Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1675,-

Offerte aanvragen

16 dagen Mexico: Mayatempels, koloniale steden en strand

 • Een klassieker onder de Mexico-reizen en niet zonder reden!
 • Mexicaanse Mayacultuur van vroeger en vandaag
 • Ultiem gevoel van vrijheid door uw eigen auto

Met de vrijheid van een eigen auto rijd je langs oude koloniale stadjes, watervallen en Maya- en Toltekenopgravingen om de reis af te sluiten bij de azuurblauwe Caribische Zee. In korte tijd zie je toch heel veel van de oude en hedendaagse Mexicaanse culturen.

Vanuit Cancun rijd je richting Mérida. In het midden van de route ligt Chichen Itzá, een prachtig bewaard gebleven complex met invloeden van de Maya's en de Tolteken. Hier ligt het beroemde, magnifieke balspeelveld waar je elkaar op een afstand van 100 meter door de perfecte akoestiek fluisterend kunt verstaan.

In Mérida geniet je van het leven op straat, het schitterende Zócalo (het centrale plein), de markten en de Spaans-koloniale straatjes. 's Avonds kan je met zonsondergang een bezoek brengen aan de flamingokolonie bij het mangrovebos van Celestún.

Onderweg naar Campeche kun je de opgravingen Uxmal en Kabah bezoeken. In Campeche kan je een bezoek brengen aan het fort en heerlijke fajita's bestellen op één van de terrassen op het Zócalo.

Een ander hoogtepunt van deze veelzijdige reis is het kleurrijke San Cristóbal. Schitterende koloniale kerken worden hier afgewisseld met Indiaanse markten en kleurrijke straatverkopers. Met de auto kan je excursies maken naar de Cañon del Sumidero en San Juan de Chamula, waar zich heidense rituelen in de kerk afspelen.

In Palenque loop je tussen de Mayaruïnes in een gecultiveerd regenwoud. In de klamme hitte van het woud kun je diep de spelonken van een tempel in.

Na een lange weg terug via Xpujil eindigt de reis met een aantal dagen aan het azuurblauwe water aan de Riviera Maya.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Cancun

Je vliegt naar Cancun in Mexico waar je dezelfde dag nog aankomt.

De plaats Cancun zal voor vele de eerste aanraking met Mexico zijn. Cancun zelf maar zeker ook veel van de plaatsen en eilanden in de omgeving zijn een mooie plek om aan het strand te ontspannen. Enkele decennia geleden was Cancun nog een sfeervol vissersdorpje. Met miljoenen inwoners en de vele hotels is daar tegenwoordig niet veel meer van over. De stad biedt echter genoeg vertier voor de toerist die houdt van uitgaan, strand en gezelligheid.

Dag 2-3 Mérida

Autorit Cancun – Mérida: 300 km; 3,5 uur

Merida is een grote, interessante stad en heeft een bruisende uitstraling. Het is de meest belangrijke stad van Yucatan en hier vindt het culturele leven plaats met dans, muziek en theater. De Plaza Grande is het centrum van de stad en vandaaruit kan je een mooie wandeling maken door de omliggende straatjes. Een leuke dagtrip vanuit Merida is Celestun, deze plaats ligt aan de kust en heeft een mooi strand waar je van een heerlijke lunch kunt genieten. Voor de lunch kan je een boottocht maken over Rio Celestun waar van maart tot en met september duizenden flamingo’s neerstrijken. In de buurt van Mérida ligt Chichen Itza, een prachtig bewaard gebleven complex met invloeden van de Maya's en de Tolteken.

Dag 4-5 Campeche

Autorit Merida – Campeche: 180 km; ca. 2,5 uur

Campeche ligt aan de Golf van Mexico en is de plaats waar in 1517 de Spanjaarden het eerst aan land kwamen. Doordat de stad samen met Veracruz het alleenrecht had op het internationaal handel drijven, trok het door het door de eeuwen heen veel piraten aan. De Spanjaarden besloten daartoe een groot fort te bouwen, waar nu nog de schitterende overblijfselen van te zien zijn. Deze goed bewaarde muur staat sinds 1999 op de Unesco lijst staat. Campechanos staan bekend om het feit dat ze de dingen net iets anders doen dan andere Mexicanen. Zo krijg je dikwijls warm water uit de kraan door aan de rechterknop te draaien… Het leven in Campeche is rustig en men noemt daarom in Mexico een plezierig, op zijn gemak doend persoon ook wel een 'campechano'.

Dag 6 Villahermosa

Autorit Campeche – Villahermosa: 400 km; ca. 5,5 uur

De hoofdstad van de provincie Tabasco is Villahermosa. Echte bekendheid heeft Villahermosa verworven door het museum waar de meters hoge koppen staan uit de tijd van de Olmeken. Het centrum is gelegen aan de Grijalva en doordat het autovrij is is het aangenaam rondlopen hier. Je kan hier verder het Parque La Vente bezoeken. Dit is een bijzondere combinatie van een archeologische vindplaats, dierentuin en park.

Dag 7-8 San Cristóbal

Autorit Villahermosa – San Cristóbal: 305 km; ca. 5 uur

San Cristobal is een populaire bestemming voor toeristen. Sinds 1994 is het plaatsje ook bekend vanwege de Zapatistas die in de dorpjes rond San Cristobal hun aanhang vonden bij de arme boeren bevolking en in opstand komen tegen de regering. De naam is afgeleid van Emiliano Zapata die een hoofdrol vervulde in de Mexicaanse revolutie. Zeker is dit stadje ook een bezoek waard omdat je van hieruit een bezoek kunt brengen aan de dorpjes: San Juan Chamula en Zinacantan waar de bevolking een mengeling van animisme en katholicisme uitoefent. Verder ligt op een uur rijden de Canyon del Sumidero, waarvan de Mexicanen zeggen dat deze te vergelijken is met de Grand Canyon.

Dag 9-10 Palenque

Autorit San Cristóbal – Palenque: 215 km; ca. 5 uur

Palenque is zelf als stadje niet heel bijzonder, maar dankt zijn bestaansrecht vanwege de prachtige ruïnes die vlakbij gelegen zijn. Deze zijn vooral zo uniek omdat ze een prachtig voorbeeld zijn van de Maya bouwkunst zoals de tempel van de inscripties met zijn drie verdiepingen. In de dichte jungle gelegen geeft dit prachtige gerestaureerde complex een goed beeld van hoe de Maya's vroeger hun steden bouwden en bewoonden. Een aanrader is ook een bezoek aan het op 1,5 uur gelegen watervallencomplex van Agua Azul voor een verfrissende duik in één van de watervallen.

Dag 11 Xpujil

Autorit Palenque – Xpujil: 370 km; ca. 5 uur

De naam Xpujil is afkomstig uit het Maya en is de naam van een plant die in de regio veel voorkomt. Het dorp Xpujil is voornamelijk de moeite waard om te bezoeken vanwege de omgeving. Wilt je er alles uithalen dan kan je ook nog Calakmul en Rio Bec bezoeken, die wat verder gelegen zijn van Xpujil.

Dag 12-14 Playa del Carmen

Autorit Xpujil – Playa del Carmen: 400 km; ca. 5 uur

In Playa del Carmen kan je bijkomen en genieten aan het prachtige strand! Playa del Carmen is van oorsprong een klein vissersdorpje gelegen ten zuiden van Cancun, dat uitgegroeid is tot een populaire badplaats met behoud van de zo kenmerkende Mexicaanse sfeer. Slenter op je gemak heerlijk door de kleine straatjes met de in de lokale stijl gebouwde huisjes en ga mee in het langzame ritme waarin geleefd wordt. De sfeervolle boulevard "Fifth avenue" met gezellige barretjes, restaurants en winkeltjes straalt een oorspronkelijke Mexicaanse sfeer uit, maar heeft alles te bieden voor de moderne vakantieganger.

We kunnen in plaats van Playa del Carmen ook bijvoorbeeld Tulum of Isla Mujeres aanbieden als afsluiter.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Playa del Carmen hotel – Cancun luchthaven (ca. 1 uur) 

Je vliegt vandaag terug vanaf Cancun naar huis. Je landt de volgende dag.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Cancun
Dos Playas Beachscape Kin Ha Grand Oasis Palm
2-3 Mérida
Casa del Balam Hacienda Merida Casa Lecanda Boutique
4-5 Campeche
Plaza Colonial Plaza Campeche Casa Don Gustavo
6 Villahermosa
Viva Villahermosa Hyatt Regency Quinta Real Villahermosa
7-8 San Cristóbal
Casa Vieja Casa Mexicana Casa Morada
9-10 Palenque
La Aldea de Halach Huinic Ciudad Real Quinta Chanabnal
11 Xpujil
Chicanna Ecovillage Chicanna Ecovillage Chicanna Ecovillage
12-14 Playa del Carmen
Las Golondrinas HM Playa del Carmen Mahekal Beach Front Resort & Spa
15-16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (mei, september, oktober) v.a. € 1675,- v.a. € 1999,- v.a. € 2899,-
Tussenseizoen (april, juni, november en januari t/m maart) v.a. € 1799,- v.a. € 2149,- v.a. € 3399,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 1999,- v.a. € 2375,- v.a. € 3399,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Parijs – Cancún // Cancún – Parijs- Amsterdam met Air France inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Transfer na aankomst in Cancún
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto cat. Nissan Versa of gelijkwaardig. Inclusief ongelimiteerde kilometers, belastingen, CDW- basisverzekering (excl. drop off kosten). Ophalen dag 2 in de ochtend in Cancun en inleveren in Playa del Carmen op dag 12 aan het eind van de middag.
 • Transfer hotel Playa del Carmen naar luchthaven Cancun

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Allianz eigen risico verzekering à € 5,50 per dag
 • Drop off kosten, ophalen Cancún en inleveren Playa del Carmen circa USD 40
 • Autoverzekering tweede chauffeur, 5 USD per dag, ter plekke te betalen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten à € 30,- pp
 • Bijdrage SGR: € 5,- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.