Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1899,-

Offerte aanvragen

17 dagen Mexico: Go Yucatan

 • Ga zwemmen met dolfijnen
 • Geniet van het lokale leven op het Zócalo van Mérida
 • Bezoek de Tempel van de Tovenaar in Uxmal

Mexico is een ideaal land om ook met jonge kinderen te bezoeken. Tijdens deze reis bezoeken jullie het schiereiland Yucatán, een (klein) gedeelte van dit land, vol met tempelcomplexen van de Maya's als Uxmal, pittoreske Spaans aandoende stadjes als Mérida, vriendelijke bewoners en prachtige stranden aan de Caribische kust.

Playa del Carmen is een gezellige, overzichtelijke en daardoor gelukkig heel Mexicaans aandoende badplaats. Geen hoogbouw zoals in Cancún en het brede zandstrand vlakbij jullie hotel. Een perfecte plek om aan het land te wennen, het lekkere eten te proeven en vooral de eerste dagen te genieten van zon, zee en strand. Maak een uitstapje in de omgeving en ga zwemmen met de dolfijnen. Of steek met de veerboot over naar het eiland Cozumel en ga daar snorkelen in het heldere water.

Mérida is een typisch koloniale stad door de Spaans aandoende straten en gebouwen. Met in het centrum van de stad het Zócalo, ofwel het centrale plein, waar van alles gebeurt. Je vindt hier schoenenpoetsers, ijsverkopers, veel hangmatten en vooral de vriendelijke bevolking, die hier meestal aan het einde van de dag samenkomt om bij te kletsen. Op weg naar Mérida ligt Chichen Itzá, het bekendste en prachtig gerestaureerde tempelcomplex van de oude Maya's. Stel je bij de Cenote Azul eens voor hoe daar vroeger mensen in werden geofferd. Of ga eens rondkijken op het grote balspeelveld van het Mayacomplex van Uxmal. Kijk met ontzag naar de Piramide van de Tovenaar.

Terug aan de Caribische kust verblijven jullie nog een paar dagen aan het strand van Tulum. De zee ziet er hier zo mogelijk nog mooier uit dan in Playa del Carmen en het is hier vooral veel rustiger. Volop gelegenheid tot snorkelen, in de zon liggen en genieten van het lekkere eten en drinken voordat jullie het vliegtuig terugnemen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-5 Playa del Carmen

Je vliegt naar Cancun in Mexico waar je dezelfde dag nog aankomt.
Transfer luchthaven Cancun - Playa del Carmen (ca. 45 min.)

In Playa del Carmen kan je bijkomen en genieten aan het prachtige strand! Playa del Carmen is van oorsprong een klein vissersdorpje gelegen ten zuiden van Cancun, dat uitgegroeid is tot een populaire badplaats met behoud van de zo kenmerkende Mexicaanse sfeer. Slenter op je gemak heerlijk door de kleine straatjes met de in de lokale stijl gebouwde huisjes en ga mee in het langzame ritme waarin geleefd wordt. De sfeervolle boulevard "Fifth avenue" met gezellige barretjes, restaurants en winkeltjes straalt een oorspronkelijke Mexicaanse sfeer uit, maar heeft alles te bieden voor de moderne vakantieganger.

We kunnen in plaats van Playa del Carmen ook bijvoorbeeld Tulum of Isla Mujeres aanbieden als afsluiter.

Dag 6 Chichen Itza

Autorit Playa del Carmen – Chichen Itza: 190 km; ca. 2 uur

Chichen Itza is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het gelijknamige tempelcomplex. Chichen Itza is het meest beroemde Maya tempelcomplex van Yucatan en mag je absoluut niet missen. Neem de tijd voor een bezoekje want het complex is enorm groot. De belangrijkste tempel is "El Castillo". Het tempelcomplex is prachtig gerestaureerd en heeft door zijn akoestiek een uniek balspeelveld. Het is wel zaak hier zo vroeg mogelijk aan te komen, zodat je de ongeveer 3 uur die het bezoek je kost, in relatieve rust kunt rondwandelen. Rond het middaguur staat de parkeerplaats namelijk vol met talloze bussen. Het is mogelijk om bagage in bewaring te geven.

Dag 7-9 Mérida

Autorit Chichen Itza – Mérida: 120 km; ca. 1,5 uur

Merida is een grote, interessante stad en heeft een bruisende uitstraling. Het is de meest belangrijke stad van Yucatan en hier vindt het culturele leven plaats met dans, muziek en theater. De Plaza Grande is het centrum van de stad en vandaaruit kan je een mooie wandeling maken door de omliggende straatjes. Een leuke dagtrip vanuit Merida is Celestun, deze plaats ligt aan de kust en heeft een mooi strand waar je van een heerlijke lunch kunt genieten. Voor de lunch kan je een boottocht maken over Rio Celestun waar in onze winter en voorjaarsmaanden duizenden flamingo’s neerstrijken.

Dag 10-11 Campeche/Uxmal

Autorit Mérida – Uxmal: 90 km; ca. 1 uur

Campeche ligt aan de Golf van Mexico en is de plaats waar in 1517 de Spanjaarden het eerst aan land kwamen. Doordat de stad samen met Veracruz het alleenrecht had op het internationaal handel drijven, trok het door het door de eeuwen heen veel piraten aan. De Spanjaarden besloten daartoe een groot fort te bouwen, waar nu nog de schitterende overblijfselen van te zien zijn. Deze goed bewaarde muur staat sinds 1999 op de Unesco lijst staat. Campechanos staan bekend om het feit dat ze de dingen net iets anders doen dan andere Mexicanen. Zo krijg je dikwijls warm water uit de kraan door aan de rechterknop te draaien… Het leven in Campeche is rustig en men noemt daarom in Mexico een plezierig, op zijn gemak doend persoon ook wel een 'campechano'.

Naast terecht bekende sites als Chichén Itzá (één van de Zeven Moderne Wereldwonderen) en Uxmal biedt het schiereiland een even veelzijdige als onbekende inkijk in de verdwenen wereld van de Mayacultuur. De beste manier om deze te bezoeken is een rit langs de Ruta Puuc met Uxmal, Kabah en Labna, Sayil, Xlapak, Edzna en vele andere. Doordat Ruta Puuc redelijk afgelegen ligt komen hier niet al teveel toeristen.

Dag 12-15 Tulum

Autorit Uxmal – Tulum: 340 km; ca. 4 uur

Het plaatsje Tulum heeft zo'n 10.00 inwoners en is een zeer populaire plaats onder reizigers. Vanaf de ruïnes van Tulum heb je prachtig uitzicht over de Caribische zee. De ruïnes die hier staan zijn van 1200 n.c. en hebben ook gediend als havenstad en handelscentrum. In Tulum kan je onder andere genieten van het prachtige strand. In de omgeving zijn ook talloze cenotes, grotten gevuld met zoet water, waar je kunt zwemmen, snorkelen en duiken. Tulum staat onder andere bekend om de gezellige restaurants en strandtentjes, mooie boutique winkels en knusse barretjes. Het is een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven en de omgeving te verkennen, of te luieren op het strand.

Tulum kan veel last hebben van aanspoelend zeewier. Dit is een probleem dat zich voor doet in het Caribisch gebied en wordt veroorzaakt door de opwarming van de aarde. Samen kunnen we kijken naar alternatieve strandlocaties zoals Isla Holbox, Cozumel of Isla Mujeres die hier vaak minder last van hebben. 

Dag 16-17 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Tulum hotel – Cancun luchthaven (ca. 2 uur) 

Je vliegt vandaag terug vanaf Cancun naar huis. Je landt de volgende dag.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-5 Vlucht naar Cancun
Las Golondrinas
6 Chichen Itza
Villas Arquelogicas
7-9 Mérida
Casa Lucia
10-11 Campeche/Uxmal
Uxmal Resort
12-15 Tulum
Villas H2O
16-17 Vlucht naar Amsterdam
Periode Volwassene Kind
Laagseizoen (mei, september, oktober) v.a. € 1899,- v.a. € 1175,-
Tussenseizoen (april, juni, november) v.a. € 2175,- v.a. € 1299,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december t/m maart) v.a. € 2925,- v.a. € 1699,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Cancun met TUI Fly inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Cancun naar Playa del Carmen
 • Transfer hotel Tulum – luchthaven Cancun
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt op een 4-persoonskamer
 • Huurauto cat. Chevrolet Aveo of gelijkwaardig inclusief verzekering zonder eigen risico, belasting en vrije kilometers. Ophalen dag 6 om 10:00 in Cancun en inleveren in Tulum op dag 12 om 17:00 uur.

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Baby of kinderzitje à USD 8 per dag (op aanvraag)
 • Drop off kosten, ophalen Cancun en inleveren Tulum circa USD 35
 • Overige maaltijden
 • Eventuele excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.