Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2949,-

Offerte aanvragen

25 dagen Nicaragua, Costa Rica en Panama: Het beste van Midden-Amerika

  • Koloniale stadjes
  • Caribische stranden
  • Prachtige nationale parken en jungle in Tortuguero

 
In Nicaragua geniet je van sfeervolle koloniale stadjes en een gezellige, kleinschalige badplaats. In Costa Rica kan je als natuurliefhebber je hart ophalen. Panama staat vooral bekend om zijn wereldberoemde kanaal maar is veel meer dan dat. Ook hier tiert de natuur welig en vind je de meest prachtige stranden.

De reis start in het koloniale Granada en gaat 100 jaar terug in de tijd. Een boottochtje op het Lago de Nicaragua en een bezoek aan de Mombacho vulkaan zijn een must. In San Juan del Sur is het overdag goed toeven op het strand en 's avonds in de gezellige barretjes en restaurants.

Naar Rincon de la Vieja ga je voor een bezoek aan dit wat minder bekende Nationale Park. Tijdens een beklimming van de vulkaan komt je langs borrelde modderpoelen en ruik je de zwavel.
Monteverde is een nevelwoud en kenmerkt zich door heel andere begroeiing. Een nachtwandeling is hier echt een aanrader omdat je dan de kikkers en andere nachtdieren het beste kunt zien.

Bij La Fortuna staat de El Arenal vulkaan die helaas sinds een tijdje is gaan slapen. Het National Park is echter absoluut de moeite waard om te ontdekken. In het dal zijn verschillende bronnen met thermaal water waarin je heerlijk to rust komt met uitzicht op de vulkaan.

Bij Puerto Viejo de Sarapiqui ligt het Nationale Park Braulio Carillo. Dit is een van de minst toeristische parken van het land en dat maakt het juist aantrekkelijk. Het is hier minder druk dan in de andere parken maar zeker niet minder mooi. Het regen en nevelwoud biedt onderdak aan zeldzame diersoort zoals de tapir, jaguar en poema.

Tortuguero is een bijzondere plek waar je vanaf het water het beste zicht hebt op de flora en fauna. Een aantal maanden per jaar komen hier schildpadden hun eieren leggen en bestaat de mogelijkheid mee te genieten van dit schouwspel.

Puerto Viejo is een strandplaats aan de Caribische kust van Costa Rica. Vanuit reis je gemakkelijk de grens over naar Bocas del Toro in Panama. Bocas is een eilanden groep met prachtige witte stranden en grote kans op het spotten van dolfijnen!

Als afsluiting kom je in Panama Stad aan waar een bezoek aan het kanaal een must is. Daarnaast heeft de stad nog veel meer te bieden zoals het oude centrum Casco Viejo, Isla Taboga of het Nationale Park Metropolitano wat binnen de stadsgrenzen ligt.

  • Programma
  • Route & Hotels
  • Impressie
  • Prijs
  • Klantenervaringen
  • Offerte

Dag 1-3 Managua

Vertrek vanuit Amsterdam naar Managua, 's avonds kom je aan en brengt een transfer je naar je hotel in Granada.
Transfer Managua – Granada (ca. 1 uur)

Granada is de meest bekende en bezochte stad van Nicaragua. Het is een typische Spaans koloniale stad, dit is onder andere te zien aan het blokvormige stratenpatroon en het centrale plein, Parque Central. Een aanrader is om hier ’s avonds op een bankje te genieten van de lokale bevolking die elkaar ontmoet op het plein. Overdag raden we aan om rond te wandelen in de knusse straatjes van de stad.
Granada heeft de beste restaurants en cafés van het land. En er is zelfs een uitgaansleven.
 
De stad is schitterend gelegen aan het Lago de Nicaragua, een prima uitvalsbasis voor een boottochtje naar Las Isletas. Las Isletas zijn kleine, bewoonde eilandjes in het meer aan de voet van de vulkaan Mombacho. Tijdens het boottochtje geniet je van een heerlijke lunch in een van de verschillende restaurants op de eilanden. Ook een verfrissende duik behoort tot de mogelijkheden.
Granada is tevens een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de vulkaan Mombacho, de omliggende Pueblos Blancos (witte dorpen) en het Laguna de Apoyo. Op de hellingen van de Mombacho is een Canopy route uitgezet. Je tokkelt van plateau naar plateau hoog in de bomen boven de grond.

Dag 4-6 San Juan del Sur

Transfer Granada – San Juan del Sur (ca. 1,5 – 2 uur)

San Juan del Sur, van oorsprong een vissersdorpje, is momenteel de meest bekende badplaats van Nicaragua. Het stadje ligt in een prachtige baai aan de Grote oceaan. Verwacht hier geen witte stranden maar wel lokale voetballers op het strand en golfsurfers in het water. Langs het strand loopt een kleine boulevard met leuke restaurants en strandtentjes, vergeet niet kreeft te bestellen die hier heerlijk smaakt.
Dagelijks vertrekt er een watertaxi naar rustigere stranden in de omgeving. Zeilen, paardrijden of kajakken in de branding behoren ook tot de mogelijkheden.
Ten noorden van het stadje staat een 25 meter hoog beeld van Jezus wat uitkijkt over de baai, er loopt een mooie wandeling naar deze plek.
In de maanden juli tot en met januari mag een bezoekje aan Playa La Flor niet ontbreken, hier komen 's avonds duizenden schildpadden hun eieren leggen op dit beschermde strand.

Dag 7-8 Rincon de la Vieja

Transfer San Juan del Sur – Grens Peñas Blancas (ca. 45 min.)
Grens over lopen. Auto ophalen
Autorit grens Nicaragua Peñas Blancas – Rincon de la Vieja; 90 km, ca. 2 uur

Rincón de la Vieja National Park heeft een oppervlakte van 14084 hectare. Hier bevinden zich meerdere vulkanen en het gebied leent zich uitstekend voor prachtige wandeltochten. Door opstijgende mistflarden en nevelwouden en met de prikkelende geur van zwaveldampen in je neus, loopt je naar kokend hete poelen. Je kunt ook andere, makkelijkere wandelingen maken, bijvoorbeeld naar Cataratas Escondidas, de verborgen watervallen, die vanaf grote hoogte naar beneden storten. Ook paardrijdliefhebbers kunnen hier schitterende tochten maken.

Dag 9-10 Monteverde

Autorit  Rincon de la Vieja – Monteverde; 174 km, ca. 4 uur

Een van de mooiste natuurgebieden in Costa Rica is het Monteverde Cloud Forest Reserve. Er zijn talrijke wandelpaden uitgezet door dit "wolkenwoud". Het is zelfs mogelijk om een wandeling hoog in de bomen te maken via hangende bruggen. Het bos is net een grote verzameling tropische vogels en bloemen. Het geluid van de vogels kan oorverdovend zijn. Met wat geluk kun je hier zelfs de spectaculaire quetzal tegenkomen.
Een echte uitdaging is het maken van een zogenaamde 'canopytour'. Verder kun je kiezen voor een paardrijdtocht of een vlindertuin of orchideeënpark bezoeken.

Dag 11-12 La Fortuna

Autorit Monteverde – La Fortuna: 125 km (ca. 3,5 uur)

La Fortuna is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Arenal vulkaan. Tot voor kort waren de erupties een onvergetelijk schouwspel, maar momenteel is de vulkaan slapend. Vanuit La Fortuna zijn tal val (sportieve) activiteiten te ondernemen. Zo kun je een paardrijdtour naar de indrukwekkende La Fortuna waterval maken, of per kayak of mountainbike het meer van Arenal bewonderen. Voor de avonturiers is het aan te raden om een canopy of zipline tour te maken. De perfecte manier om de omgeving van de Arenal vulkaan op een andere manier te ontdekken. Na een mooie actieve dag is het heerlijk ontspannen in één van verschillende natuurlijke warmwaterbronnen en thermale baden die aan de voet van de vulkaan liggen.

Dag 13 Puerto Viejo de Sarapiqui

Autorit La Fortuna – Puerto Viejo de Sarapiquí: 75 km (ca. 1,5 uur)
Je verblijft in hotel Sueño Azul omdat dit hotel het meest dichtbij Guapiles ligt, de uitvalsbasis voor Tortuguero

Puerto Viejo de Sarapiquí is gelegen bij de rivieren Río Sarapiquí en de Río Puerto Viejo. Het kleine dorpje stelt zelf niet veel voor, maar je komt hier voor de groene omgeving. Je kunt hier heel goed raften maar ook een boottocht over de Puerto Viejo rivier maken waarbij je apen, leguanen, luiaards en krokodillen kunt tegenkomen. Spectaculair is ook de Aerial Tram in het NP Braulio Carillo dat op 40 minuten rijden ligt, een soort kabelbaan, die hoog door de toppen van de bomen gaat.  Je ziet de jungle opeens net zoals een aap.

Dag 14 Tortuguero

Autorit Puerto Viejo de Sarapiquí – Guápiles; 50 km (ca. 1 uur).
Auto inleveren
Bus/Boot Guapiles – Tortuguero 

's Ochtends vroeg vertrek naar Guapiles, waar je de huurauto parkeert en per bus en boot naar de lodge in Tortuguero vertrekt. Het dorpje Tortuguero bestaat uit typische Caribische houten huizen op palen en heeft daarom een bepaalde charme. Een boottocht over de kanalen en rivieren, langs de oevers begroeid met regenwoud, past in het beeld van de tropen. Het grootste gedeelte van het nationale park dient ter bescherming van het zeeleven, vooral van de schilpadden (de tortugas). De stranden van het natuurgebied zijn uiterst belangrijke nestgebieden voor de zeeschildpadden. Duizenden verschijnen hier jaarlijks om hun eieren te leggen. Het is erg bijzonder om de schildpadden in trance eieren te zien leggen die als ping pong ballen in het nest vallen.

Na het ontbijt in Guápiles, vertrek je naar de aanlegsteiger bij Pavona of Caño Blanco (afhankelijk van de waterstand), van hieruit vaar je door de kanalen van Tortuguero naar het hotel. Onderweg kun je genieten van de eerste dieren zoals de “Jezus Christ lizard” die op water kan lopen en de slingerapen die je in de bomen ziet spelen. Om 13:00 uur kom je aan in de lodge en staat er welkomstcocktail en een heerlijke buffetlunch voor je klaar. Na de lunch, rond 15:00 uur, stap je aan boord van de boot en vaar je naar het dorpje Tortuguero, hier maakt je een gezamenlijke rondwandeling met een gids en krijg je uitleg over het plaatsje, hun cultuur, tradities en lokale leefwijze. Bij terugkomst in de lodge is er tijd om te zwemmen of een drankje in de bar te nemen.

Dag 15 Tortuguero

Na het ontbijt vertrek je voor een boottocht door de kleinere kanalen van het National Park zodat je van nog dichterbij de vele bijzondere dieren kunt bewonderen. Hier kun je oa. apen, krokodillen en rode kikkers spotten (soms is deze boottocht in de middag ingepland afhankelijk van het weer). Kijk ook vooral boven je om niet de prachtige toekans te missen die je in de boomtoppen ziet.
Na de boottocht staat er een hike op het programma over een wandelroute die de lodge op eigen grondgebied heeft uitgezet. Je krijgt hier aanvullende informatie over de lokale flora en fauna. In de middag staat er weer een heerlijke lunch voor je klaar. De middag kun je verder zelf invullen.
In de avond kun je optioneel (tegen bijbetaling) in het schildpaddenseizoen een aanvullende tocht maken waarbij de schildpadden ziet eieren leggen.

Dag 16-18 Puerto Viejo de Talamanca

Boot/bus Tortuguero – Guapiles
Shuttle Guápiles – Puerto Viejo de Talamanca (ca. 3 uur)
Na het ontbijt keer je weer terug naar Guapiles. Je vaart door dezelfde kanalen als op de heenweg en stopt voor de lunch in Guapiles, hier vertrekt je shuttle naar Puerto Viejo de Talamaca.

In het gezellige plaatsje Puerto Viejo de Talamanca hangt een ongedwongen Caribische sfeer. Hier vind je een mix van verschillende culturele invloeden zoals Afro Caribisch en de Bribri indianen. In het vissersdorpje vind je een grote verscheidenheid aan gezellige bars en restaurants. Verder is Puerto Viejo onder surfers beroemd voor de legendarische Salsa Brava golf
De afstanden hier zijn klein, dus de fiets is hier dan ook het populairste vervoermiddel. Huur net als de lokale bevolking een fiets en rijdt langs de kust naar een mooi zwemstrandje. Terwijl je op het strand ligt spelen de apen boven je in de bomen. Let dus op je eten!  Naast relaxen op het strand is het ook leuk om een bezoek te brengen aan het Jaguar rescue centre, hier geen jaguars (zoals de naam wel doet vermoeden) maar vele andere dieren zoals luiaards, apen, vogels.

Dag 19-21 Bocas del Toro

Transfer Puerto Viejo de Talamanca – Almirante (ca. 3,5 uur)
Boot Almirante - Bocas del Toro (ca. 0,5 uur)

Bocas del Toro is een eilandengroep aan de Caribische kust van Panama. Je vindt er kristalhelder water met schitterende koraalriffen, dolfijnen, palmbomen, mangroven en een vriendelijke bevolking. Hoewel Bocas del Toro de door toeristen meest bezochte plaats van Panama is, heeft het toch nog zijn authentieke sfeer kunnen behouden. Isla Colon, Isla Carenero en Isla Bastimentos herbergen de meeste hotelletjes. Let goed op, want met een beetje geluk zie je dolfijnen zo vanuit je hotelkamer voorbij zwemmen. Barracuda's en pijlstaartroggen zwemmen ook in deze wateren.
Het zijn echte doe-eilanden waar je er heerlijk op uit kan trekken. Snorkelen, duiken, vissen, wandelen, fietsen, kajakken of dolfijnen spotten zijn hier mogelijk. De eilanden bieden drukte en gezelligheid, maar ook rust en natuur.
 
Het hoofdeiland Isla Colon is bereikbaar per boot vanuit Almirante (vaste land). Tevens gaan er vluchten van en naar Panama Stad. De omliggende eilanden zijn per watertaxi bereikbaar vanaf Isla Colon.

Dag 22-23 Panama Stad

Vlucht Bocas del Toro – Panama Stad 

Panama-stad is een metropool die erg veel te bieden heeft. In Casco Viejo waan je je in de tijd van de Spanjaarden met statige koloniale huizen en prachtige kerken, dit alles omzoomd door de oude stadswal. Meer historie is er in het vroegere Panama Stad te vinden; “Panamá Viejo". Hier staan de ruïnes van waar vroeger de stad gelegen heeft.
Natuur vind je op verschillende plekken in en om de stad. Midden in de stad ligt de heuvel Cerro Ancon waar de flora en fauna weelderig bloeit. Als je hier slaapt moet je niet gek opkijken als er een aap of kolibrie op het balkon komt zitten. Ook biedt deze heuvel een panoramisch uitzicht over de stad. Meer natuur is er in het Metropolitan park te vinden, dat 265 hectares regenwoud midden in de stad herbergt. Net buiten de stad ligt het Nationale Park Soberania, bekend vanwege zijn enorme uitkijktoren van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de jungle.
Cultuur  mag ook niet ontbreken en wordt vertegenwoordigt in het Biomuseo, naar een ontwerp van de beroemde architect Frank Gehry. Alleen al dit monumentale gebouw is een bezoek waard.
Niet te missen is de moderne skyline van de stad waardoor je je echt in een wereldstad waant. Een aanrader is om te gaan eten in een van de vele restaurants of te gaan stappen tot in de vroege uurtjes in een van de clubs met dakterras.
De ene wijk is nèt iets anders dan de andere en dat geeft een goed beeld van wat Panama-stad is: een combinatie van culturen, rassen en geloven. Een wereldstad in een land in ontwikkeling.
 De meest bekende attractie echter van de stad is natuurlijk het Panama Kanaal! Net buiten de stad liggen de Miraflores sluizen met een museum erbij waar je meer te weten komt over de bouw en het bestaan van het kanaal. Hier zie je ook de schepen door de sluizen varen. We kunnen een “Partial” of een “Full Canal Transit“ boeken waarbij je op een boot door één of meerdere van de sluizen van het kanaal vaart, een unieke ervaring.

Dag 24-25 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Panama Stad – Panama Stad luchthaven
Je vlucht vertrekt vanaf Panama Stad naar Amsterdam.

Je vliegt vanaf Panama Stad naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

BS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Managua
Con Corazon Real La Merced Plaza Colon
4-6 San Juan del Sur
Hotel Alcazar Victoriano
7-8 Rincon de la Vieja
Buena Vista Lodge Hacienda Guachipelin Borinquen Thermal Resort
9-10 Monteverde
Cala Lodge Trapp Family Lodge Poco a Poco
11-12 La Fortuna
Arenal Volcano Inn Montana de Fuego Lomas del Volcan
13 Puerto Viejo de Sarapiqui
14-15 Tortuguero
Evergreen Lodge Mawamba Lodge Manatus Lodge
16-18 Puerto Viejo de Talamanca
La Costa de Papito Cariblue Le Cameleon
19-21 Bocas del Toro
Playa Tortuga Dolphin Bay Eclypse del Mar
22-23 Panama Stad
Verblijf op eigen gelegenheid Radisson Panama Canal American Trade hotel
24-25 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2949,- v.a. € 3549,- v.a. € 4275,-
Hoogseizoen (juli, augustus en december) v.a. € 3249,- v.a. € 3875,- v.a. € 4925.-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

  • Vliegreis Amsterdam – Panama – Managua // Panama Stad– Amsterdam met KLM/Copa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
  • Luchthavenbelastingen
  • Transfer na aankomst in Managua naar Granada
  • Transfer Granada – San Juan del Sur
  • Transfer San Juan del Sur – Grens
  • Alle overnachtingen op basis van logies /ontbijt
  • Privé transfer Puerto Viejo – Almirante
  • Autohuur Costa Rica, Suzuki Vitara 4WD inclusief ongelimiteerde kilometers, inclusief verplichte CDW-verzekering (aansprakelijkheid) exclusief aanvullende verzekeringen. Ophalen op dag 7 aan de grens met Nicaragua, inleveren op dag 14 in Guapiles
  • Drop-off kosten voor achterlaten auto in Guapiles
  • Tour Tortuguero 3 dagen / 2 nachten, incl. vervoer, excursies, maaltijden en overnachtingen, aansluitend Shuttle naar Puerto Viejo
  • Shuttle Puerto Viejo de Talamanca – Bocas del Toro incl. boot
  • Vlucht Bocas del Toro – Panama Stad
  • Transfer Panama stad – Airport

Exclusief

  • Stoelreservering vluchten
  • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
  • Maaltijden
  • Afkoop eigen risico autoverzekering bij te boeken voor € 5,50 per dag via Allianz.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Reserverings- en ticketingkosten Vamonos: € 30,- per persoon
  • Bijdrage SGR: € 5,- per persoon
  • Bijdrage calamiteitenfonds: €2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.