Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3599,-

Offerte aanvragen

13 dagen Kenia: Safari en strand

 • Privésafari en dus gegarandeerd vertrek
 • Verschillende natuurparken, elk met zijn eigen karakter
 • Heerlijke stranden ten zuiden van Mombasa

 
Deze safari voert je door de beste wildparken en de mooiste natuur van Kenia. De verschillende parken die je aandoet hebben elk hun eigen karakter en bijzonderheden. Hierdoor is de reis zeer afwisselend. Je sluit de reis af aan de prachtige stranden aan de oostkust. Je overnacht tijdens de reis in lodges en reist  op individuele basis. Tijdens de safari zijn maaltijden, gamedrives en parkgelden inbegrepen.

Het eerste natuurpark dat je bezoekt is Amboseli, gelegen in de schaduw van de indrukwekkende Kilimanjaro. Via Nairobi reis je naar de meren van de Rift Vallei: Lake Naivasha en Lake Nakuru. In Hell's Gate National Park maak je een mooie fietstocht door dit bizarre landschap. Ondertussen kun je hier onder meer giraffen, zebra's en andere antilopen tegenkomen.

Je sluit de safari af in Masai Mara Nationaal Park, zonder meer het beroemdste park van Kenya. Hier heb je twee volle dagen om de uitgestrekte vlaktes te doorkruisen op zoek naar wild. Vanuit Nairobi vlieg je naar Mombasa, waar je de laatste nachten aan het strand doorbrengt. Zo kom je helemaal uitgerust weer thuis.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Tijdens je safari door Kenia reis je in een speciaal safaribusje en heb je de beschikking over de diensten van een chauffeur / gids. Het busje heeft 4×4-aandrijving en een opklapbaar dak zodat je staand vrij zicht hebt maar nog wel profiteert van de schaduw van het dak. Het is een privésafari en je reist dus niet met anderen samen. Dit betekent niet alleen veel privacy maar ook dat je in overleg met uw gids het dagprogramma bepaalt. De maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen. Avondeten en ontbijt zijn in de regel in de lodge, de lunch eet je meestal op picknickplaatsen in de parken.

Dag 1 Vlucht naar Nairobi

Je vlucht vertrekt vanuit Amsterdam. Je komt dezelfde dag aan op de luchthaven van Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Een vertegenwoordiger van onze lokale agent wacht je op bij de luchthaven en brengt je naar het hotel.

Dag 2-3 Amboseli National Park

Amboseli Nationaal Park ligt circa vier uur rijden ten zuidwesten van Nairobi. Het park bestaat vooral uit graslanden en moerassige vlaktes. Hier leven onder meer grote kuddes olifanten, buffels, gazellen, zebra's en roofdieren als de leeuw en de hyena. Wat Amboseli vooral bijzonder maakt is de ligging: direct ten zuiden ligt de besneeuwde top van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Dit is de perfecte plek om een iconische foto te maken van een Afrikaanse olifant met de Kilimanjaro als achtergrond.

Dag 4 Lake Naivasha

Je reist verder naar Lake Naivasha, een zoetwatermeer dat vol vissen zit, die op hun beurt weer watervogels als visarenden, pelikanen en ijsvogels aantrekken. Rond de oevers van het meer leven onder meer giraffen, zebra’s, waterbokken en  franjeapen. Vlakbij Lake Naivasha ligt het Hell’s Gate National Park, een prachtig en rauw landschap met kliffen, kloven en vulkanische bronnen. Het bijzondere aan het park is dat je hier een fietstocht kunt maken tussen de verschillende dieren die hier voorkomen.

Dag 5 Lake Nakuru

Je volgende stop is het nabijgelegen Lake Nakuru. Het hart van het park wordt gevormd door een ondiep meer, omringd door grasvlaktes, acacia bossen en rotspartijen. Lake Nakuru is beroemd vanwege de meer dan vierhonderd vogelsoorten die op en rond het meer leven, waaronder een grote kolonie flamingo’s. Maar rond het meer leven ook talloze andere diersoorten zoals de zwarte en witte neushoorn, de bedreigde Rothschild giraffe en leeuwen.

Dag 6-7 Masai Mara

Voor veel reizigers een hoogtepunt van hun bezoek aan Kenia: een safari door het Masai Mara Nationaal Park. Dit park ligt aan het zuiden tegen de grens van Tanzania. Samen met het aangrenzende Serengeti Nationaal Park in Tanzania vormt het een enorm natuurgebied. Leeuwen, neushoorns, olifanten, zebra's, gazellen en giraffes leven hier in grote aantallen.
 
Een indrukwekkende gebeurtenis is de grote trek van de wildebeest. Deze dieren leven gedurende een groot deel van het jaar in kuddes verspreid over de Serengeti en Masai Mara parken. Naarmate de droge periode vordert verzamelen de dieren zich echter in die delen van het park waar nog water te vinden is. Daar vormen ze enorme kuddes die en masse rondtrekken op zoek naar water. Rond augustus trekken deze kuddes vanuit het zuiden naar het Masai Mara Park. Daarbij vormt vooral het oversteken van de rivieren een onvergetelijke gebeurtenis.

Dag 8-11 Diani Beach

Je reist weer terug naar Nairobi en pakt het vliegtuig naar Mombasa.

Diana Beach ligt zo’n 35 km ten zuiden van Mombasa en je vindt hier prachtige witte zandstranden. Naast luieren op het strand of bij het zwembad kun je allerlei watersporten ondernemen  of een excursie maken naar het kleine Wasini Island, waar het prachtig snorkelen is. Voor degenen die nog niet genoeg wild hebben gezien is een bezoek aan het Shimba Hills National Reserve een laatste mogelijkheid om op safari te gaan.

Dag 12-13 Mombasa en vetrek

Je vertrekt in de middag naar de luchthaven van Mombasa en neemt het vliegtuig terug naar huis. In de loop van de volgende dag kom je aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Nairobi
Ole Sereni Eka Hotel The Boma
2-3 Amboseli National Park
Ol Tukai Sentrim Amboseli Amboseli Serena
4 Lake Naivasha
Lake Naivasha Sopa Kongoni Lodge Naivasha Kiboko Camp
5 Lake Nakuru
Lake Nakuru Lodge Flamingo Hill Tented Camp The Cliff
6-7 Masai Mara
Ilkeliani Camp Entim Mara Mara Intrepids
8-11 Diani Beach
Leopard Beach Swahili Beach Baobab Beach Resort
12-13 Mombasa en vetrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (apr, mei) v.a. € 3599,- v.a. € 3999,- v.a. € 4449,-
Tussenseizoen v.a. € 4049,- v.a. € 4275,- v.a. € 4949,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 4375,- v.a. € 4549,- v.a. € 5799,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam – Nairobi // Mombasa – Nairobi – Amsterdam met KLM
 • Vlucht Nairobi – Mombasa met Kenya Airways
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Hotelovernachtingen op basis van maaltijden zoals aangegeven
 • 7-daagse privésafari, inclusief: vervoer per minibusje of safarijeep met opklapdak inclusief Engelssprekende gids/chauffeur, gamedrives en parkgelden, lodges, 1 liter water per persoon per dag, fietstocht met gids Hell’s Gate National Park

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Visa
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.