Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2799,-

Offerte aanvragen

23 dagen Mexico: Land van Indianen, jungle en strand

 • Een ontdekkingstocht door het land van de Maya's
 • Zie apen en tropische vogels in de jungle
 • Snorkel in de Caribische Zee

Mexico is een groot land waar veel verschillende mensen wonen en de natuur in ieder gebied anders is. Tijdens deze reis zullen jullie de Maya-indianen leren kennen, gezellige stadjes en sprookjesachtige ruines bezoeken en lekker zwemmen in prachtig blauw water!

Mérida is een typisch koloniale stad. Dit kun je zien aan het plein in het centrum van de stad waar de kathedraal en meestal ook het gemeentehuis is gevestigd. Meestal ligt er een leuk park in het midden van het plein waar veel mensen aan het einde van de dag bij elkaar komen om wat te kletsen. Let maar eens op in de verschillende plaatsen die jullie bezoeken: ze hebben allemaal zo'n gezellige plein!

De voorouders van de Maya's hebben allemaal oude steden achtergelaten waarvan jullie er een aantal gaan bezoeken: Chichén Itzá, Uxmal, Kabah, Palenque, Calakmul. Ze liggen bijna allemaal midden in de jungle. Het mooiste is om deze plekken 's ochtends vroeg te bezoeken; dan worden alle dieren in de jungle wakker en hangt er vaak nog dauw boven de grond: een toverachtige ervaring!

In San Cristóbal kunnen jullie de Cañon del Sumidero bezoeken, een spannende kloof waar je doorheen kunt varen. Ook leuk zijn de dorpjes San Juan Chamula en Zinancantán, waar mensen in andere klederdracht lopen en nog veel oude rituelen volgen.

Aan het einde van de vakantie kunnen jullie lekker luieren, zwemmen en snorkelen in het mooiste blauwe water dat je waarschijnlijk ooit hebt gezien!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Cancun

Je vliegt naar Cancun in Mexico waar je dezelfde dag nog aankomt.

De plaats Cancun zal voor vele de eerste aanraking met Mexico zijn. Cancun zelf maar zeker ook veel van de plaatsen en eilanden in de omgeving zijn een mooie plek om aan het strand te ontspannen. Enkele decennia geleden was Cancun nog een sfeervol vissersdorpje. Met miljoenen inwoners en de vele hotels is daar tegenwoordig niet veel meer van over. De stad biedt echter genoeg vertier voor de toerist die houdt van uitgaan, strand en gezelligheid.

Dag 2 Chichen Itza

Autorit Cancun – Chichen Itza: 140 km; ca. 2 uur

Chichen Itza is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het gelijknamige tempelcomplex. Chichen Itza is het meest beroemde Maya tempelcomplex van Yucatan en mag je absoluut niet missen. Neem de tijd voor een bezoekje want het complex is enorm groot. De belangrijkste tempel is "El Castillo". Het tempelcomplex is prachtig gerestaureerd en heeft door zijn akoestiek een uniek balspeelveld. Het is wel zaak hier zo vroeg mogelijk aan te komen, zodat je de ongeveer 3 uur die het bezoek je kost, in relatieve rust kunt rondwandelen. Rond het middaguur staat de parkeerplaats namelijk vol met talloze bussen. Het is mogelijk om bagage in bewaring te geven.

Dag 3-5 Mérida

Autorit Chichen Itza – Mérida: 120 km; ca. 1,5 uur

Merida is een grote, interessante stad en heeft een bruisende uitstraling. Het is de meest belangrijke stad van Yucatan en hier vindt het culturele leven plaats met dans, muziek en theater. De Plaza Grande is het centrum van de stad en vandaaruit kan je een mooie wandeling maken door de omliggende straatjes. Een leuke dagtrip vanuit Merida is Celestun, deze plaats ligt aan de kust en heeft een mooi strand waar je van een heerlijke lunch kunt genieten. Voor de lunch kan je een boottocht maken over Rio Celestun waar in onze winter en voorjaarsmaanden duizenden flamingo’s neerstrijken.

Dag 6-7 Campeche

Autorit Merida – Campeche: 280 km; ca. 4,5 uur

Campeche ligt aan de Golf van Mexico en is de plaats waar in 1517 de Spanjaarden het eerst aan land kwamen. Doordat de stad samen met Veracruz het alleenrecht had op het internationaal handel drijven, trok het door de eeuwen heen veel piraten aan. De Spanjaarden besloten daartoe een groot fort te bouwen, waar nu nog de schitterende overblijfselen van te zien zijn. Deze goed bewaarde muur staat sinds 1999 op de Unesco lijst. Campechanos staan bekend om het feit dat ze de dingen net iets anders doen dan andere Mexicanen. Zo krijg je dikwijls warm water uit de kraan door aan de rechterknop te draaien… Het leven in Campeche is rustig en in Mexico men noemt daarom een plezierig, op zijn gemakdoend persoon ook wel een 'campechano'.

Dag 8 Villahermosa

Autorit Campeche – Villahermosa: 400 km; ca. 5,5 uur

De hoofdstad van de provincie Tabasco is Villahermosa. Echte bekendheid heeft Villahermosa verworven door het museum waar de meters hoge koppen staan uit de tijd van de Olmeken. Het centrum is gelegen aan de Grijalva en doordat het autovrij is is het aangenaam rondlopen hier. Je kan hier verder het Parque La Vente bezoeken. Dit is een bijzondere combinatie van een archeologische vindplaats, dierentuin en park.

Dag 9-11 San Cristóbal

Autorit Villahermosa – San Cristóbal: 305 km; ca. 5 uur.

Tijdens deze autorit kunnen jullie er voor kiezen om een tussenstop te maken bij de dierentuin van Tuxtla. 

San Cristobal is een populaire bestemming voor toeristen. Sinds 1994 is het plaatsje ook bekend vanwege de Zapatistas die in de dorpjes rond San Cristobal hun aanhang vonden bij de arme boeren bevolking en in opstand komen tegen de regering. De naam is afgeleid van Emiliano Zapata die een hoofdrol vervulde in de Mexicaanse revolutie. Zeker is dit stadje ook een bezoek waard omdat je van hieruit een bezoek kunt brengen aan de dorpjes: San Juan Chamula en Zinacantan waar de bevolking een mengeling van animisme en katholicisme uitoefent. Verder ligt op een uur rijden de Canyon del Sumidero, waarvan de Mexicanen zeggen dat deze te vergelijken is met de Grand Canyon.

Dag 12-14 Palenque

Autorit San Cristóbal – Palenque: 215 km; ca. 5 uur

Palenque is zelf als stadje niet heel bijzonder, maar dankt zijn bestaansrecht aan de prachtige ruïnes die vlakbij gelegen zijn. Deze zijn vooral zo uniek omdat ze een mooi voorbeeld zijn van de Maya bouwkunst, zoals de tempel van de inscripties met zijn drie verdiepingen. In de dichte jungle gelegen geeft dit prachtige gerestaureerde complex een goed beeld van hoe de Maya's vroeger hun steden bouwden en bewoonden. Een aanrader is ook een bezoek aan het op 1,5 uur gelegen watervallencomplex van Agua Azul voor een verfrissende duik in één van de watervallen.

Dag 15-16 Xpujil

Autorit Palenque – Xpujil: 370 km; ca. 5 uur

De naam Xpujil is afkomstig uit het Maya en is de naam van een plant die in de regio veel voorkomt. Het dorp Xpujil is voornamelijk de moeite waard om te bezoeken vanwege de omgeving. Wil je er alles uithalen, dan kun je ook nog Calakmul en Rio Bec bezoeken, die wat verder gelegen zijn van Xpujil.

Dag 17-21 Tulum

Autorit Xpujil – Playa del Carmen: 400 km; ca. 5 uur

In Playa del Carmen kan je bijkomen en genieten aan het prachtige strand! Playa del Carmen is van oorsprong een klein vissersdorpje gelegen ten zuiden van Cancun, dat uitgegroeid is tot een populaire badplaats met behoud van de zo kenmerkende Mexicaanse sfeer. Slenter op je gemak heerlijk door de kleine straatjes met de in de lokale stijl gebouwde huisjes en ga mee in het langzame ritme waarin geleefd wordt. De sfeervolle boulevard "Fifth avenue" met gezellige barretjes, restaurants en winkeltjes straalt een oorspronkelijke Mexicaanse sfeer uit, maar heeft alles te bieden voor de moderne vakantieganger.

We kunnen in plaats van Playa del Carmen ook bijvoorbeeld Tulum of Isla Mujeres aanbieden als afsluiter.

Dag 22-23 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Playa del Carmen hotel – Cancun luchthaven (ca. 1 uur) 

Je vliegt vandaag terug vanaf Cancun naar huis. Je landt de volgende dag.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Cancun
Dos Playas
2 Chichen Itza
Villas Arquelogicas
3-5 Mérida
Casa Lucia
6-7 Campeche
Plaza Colonial
8 Villahermosa
Viva Villahermosa
9-11 San Cristóbal
Mansion de los Angeles
12-14 Palenque
Plaza Palenque
15-16 Xpujil
Chicanna Ecovillage
17-21 Tulum
Las Golondrinas
22-23 Vlucht naar Amsterdam
Periode Volwassene Kind
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 2799,- v.a. € 2499,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Cancún // Cancún – Amsterdam met TUI Fly inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Cancún
 • Transfer Tulum – luchthaven Cancun
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in twee tweepersoonskamers
 • Huurauto, Toyota Sienna of gelijkwaardig. Inclusief ongelimiteerde kilometers, belastingen, CDW/LDW verzekeringen. Het eigen risico kunt u (optioneel) verzekeren middels een eigen risicoverzekering van Allianz. Ophalen op dag 2 Cancun en inleveren op dag 17 Tulum. Excl drop-off kosten.

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Allianz eigen risico verzekering: € 5,50 per dag
 • Drop off kosten huurauto ophalen Cancun – inleveren Tulum à circa 80 USD totaal
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.