Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3999,-

Offerte aanvragen

24 dagen Mexico: Copper Canyon

 • Selfdrive door schilderachtige en pittoreske stadjes
 • Spectaculaire treinreis door de Copper Canyon
 • Bezoek het mooie en relaxte schiereiland Baja California

Deze reis biedt veel verborgen schatten en is extra bijzonder omdat je een deel van Mexico leert kennen dat relatief nog onbekend is. Ontdek de grote culturele en natuurlijke diversiteit van Mexico; Van de levendige hoofdstad naar pittoreske plaatsjes om vervolgens de meest bijzondere treinreis te maken door de overweldigende Copper Canyon! Sluit de reis af op het verrassend leuke en mooie schiereiland Baja California.

Je start de reis in Mexico-Stad; absoluut de moeite waard om een paar dagen te bezoeken. De sfeervolle Spaans-koloniale stad heeft mooie pleinen en musea. Vanuit Mexico-Stad breng je een bezoek aan de imponerende tempels van Teotihuacán (een oude pre-Columbiaanse opgraving). Hierna vervolg je de reis met een huurauto en ontdek je schilderachtige plaatsjes. De eerste bestemming is Pátzcuaro aan het gelijknamige Pátzcuaromeer. Vervolgens rijd je naar het gezellige Morelia en Guanajuato. Beide hebben een mooi koloniaal centrum en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je levert de auto in en vliegt door naar Chihuahua.

Ontdek het nog onbekende noorden van Mexico tijdens een schitterende treinrit door de Barranca del Cobre, oftewel de Copper Canyon! De Copper Canyon bestaat uit een stelsel van vier verschillende kloven dat samen een gigantisch gebied vormt. Indrukwekkend mooi! Het is bijzonder te ervaren hoe gigantisch en indrukwekkend mooi het landschap is. En wat denk je van een ontmoeting met de Tarahumara indianen? In dit gebied leven ze nog op traditionele wijze en er zijn winkeltjes waar lokale kunstwerken tentoongesteld worden. Tijdens de treinrit van Creel naar Los Mochis stop je  onderweg op twee plaatsen waar je een overnachting hebt. Zo heb je de kans enkele schatten van het uitgestrekte gebied te ontdekken. De treinreis is een spectaculair hoogtepunt van de reis!

Vervolgens vaar je met een ferry naar La Paz gelegen op het schiereiland Baja California. La Paz is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar het nationaal park Cabo Pulmo en het bekende plaatsje Todos Santos. Eventueel kun je ook een uitstapje maken naar la Isla del Espiritu Santo en in de wintermaanden kun je walvissen gaan spotten! Vanaf La Paz ga je per huurauto een paar dagen naar Loreto om de mooie omgeving te verkennen waaronder het nationaal park Bahía de Loreto. Aan het einde van de reis kom je in La Paz bij van alle indrukken alvorens je terugvliegt naar huis. Een boeiende en enerverende reis!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-4 Mexico Stad

Je vliegt vandaag naar Mexico Stad waar je dezelfde dag nog aankomt.

De hoofdstad van Mexico is Mexico Stad en is qua inwonersaantal de grootste stad van de wereld. Deze bijzondere stad is het absoluut waard om een paar dagen te bezoeken. Te noemen vallen het Centro Historico, waar de Spanjaarden op de oude Aztekenhoofstad Tenochtitlan hun hoofdstad hebben gebouwd; het Anthropologisch Museum met allerlei culturele uitingen van lang vervlogen ėn nog bestaande Indianenbeschavingen en het Plaza Garibaldi, waar 's avonds talloze mariachi's de mensen vermaken in en om de gezellige restaurantjes. Buiten de stad liggen de tempels van Teotihuacán met de Piramides van de Zon en de Maan en de Dodenweg, de gezellige Spaans-koloniale stad Cuernavaca en het zilverstadje Taxco.

Dag 5-6 Pátzcuaro

Autorit Mexico Stad – Pátzcuaro: 350 km; ca. 4,5 uur

Pátzcuaro is een van de grootste toeristische trekpleisters van Michoacán. De schilderachtige pittoreske stad is gelegen aan het Pátzcuaromeer. Dit meer staat bekend om zijn vele eilanden waarvan Janitzio de bekendste is. Hier staat namelijk een 40 meter hoog standbeeld van José María Morelos, de rooms-katholieke priester en revolutionair rebellenleider tijdens de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Inheemse ambachtslieden reizen nog steeds af naar Pátzcuaro om hun waren te verkopen en er is prachtige architectuur terug te vinden in de stad. Pátzcuaro en de regio rondom het meer staan ook bekend om de viering van de ‘dag van de doden’; een kleurrijk feest ter ere van de doden.

Dag 7 Morelia

Autorit Pátzcuaro – Morelia: 55 km; ca. 1 uur

Morelia is een belangrijke stad voor kunst en cultuur in Mexico. De stad is vernoemd naar de onafhankelijkheidsstrijder José María Morelos die hier geboren is. Zijn geboortehuis is dan ook één van de grote trekpleisters van de stad. Daarnaast is ook de inspirerende kathedraal van Morelia en het koloniale aquaduct een bezoek waard. Deze zijn allemaal te vinden in het koloniale centrum dat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 8-9 Guanajuato

Autorit Morelia – Guanajuato: 180 km; ca. 2 uur

De Spaanse architectuur van het koloniale centrum (dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat) is zeer de moeite waard. Guanajuato is het beste te ontdekken door te voet er doorheen te lopen. Met haar vele steegjes en pleintjes heeft het een knusse uitstraling. Het bekendste steegje is natuurlijk wel het "kussteegje" wat haar naam dankt aan het feit dat geliefden van de ene kant van de steeg aan de andere kant van de steeg een kus kunnen uitwisselen. Daarnaast herbergt de stad een aantal interessante musea en je kan er heerlijk eten.

Dag 10 Chihuahua

De stad Chihuahua wordt door reizigers voornamelijk gebruikt als begin- of eindpunt voor de trip met de Ferrocarril Chihuahua Pacífico (trein “el Chepe”). Dit is de spoorlijn dwars door de ‘Koperkloof’; het grootste cañon gebied ter wereld. Het centrum van de stad combineert grootse koloniale gebouwen met mooie pleinen, autovrije straten en vele restaurants. Ook herbergt de stad vele musea (o.a. musea met interessante en belangrijke informatie over de Mexicaanse geschiedenis).

Dag 11 Creel

Transfer Chihuahua – Creel (ca. 6 uur)

Creel is een mooie plaats die omgeven wordt door dennenbossen en rotsformaties. Wat denk je van een wandeling naar Lago de Arareco of een bezoek aan een oude kerk Misión Jesuita de San Ignacio: een kerk van het indiaanse volk Tarahumara, indrukwekkend! Een aanrader is ook het Tarahumara Arts Museum of ga naar de waterval van Basaseachi. Deze waterval heeft een hoogte van ca. 246 meter. Creel is in de winter een van de koudste plaatsen van Mexico (doorgaans besneeuwd).

Dag 12-13 Trein El Chepe Creel - Posada Barrancas

Trein Creel – Posada Barrancas (ca. 2 uur)

Ontdek het nog onbekende noorden van Mexico tijdens een schitterende treinrit door de Barranca del Cobre, oftewel de Copper Canyon! Deze bijzondere treinrit is de enige passagierstrein die in Mexico wordt aangeboden. De Copper Canyon bestaat uit een stelsel van verschillende kloven die samen een gigantisch gebied vormen. Indrukwekkend mooi! Wat denk je van een ontmoeting met de Tarahumara indianen? In dit gebied leven ze nog op traditionele wijze. Ze spreken hun eigen taal, ze hebben hun eigen religie en de meesten leven van de opbrengst van hun eigen land of de jacht. Echter zie je hierin wel een verschuiving, want toerisme is vandaag de dag ook steeds meer een bron van inkomsten voor de Tarahumara.

De aanleg van de spoorlijn heeft ervoor gezorgd dat het gebied toegankelijk werd en communicatie mogelijk werd met de bevolking in de berggebieden. Er zijn plaatsen op de route die alleen per trein te bereiken zijn. De route brengt je door een schitterend natuurgebied en passeert wel 86 tunnels en 37 bruggen! Het is bijzonder te ervaren hoe gigantisch en indrukwekkend mooi het landschap is van dit onbekende deel van Noord-Mexico. Het hoogtepunt van de reis is de stop in Posada Barrancas. Hier heb je een schitterend uitzicht op de Copper Canyon! Je verblijft in Posada Barrancas, zodat je de kans hebt een stukje van dit prachtige gebied te verkennen.

Deze bijzondere treinreis begint in Creel. Je stapt hier op de trein waarna het avontuur gaat beginnen. De eerste stop zal een hoogtepunt zijn: Copper Canyon. Barrancas del Cobre, ofwel de Copper Canyon, is de verzamelnaam voor enorme canyons die in de Sierra Tarahuamara liggen. Deze middag zal je genieten van prachtige uitzichten en vele panoramische uitkijkpunten. Een spectaculair hoogtepunt van de reis!

Barranca del Cobre (Nederlands: Koperkloof) is een gigantisch gebied met cañons ten zuidwesten van Chichuachua. De Koperkloof is het grootste en diepste cañonsysteem te wereld. Er zijn 2 stops bij de Koperkloof: Posada Barranca of Divisadero. De spoorlijn die door de Koperkloof rijdt stopt 15 minuten in El Divisadero in het midden van het gebied. Hierdoor hebben reizigers de kans om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Je kan er ook uitstappen en een nacht verblijven om van het gebied te genieten. Afhankelijk van de hotelkeuze stap je dan uit in Posada Barranca of Divisadero. Het gebied ligt in een nationaal park en wordt bewoond door de Tarahumara-indianen.

Posada Barrancas ligt in de Copper Canyon. Vanaf Divisadero, wat uitzichtspunt betekend, heb je een waanzinnig uitzicht over de Copper Canyon. Geniet tijdens het verblijf van de weidse uitzichten of wandel de route die loopt tussen het uitzichtspunt en het Adventure Park. In het Adventure Park kan je van alles ondernemen zoals ziplinen en de kabelbaan nemen (voor nog mooiere uitzichten). Voor de echte avonturiers is er Via Ferrata waarbij je onder andere gaat abseilen en rotsklimmen.

Dag 14 Trein El Chepe Posada Barrancas - Los Mochis

Trein Posada Barrancas – Los Mochis (ca. 8 uur)

In de ochtend vertrekt de trein naar Los Mochis waar je begin van de avond aan zult komen. Geniet onderweg van prachtige uitzichten van de "Sierra Madre" en verschillende bruggen en tunnels die de trein passeert. Bij aankomst in Los Mochis ga je op eigen gelegenheid naar het hotel.
Los Mochis is vooral bekend als het begin- of eindpunt van de trein “el Chepe” (Copper Cañon) of het startpunt voor de boot richting Baja California. Toch valt er genoeg te beleven in Los Mochis. Zo kan je een bezoek brengen aan de botanische tuin Jardin Botanico of bekijk de zonsopkomst vanaf Cerro de la Memoria.

Dag 15 Ferry Topolobampo - La Paz

Ferry Topolobampo – La Paz (ca. 9 uur)

In de avond pak je de ferry van Topolobampo naar La Paz. De ferry vaart de hele nacht door zodat je de volgende dag in La Paz wakker wordt.

Dag 16 La Paz

Je komt aan in La Paz nadat je de ferry hebt genomen vanaf Topolobampo. Je hebt hier een dag om bij te komen voordat je verder reist naar Loreto.

Dag 17-19 Loreto

Autorit La Paz – Loreto: 350 km; ca. 4 uur

Loreto is een prachtig stadje met een goede keuze uit uitstekende hotels en restaurants. Het is een rustige plek en staat bekend om het helderblauwe water. Daarnaast is het ook een watersportparadijs en is het stadje de thuisbasis van Parque Nacional Bahía de Loreto. Het gebied rondom Loreto wordt door antropologen gezien als de oudste menselijke nederzetting op het schiereiland Baja. Je kan een bezoek brengen aan het eiland Coronado, waar je kunt snorkelen, relaxen en prachtige hikes kunt maken.

Dag 20-22 La Paz

Autorit Loreto – La Paz: 350 km; ca. 4 uur

De stad La Paz doet verrassend internationaal aan en is toch de meest ‘Mexicaanse’ stad van heel Baja. Aan het strand Malecón zijn uitstekende restaurants en hippe winkels te vinden. La Paz is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar het nationaal park Cabo Pulmo en het bekende plaatsje Todos Santos. Eventueel kan je ook een uitstapje maken naar la Isla del Espiritu Santo en in de wintermaanden is het een uitgelezen kans om vanaf La Paz een excursie te boeken om walvissen te spotten!

Dag 23-24 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt vandaag terug vanaf La Paz naar huis. Hier kom je de volgende dag aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-4 Vlucht naar Mexico Stad
Royal Reforma Historico Central Las Alcobas Boutique
5-6 Pátzcuaro
Mision Patzcuaro Best Western Posada Don Vazco Best Western Posada Don Vazco
7 Morelia
Mision Catedral Morelia Mision Catedral Morelia Mision Catedral Morelia
8-9 Guanajuato
Mision Guanajuato Quinta las Acacias Mision Casa Colorada
10 Chihuahua
Best Western Cumbre Best Western Mirador Best Western Juventud Chihuahua
11 Creel
Best Western The Lodge Best Western The Lodge Best Western The Lodge
12-13 Trein El Chepe Creel - Posada Barrancas
Mansion Tarahumara Mansion Tarahumara Hotel Mirador Posada Barranca
14 Trein El Chepe Posada Barrancas - Los Mochis
Santa Anita Best Western Los Mochis Best Western Los Mochis
15 Ferry Topolobampo - La Paz
16 La Paz
Posada de las Flores La Paz Posada de las Flores La Paz Costa Baja Resort
17-19 Loreto
Loreto Bay, Golf and Spa Loreto Bay, Golf and Spa Posada de las Flores Loreto
20-22 La Paz
Posada de las Flores La Paz Posada de las Flores La Paz Costa Baja Resort
23-24 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (mei, september, oktober) v.a. € 3999,- v.a. € 4325,- v.a. € 5249,-
Tussenseizoen (april, juni, oktober) v.a. € 4075,- v.a. € 4425,- v.a. € 5349,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december t/m maart) v.a. € 4599,- v.a. € 4999,- v.a. € 5875,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Mexico – Amsterdam met Aeromexico inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Mexico Stad
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt (2pk)
 • Excursie Basiliek de Guadalupe en Teotihuacán piramides (vanuit Mexico stad)
 • Autohuur Mexico Stad – Mexico Stad luchthaven cat C Hyundai Accent a/c of gelijkwaardig. Incl. CDW/LDW verzekeringen, belastingen, ongelimiteerd aantal km.
 • Transfer Chihuahua – Creel met stops
 • Trein “el Chepe” Copper Canyon (Creel-Posada Barrancas (Canyon)-Los Mochis) incl overnachtingen, treintickets. Maaltijden en transfers van en naar de hotels zijn niet inbegrepen
 • Ferryticket van Puerto de Topolobampo naar La Paz (verblijf in een 2-persoonscabine). Vertrek van ma t/m vr om 23:59h en aankomst om 07h en vertrek op zondag om 23h en aankomst in La Paz om 06h. De ferry gaat niet op zaterdag (vertrekdagen en tijden onder voorbehoud van wijzigingen).
 • Autohuur La Paz cat C Hyundai Accent a/c of gelijkwaardig. Incl. CDW/LDW verzekeringen, belastingen, ongelimiteerd aantal km

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer
 • Overige excursies en entreegelden
 • Allianz eigen risico verzekering à € 5,50 per dag
 • Trein el Chepe: drankjes en maaltijden exclusief (er is een restaurant aan boord van de trein waar u met contant geld dient te betalen)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.