Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3699,-

Offerte aanvragen

26 dagen Chili: Fly-drive door het betoverende zuiden

  • Langs de Carretera Austral en de ruta 40
  • Spectaculaire gletsjers en fjorden
  • De oneindige leegte van Patagonië

Maak een fantastische autorit naar het diepe zuiden van Chili en Argentinië. Onderweg kom je langs kleine dorpjes, spectaculaire gletsjers en fjorden en ruige bergen.

Een bezoek aan de hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken, dus begin je de reis in Santiago. Vervolgens vlieg je naar het merengebied, waar je een huurauto ophaalt. Je rijdt door naar het zuiden, waar je met een ferry de oversteek maakt naar het vasteland, waar je verder de Carretera Austral (letterlijk: zuidelijke weg) naar het zuiden volgt. Een schitterende tocht in het meest groene stuk van de Carretera Austral.

Voor reizigers uit het dichtbevolkte Nederland is het een bijzondere ervaring om zoveel ruimte om je heen te hebben. Onderweg kom je langs kleine dorpjes, gletsjers, fjorden, meren en vulkanen. Er is een aantal prachtige overnachtingen gepland aan heerlijke meren.

Tenslotte steek je de grens over naar Argentinië bij Lago Argentino een rijdt terug naar het noorden via de bekende ruta 40.  Geniet nog een paar dagen in het indrukwekkende merengebied bij o.a. Villa La Angostura. Daarna keer je weer terug naar Chili. Het voordeel hiervan is dat je zo geen hoge drop off kosten voor de auto betaalt. Ten slotte vlieg je naar Santiago waarna je naar de badplaats Viña del Mar gaat om bij te komen van alle indrukken.

  • Programma
  • Route & Hotels
  • Impressie
  • Prijs
  • Klantenervaringen
  • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Santiago

Je vliegt naar Santiago, waar je de volgende dag aankomt. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten en zal je per transfer naar je hotel brengen.

Dag 2-3 Santiago

Vanaf de luchthaven word je naar je hotel in Santiago gebracht.

De hoofdstad van Chili heeft een vriendelijke uitstraling en het is een aangename plek om te verblijven. De stad telt veel musea en sfeervolle parken. In het historische centrum zijn kerken en paleizen uit de koloniale tijd te bewonderen en bezienswaardigheden zoals de Plaza de Armas met de Kathedraal en het nationaal historisch museum. Houd er rekening mee dat maandagen vaak rustig zijn. Ook zijn dan veel musea gesloten. Bij helder weer ziet men vanuit de stad in de verte de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte, een prachtig gezicht.
 
Er zijn een aantal wijken die de moeite zijn om te bezoeken: dit is uiteraard het centrum, dan ligt daar in het verlengde Bellavista tegenaan, gevolgd door Providencia. Deze laatste wijk is een gezellige buurt waar veel mensen wonen en het alledaagse leven plaatsvindt. In het historische centrum zijn naast de bezienswaardigheden ook veel kantoren gevestigd. Providencia is heel sfeervol. Tot slot is Barrio Brasil een gezellige culturele wijk met relatief weinig toeristen. Santiago is een stad die nooit zal vervelen en de bezoekers zal verbazen.

Dag 4-5 Puerto Varas

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Santiago en vliegt naar Puerto Montt. Na aankomst in Puerto Montt haal je de huurauto op.
Autorit Puerto Montt - Puerto Varas: 22 km; ca. 30 min 

Puerto Varas, ook wel de stad van de rozen genoemd, staat bekend om zijn overweldigende natuur en zijn fascinerende mix tussen de Duitse en de Chileense cultuur.

Bij mooi weer zal je merken dat de natuur in Puerto Varas zeer fotogeniek is. Je ziet dan de witte top van de 2500 meter hoge vulkaan Osorno hoog boven het helder blauwe meer uittorenen. Het meer zelf, het Llanquihuemeer, is het op een na grootste van Chili. Je kan hier zelf een boot huren of een dagtocht maken op een van de schepen die ook andere meren in de omgeving bevaren.

's Avonds kan je heerlijk eten in een van de restaurants want Puerto Varas staat bekend als een van de culinaire hotspots van Chili.
 

Dag 6 Hornopiren

Autorit Puerto Varas - Hornopirén: 120 km; ca. 3 uur
Onderweg neem je een korte ferry van La Arena naar Puelche.

Hornopirén is een Chileense stad die fungeert als de hoofdstad van de gemeente Hualaihué. Deze gemeente ligt in de Los Lagos regio op 109 kilometer van Puerto Montt.  Door velen wordt deze stad beschouwd als "de noordelijke poort van de Carretera Austral". De belangrijkste economische activiteiten van de stad zijn: toerisme, diensten en de teelt van marinesoorten.

Deze stad bevindt zich in een groen bergachtig landschap aangrenzend aan het nationale park Hornopirén. De Hornopirén vulkaan is op enkele kilometers rijden naar het noorden.  Vanuit de haven vertrekken gedurende het hele jaar veerboten naar Caleta Leptepu, een stad in het zuiden van Comau Fjord. De veerboten gaan verder nog langs de Carretera Austral naar Chaitén. De rit van Hornopirén naar Leptepu duurt ongeveer drieënhalf uur.

Dag 7 Chaitén

Je neemt de de ferries van Hornopirén naar Leptepú en aansluitend van Fiordo Largo naar Caleta Gonzalo in ongeveer 4 uur.
Autorit Caleta Gonzalo - hotel Yelcho en la Patagonia: 100 km; ca. 1,5 uur

Chaitén bevindt zich aan het uiteinde van de Yelcho rivier en in het noorden van de Carrera Austral.  Door velen wordt deze stad beschouwd als de poort naar Patagonië. De stad wordt omringt door prachtige groene bergen, een mooie baai met idyllische eilanden. Verder heeft dit kustplaatsje verschillende restaurants en bars en vind je de Chaitén vulkaan net buiten de stad. Er zijn verschillende veerboot verbindingen tussen Chaitén en omliggende plaatsen.

Dag 8-9 Puyuhuapi

Autorit hotel Yelcho en la Patagonia - Puyuhuapi: 130 km; ca. 2 uur

Puyuhuapi is een klein dorpje gelegen aan het gelijknamige meer. In het meer ligt de Puyuhuapi Lodge, die uitsluitend per boot te bereiken is. Het is een mooie stop langs de Carretera Austral en de een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Queulat National Park.

De grootste attractie is de Ventisquero Colgante – de Hangende Gletsjer. Vanaf de weg is een prachtige hike van anderhalf uur naar het uitzichtpunt, vanwaar je de gletsjer het beste kan zien.

Dag 10 Coyhaique

Autorit Puyuhuapi - Coyhaique: 230 km; ca. 3 uur

Coyhaique is een stad van enige omvang langs de Carretera Austral route. Het levendige stadje heeft een gezellig centraal plein. Het is omringd door de rivieren de Simpson en de Coyhaique en door bergen die het gehele jaar met sneeuw bedekt zijn.
De stad groeit dankzij de toename van toeristen die de Carretera Austral bezoeken. Bezoek het lokale museum, wanneer je op de brug staat over de Río Simpson, kun je in de rotsen het gezicht van een indiaan herkennen, de zogenaamde "Piedra del Indio". Vanaf 100 km ten zuiden van Coyhaique zijn de wegen onverhard tot de grens met Argentinië.

Dag 11-13 Puerto Guadal

Autorit Coyhaique - Puerto Guadal: 275 km; ca. 4,5 uur

Puerto Guadal ligt aan het grootste meer van Chili, Lago General Carrera. Het is een van de weinige dorpen van enige omvang in de omgeving en je vindt hier dus vrij veel hotels, allemaal in lokale stijl gebouwd. De locatie van de plaats aan het meer is fantastisch en bijna alle hotels liggen aan het meer of hebben een fraai uitzicht op het meer.

Op ca. 2 kilometer van Guadal liggen de watervallen van Los Maquis. De meest indrukwekkende is zo'n 25 m hoog, compleet door bomen omgeven. Op een uur rijden liggen de Capillas de Marmol. Het water heeft onder deze klippen van kalksteen een prachtig gangenstelsel uitgeslepen. De weerkaatsing van het licht in het water maakt dat je hier eindeloos foto's zult nemen!

Dag 14 Chile Chico

Autorit Puerto Guadal - Chile Chico: 100 km; ca. 2,5 uur

Het dorpje zelf is schitterend gelegen aan het meer van General Carrera. In de omgeving zijn tal van wandelmogelijkheden en uitgestrekte natuurgebieden om te verkennen. Een topper is een wandeling naar de Piedra Clavada, een 40 meter hoge puntige rots die eenzaam uittorent over de pampa. Of volg het spoor van de rivier Jeinimeni langs de Laguna de los Flamencos, El Ceballo en uiteraard het gelijknamige reservaat. Een ander uitstapje dat zeer de moeite waard is, is het indrukwekkende groene meer 'Laguna Verde'.

Dag 15 Esquel (Argentinië)

Autorit Chile Chico - Esquel: 600 km; ca. 7 uur

Esquel is een plaats in de Argentijnse provincie Chubut. De bevolking leeft hier voornamelijk van schapenteelt en toerisme. Bezoek hier zeker het mooie treinmuseum. De omgeving staat bekend om de goede ski-mogelijkheden; voordeliger en minder drukbezocht dan Bariloche. In de zomer kun je hier tevens mooie wandelingen en paardrijtochten maken.

Dag 16-17 El Bolsón

Autorit Esquel El Bolsón: 160 km; ca. 2 uur

El Bolsón heeft een heerlijk mild klimaat en er hangt een relaxte sfeer. Er is veel livemuziek. In de jaren '70 trokken hier veel hippies heen, die duidelijk hun stempel op het stadje hebben gedrukt. Veel voedsel wordt lokaal verbouwd
De omgeving en de uitzichten zijn werkelijk adembenemend. Er zijn in de omgeving verschillende gemakkelijk toegankelijke wandelroutes. 

Dag 18-19 Villa Angostura

Autorit El Bolsón - Villa Angostura: 200 km; ca. 3 uur

Villa la Angostura ligt in het Argentijnse merengebied, tussen de nationale parken Arrayanes en Nahuel Huapi. Het sprookjesachtige landschap langs de meren wordt ook wel 'ruta de 7 lagos' (de weg langs de zeven meren) genoemd. Je rijdt langs de mooiste uitzichtpunten en de overweldigende natuur is zeer fotogeniek.

Dag 20 Puerto Varas

Autorit Villa Angostura - Puerto Varas: 220 km; ca. 3 uur

Jullie rijden terug naar Puerto Varas en overnachten hier nog een nacht voordat jullie weer richting Santiago vliegen.

Dag 21-24 Vina del Mar

Deze badplaats ligt op een uur rijden van Santiago. Een echte vakantiebestemming ook voor Chilenen zelf en wordt ook wel de Ciudad Jardin  genoemd, ofwel de Garden City. Naast het strand is er op cultureel gebied veel te doen in Viña voornamelijk zichtbaar door de vele aanwezige art galleries.

Dag 25-26 Vlucht naar Amsterdam

Autorit Viña del Mar - Santiago: 120 km; ca. 2 uur
Op de luchthaven lever je de huurauto in.

Je vliegt naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Santiago
2-3 Santiago
Rugendas
4-5 Puerto Varas
Bellavista
6 Hornopiren
Hostería Catalina
7 Chaitén
Yelcho en la Patagonia
8-9 Puyuhuapi
El Pangue
10 Coyhaique
Patagonia House
11-13 Puerto Guadal
Mirador de Guadal
14 Chile Chico
Hosteria de la Patagonia
15 Esquel (Argentinië)
Hostería Cumbres Blancas
16-17 El Bolsón
Las Nalcas Mountain Resort & Spa
18-19 Villa Angostura
Hostería Naranjo en Flor
20 Puerto Varas
Bellavista
21-24 Vina del Mar
Hotel Oceanic
25-26 Vlucht naar Amsterdam
Periode Prijs
September en april v.a. € 3699,-
Oktober t/m maart v.a. € 3825,-
Periode rond kerst v.a. € 4025,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

  • Vliegreis Amsterdam – Santiago – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
  • Binnenlandse vluchten
  • Luchthavenbelastingen en toeslagen
  • Transfer na aankomst in Santiago van de luchthaven naar je hotel
  • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt
  • Uitgebreid roadbook
  • Autohuur 16 dagen, cat. J (pick-up truck), Renault Duster of vergelijkbaar. Inclusief CDW verzekering, belastingen en ongelimiteerde km, crossborder.
  • Ferries Hornopirén-Leptepú + Fiordo Largo-Caleta Gonzalo
  • Autohuur 4 dagen, Toyota Yaris of vergelijkbaar. Inclusief CDW verzekering, belastingen en ongelimiteerde km

Exclusief

  • Stoelreservering intercontinentale vluchten
  • Overige maaltijden
  • Excursies en entreegelden
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Verzekering afkoop eigen risico huurauto à € 5,50 per dag
  • GreenSeat CO2-compensatie: € 25,90 per persoon (optioneel)
  • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
  • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
  • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.