeft een ruig en wild landschap gevuld met allerlei dieren. Het park wordt gevoed door de Galana rivier maar is vergeleken met bijvoorbeeld Tsavo West een stuk droger. Doordat er niet veel begroeiing is, is het relatief makkelijk om dieren te spotten.  De vele olifanten van Tsavo East staan bekend om hun rode kleur die ontstaat door de modderbaden in de rode aarde van het park.

Dag 3 Tsavo West National Park

Autorit Tsavo East - Tsavo West (ca. 3 uur)

Als je op zoek bent naar een gevarieerd, groen en bergachtig landschap vol met dieren dan ben je bij Tsavo West National Park aan het goede adres. Open graslanden worden afgewisseld met acaciabomen, rivierbossen en rotspartijen. De Tsavorivier en de prachtige Mzima Springs zorgen ervoor dat er voldoende water is voor alle dieren die hier leven. Je kunt onder meer op zoek naar olifanten, neushoorns, leeuwen, cheeta’s, luipaarden en buffels.

Dag 4-5 Amboseli National Park

Autorit Tsavo West - Amboseli (ca. 3 uur)

Amboseli Nationaal Park ligt circa vier uur rijden ten zuidwesten van Nairobi. Het park bestaat vooral uit graslanden en moerassige vlaktes. Hier leven onder meer grote kuddes olifanten, buffels, gazellen, zebra's en roofdieren als de leeuw en de hyena. Wat Amboseli vooral bijzonder maakt is de ligging: direct ten zuiden ligt de besneeuwde top van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Dit is de perfecte plek om een iconische foto te maken van een Afrikaanse olifant met de Kilimanjaro als achtergrond.

Dag 6 Mount Kenya

Autorit Amboseli - Mount Kenya (ca. 6-7 uur)

De hooglanden van centraal Kenia liggen in de schaduw van Mount Kenya, na Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. De tocht voert langs verschillende kleine stadjes en dorpjes en vormt een goede kennismaking met het platteland van Kenia. Er zijn verschillende meerdaagse routes naar een van de toppen, vanwaar je schitterend uitzicht hebt over de regio. In het dichte regenwoud aan de voet van de berg kun je op gamedrive op zoek naar olifanten, hyena’s en buffels.

Dag 7-8 Samburu

Autorit Mount Kenya - Samburu (ca. 3-4 uur)

Ten noorden van Mount Kenya ligt het Samburu Reserve, dat samen met het Shaba en Buffalo Springs Reserve een groot natuurgebied vormt dat vooral uit savanne en woestijnachtige vlaktes bestaat. Door het park stroomt de Ngiro rivier. Hoewel het park niet groot is, is de verscheidenheid aan landschappen groot. Daarnaast vind je enkele bijzondere diersoorten die alleen hier voorkomen zoals de Somalische struisvogel, de Grevy zebra en de gerenoek, een antilope met een giraffe-achtige nek.

Dag 9 Ol Pejeta Conservancy

Autorit Samburu - Ol Pejeta (ca. 2-3 uur)

Het Laikipia Plateau is één van de grootste succesverhalen van de natuurbescherming in Kenia. Het gebied bestaat uit meerdere privéranches en conservancies die bij elkaar een enorme hoeveelheid wild een veilig toevluchtsoord bieden. De Ol Pejeta Conservancy is een voormalige veehouderij maar is nu één van de beste plekken om de zwarte neushoorn te vinden. Daarnaast leven hier de laatste twee noordelijke witte neushoorns ter wereld. Je kunt hier onder meer wandelen, paardrijden tussen de dieren of een bezoek brengen aan het Chimpanzee Sanctuary.

Dag 10 Lake Nakuru

Autorit Ol Pejeta - Lake Nakuru (ca. 4 uur)

Je volgende stop is het nabijgelegen Lake Nakuru. Het hart van het park wordt gevormd door een ondiep meer, omringd door grasvlaktes, acacia bossen en rotspartijen. Lake Nakuru is beroemd vanwege de meer dan vierhonderd vogelsoorten die op en rond het meer leven, waaronder een grote kolonie flamingo’s. Maar rond het meer leven ook talloze andere diersoorten zoals de zwarte en witte neushoorn, de bedreigde Rothschild giraffe en leeuwen.

Dag 11-12 Masai Mara

Autorit Lake Nakuru - Masai Mara (ca. 5 uur)

Voor veel reizigers een hoogtepunt van hun bezoek aan Kenia: een safari door het Masai Mara Nationaal Park. Dit park ligt aan het zuiden tegen de grens van Tanzania. Samen met het aangrenzende Serengeti Nationaal Park in Tanzania vormt het een enorm natuurgebied. Leeuwen, neushoorns, olifanten, zebra's, gazellen en giraffes leven hier in grote aantallen.
 
Een indrukwekkende gebeurtenis is de grote trek van de wildebeest. Deze dieren leven gedurende een groot deel van het jaar in kuddes verspreid over de Serengeti en Masai Mara parken. Naarmate de droge periode vordert verzamelen de dieren zich echter in die delen van het park waar nog water te vinden is. Daar vormen ze enorme kuddes die en masse rondtrekken op zoek naar water. Rond augustus trekken deze kuddes vanuit het zuiden naar het Masai Mara Park. Daarbij vormt vooral het oversteken van de rivieren een onvergetelijke gebeurtenis.

Dag 13-14 Nairobi en vetrek

Autorit Masai Mara - Nairobi (ca. 5-6 uur)

Je vertrekt naar de luchthaven van Nairobi en neemt het vliegtuig terug naar huis. In de loop van de volgende dag kom je aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Nairobi
Ole Sereni Eka Hotel The Boma
2 Tsavo East National Park
Ashnil Aruba Voi Safari Lodge Satao Camp
3 Tsavo West National Park
Lions Bluff Lodge Kilaguni Serena Severin Safari Camp
4-5 Amboseli National Park
Ol Tukai Sentrim Amboseli Amboseli Serena
6 Mount Kenya
Serena Mountain Lodge Serena Mountain Lodge Serena Mountain Lodge
7-8 Samburu
Ashnil Samburu Samburu Game Lodge Samburu Intrepids
9 Ol Pejeta Conservancy
Sweetwaters Serena Sweetwaters Serena Sweetwaters Serena
10 Lake Nakuru
Lake Nakuru Lodge Flamingo Hill Tented Camp The Cliff
11-12 Masai Mara
Ilkeliani Camp Entim Mara Mara Intrepids
13-14 Nairobi en vetrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (apr, mei) v.a. € 4849,- v.a. € 5249,- v.a. € 5699,-
Tussenseizoen v.a. € 5275,- v.a. € 5699,- v.a. € 6249,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 5699,- v.a. € 5999,- v.a. € 7199,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchtretour Amsterdam – Nairobi met KLM
 • Trein Nairobi – Voi (1e klasse)
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Hotelovernachtingen op basis van maaltijden zoals aangegeven
 • 12-daagse privésafari, inclusief: vervoer per minibusje of safarijeep met opklapdak inclusief Engelssprekende gids/chauffeur, gamedrives en parkgelden, lodges, 1 liter water per persoon per dag

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Visa
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.