Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3799,-

Offerte aanvragen

20 dagen Namibië: Zandduinen, zeeleeuwen en zebra’s

Met de auto rijden jullie door droge woestijnen en langs kale bergen. In Namibië wonen heel weinig mensen, maar wel veel dieren. Onderweg ontmoeten jullie tamme cheeta's, speelse zeeleeuwen, schichtige springbokken, onverstoorbare olifanten en nog veel meer Afrikaanse bewoners!

Na een nacht in het vliegtuig komen jullie 's ochtends aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Jullie eerste dagen verblijf je in de omgeving van Windhoek. Na een dagje uitrusten aan de rand van het zwembad en rondkijken in de stad begint jullie tocht per auto door het grote, lege Namibië. De eerste stop is middenin de Kalahariwoestijn. Hier zien jullie gelijk hoe mooi de woestijn kan zijn, zeker bij zonsondergang. En jullie zien hoeveel dieren en vogels in de woestijn kunnen overleven.

Het gebied bij Sossusvlei is heel bijzonder. Hier liggen rode zandduinen van tientallen meters hoogte. Het valt niet mee om die te beklimmen. In de buurt van de duinen zie je vaak struisvogels en oryxen, een soort gazellen met indrukwekkende horens.

Na een paar uur rijden door de woestijn komen jullie aan bij de zee. Swakopmund is een badplaats vol oude gebouwen, ooit neergezet door Duitsers. Hier kun je een boottocht maken vanuit Walvisbaai. Vanaf de boot zien jullie vrijwel zeker dolfijnen, zeeleeuwen en veel vogels en misschien ook walvissen en schildpadden.

Etosha is een enorm natuurpark waar veel dieren leven. Het leuke is dat je er zelf in de auto kunt rondrijden. Als je parkeert bij een van de vele drinkplaatsen kan je op je gemak de dieren van dichtbij bekijken. Zo zie je springbokken, struisvogels, zebra's, oryxen, giraffen, olifanten, leeuwen, wildebeesten, kudu's, hartebeesten en nog veel meer.

Bij het Fiume Bush Camp kunnen jullie een dag een kijkje nemen in het leven van de bosjesmannen. Dankzij de gids kun je echt communiceren met de bewoners van het dorp, waar het leven nog als in vroeger tijden wordt geleefd.

Bij Waterberg kunnen jullie wandelen, uitrusten bij het zwembad, in de omgeving op zoek gaan naar dieren en langs een opvangcentrum voor cheeta's.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Je reist met een huurauto door Namibië. De rondreis voer je deels over asfaltwegen en deels over goede gravelwegen. Ook de gravelwegen zijn het hele jaar door goed begaanbaar. De bewegwijzering is uitstekend en met behulp van de wegenkaart die je meekrijgt is verdwalen moeilijk. Bovendien krijg je een uitgebreide routebeschrijving mee.
Voor je vanuit Windhoek begint aan je tocht, neem je met onze agent de route door. In geval van vragen of problemen kun je altijd contact opnemen met onze agent.

Dag 1 Vlucht naar Windhoek

Je vertrekt naar Windhoek, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Windhoek

Jullie halen de huurauto op bij de luchthaven.

Op dag 2 hebben jullie een meet & greet met onze lokale agent, die de gehele reis met jullie doorneemt.

Windhoek is een relatief rustige en prettige stad die voor de meeste bezoekers van Namibië het begin- en eindpunt van de reis is.  Pas aan het eind van de 19e eeuw vestigden de Duitsers hier de hoofdstad van hun kolonie in zuidwest Afrika. Het is een goede plaats om proviand in te slaan aan het begin van de reis of souvenirs aan te schaffen aan het eind van de reis. Windhoek heeft een groot aanbod aan comfortabele guesthouses en hotels. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de lodges buiten de stad te verblijven, waar je meteen de rust van Namibië ervaart. Een leuke bestemming net buiten Windhoek is het Daan Viljoen Game Park, waar een aantal mooie wandelroutes zijn uitgezet en je onderweg allerlei ongevaarlijke wilde dieren tegen kunt komen.

Dag 4-5 Kalahari

Autorit Windhoek – Mariental: 270 km; ca. 3 uur

De Kalahariwoestijn is een van de laatste grote wildernissen op het Afrikaanse continent. De natuur is indrukwekkend leeg en toch is de woestijn boordevol leven. Van kleine planten en dieren tot enorme bomen en dieren als de giraffe. Er leven hier ook al eeuwenlang mensen, namelijk de San ofwel bosjesmannen. Je overnacht in één van de prachtige lodges in de omgeving van Mariental, aan de westzijde van de Kalahari. Deze liggen midden in de natuur en hebben meestal een groot eigen terrein waar dieren als giraffen en verschillende antilopes leven. Een sundowner gamedrive is in dit gebied een echte aanrader om te genieten van de schitterende zonsondergang achter de rode duinen.

Dag 6-7 Sossusvlei

Autorit Mariental – Sesriem: 270 km; ca. 4 uur

De Namibwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en middenin die woestijn ligt één van de absolute highlights van Namibië: de zandduinen van Sossusvlei. De indrukwekkende rode zandduinen zijn hier meer dan 200 meter hoog. Vanaf de entree van het park rijd je over een 65 kilometer lange weg naar de zoutpan van Sossusvlei. De laatste vijf kilometer rijd je door het mulle zand, wat alleen mogelijk is met een 4×4. Mocht je geen 4×4 hebben dan kun je de auto bij de parkeerplaats bij het einde van de asfaltweg parkeren en het laatste stuk met de klaarstaande parkvoertuigen afleggen (of lopend!).

Verschillende korte wandelingen maken het mogelijk het onwerkelijke landschap goed op je in te laten werken. Zo moet je zeker Deadvlei niet overslaan, een iconische zoutpan met dode bomen midden tussen de duinen. De duinen zijn het mooist tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze continu van kleur lijken te veranderen. Dune 45 is een van de meest populaire duinen om dit schouwspel te bewonderen.

Dag 8-10 Swakopmund

Autorit Sesriem – Swakopmund: 340 km; ca. 5-6 uur

Swakopmund is de belangrijkste badplaats van Namibië en een leuke afwisseling met de leegte van de rest van Namibië. Je vindt hier vele leuke restaurants, guesthouses en hotels. Door het klimaat, het strand en het historische karakter is Swakopmund een perfecte plaats om even bij te komen van de reis. Surfers en strandliefhebbers kunnen genieten van de zee, maar moeten wel bedenken dat de temperatuur van het water laag is. Verder bezit Swakopmund een prachtig aquarium en een goed museum over de geschiedenis en de flora en fauna van het land.

Swakopmund is daarnaast de avonturenhoofdstad van het land. Er zijn ontzettend veel leuke excursies te ondernemen zoals sandboarden, quadrijden of fietsen door de duinen op een zogenaamde fatbike. Vanaf de havenplaats Walvisbaai kun je per boot of zeekayak op zoek naar dolfijnen, zeehonden en tal van zeevogels die hier te vinden zijn. Vaak zijn deze dieren net zo geïnteresseerd in de boot met toeristen als andersom. Een echte aanrader zijn de living desert tours. Onder begeleiding van een gids ga je de woestijn in op zoek naar de Little Five, vijf kleine, bijzondere dieren die hier voorkomen. Je leert hier alles over de fascinerende levenskringloop in de woestijn en ziet dieren die je zonder gids zeker over het hoofd zou zien zoals de kameleon en de woestijngekko.

Inbegrepen excursie
sandboard

Sandboarden excursie

Glij van de hoogste zandduinen bij Swakopmund naar beneden. Je kunt kiezen voor lie down of stand up boarden. Bij het lie down boarden lig je op je buik en ga je met je hoofd naar beneden de duin af. Bij het stand up boarden ga je staand op je board naar beneden. Enige ervaring met snowboarden is niet vereist maar wel handig! Langzaam ga je van steeds hogere duinen af met een snelheid tot wel 60 kilometer per uur.

Duur: halve dag

Dag 11-13 Etosha National Park

Autorit Swakopmund – Okaukuejo: 510  km; circa 5 -6 uur

Etosha Nationaal Park is één van de beste safariparken van Afrika en voor de meeste reizigers het hoogtepunt van een bezoek aan Namibië. In de wereld zijn maar weinig parken waar je een grotere verscheidenheid aan dieren kunt tegen komen. Het hart van het park wordt gevormd door een uitgestrekte zoutvlakte. In de omringende grasvlaktes en bossen leven de talloze dieren waardoor het park beroemd is. Vooral in het droge seizoen kun je in Etosha gemakkelijk dieren spotten bij de talloze kunstmatige waterholes die het park rijk is.

Overnachten is mogelijk in een van de grote kampen in het park zelf. Je slaapt in comfortabele bungalows en de kampen beschikken over een restaurant, een winkel en een benzinepomp. Aan de rand liggen verlichte drinkplaatsen, zodat je ook ’s nachts de dieren kunt observeren. In drukke periodes zijn de kampen regelmatig al lang van tevoren volgeboekt. In dat geval vormen verschillende lodges die net buiten het park liggen een goed alternatief.

Inbegrepen excursie
Luipaard nachtsafari

Night drive excursie

Rond zonsondergang vertrek je onder begeleiding van een gids in een open safarivoertuig. Met behulp van een schijnwerper gaan jullie op zoek naar de nachtdieren die actief zijn en overdag niet zo snel te zien zijn. Misschien spot je een luipaard, aardwolf, zwarte neushoorn of honingdas!

Dag 14-15 Grootfontein

Autorit oostpoort Etosha – Grootfontein: 160 km; ca. 2 uur

Vanuit Grootfontein onderneem je een bijzondere excursie naar de bosjesmannen of San die in deze regio leven. De Engelssprekende gids is ook vloeiend in de vreemde kliktaal van de bosjesmannen en neemt je mee naar een dorp waar je kunt ervaren hoe de bosjesmannen leven. In dit levende museum zie je hoe vuur gemaakt wordt, welke medicijnen de bosjesmannen gebruiken en hoe ze aan hun eten komen. Een ervaring die je niet zo snel vergeet en dankzij de gids kun je ook echt communiceren met de mannen, vrouwen en kinderen in het dorp.

Dag 16-18 Waterberg Plateau Park

Autorit Grootfontein – Waterberg: 225 km; ca. 3-4 uur

Het Waterberg Plateau is een mooi en groen park dat prachtig uitsteekt boven de omliggende vlaktes. Het roodkleurige plateau is ongeveer 60 bij 15 kilometer groot en wordt onder meer bewoond door witte neushoorns en buffels. Je mag niet met eigen huurauto op het plateau rijden, de safari’s gebeuren hier alleen onder leiding van een gids in een safarijeep. Aan de voet van het plateau zijn een aantal mooiewandelroutes uitgezet, waaronder een beklimming naar de top. Dit zijn ideale mogelijkheden om de natuur van Waterberg op eigen gelegenheid te verkennen. Leuke andere activiteiten in de buurt zijn het Cheetah Conservation Fund in de buurt van Otjiwarongo of de Africat Foundation in Okonjima. Deze projecten staan  beiden in het teken van de bescherming van de grote Afrikaanse katten zoals de cheeta, leeuw en luipaard.

Dag 19-20 Naar Windhoek en vertrek

Autorit Waterberg – Windhoek: 280 km; ca. 3 uur

Je rijdt weer terug naar Windhoek, vanwaar je terugvliegt naar huis. Je komt de volgende dag aan.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Windhoek
2-3 Windhoek
Auas Safari Lodge
4-5 Kalahari
Anib Lodge
6-7 Sossusvlei
Desert Camp
8-10 Swakopmund
Brigadoon
11-13 Etosha National Park
Okaukuejo Resort
14-15 Grootfontein
Fiume Bush Camp
16-18 Waterberg Plateau Park
Waterberg Guestfarm
19-20 Naar Windhoek en vertrek
Periode Volwassene 2 kinderen, eigen kamer
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 3799,- v.a. € 2649,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon.

Inclusief

 • Retour Amsterdam – Frankfurt – Windhoek met Lufthansa
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Uitgebreide briefing en routebeschrijving
 • Assistentie van onze agent indien nodig
 • Alle hotelovernachtingen op basis van maaltijden zoals aangegeven
 • Toyota Fortuner SUV 4×4 of gelijkwaardig, inclusief verzekering, belasting en ongelimiteerd aantal kilometers, ophalen op Windhoek airport op dag 2, inleveren op Windhoek airport op dag 19
 • Excursies: sandboarden Swakopmund, night drive Etosha, bosjesmannen Grootfontein

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Niet genoemde excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.