Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1675,-

Offerte aanvragen

15 dagen Mexico: Mayatempels, koloniale steden en strand

 • Een van onze populairste Mexico reizen!
 • Mexicaanse Mayacultuur van vroeger en vandaag
 • Ultiem gevoel van vrijheid door uw eigen auto

Met de vrijheid van een eigen auto rijd je langs oude koloniale stadjes, watervallen en Maya- en Toltekenopgravingen om de reis af te sluiten bij de azuurblauwe Caribische Zee. In korte tijd zie je toch heel veel van de oude en hedendaagse Mexicaanse culturen.

Vanuit Cancun rijd je richting Valladolid. Dit is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de Chichen Itzá, een prachtig bewaard gebleven complex met invloeden van de Maya's en de Tolteken. Hier ligt het beroemde, magnifieke balspeelveld waar je elkaar op een afstand van 100 meter door de perfecte akoestiek fluisterend kunt verstaan.

In Mérida geniet je van het leven op straat, het schitterende Zócalo (het centrale plein), de markten en de Spaans-koloniale straatjes. 's Avonds kan je met zonsondergang een bezoek brengen aan de flamingokolonie bij het mangrovebos van Celestún.

Onderweg naar Campeche kun je de opgravingen Uxmal en Kabah bezoeken. In Campeche kan je een bezoek brengen aan het fort en heerlijke fajita's bestellen op één van de terrassen op het Zócalo.

In Palenque loop je tussen de Mayaruïnes in een gecultiveerd regenwoud. In de klamme hitte van het woud kun je diep de spelonken van een tempel in.

Na een lange weg terug via Xpujil eindigt de reis met een aantal dagen aan het azuurblauwe water van Tulum.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Cancun

Je vliegt naar Cancun in Mexico waar je dezelfde dag nog aankomt.

De plaats Cancun zal voor vele de eerste aanraking met Mexico zijn. Cancun zelf maar zeker ook veel van de plaatsen en eilanden in de omgeving zijn een mooie plek om aan het strand te ontspannen. Enkele decennia geleden was Cancun nog een sfeervol vissersdorpje. Met miljoenen inwoners en de vele hotels is daar tegenwoordig niet veel meer van over. De stad biedt echter genoeg vertier voor de toerist die houdt van uitgaan, strand en gezelligheid.

Dag 2-3 Valladolid

Autorit Cancun – Valladolid: 156 km; 2,5 uur

Valladolid is een typisch Mexicaans stadje waar veel vrouwen gekleed gaan in de zogenaamde huipil en er op straat altijd wel iets te koop wordt aangeboden. Bij deze stad bevinden zich een aantal cenotes, kleine ondergrondse zoetwatermeertjes waarin heerlijk gezwommen kan worden. Door de Mayas werden deze wateren gezien als de ingang naar de onderwereld en er zijn dan ook veel offerandes gedaan op deze plekken. Er bestaan veel legendes over deze heilige plaatsen die mensen nog steeds de stuipen op het lijf kunnen jagen.
Vanuit Valladolid kun je een uitstapje maken naar Chichen Itzá, het bekendste en prachtig gerestaureerde tempelcomplex van de oude Maya's.

Dag 4-5 Mérida

Autorit Valladolid – Mérida: 159 km; 2 uur

Merida is een grote, interessante stad en heeft een bruisende uitstraling. Het is de meest belangrijke stad van Yucatan en hier vindt het culturele leven plaats met dans, muziek en theater. De Plaza Grande is het centrum van de stad en vandaaruit kan je een mooie wandeling maken door de omliggende straatjes. Een leuke dagtrip vanuit Merida is Celestun, deze plaats ligt aan de kust en heeft een mooi strand waar je van een heerlijke lunch kunt genieten. Voor de lunch kan je een boottocht maken over Rio Celestun waar in onze winter en voorjaarsmaanden duizenden flamingo’s neerstrijken.

Dag 6-7 Campeche

Autorit Merida – Campeche: 180 km; ca. 2,5 uur

Campeche ligt aan de Golf van Mexico en is de plaats waar in 1517 de Spanjaarden het eerst aan land kwamen. Doordat de stad samen met Veracruz het alleenrecht had op het internationaal handel drijven, trok het door de eeuwen heen veel piraten aan. De Spanjaarden besloten daartoe een groot fort te bouwen, waar nu nog de schitterende overblijfselen van te zien zijn. Deze goed bewaarde muur staat sinds 1999 op de Unesco lijst. Campechanos staan bekend om het feit dat ze de dingen net iets anders doen dan andere Mexicanen. Zo krijg je dikwijls warm water uit de kraan door aan de rechterknop te draaien… Het leven in Campeche is rustig en in Mexico men noemt daarom een plezierig, op zijn gemakdoend persoon ook wel een 'campechano'.

Dag 8-9 Palenque

Autorit Campeche – Palenque: 359 km; ca. 4,5 uur

Palenque is zelf als stadje niet heel bijzonder, maar dankt zijn bestaansrecht aan de prachtige ruïnes die vlakbij gelegen zijn. Deze zijn vooral zo uniek omdat ze een mooi voorbeeld zijn van de Maya bouwkunst, zoals de tempel van de inscripties met zijn drie verdiepingen. In de dichte jungle gelegen geeft dit prachtige gerestaureerde complex een goed beeld van hoe de Maya's vroeger hun steden bouwden en bewoonden. Een aanrader is ook een bezoek aan het op 1,5 uur gelegen watervallencomplex van Agua Azul voor een verfrissende duik in één van de watervallen.

Dag 10 Xpujil

Autorit Palenque – Xpujil: 370 km; ca. 5 uur

De naam Xpujil is afkomstig uit het Maya en is de naam van een plant die in de regio veel voorkomt. Het dorp Xpujil is voornamelijk de moeite waard om te bezoeken vanwege de omgeving. Wil je er alles uithalen, dan kun je ook nog Calakmul en Rio Bec bezoeken, die wat verder gelegen zijn van Xpujil.

Dag 11-13 Tulum

Autorit Xpujil – Tulum: 331 km; ca. 4,5 uur

Het plaatsje Tulum heeft zo'n 10.00 inwoners en is een zeer populaire plaats onder reizigers. Vanaf de ruïnes van Tulum heb je prachtig uitzicht over de Caribische zee. De ruïnes die hier staan zijn van 1200 n.c. en hebben ook gediend als havenstad en handelscentrum. In Tulum kan je onder andere genieten van het prachtige strand. In de omgeving zijn ook talloze cenotes, grotten gevuld met zoet water, waar je kunt zwemmen, snorkelen en duiken. Tulum staat onder andere bekend om de gezellige restaurants en strandtentjes, mooie boutique winkels en knusse barretjes. Het is een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven en de omgeving te verkennen, of te luieren op het strand.

Tulum kan veel last hebben van aanspoelend zeewier. Dit is een probleem dat zich voor doet in het Caribisch gebied en wordt veroorzaakt door de opwarming van de aarde. Samen kunnen we kijken naar alternatieve strandlocaties zoals Isla Holbox, Cozumel of Isla Mujeres die hier vaak minder last van hebben. 

Dag 14-15 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Tulum hotel – Cancun luchthaven (ca. 1,5 uur) 

Je vliegt vandaag terug vanaf Cancun naar huis. Je landt de volgende dag.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Cancun
Dos Playas Beachscape Kin Ha Grand Oasis Palm
2-3 Valladolid
Hotel Meson del Marques Hotel Meson del Marques Posada San Juan
4-5 Mérida
Casa del Balam Hacienda Merida Casa Lecanda Boutique
6-7 Campeche
Plaza Colonial Plaza Campeche Casa Don Gustavo
8-9 Palenque
La Aldea de Halach Huinic Ciudad Real Quinta Chanabnal
10 Xpujil
Chicanna Ecovillage Chicanna Ecovillage Chicanna Ecovillage
11-13 Tulum
Villas H2O Punta Piedra Beach Posada Be Tulum
14-15 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (mei, september, oktober) v.a. € 1775,- v.a. € 2250,- v.a. € 3499,-
Tussenseizoen (april, juni, november en januari t/m maart) v.a. € 1899,- v.a. € 2275,- v.a. € 3699,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 2175,- v.a. € 2475,- v.a. € 3899,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Houston – Cancún // Cancún – Washington – Amsterdam met United Airlines inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Transfer na aankomst in Cancún
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto cat. Kia Rio of gelijkwaardig.
 • Transfer hotel Tulum naar luchthaven Cancun

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Allianz eigen risico verzekering à € 6,75 per dag
 • Drop off kosten, ophalen Cancún en inleveren Tulum circa USD 50
 • Autoverzekering tweede chauffeur, 5 USD per dag, ter plekke te betalen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten à € 30,- pp
 • Bijdrage SGR: € 5,- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.