Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1999,-

Offerte aanvragen

20 dagen Mexico: Van Azteken naar Maya’s

 • Mexico van Noord naar Zuid
 • De cultuur van Azteken, Tolteken, Olmeken en Maya's in een notendop 
 • Wuivende palmbomen

Deze reis voert langs de grote culturele en natuurlijke diversiteit die Mexico te bieden heeft; van het centrale hoogland en de Aztekencultuur naar het berggebied in Chiapas om vervolgens door te reizen naar het laagland van Yucatán waar de Mayacomplexen je versteld doen staan.

In een van de grootste steden ter wereld ben je getuige van het leven van Mexico dat zich voor een groot deel op straat afspeelt. In het Antropologisch museum krijg je een goed beeld van de oude indianenculturen en hun kunstvormen. Dit museum vormt een interessante basis voor de bezoeken aan de oude Azteken- en Maya complexen. Bij het Azteken-complex Teotihuacán buiten de stad komt de precolombiaanse cultuur tot leven.

Door de typisch koloniale sfeer en het heerlijke klimaat zijn de plaatsen Oaxaca en San Cristóbal aangename stadjes om paar dagen te verblijven. De ruïnes van Monte Albán en Mitla, vlakbij Oaxaca, zijn overblijfselen van de oude Zapotekencultuur.
De bekende Mezcal, een sterke drank gemaakt uit de agaveplant, wordt in Oaxaca vervaardigd en kan niet worden overgeslagen in dit deel van Mexico, evenmin als de typische Mole uit de regio.

In San Cristobal laat de Santo Domingo kerk alle pracht en praal zien die de katholieke kerk naar de huidige maatschappij heeft gebracht. Rondom San Cristobal kun je de traditionele leefwijze van de Maya's zien, de mensen leven nog steeds volgens de tradities van hun volk.

Via de jungle, waar je het bekende tempelcomplex van Palenque bezoekt, reis je door naar het vrolijke Mérida. Ieder weekend wordt hier op straat gedanst en gegeten, de Pollo pibil is een aanrader! Hier vandaan kun je gemakkelijk de flamingo-kolonie van Celestún bezoeken.

In één van de duizenden 'ondergrondse meertjes' (cenotes) die het schiereiland Yucatán rijk is, kan je een bijzondere duik nemen. Dit kan bijvoorbeeld na het bezoeken van het Mayacomplex Chichen Itzá bij Valladolid.

De reis sluit je af in Tulum. Kom bij van alle indrukken van de reis en geniet van het prachtige strand hier.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Mexico Stad

Je vliegt vandaag naar Mexico Stad waar je dezelfde dag nog aankomt.

De hoofdstad van Mexico is Mexico Stad en is qua inwonersaantal de grootste stad van de wereld. Deze bijzondere stad is het absoluut waard om een paar dagen te bezoeken. Te noemen vallen het Centro Historico, waar de Spanjaarden op de oude Aztekenhoofstad Tenochtitlan hun hoofdstad hebben gebouwd; het Anthropologisch Museum met allerlei culturele uitingen van lang vervlogen ėn nog bestaande Indianenbeschavingen en het Plaza Garibaldi, waar 's avonds talloze mariachi's de mensen vermaken in en om de gezellige restaurantjes. Buiten de stad liggen de tempels van Teotihuacán met de Piramides van de Zon en de Maan en de Dodenweg, de gezellige Spaans-koloniale stad Cuernavaca en het zilverstadje Taxco.

Dag 4-5 Oaxaca

Bus Mexico Stad – Oaxaca (ca. 7 uur)

Oaxaca ligt op zo'n 4 uur van Mexico Stad, richting het meer Indiaanse deel van Mexico. Althans het meer zichtbare deel door de kleurrijke klederdrachten en Indianenmarkten. Het stadje heeft één van de mooiste centrale pleinen (Zócalo) van het land en het is daar dan ook prettig vertoeven al kijkend naar wat er zich afspeelt voor je ogen. Speciaal is een bezoek aan de 17de-eeuwse kathedraal met zijn barokke facade op het Zócalo en het Regionale Anthroplogische Museum. 

Wat je beslist niet mag missen is Monte Albán, ofwel Witte Berg, de oude hoofdstad van de Zapoteken. Dit complex ligt ongeveer 10 kilometer van Oaxaca met z'n piramides, tombes, trappen en schilderingen. Meteen bij de ingang vind je Tombe 7, waar een fabuleuze schat is gevonden in 1932, die nu bewaard wordt in het Regionale Museum van Oaxaca. De meeste ruïnes die je kunt zien, zijn uit de 10e eeuw toen de stad werd verlaten en het een begraafplaats werd. 

Yagul en Mitla zijn 2 centra van de Zapoteken en Mixteken die wat verder van Oaxaca gelegen zijn. Elk complex kent zijn balspeelveld, dat in Yagul wordt beschouwd als best bewaard gebleven. Mitla, de plaats van de doden, heeft naast de overblijfselen van 4 grote paleizen, talloze andere bouwwerken.

Dag 6 Nachtbus Oaxaca - San Cristóbal

Bus Oaxaca – San Cristóbal (ca. 11 uur)

Je neemt de nachtbus van Oaxaca naar San Cristóbal.

Dag 7-9 San Cristóbal

San Cristobal is een populaire bestemming voor toeristen. Sinds 1994 is het plaatsje ook bekend vanwege de Zapatistas die in de dorpjes rond San Cristobal hun aanhang vonden bij de arme boeren bevolking en in opstand komen tegen de regering. De naam is afgeleid van Emiliano Zapata die een hoofdrol vervulde in de Mexicaanse revolutie. Zeker is dit stadje ook een bezoek waard omdat je van hieruit een bezoek kunt brengen aan de dorpjes: San Juan Chamula en Zinacantan waar de bevolking een mengeling van animisme en katholicisme uitoefent. Verder ligt op een uur rijden de Canyon del Sumidero, waarvan de Mexicanen zeggen dat deze te vergelijken is met de Grand Canyon.

Dag 10-11 Palenque

Bus San Cristóbal – Palenque (ca. 7,5 uur)

Palenque is zelf als stadje niet heel bijzonder, maar dankt zijn bestaansrecht aan de prachtige ruïnes die vlakbij gelegen zijn. Deze zijn vooral zo uniek omdat ze een mooi voorbeeld zijn van de Maya bouwkunst, zoals de tempel van de inscripties met zijn drie verdiepingen. In de dichte jungle gelegen geeft dit prachtige gerestaureerde complex een goed beeld van hoe de Maya's vroeger hun steden bouwden en bewoonden. Een aanrader is ook een bezoek aan het op 1,5 uur gelegen watervallencomplex van Agua Azul voor een verfrissende duik in één van de watervallen.

Dag 12-14 Mérida

Bus Palenque – Mérida (ca. 7,5 uur)

Merida is een grote, interessante stad en heeft een bruisende uitstraling. Het is de meest belangrijke stad van Yucatan en hier vindt het culturele leven plaats met dans, muziek en theater. De Plaza Grande is het centrum van de stad en vandaaruit kan je een mooie wandeling maken door de omliggende straatjes. Een leuke dagtrip vanuit Merida is Celestun, deze plaats ligt aan de kust en heeft een mooi strand waar je van een heerlijke lunch kunt genieten. Voor de lunch kan je een boottocht maken over Rio Celestun waar in onze winter en voorjaarsmaanden duizenden flamingo’s neerstrijken.

Dag 15-18 Tulum

Bus Mérida – Playa del Carmen (ca. 5 uur)

In Playa del Carmen kan je bijkomen en genieten aan het prachtige strand! Playa del Carmen is van oorsprong een klein vissersdorpje gelegen ten zuiden van Cancun, dat uitgegroeid is tot een populaire badplaats met behoud van de zo kenmerkende Mexicaanse sfeer. Slenter op je gemak heerlijk door de kleine straatjes met de in de lokale stijl gebouwde huisjes en ga mee in het langzame ritme waarin geleefd wordt. De sfeervolle boulevard "Fifth avenue" met gezellige barretjes, restaurants en winkeltjes straalt een oorspronkelijke Mexicaanse sfeer uit, maar heeft alles te bieden voor de moderne vakantieganger.

Playa del Carmen kan veel last hebben van aanspoelend zeewier. Dit is een probleem dat zich voor doet in het Caribisch gebied en wordt veroorzaakt door de opwarming van de aarde. Samen kunnen we kijken naar alternatieve strandlocaties zoals Isla Holbox, Cozumel of Isla Mujeres die hier vaak minder last van hebben. 

Dag 19-20 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Playa del Carmen hotel – Cancun luchthaven (ca. 1 uur) 

Je vliegt vandaag terug vanaf Cancun naar huis. Je landt de volgende dag.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar Mexico Stad
Royal Reforma Historico Central Las Alcobas Boutique
4-5 Oaxaca
Oaxaca Real Casa Conzatti Quinta Real Oaxaca
6 Nachtbus Oaxaca - San Cristóbal
7-9 San Cristóbal
Casa Vieja Casa Mexicana Casa Morada
10-11 Palenque
La Aldea de Halach Huinic Ciudad Real Quinta Chanabnal
12-14 Mérida
Casa del Balam Hacienda Merida Casa Lecanda Boutique
15-18 Tulum
Las Golondrinas HM Playa del Carmen Mahekal Beach Front Resort & Spa
19-20 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (mei, september, oktober) v.a. € 1999,- v.a. € 2725,- v.a. € 4925,-
Tussenseizoen (april, juni, november) v.a. € 2225,- v.a. € 3125,- v.a. € 5425,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december t/m maart) v.a. € 3125,- v.a. € 4275,- v.a. € 6725,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Mexico City // Cancún – Amsterdam met KLM/Delta inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Mexico City naar hotel Mexico City
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer tussen de steden per bus
 • Transfer hotel Tulum naar luchthaven Cancun

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Vervoer busstation – hotel en v.v.
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.