Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2450,-

Offerte aanvragen

16/19 dagen Nicaragua: Meren en Vulkanen

  • Authentieke en koloniale steden
  • Weinig toerisme
  • Maak kennis met de altijd vrolijke en vriendelijke bevolking

 
Nicaragua is een weinig toeristisch land dat ontzettend veel te bieden heeft. Naast vulkanen, meren en eilanden heeft het land ook erg mooie, oude, koloniale steden. Het contact met de vriendelijke bevolking maakt je reis tot een feest! 

De reis begint in Managua. Deze relatief moderne stad is prima voor een avondje uit eten en een middagje shoppen. De volgende dag vertrekt je dan ook meteen naar León. Deze stad heeft prachtige koloniale gebouwen en kerken, waaronder een indrukwekkende kathedraal die de grootste van Midden-Amerika is. 

Matagalpa is een stadje gelegen in de heuvels van Nicaragua. In het Selva Negra Mountain resort kan je wandelen of paardrijden in het omliggende nevelwoud en is het mogelijk om de bijbehorende koffieplantage te bezoeken. 

Granada is een fijne stad om rond te wandelen in de knusse straatjes en zo de gemoedelijke sfeer op te snuiven. Granada heeft de beste restaurants en cafés van het land en ligt aan het Lago de Nicaragua van waaruit je een boottochtje kunt maken naar Las Isletas. 

Je reist naar het eiland Ometepe. Hier geniet je van de heerlijke stranden, de pittoreske kustdorpjes en het beklimmen van de vulkanen Concepción en Maderas. 

De laatste dagen verblijf je aan het strand van San Juan del Sur. In juli t/m januari komen duizenden schildpadden hun eieren leggen op het beschermde strand van Playa La Flor. Op weg naar Managua is het mogelijk om een bezoek brengen aan het stadje Masaya, bekend om zijn vulkaan en de kleurrijke markten.

STRANDVERLENGING
Je vliegt naar de grootste van de Corn Islands, de Big Corn. Het is een idyllisch eiland in de Caribische zee. Snorkelen, duiken of een bezoekje aan Little Corn is aan te raden. Houdt er rekening mee dat er vaak een minimaal aantal passagiers nodig is, waardoor het niet altijd eenvoudig is om Little Corn te bezoeken.

  • Programma
  • Route & Hotels
  • Impressie
  • Prijs
  • Klantenervaringen
  • Offerte

Dag 1 Managua

Vertrek vanuit Amsterdam naar Managua, 's avonds kom je aan in Managua en brengt een transfer je naar je hotel. 

 

De hoofdstad van Nicaragua, Managua, is geen typische oude koloniale stad. Ooit had het meer charme maar tijdens de aardbeving van 1972 is het hele stadscentrum ingestort. Sindsdien is Managua een verzameling van woonwijken zonder een echt hart. Rondom het Metrocentro en Carretera Masaya is een klein gebied met leuke restaurants. Metrocentro is een moderne shoppingmall waar je voor weinig geld, goede merkkleding kunt aanschaffen.
La Catedral Nueva is zeker een bezoekje waard, dit gebedshuis ligt vlakbij Metrocentro en is een hele moderne kathedraal. Hij is gebouwd in 1991 en ontworpen door de Mexicaanse architect Ricardo Legorreta. De kathedraal heeft door zijn ontwerp meer weg van een moskee dan een katholiek gebedshuis en is echt een bijzonder ontwerp te noemen. Managua heeft ook nog een oude kerk die de aardbeving doorstaan heeft; de Antigua Catedral de Managua, dit is een ontwerp zoals we het kennen in de traditionele bouw van het land. De kerk ligt aan de Plaza de la Revolución.
Beklim de berg Loma de Tiscapa voor een mooi uitzicht over het Meer van Managua waar de stad aan ligt. Hier staat ook een standbeeld van het silhouet van de revolutionaire vrijheidsstrijder Augusto Sandino.

Dag 2 León

Autorit Managua – Leon: 100 km; ca. 2 uur

León is een wat minder bekende historische stad in Nicaragua. De schoonheid van deze stad ligt verborgen tussen de kleine hobbelige straatjes en in de parkjes. Er zijn vele koloniale gebouwen en kerken; waaronder de indrukwekkende kathedraal die de grootste van Midden-Amerika is.
León Viejo is een interessant overblijfsel van de oude stad León. In de 16de eeuw is de stad getroffen door een aardbeving en overspoeld door een lavastroom. Naderhand is het huidige León op zijn nieuwe plek weer opgebouwd.
In de omgeving van León zijn meerdere vulkanen. De Cerro Negro is het makkelijkst te beklimmen maar is ook de meest gevaarlijke van deze vulkaanketen. Dagelijks stroomt er zwarte, hete lava van zijn hellingen. Op deze vulkaan kan je tevens “sandboarden”.

Dag 4-5 Matagalpa

Autorit León – Matagalpa: 145 km; ca 2,5 uur

Matagalpa ligt in het hart van de koffie en cacao-regio van Nicaragua. Het stadje ligt in een groene vallei omgeven door bergen. Dwaal door de rustige straatjes van de stad en breng een bezoek aan het Museo del Café waar je uitleg krijgt over het proces van het koffie maken.
Aan de rand van de stad ligt het Selva Negra Mountain resort, een nog werkende koffieplantage gesticht door Duitse immigranten die vanuit Schwarzwald naar Nicaragua gekomen zijn. De plantage is tevens een hotel met verschillende overnachtingsmogelijkheden verspreidt over het terrein. Er wordt van alles georganiseerd op de plantage; er zijn verschillende routes door de omgeving uitgezet die je al wandelend of te paard kunt afleggen, tevens vertrekt er elke ochtend een tour over de plantage waarbij uitgelegd wordt hoe alles werkt.
Bij El Castillo de Cacoa, een klein lokaal fabriekje ten noorden van de stad, geeft men uitleg over de bereiding van chocolade gemaakt van lokale bonen.

Dag 6-7 Granada

Autorit Matagalpa – Granada: 150 km, ca. 2,5 – 3 uur

Granada is de meest bekende en bezochte stad van Nicaragua. Het is een typische Spaans koloniale stad, dit is onder andere te zien aan het blokvormige stratenpatroon en het centrale plein, Parque Central. Een aanrader is om hier ’s avonds op een bankje te genieten van de lokale bevolking die elkaar ontmoet op het plein. Overdag raden we aan om rond te wandelen in de knusse straatjes van de stad.
Granada heeft de beste restaurants en cafés van het land. En er is zelfs een uitgaansleven.
 
De stad is schitterend gelegen aan het Lago de Nicaragua, een prima uitvalsbasis voor een boottochtje naar Las Isletas. Las Isletas zijn kleine, bewoonde eilandjes in het meer aan de voet van de vulkaan Mombacho. Tijdens het boottochtje geniet je van een heerlijke lunch in een van de verschillende restaurants op de eilanden. Ook een verfrissende duik behoort tot de mogelijkheden.
Granada is tevens een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de vulkaan Mombacho, de omliggende Pueblos Blancos (witte dorpen) en het Laguna de Apoyo. Op de hellingen van de Mombacho is een Canopy route uitgezet. Je tokkelt van plateau naar plateau hoog in de bomen boven de grond.

Dag 8-10 Ometepe

Autorit Granada – San Jorge/Rivas: 70 km, ca. 1 uur en 45 min.
Boot San Jorge – Moyogalpa (Ometepe) (ca. 1 uur)
Je kan de auto meenemen om de boot naar Ometepe. Tegen een meerprijs kunnen wij de plaats voor de auto op de boot voor je reserveren.

 

Ometepe is een bijzonder eiland dat wordt gevormd door twee vulkanen; de Concepción en de Maderas. Het eiland ligt in het Lago de Nicaragua, ook wel Cocibolca genaamd. Op het eiland zijn twee dorpjes; Moyogalpa en Altagracia waar de tijd wel lijkt te hebben stilgestaan. De wegen op het eiland zijn gedeeltelijk onverhard.
Ometepe is een rustig eiland waar je kunt genieten van de stranden, paardrijden op het strand of een van de vulkanen kunt beklimmen. Het beklimmen van de vulkanen Concepción en Maderas is een must voor de wandelliefhebber, hierbij is wel een gids nodig.
Sportievelingen moeten zeker gaan kajakken in het moerasgebied tussen de twee vulkanen over de Rio Istian of wandelen naar de San Ramon waterval. Een ritje over het eiland brengt je langs pittoreske kustdorpjes en mooie rustige plekjes. Afkoelen kan bij Ojo de Agua; een natuurlijke bron.
Vanuit San Jorge vertrekken dagelijks meerdere boten richting Moyogalpa. De huurauto mag op bepaalde boten mee.

Dag 11 San Juan del Sur

Boot Moyogalpa (Ometepe) – San Jorge (ca. 1 uur)
Autorit San Jorge – San Juan del Sur: 30 km, ca. 30 min.

San Juan del Sur, van oorsprong een vissersdorpje, is momenteel de meest bekende badplaats van Nicaragua. Het stadje ligt in een prachtige baai aan de Grote oceaan. Verwacht hier geen witte stranden maar wel lokale voetballers op het strand en golfsurfers in het water. Langs het strand loopt een kleine boulevard met leuke restaurants en strandtentjes, vergeet niet kreeft te bestellen die hier heerlijk smaakt.
Dagelijks vertrekt er een watertaxi naar rustigere stranden in de omgeving. Zeilen, paardrijden of kajakken in de branding behoren ook tot de mogelijkheden.
Ten noorden van het stadje staat een 25 meter hoog beeld van Jezus wat uitkijkt over de baai, er loopt een mooie wandeling naar deze plek.
In de maanden juli tot en met januari mag een bezoekje aan Playa La Flor niet ontbreken, hier komen 's avonds duizenden schildpadden hun eieren leggen op dit beschermde strand.

Dag 14 Managua

Je bent weer terug in de hoofdstad Managua. Je verblijft hier nog een laatste nacht voor je weer naar huis vliegt.
Bij de Shopping Mall Metrocentro kan je nog een paar laatste aankopen doen en zijn er verschillende restaurants in de omgeving.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Autorit San Juan del Sur – Managua luchthaven: 130 km, ca. 2,5 uur
Auto inleveren
Je vlucht vertrekt vanuit Managua. De volgende dag kom je aan in Amsterdam. 

Je vliegt terug naar huis vanuit Managua.

Verlenging

Dag 14-16 Corn Islands

Big Corn is grootste van de “Corn Islands”. Deze idyllische eilandengroep ligt in de Caribische zee. De stranden hier zijn wat je je erbij voorstelt; wit omzoomd door palmbomen. Snorkelen, duiken of een bezoekje aan Little Corn eiland zijn aan te raden. Gewoon genieten van de hagelwitte stranden kan natuurlijk ook. De “Corn Islands” staan bekend als zeer goede duikplekken, op Big Corn zijn verschillende  duikscholen waar je de fijne kneepjes van het duiken kunt leren. De geoefende duikers kunnen bijvoorbeeld naar 'Blowing Rock' gaan, een rost onder water waar veel maritiem levente spotten is zoals verpleegstershaaien en pijlstaartroggen. Aan de noordkant van het eiland zijn de beste snorkelplekken te vinden. Verder kan je overal op het eiland heel goedkoop kreeft eten in een van de vele sfeervolle restaurantjes.
Het eiland is per vlucht te bereiken vanuit Managua.

Dag 17 Managua

Vlucht Big Corn - Managua
Bij aankomst in Managua ga je zelf naar je hotel in Managua.

 

Je bent weer terug in de hoofdstad Managua. Je verblijft hier nog een laatste nacht voor je weer naar huis vliegt.
Bij de Shopping Mall Metrocentro kan je nog een paar laatste aankopen doen en zijn er verschillende restaurants in de omgeving.

Dag 18-19 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Managua.
Je vlucht vertrekt vanuit Managua. De volgende dag komt je aan in Amsterdam. 

Je vliegt terug naar huis vanuit Managua.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Managua
Europeo Los Robles Intercontinental
2 León
Hotel Austria El Convento La Perla
4-5 Matagalpa
Aguas del Arenal Selva Negra Montebrisa Boutique B&B
6-7 Granada
Con Corazon Real La Merced Plaza Colon
8-10 Ometepe
Charco Verde Villa Paraiso Totoco Eco Lodge
11 San Juan del Sur
Hotel El Caite Hotel Alcazar Victoriano
14 Managua
Europeo Los Robles Intercontinental
15-16 Vlucht naar Amsterdam
 Verlenging
14-16 Corn Islands
Paraiso Beach hotel Casa Cañada Arenas Beach hotel
17 Managua
Europeo Los Robles Intercontinental
18-19 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
14 dagen
Laagseizoen v.a. € 2450,- v.a. 2875,- v.a. € 3250,-
Hoogseizoen (juli, augustus en december) v.a. € 2609,- v.a. € 3056,- v.a. € 3436,-
18 dagen
Laagseizoen v.a. € 2850,- v.a. € 3350,- v.a. € 3773,-
Hoogseizoen (juli, augustus en december) v.a. € 2999,- v.a. € 3525,- v.a. € 3950,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

  • Vliegreis Amsterdam – Panama – Managua met KLM/Copa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
  • Transfer na aankomst
  • Alle hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
  • Autohuur Type Suzuki Jimny 4 x 4 , ophalen op dag 2 in Managua, inleveren op dag 14 ’s avonds in Managua, op basis van een onbeperkt aantal kilometers
  • Verplichte autoverzekering SLI, LDW verzekering
  • Luchthavenbelastingen
  • Verlenging Big Corn, retourvlucht Managua-Big Corn, 3 nachten hotel obv logies/ontbijt

Exclusief

  • Stoelreservering vluchten
  • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
  • Maaltijden
  • Afkoop eigen risico autoverzekering bij te boeken voor € 5,50 per dag via Allianz.
  • Ferry van en naar Ometepe, deze kunnen we voor een meerprijs van 80 Euro voor je boeken. We reserveren dan de plek voor de auto. Je betaalt zelf ter plekke nog enkele euro’s per persoon voor de personen en nog wat belastingen
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Reserverings- en ticketingkosten Vamonos: € 30,- per persoon
  • Bijdrage SGR: € 5,- per persoon
  • Bijdrage calamiteitenfonds: €2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.